ciasto. Kiedyś nie przepadałam za sernikiem ale teraz, kiedy w końcu doszłam do wniosku jaki sernik smakuje mi najbardziej bardzo lubię to ciasto. Lubię serniki nieco wyszukane z owocowym musem i domową frużeliną. Przygotowuję takie serniki z różnymi owocami. Na Boże Narodzenie wybieram świeżą żurawinę lub czerwoną borówkę. To takie typowe świąteczne owoce. Taki sernik upiekłam kilka lat temu(...)wszystkim bardzo smakował. Nasi znajomi z Pakistanu przepadają za moimi sernikami i zawsze robię dla nich sernik z owocowym musem jako świąteczny prezent. Sernik można przyrządzić bez pieczenia. Tak zwany sernik na zimno to bardzo popularny deser. Polecam sernik kawowy. Jak sama nazwa wskazuje jest to sernik z kawą z dodatkiem żelatyny. Sernik ozdabiam czekoladą. Jest to deser, który szybko
codojedzeniatego deseru, nadal bezglutenową, bo nie zmieniło się moje upodobanie do serników bez blatów z ciasta. Składniki (na formę (34 x 20)cm ): 1100 g jogurtu greckiego 100 g musu z dyni 6 jaj szczypta soli 0,75 szklanki cukru 0,75 szklanki oleju łyżka mąki ziemniaczanej 64 g budyniu waniliowego bez cukru 12 g cukru z prawdziwą wanilią(...)plastry. Od razu wycisnąć na nie sok z limonki lub cytryny. Wymieszać. Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier z wanilią, mąkę ziemniaczaną, budyń waniliowy, jogurty greckie i mus z dyni. Piekarnik włączyć na 180 stopni C., pieczenie góra/dół. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Do białek dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę. Do piany dodać cukier
Weekendy w domu i ogrodziepatelnie, dodajemy sok z cytryny. Dodajemy płynny miód i całość posypujemy cynamonem (ilość zależna od upodobań smakowych). Jabłka smażymy co jakiś czas mieszając, aż do powstania a la musu. Pod koniec próbujemy i opcjonalnie dodajemy cynamonu lub dosładzamy do smaku. Rada: Jeśli jabłka nie rozpadną się ładnie możemy je (jak są jeszcze ciepłe) dokładniej rozgnieść. Odstawiamy naszą masę jabłkową(...)dokładnie ubijamy stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy proszek budyniowy, cały czas miksując. Pod koniec dolewamy cienką strużką olej, miksujemy. Wyciągamy blaszkę z piekarnika. Na podpieczony spód wykładamy nasz jabłkowy mus, wyrównujemy. Na to delikatnie wylewamy różową piankę. Wyciągamy resztę ciasta z lodówki. Odrywamy małe kawałki ciasta w palcach tworząc cienkie łatki. Układamy je obok siebie na wiśniowej piance. Ciasto wkładamy
Słodkie okruszkiposypane odrobiną erytrytolu i upieczone przy użyciu specjalnych foremek do cannoli. Mamy tutaj więc następne odstępstwo od oryginalnej receptury, bo cannoli w oryginale są smażone. Natomiast nadzienie to kawowy mus z awokado posłodzony stewią w płynie i ubity z nierafinowanym olejem kokosowym na puszysty krem. Muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Cannoli, eklery i inne desery Co ciekawe(...)deser jest jeszcze zdrowszy to awokado. Nie pozostaje nic innego, jak tylko skusić się na jeszcze jedną porcję! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Wege , Włoska Keyword cannoli , finger food , mus z awokado Porcje 6 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 15 minut Składniki Cannoli 10 g mąki kokosowej 10 g siemienia lnianego 5 g łupin babki jajowatej 1 jajko
Modern Cave Girljakości (może być czarne kakao) 2 łyżki erytrytolu czubate 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 łyżki oliwy z oliwek Masa kawowa 400 g kalafiora świeżego lub mrożonego 80 g musu kokosowego 20 kropli stewii w płynie 2 łyżeczki żelatyny płaskie 3 g kawy instant najlepiej espresso Polewa czekoladowa 50 g czekolady niskowęglowodanowej lub takiej o min. 85% kakao 2 łyżki(...)Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 144 kcal Tłuszcz: 12,36 g Węglowodany: 2,8 g Błonnik 4,4 g Białko 3,8 g Produkty, z których korzystałam: Mus kokosowy Czarne kakao Ekstrakt z wanilii Mąka kokosowa Olej kokosowy nierafinowany Olej kokosowy rafinowany Instant espresso Żelatyna Artykuł Kawowy keto sernik z kalafiora (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna
Modern Cave Girlmiędzyczasie przygotowujemy krem malinowy. Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Gotujemy do momentu, aż owoce puszczą sok, a cukier rozpuści się *** *** Następnie całość blendujemy na gładki mus (można też owoce przetrzeć przez sitko aby pozbyć się pestek). Do gorącego musu wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Całość odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Po tym czasie śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Dodajemy
Blog z ApetytemCzekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do miski przekładam ser, dodaję śmietanę kremówkę , jajka, puder, budyń i mieszam mikserem ale krótko. Wlewam ciepłą czekoladę strumieniem i cały czas miksuję. Połowę musu wiśniowego dodaję do sera i mieszam. Na spód z ciastek wylewam 1/2 sera, na środek wylewam frużelinę, a potem resztę sera. Na wierzch wykładam odłożony mus wiśniowy
wesoła kuchniawanilią i fixem. Gotową śmietankę wyłożyć na wierzch sernika i wyrównać, patrz FILM . Sos jagodowy: 5. Jagody i borówkę przełożyć do blendera, dodać cukier puder i zmiksować na mus. Gotowy mus nałożyć łyżeczką na wierzch sernika i delikatnie zmieszać go ze śmietanką, patrz FILM . Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery
Mała Cukierenkaciasta. I znów wkładamy do lodówki. Resztę truskawek rozdrobnić, wrzucić do rondla wraz z 0,5 szklanki wody, ł yżką cukru i zagotować. Następnie zmiksować na gładki mus, do wrzącego musu wsypać ostatnią galaretkę truskawkową, wystudzić. Po wystygnięciu powstaje super żel, którym po wierzchu naszego ciasta robimy sobie artystyczne esy-floresy. Niebo w gębie, kwaskowe
Moja kraina smakówlodówki na 30 minut. Sernik malinowy: Kremówkę ubijam na sztywno, dodaję ser. Maliny przekładam do garnka, dodaję 150 ml wody i zagotowuję aż będą miękkie. Przecieram przez sito. Do musu gorącego dodaję galaretkę i rozpuszczam. Jak mus będzie zimny wlewam do sera i mieszam mikserem. Wylewam na galaretkę malinową i wstawiam do lodówki na godzinę aż stężeje. Sernik śmietankowy: Galaretkę
wesoła kuchniamomentu aż owoce zaczną się rozpadać a całość już wyraźnie zacznie gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Po tym czasie całość blendujemy i przecieramy przez sito otrzymując gładki mus. 2. Do musu dodajmy jogurt i mieszamy. Śmietankę kremówkę ubijamy i mieszamy szpatułką z masą. 3. Całość przekładamy do pojemnika i zamrażamy, można co pół godzinny mieszać by pozbyć
vaniliowoczekoladowaSernik na zimno z musem z czarnej porzeczki i herbatą matcha. Warstwa z czarnej porzeczki przypomina mus. Lekka jak pianka. 1 litr jogurtu naturalnego -kupuję w wiaderku 4 łyżki cukru lub miodu lub innego słodziku 350 gram czarnej porzeczki opakowanie żelatyny + dodatkowe 3 łyżeczki do zielonej warstwy mielona wanilia ok 1/2 łyżeczki 1 łyżeczka japońskiej herbaty matcha owoce i zioła
AZgotuj!użyć owsianych) 1/2 szklanki napoju roślinnego (u mnie ryżowo-kokosowy) 1/2 opakowania naturalnego jogurtu kokosowego (Jogurty Magdy) 1/2 dużego, dojrzałego banana 1 czubata łyżeczka kakao 1 płaska łyżeczka musu kokosowego Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na mus. Następnie wszystkie składniki wymieszaj dokładnie ze sobą w słoiku lub dowolnym pojemniku z pokrywką. Zamknij naczynie i wstaw do lodówki
Zdrowie na języku :Pspodzie ułożyć biszkopty. Galaretki truskawkowe oraz żelatynę rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej, gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Połowę ilości truskawek zmiksować z cukrem pudrem na gładki mus. Drugą połowę truskawek pokroić na mniejsze kawałki. Serek mascarpone ( lub ser z wiaderka ) umieścić w naczyniu i chwilę miksować ( około 1 minutę ). Dodać mus truskawkowy i zmiksować do połączenia. Powoli wlewać wystudzone
Opowieści z piekarnikaPrzepis idealny na teraz? Mrożony i z truskawkami! I taki mam dziś dla Was – mrożone kwadraty z truskawkowym musem z dodatkiem nasion i kokosowym spodem. Niesłodki, zimny deser z truskawkami. Sprzymierzeniec w upałach i doskonały pomysł na przerobienie nadmiaru truskawek. Niskokaloryczny, bezglutenowy, wegański, mrożony smakołyk na powitanie lata. Jak znosicie upały? Emi w basenie u dziadków, ja w klimie(...)pracy, jakoś trzeba sobie radzić.. chociaż wolałabym opcje z basenem:) Print Mrożona kostka truskawkowo-kokosowa Najlepszy deser na lato i upały – mrożony mus truskawkowy na kokosowym spodzie Prep Time 10 minutes Cook Time 10 minutes Mrożenie 2 hours Ingredients SPÓD 2 szklanki wiórków kokosowych 50 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego 1 szczypta soli WIERZCH 2 szklanki
Cooking for Emily