mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:377/622)

Delicjusz – ciasto 109

Ciasto makowo-kokosowe * 6 białek * 1 szklanka cukru * 1/2 szklanki maku * 20 dkg wiórek kokosowych * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: * 6 żółtek * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 łyżka mąki pszennej * 1 masło (kostka 20 dkg) * 1/2 l mleka * cukier wanilinowy 16 g * 1 szklanka cukru Dodatkowo: *duża paczka delicji * 2 galaretki pomarańczowe Zrobiłam biszkopt. Białka(...)ubiłam na sztywną pianę z cukrem, dodałam żółtka. Wsypałam przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszałam i przelałam ciasto do formy 21×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Zrobiłam ciasto makowo-kokosowe. Białka ubiłam na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Dodałam pozostałe składniki

Pieprzyć z Fantazją
Rolada z kremem i dżemem 119

dżemem i gotowym i zimnym już kremem. BISZKOPT:Składniki: 4 jajka¾ szklanki cukru1 łyżeczka octu + łyżeczka proszku do pieczenia albo sody oczyszczonej3 łyżki stołowe mąki tortowej (pszennej)1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanejPozostałe składniki:krem o smaku kakao w 5 minut200 ml zimnego mleka(...)kremu100 g masła lub margaryny do kremudżem u mnie własnej roboty malinowo - porzeczkowytabliczka gorzkiej czekolady - do polewy50 ml mleka do polewy z czekoladydowolne owoce u mnie porzeczkiopis biszkoptu:Białka ubić ze szczyptą soli mikserem,żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia albo sodą i zaczekać aż pojawi się piana (5 min),następnie żółtka dodać do białek  - mieszać

Bon Appetit Małgorzaty
Świąteczny keks orkiszowy (bez cukru, bez jajek, wegański) 209

pomarańcze 1 cytryna 1 3/4 szklanki mleka (u mnie sojowe) 3 szklanki mieszanki bakalii (skórka cytrynowa, daktyle, rodzynki itp.) 1 szklanka orzechów (u mnie laskowe i włoskie) 1 szklanka suszonej żurawiny 6 łyżek oliwy 2 szklanki mąki orkiszowe typ 650 1 szklanka mąki orkiszowej typ 2000 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 g cukru z prawdziwą wanilią(...)marchwi  Orzechy i olej dodać dodać do marchwi, całość wymieszać o dostawić na 10 minut W osobnej misce wymieszać mąki, proszek, sodę, cukier waniliowy, przyprawę do piernika Suche składniki dodać do mieszanki marchwiowo-bakaliowej, dodać mleko, wymieszać Masę przełozyć do natłuszczonej keksówki (35/11/7 cm), wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na 15 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę

pyszne zdrowości
Kruche ciasto z owocami i kokosową kruszonką 271

zeszytu Mamy i wzbogaciłam pomysłem Liski na cudowną kokosową kruszonkę.  Ciasto z budyniem śmietankowym wyszło pyszne, ale następnym razem wykorzystam sugestię Liski i ugotuję go pól na pól z mlekiem kokosowym( 300 ml zwykle + 400 ml kokosowe). Mrożone leśne owoce przypomniały mi o lecie, jagody wprost rozpływały się w ustach, a porzeczki przełamywały słodycz kruszonki.. Ale mi się stęskniło(...)masła lub margaryny Kasia 70 g cukru pudru  2  żółtka  1 cukier waniliowy  1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 2 budynie waniliowe na 0,5 lt każdy 700 ml mleka 4 łyżki cukru, jeśli budyń jest bez cukru 400 g owoców leśnych Kruszonka: 100 gr mąki 50 gr mąki krupczatki 100 gr wiórków kokosowych

Mia Cucina Sofieta
Fale dunaju z jabłkiem 221

Składniki: 1 szklanka cukru, 4 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 szklanki mąki, 2 łyżki kakao, 1 margaryna, 2 jabłka, krem:  2 budynie waniliowe, 800 ml mleka, 1 masło, polewa: 1/2 czekolady gorzkiej, 1/4 szklanki kremówki. Przygotowanie:    Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy miękką margarynę. Miksujemy, aż do dokładnego utarcia. Następnie dodajemy przesianą mąkę

Aga w kuchni
Smażony makowiec 407

szklanka cukru 0,5 szklanki maki ziemniaczanej 0,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wody Masa makowa 400 g maku mielonego 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 3/4 kostki masła 0,5 szklanki mleka po łyżce bakalii Polewa czekoladowa 0,5 kostki margaryny 1 czekolada mleczna 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka kakao(...)sobą oraz wsypujemy wymieszaną mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, bardzo delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni C około 40 minut. Po wystudzeniu przekrawamy ciasto na pół. Mak przepłukujemy ciepłą wodą. Do rondla przekładamy masło, cukier, mleko mieszamy wszystko do rozpuszczenia się składników, dodajemy mak, jajka roztrzepujemy wlewamy

kgwjanczewo
LAMINGTONY 107

koniecznie spróbujcie! Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 4 łyżki oleju 3 łyżeczki octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: 100 g masła 1/2 szklanki cukru 100 ml śmietanki 30% 100 ml mleka 4 łyżki kakao 250 g wiórek kokosowych Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski(...)Następnie dodajemy porcjami cukier, ciągle miksując. Gdy cukier się rozpuści dodajemy żółtka wymieszane wcześniej z octem. II-część: mieszamy łyżką drewnianą W misce mieszamy: mąkę przesianą przez sitko i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Masę przenosimy do blachy (wymiary

