Puree (mus) z dyni/Pieczona dynia wg Aleex

Puree (mus) z dyni/Pieczona dynia wg Aleex

Puree (mus) z dyni/Pieczona dynia wg Aleex

Tak dawno nie miałam wolnego weekendu, że już nie pamiętam, jak w pełni korzystać z czasu bez pracy. Pracoholizm nie jest dobry. Bywa uciążliwy, bo przeszkadza w odpoczynku. Dziś starałam się odpoczywać aktywnie, najpierw poza domem, a potem w mojej kuchni. Efektem tej pracy było przygotowanie puree (musu) z pieczonej dyni. Puree jest składnikiem wielu dań z dynią. Można je przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku do 5 dni. Można je także porcjować i zamrozić, aby zawsze mieć je pod ręką. Zrobi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W mojej kuchni

Autor

Aleex

Mama dwójki różnopłciowych dzieci. Żona całkiem fajnego faceta. Z wykształcenia i zamiłowania polonistka, niepoprawna romantyczka wyznająca maksymę "Na miły Bóg Życie nie tylko po to jest, by brać, Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć, siebie samego trzeba dać" Zapraszam Cię do mojej kuchni, do mojego osobistego świata. Tutaj gotuję, piekę, rozmawiam z przyjaciółmi, karmię rodzinę i znajomych, czasami piszę wiersze. Jeśli lubisz taki klimat, zostań. Zawsze jest tutaj dla Ciebie miejsce.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, mus, deser, desery, ciasto, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, proste ciasto

Inne przepisy z W mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.