mus - 6353 przepisów (strona:129/424)

Policzki wołowe 155

wyparuje - możemy dolać jeszcze trochę. Wszystko pieczemy przez 3 godziny w 160 stopniach w piekarniku.  Następnie wyjmujemy policzki, a resztę warzyw miksujemy blenderem - tworząc w ten sposób warzywny mus. Policzki podajemy wraz z winno - warzywnym musem Smacznego

Taste Therapy
Sernik na zimno z brzoskwiniami i musem ananasowym 352

brzoskwiń do namaczania Masa serowa : - 1 kg sera białego z wiaderka - 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym - pół szklanki cukru pudru lub do smaku - puszka brzoskwiń - 465 g po odsączeniu Mus ananasowy : - 2 puszki ananasów po 350 g po odsączeniu ( u mnie jedne w plastrach drugie w kawałkach) - 2 galaretki o smaku ananasowym lub w kolorze żółtym Sposób wykonania : Galaretki brzoskwiniowe(...)mieszamy z serową masą  i masę wykładamy na biszkoptowy spód. Wstawiamy do lodówki na ok pół godziny , po tym czasie masa powinna być już sztywna, wykładamy na wierzch mus ananasowy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin . Smacznego

Wypieki Rene
Gorący koktajl na bazie piwa WITBIER 223

Koktajl na gorąco to wcale nie szaleństwo, jesienna aura powoduje nie odpartą chęć ogrzania się :) Zwykła herbata może nie wystarczyć, szczególnie że bardzo często też łapie

Kuchnia PROzdrowotna
Mus z pieczonej dyni na zimę 165

dyniowa  w zimę!  :) Co prawda, można  pokrojoną w kostkę dynię zaprosić ale... kto ma aż tyle miejsca w lodówce :) Dlatego w tym roku zdecydowałam się przygotować mus z pieczonej dyni. Teraz wystarczy otworzyć zimą słoiczek, doprawić ulubionymi przyprawami  i rozkoszować się smakiem jesieni. Ja w tym roku zostałam obdarowana dynią, która miała ... przeogromne rozmiary :) Co widać(...)być plastry. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Na blasze układamy dynię i pieczemy do momentu aż będzie miękka. Następnie odcinamy od niej skórę i wszystko blendujemy blenderem na jednolity mus. Wkładamy go do słoiczków. Słoiki pasteryzujemy przez 20-30 minut od momentu zagotowania się wody Smacznego

Taste Therapy
Czekoladowe tarteletki z malinami 214

godzinę. Można je lekko spłaszczyć, żeby szybciej schłodziło się na całej powierzchni W tym czasie kroimy czekoladę na małe kawałki i zagotowujemy śmietanę kremówkę. Pół szklanki malin miksujemy na mus w blenderze. Jeśli przeszkadzają Wam pestki mus można dodatkowo przetrzeć przez sitko, ja swój po prostu dokładnie zmiksowałam. Pokrojoną na kawałki czekoladę wrzucamy do gorącej śmietany kremówki i odstawiamy

Ciastkozercy
Tort śliwkowy z jeżynami i musem z białej czekolady 135

zapominam o wakacjach i zanurzam się w jesień. Napawam się cudownymi, bogatymi w smaku owocami jesieni. Moje najulubieńsze to śliwki i jeżyny. Stały się bazą do pysznego tortu z musem z białej czekolady, na który serdecznie Was zapraszam. Przeglądając stare gazety natknęłam się na przepis, który bardzo mnie zaintrygował. Był to przepis na tort […] Artykuł Tort śliwkowy z jeżynami(...)musem z białej czekolady pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Mus jagodowy 144

Teraz przyszła pora na jagody. Kto śledzi mojego bloga wie, że od dwóch tygodni intensywnie je zbieram i przerabiam. Oprócz mrożenia i dżemu robię już od dobrych kilku lat mus jagodowy do słoiczków. Dobrze się przechowuje nawet przez kilka lat, nie zmienia koloru ani smaku. Można go również zamrozić, ale ja zostawiam miejsce w zamrażarce na musy z truskawek

Wiem co jem
Deser jagodowy na szybkiego 331

Odciśnij i podgrzej do rozpuszczenia. 150 gram jagód zmiksuj z cukrem. Dodaj żelatynę energicznie mieszając. Ubij śmetankę na sztywno i wymieszaj z cytrynowym kremem. Napełnij szklanki na przemian jagodowym musem i cytrynową śmietanką. Zakończ musem i posyp resztą jagód. The post Deser jagodowy na szybkiego appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Pieczona kaczka w miodzie i musztardzie 235

Następnie filety marynujemy w miodzie i musztardzie w proporcji 2:1 (dwie łyżki musztardy na jedną miodu). Dodajemy również posiekany świeży rozmaryn. W czasie, gdy mięso się marynuje, przygotowujemy mus z gruszki. Owoce obieramy, kroimy w drobną kostkę i dusimy na niewielkiej ilości oliwy z białej trufli. Czekamy, aż gruszka zmięknie i blendujemy na mus. Kaczkę smażymy od strony skóry

MarcinChef
Koktajl SO FRESH! z yerba mate 148

Proste składniki, szybkie orzeźwienie i mocne pobudzenie. To 3 elementy tego prostego koktajlu który sprawi że nie sięgnięcie już po sklepowe napoje ;). Warto przypomnieć że herbata

Kuchnia PROzdrowotna
Koktajl ALOES na tropikach 246

Witajcie!  A co gdyby koktajl orzeźwiał i jednocześnie sycił? Było by pięknie! Zapewniam że będzie, bo o to pyszny aloes na tropikach.  Sycące awokado

Kuchnia PROzdrowotna
Koktajl PU-ERH smukła linia 229

Hej hej! pierwszy koktajl w tym roku na blogu symbolizuje to że czas gdy trzeba się orzeźwić się rozpoczął! Oczywiście będzie to również napój odchudzający, bo

Kuchnia PROzdrowotna
MUS CZEKOLADOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I LENTILKAMI 126

kolejny deser w słoiczku! Tym razem zapraszam Was na przepyszny mus czekoladowy – idealnie puszysty, a zarazem kremowy, delikatny i intensywnie czekoladowy. W połączeniu z bitą śmietaną i kolorowymi cukiereczkami tworzy fantastyczny deser , którym zachwycą się zarówno dzieci jak i dorośli. Taki mus czekoladowy jest świetnym pomysłem, do popołudniowej kawki albo jako deser na romantyczną randkę. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Mus czekoladowy z bananem 127

Oczywiście prawdziwy mus czekoladowy to taki z jajek, ale ja dla uproszczenia zrobiłam z dodatkiem śmietanki. Całość połączyłam z bananem i kolorową posypką. Składniki: - 330ml śmietanki 30% - 100g czekolady gorzkiej - 100g czekolady mlecznej - śmietan żel - 2 łyżki likieru o smaku czekoladowym Dalkowski Chocotella dodatki: - banan - posypka: kuleczki zbożowe w czekoladzie Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Ubijam śmietanę wraz(...)żelu. Odkładam dwie łyżki bitej śmietany do innej miseczki. Dodaję do całości ostudzoną czekoladę oraz likier czekoladowy. Dokładnie miksuję. Banana kroję na trzy części. Do szklanek przekładam po 1/3 musu czekoladowego, dokładam do tego kawałek banana. Ozdabiam łyżeczką bitej śmietany i posypuję delikatnie posypką. Przekładam do lodówki na minimum godzinę. Podaję schłodzone. Dla dzieciaczków można zrobić w wersji bezalkoholowej. Deser

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania