Przepis na : deser
Domowe lody na bazie jogurtu greckiego o smaku truskawkowym z dodatkiem masła migdałowego. Pyszny deser dla ochłody w upalne dni. Lody są bardzo proste w przygotowaniu - wystarczy wszystkie składniki zmieszać ze sobą mikserem i do zamrażalki - nie potrzeba tutaj maszyny do robienia lodów 😉 Lody nie są za słodkie, a dodatek masła migdałowego daje bardzo fajny posmak i ma właściwości prozdrowotne. Masło migdałowe zawiera mnóstwo dobrej energii pochodzącej z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, wapnia, cynku, magnezu, ... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.