mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:368/622)

Naleśniki po meksykańsku 150

puszka fasolki czerwonej - 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego - pieprz, sól, czerwona papryka - sos pomidorowy   Składniki na naleśniki: - 150 g mąki - 1 szklanka mleka - 1 jajko - 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej - szczypta soli - szczypta proszku do pieczenia - olej do smażenia W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz do naleśników. Najpierw kroimy cebulę na piórka i smażymy na łyżce oleju. Potem dodajemy mięso

Kuchenne Wariacje
Męskie muffiny w barwach moro 261

sztuk. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2 duże jajka 275 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła 200 g cukru 120 ml mleka 1 duża pomarańcza (najlepiej z mięsistą grubą skórką) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża szczypta sody oczyszczonej szczypta soli 4 łyżeczki kakao odrobina zielonego spożywczego barwnika w żelu opcjonalnie czekolada do dekoracji Pomarańczę sparzyć

Trzeci talerz
pyszne ciasto cappuccino 1261

upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 1 budyń waniliowy bez cukru 30 g kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym 5 żółtek 3 łyżki mąki 500 ml mleka 3/4 szkl cukru 250 g masła wykonanie: Z mleka, cukru, budyniu, mąki i żółtek gotujemy budyń i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń oraz

Domowy Smak Jedzenia
Klasyczny murzynek 124

Składniki: 1 kostka margaryny 100 g masła  6 łyżek kakao  100 ml mleka  2 szklanki cukru  4 jaja  2 szklanki mąki  1 łyżka proszku do pieczenia czekolada gorzka 70% kakao  Sposób przygotowania: W rondelku rozpuszczamy margarynę z kakao,cukrem i mlekiem.Mieszamy do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukru i połączenia składników. Mąkę mieszamy

Wielki apetyt
Racuchy z jabłkami 147

mleka zsiadłego, jogurtu lub kefiru, 400 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 duże lub 3 małe jajka, 300 g jabłek twardych winnych, tłuszcz do smażenia, cukier puder do posypania racuchów. Kefir dokładnie wymieszać z jajkami, mąką i proszkiem do pieczenia aż do uzyskania pulchnej masy. Ciasto powinno być konsystencji gęstej śmietany. Dodać starte na tarce o dużych

królestwo garów
Babeczki pomarańczowe 189

sztuk. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 2 duże jajka 275 g mąki pszennej 100 g roztopionego masła 200 g cukru 120 ml mleka 1 duża pomarańcza (najlepiej z mięsistą grubą skórką) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża szczypta sody oczyszczonej szczypta soli Pomarańczę sparzyć gorącą wodą, wytrzeć do sucha i zetrzeć z niej skórkę na tarce

Trzeci talerz
Chrupiące kwadraciki - bozener crostoi 157

pamiętać, aby ciasto rozwałkować cienko, wtedy bozener crostoi wyjdą chrupiące. Najlepsze w dniu pieczenia. 'bozener crostoi' Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 25g masła - 50g cukru - 2 jajka - 125 ml mleka - szczypta soli - 1 łyżka spirytusu/wódki - 1 litr oleju - cukier puder do oprószenia bozener crostoi Ze składników ugnieść elastyczne ciasto. W razie konieczności dosypać

CookYourself
Bardzo czekoladowa babka wielkanocna z pomarańczową skórką 111

czekoladowej pyszności zajmuje dosłownie kilka chwil. Składniki: 3/4 kostki masła (125 g) 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100g) 1/2 szklanki brązowego cukru 2 1/2 łyżki mleka 3 całe jajka 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta 2 łyżeczki cukry waniliowego Delecta 2 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki kandyzowanej skórki pomarańczowej Przygotowanie: Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Słodkie okruszki
Czekoladowe ciasto z tofu 140

prosiła- zapakować sobie na drogę powrotną do domu.  Składniki: 1 szkl. mąki orkiszowej 1 szkl. mąki owsianej 1/3 łyżeczki sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ tabliczki gorzkiej czekolady 1/3 szkl. kakao 1 szkl. mleka sojowego 1 dojrzały banan ½ szkl. musu jabłkowego (lub startych na drobnych oczkach jabłek) ¾ szkl. syropu klonowego 1 łyżka octu jabłkowego 2 porcje zamiennika jajek

Roślinna - blog wegański
Klasyczne pancakes amerykańskie 139

oryginalnym przepisie jest zwykła mąka pszenna, ale ja pozwoliłam sobie użyć wersji pełnoziarnistej :) Bardzo polecam :) Składniki : 1 szklanka mąki pszennej (użyłam pełnoziarnistej) 3/4 szklanki mleka 1 jajko 30 g rozpuszczonego masła 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru pudru *ewentualnie pół łyżeczki cynamonu Rozgrzewamy patelnię. Wszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy małe

Chocolate Muffin Blog
Muffinki z twarogiem, gruszkami i kruszonką 604

dodatek gruszek do sera i kruszonkę na wierzchu. Wyszło mi 16 sztuk. Ciasto : 2,5 szkl.mąki pszennej   1/2 szkl. cuku 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 100 g masła, rozpuszczonego 1 szklanka mleka 2 jajka Ser: 25 dag twarogu półtłustego 1 żółtko 1 cukier wanilinowy 2-3 dojrzałe gruszki Kruszonka: 5 dag miękkiego masła (w temp. pokojowej

Kto ugości moich gości?
Muffinki migdałowe z marcepanem 139

porcji: 14 Składniki: 260g mąki pszennej 180g masy marcepanowej 120 drobnego cukru do wypieków (fajną cenę na drobny cukier do wypieków znajdziecie TUTAJ ) 200ml mleka Szczypta soli 6 łyżek oleju rzepakowego 2 jajka 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu migdałowego Płatki migdałowe do posypania Do jednego naczynia wsypujemy wszystkie składniki suche wraz ze startym na dużych oczkach marcepanem

Kolizje Smaków
Wegańskie odjazdy :)) ZIELONE BABECZKI... 238

Moim zdaniem ta modyfikacja była genialna (KOLOR! :)) i taką też Wam dzisiaj zaprezentuję. Potrzebne są: - szklanka mąki - szklanka wiórków kokosowych - pół szklanki cukru - łyżeczka proszku do pieczenia oraz - ok. 10 dkg szpinaku ŚWIEŻEGO - pół szklanki mleka roślinnego - 1/3 szklanki oleju - łyżeczka octu (obojętnie jakiego i tak odparuje). Wykonanie to 3 kroki: - mieszamy składniki suche - miksujemy składniki mokre - mieszamy jedne

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Szarlotka z budyniem 157

ująć. SKŁADNIKI: (na dużą blachę ok 25x35cm) Ciasto: 1 margaryna (u mnie Kasia) 1 szkl cukru 2 jajka 50 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Budyń: 2 budynie śmietankowe 3 szkl mleka 4 łyżki cukru Ponadto: 4-5 dużych słodkich jabłek cukier puder do posypania 1.  Margarynę zmiksować z jajkami i cukrem. Dodać sypkie składniki

Kto ugości moich gości?