sztywno, cały czas miksując powoli wlewać gorący syrop aż do momentu powstania lśniącej i puszystej bezy. 3. Połowę truskawek pokroić w małe kawałki a pozostałe truskawki zblendować do postaci musu. 4. Śmietanę ubić na sztywno, dodać mus, kawałki truskawek i bezę. Całość dokładnie wymieszać szpatułką, przełożyć do formy o wymiarach 28 cm x 14 cm wyłożonej folią spożywczą i wstawić
Szalona Kuchnia Ewelinywkładamy na kilkanaście minut do lodówki. Następnie wlewamy warstwę ananasową-mango i także wkładamy do lodówki. Czynność powtarzamy aż będą 4 warstwy i nasz tropikalny deser będzie gotowy. MUS CZEKOLADOWY Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ – śmietanka OSM Krasnystaw 30% mocno schłodzona 300 ml – czekolada gorzka z mleczną pół na pół, 100 gramów – konfitura wiśniowa Stovit lub dżem truskawkowy Stovit(...)Następnie stopniowo dolewamy wystudzoną czekoladę do śmietany i etapowo wprowadzamy, łącząc ze sobą składniki. Rozdzielamy masę do pucharków i wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie na każdą porcję musu wykładamy łyżkę np. wiśniowej konfitury lub dżemu STOVIT i łyżeczkę białej, bitej śmietany. Posypujemy całość odrobiną tartej czekolady
Słodkie okruszkiserek mascarpone oraz ziarna wanilii, całość wymieszaj dokładnie. Do przecedzonej i lekko wystudzonej kaszy jaglanej dodaj kilka kropel esencji migdałowej, całość wymieszaj dokładnie. Truskawki umyj i zblenduj na gładki mus. Na dno słoika lub szerokiej szklanki wyłóż kasze jaglaną, następnie krem serowy oraz mus truskawkowy. Deser z kaszy jaglanej i truskawek udekoruj podprażonymi orzeszkami nerkowca. Deser przechowuj w lodówce. Smacznego
365 dni dookoła kuchnicukru 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 250 ml śmietany kremówki Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki. Dodać do nich cukier i zmiksować na gładki mus. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i stopniowo dodawać do niego mus truskawkowy. Na końcu ubić śmietanę kremówkę i wymieszać ją z pozostałą masą. Lody przelać do pojemnika i włożyć
My simple kitchenpodobny 10 listków mięty Wykonanie: Truskawki myjemy na sitku pod bieżącą wodą. Osuszamy, pozbawiamy szypułek i przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy umyte listki mięty i blendujemy na gładki mus. Następnie zalewamy wszystko wodą gazowaną/niegazowaną lub w drugiej opcji - napojem Sprite. Mieszamy. W przypadki wersji z samą wodą, gdy truskawki są za mało słodkie, możemy dodać do lemoniady miodu(...)Gotową lemoniadę chłodzimy w lodówce lub podajemy z kostkami lodu. Rada: Możemy również pomieszać obie wersje, tzn. do musu truskawkowego dodajemy 1/2 szklanki wody i 1/2 szklanki napoju sprite. Wtedy nie ma potrzeby dodawania już miodu
Kuchnia MagdaLenySernik z musem truskawkowym ozdobiony galaretką ze świeżymi truskawkami to ciasto na zimno, które jest w miarę szybkie do przygotowania i nie za słodkie w smaku 😋 Wystarczy wcześniej rozpuścić oraz ostudzić galaretki i ciasto zrobicie w ciągu kilku minut. Poniższy sernik najlepiej smakuje podany mocno schłodzony. Polecam przygotować. Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: masa sernikowa(...)umyć, obrać z szypułek. 0,4 kg obranych truskawek wsypać do kielicha blendera, dodać cukier puder i całość zmiksować ze sobą. Schłodzoną śmietanę ubić. Do miski przełożyć twaróg, dodać mus truskawkowy i rozpuszczoną galaretkę wraz z żelatyną (1,5 szklanki). Całość zmiksować ze sobą. Na sam koniec dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć ją z masą sernikową. Formę wyłożyć papierem
Ugotowaćmieszać energicznie przez 1 minutę. Połowę masy jogurtowej przelać do pucharków. Pozostawić do stężenia. Do pozostawionej masy jogurtowej dodać połowę zmiksowanych truskawek. Ponownie masę zagotować (jogurt wraz z musem truskawkowym), cały czas mieszając. Gdy masa będzie się gotować to mieszać ją energicznie przez około 1 minutę. Przygotowaną różową masę wylać na białą. Ponownie pozostawić do stężenia. Na sam koniec(...)zagotować pozostałe zmiksowane truskawki. Gdy masa zacznie wrzeć, to ponownie masę gotować przez około 1 minutę cały czas ją energicznie mieszając. Na różową masę wylać mus truskawkowy. Deser pozostawić do stężenia. Przed podaniem ozdobić ćwiartkami truskawek i borówkami. Uwaga: przeczytajcie instrukcję na opakowaniu, jak przygotować agar-agar, ponieważ ten co ja posiadam - należy najpierw wymieszać z zimną masą, następnie
Ugotowaćpozbawiamy pestek. Następnie prażymy je lub dusimy w niewielkiej ilości wody. Przygotowujemy kaszkę – mieszamy ją z podgrzaną wodą. A następnie miksujemy ją z jabłkiem i siemieniem na mus. Zupa mus z dyni (od 6 miesiąca życia) drobno pokrojony miąższ dyni (około 0,5 szkl) 1 pokrojony ziemniak pół szklanki wody mały kawałek marchewki Przygotowanie: Dynię, marchew i ziemniaka gotujemy
Słodkie okruszkiINSTAGRAMIE. Krem oreo to połączenie kremu śmietankowego z pysznymi ciasteczkami oreo. Krem w smaku jest delikatny, dlatego można go łączyć z wieloma innymi kremami. Idealnie pasują do niego musy owocowe, np. mus malinowy lub wiśniowy. Krem oreo połączyłam z frużeliną truskawkową w torcie dla piłkarza, który bardzo polecam :). Składniki na krem oreo: 220 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej
Słodki PomysłJogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Sernik kokosowy Bounty na zimno Czas przygotowania: 60 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę
Kulinarne przygody Gatitytwarogu sernikowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 jajko 1/2 szklanki erytrytolu lub ksylitolu 150 g świeżych lub mrożonych truskawek Wykonanie: Truskawki rozmrozić i zmiksować w blenderze na gładki mus. Do miski wrzucić wszystkie składniki na ciasto i dokładnie wyrabiać, tworząc kulę. Odrywać kawałki ciasta i wykładać nimi spód foremek na muffinki (użyłam silikonowych). Wsadzić do piekarnika nagrzanego(...)zmiksować do połączenia, wsypać 1/2 opakowania budyniu i jeszcze przez chwilę zmiksować. Masę serową przekładać na podpieczone spód serniczków, zostawiając miejsce na górną warstwę. Do pozostałego sera dodać mus z truskawek, pozostały budyń oraz ser i zmiksować do połączenia się składników (w razie potrzeby dosłodzić) - masa wyjdzie troszkę rzadsza, ale nie może być zbyt płynna, więc można dodać więcej sera
Healthy food explorermiękkie mięso, a wraz z nim podane w miarę klasyczne dodatki. Bardzo smaczna propozycja! Ale mimo wszystko moje serce skradła wersja wege! Desery: 👉 Menu wege - Kruche ciastko na musie czekoladowym z chrustem z marchwii, kardamonem i pomarańczą Nie jestem ogromną fanką czekolady, ale w tej formie mogłabym zajadać ją codziennie! Iście niebiańsko lekki deser z klasycznie przełamanym smakiem pomarańczy(...)marakują Brownie to dla mnie już nieco zbyt ciężka propozycja, ale jeśli kochacie czekoladę to ten deser będzie dla Was wymarzonym zwieńczeniem posiłku. Mocno czekoladowe ciacho z dodatkiem kwaśnego musu i ciągnącej się bezy włoskiej - mniam! A podczas kolacji towarzyszył nam oczywiście festiwalowy drink Martini z tonikiem Kinley , który podczas tej edycji jest prezentem od sponsorów. Kolacja była wyborna, wnętrze
Cooking Monstersosem miodowo-musztardowym Sałatka jarzynowa z wędzoną makrelą Pyszna sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado(...)suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe
karmelowyprzepyszną herbatą. Całość komponuje się przepysznie i warto je przygotować. Suszone owoce zalane gorącą herbatą robią się niesamowicie miękkie i można z nich przygotować coś w rodzaju musu lub konfitury, którą smarujemy kruche ciasto. Taki owocowy mus dobrze zmiękcza ciasto przez co później ciasto kruche dobrze się kroi. Potrzebujemy: Kruche ciasto przepis: 200 g masła 2 łyżeczki proszku
MamaOskarkamieszamy do połączenia. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 1 godzinę w 175 st C. 4. Po wyjęciu studzimy do temperatury pokojowej. Przygotowujemy mus. Śmietankę oraz mascarpone ucieramy mikserem na puszystą masę wraz z cukrem. Dodajemy nektar i mieszamy. Przekładamy do rękawa cukierniczego i szprycujemy na całej powierzchni. 5. Przygotowujemy kawior owocowy(...)kroplomierza. Następnie kropla, po kropli wkraplamy do zimnego! oleju. Ostatecznie każdą partię zlewamy przez sitko i odsączamy na ręczniku papierowym. Tak przygotowane kuleczki wykładamy na wierzch schłodzonego musu. 7.Sernik chłodzimy w lodówce przez minimum 6 godzin. Najlepiej całą noc. Smacznego
vaniliowoczekoladowa