Chlebek dyniowo-bananowy

Chlebek dyniowo-bananowy

Chlebek dyniowo-bananowy

Przepis na : deser

Składniki (na 10 porcji) - 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej (ok. 195 g), - 1,5 szklanki płatków owsianych (ok. 165 g), - 2 łyżeczki sody oczyszczonej, - pół łyżeczki cynamonu, - 150 g upieczonej dyni, - dojrzały banan (ok. 115 g), - 1/4 kostki masła (ok. 50 g), - 1/4 szklanki oleju (ok. 50 g), - 5 łyżek miodu (ok. 120 g), - 2 jajka (ok. 100 g). Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę, płatki, sodę i cynamon. 2. Blendujemy na gładki mus dynię i banana. 3. Mieszamy roztopione masło, olej, miód, jaja i mus dynio... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.