Kuchnia MagdaLeny
Kokosowe z owocami 119

śmietana 12%, 1 szklanka   cukier, 1 szklanka   mąka pszenna, 2 szklanki   proszek do pieczenia, 2 łyżeczki   owoce sezonowe, ilość wg uznania (można nie dodawać wcale)   Składniki na polewę margaryna, ¼ kostki   cukier, ½ szklanki   mleko, 2 łyżki   kokos, 100-150g Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style(...)cukrem, jak masa zbieleje dodajemy śmietanę i mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem. Wylewamy na blachę wcześniej wytłuszczoną i obsypaną bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 200 0 C na 10-15 min.  W międzyczasie topimy margarynę i rozpuszczamy w niej cukier, dodajemy mleko, gotujemy kilka minut aż się skarmelizuje. Po 5 minutach pieczenia wykładamy owoce

Gotowanie moimi oczami
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 552

cukier – 0,5 szklanki – mąka – 0,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – kakao – 1 łyżka WARSTWA MIĘTOWA: – landrynki miętowe – 180 g – woda – 1/4 szklanki – budyń śmietankowy – 1 op – mleko – 360 ml – masło – 150 g – cukier – 2 łyżki WARSTWA ŚMIETANOWA(...)proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach ok. 25×30. Pieczemy 20 minut / 180C. Zostawiamy do ostudzenia. WARSTWA MIĘTOWA: Landrynki wkładamy do garnka. Zalewamy wodą i podgrzewamy na małym ogniu do momentu aż cukierki się rozpuszczą ( a rozpuszczą się na pewno! ) W 1/2 szklanki mleka

Ostra na Słodko
Migdałowo-cytrynowe ciasto ze śliwkami 179

dużych śliwek 1-2 garście płatków migdałowych Kresto 2 łyżeczki proszku do pieczenia W misce wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i tartymi migdałami. Do wymieszanych składników dodawać porcjami pozostałe mokre składniki czyli jajka, olej, mleko i sok z połówki cytryny. Tortownicę natłuścić i posypać tartą bułką, przełożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek wgłebieniem

Monia miesza i gotuje
tort kakaowo - jagodowy 192

SKŁADNIKI przepis na małą tortownicę 20-22cm BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -5 łyżek mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki kakao KREM JAGODOWY -350g jagód (ja użyłam mrożonych) -3/4 szklanki cukru -2,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe bez cukru 40g -2 płaskie łyżki mąki -3 żółtka -250g masła lub margaryny PONCZ(...)połowy cytryny -0,5 szklanki wody -1 łyżka cukru -3 łyżki wódki Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem żółtka. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy do masy-delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy około 25-30 minut do suchego patyczka. Wyciągamy z tortownicy, studzimy, przecinamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babka czekoladowa z orzechami 240

gorzkiej czekolady * 4 jajka * 90 g fruktozy * 150 g mąki pełnoziarnistej * 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia * 100 g zmielonych orzechów laskowych i włoskich * 1 łyżeczka kakao * 100 g masła Polewa: * 60 g gorzkiej czekolady - można oczywiście dać więcej * kilka łyżek mleka albo masła * 2-3 łyżki posiekanych orzechów Masło stopiłam w garnuszku, odstawiłam do wystygnięcia. Zmieliłam czekoladę i orzechy(...)drugiej misce wymieszałam mąkę, orzechy, proszek do pieczenia, czekoladę, kakao. Dodałam do tego ubitą masę jajeczną, delikatnie wymieszałam, a na końcu wlałam roztopione masło. Ciasto przełożyłam do keksówki i piekłam w piekarniku nagrzanym do 175*C ok. 40 min. Po lekkim przestudzeniu polałam polewą przygotowaną z rozpuszczonej na parze czekolady z mlekiem (orzechy wrzuciłam do polewy). Ciasto nie jest duże

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ciasto z buraków 144

delikatnie słodkim posmakiem. Składniki (10 porcji): szklanka mleka roślinnego (u mnie ryżowe) 1/3 szklanki oleju rzepakowego 400 g buraków pieczonych, po obraniu 2 łyżki mocnej kawy 3 jajka M 50 g startej gorzkiej czekolady 350 g maki orkiszowej pełnoziarnistej (ok. 2 i 3/4 szklanki) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru WANILIOWEGO(...)zrobić z nich zupę (przepis powyżej). 2. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę 3. Wrzucić do blendera razem z mlekiem, olejem, kawą oraz jajkami 4. Zblendować na gładką masę 5. W misce wymieszać suche składniki - mąkę, sodę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, cynamon, oraz kakao i sól 6. Do składników suchych wlać masę z buraków. Dokładnie wymieszać/zmiksowa

Powiedz dietom nie
Jagodowe ciasto z serkiem śmietankowym i kruszonką 127

ekstraktu waniliowego 1 łyżka startej skórki w cytryny 1 łyżka mąki Ciasto: 130 g mąki 1 łyżeczka proszku 1/8 łyżeczki soli 56 g miękkiego masła 100 g cukru (drobny cukier do wypieków)  1 jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 80 ml mleka w temp. pokojowej 1 szkl. jagód amerykańskich, czarnych porzeczek lub malin (albo 1/2 szkl. konfitury malinowej) Wykonanie: Piekarnik(...)masę rózgą, trzepaczką, łyżką... jak komu wygodnie. Ciasto: Mąkę, proszek i sól wymieszać w misce i odłożyć na bok. W misce od miksera zmiksować masło na kremową masę. Stopniowo dodawać cukier cały czas miksując. Gdy masa będzie gładka i kremowa (po około 10 min.) dodać etapami jajko, wanilię i mleko, po każdym składniku zmiksować tylko do momentu połączenia się składników

Posadzone i zjedzone
Ciasto Kokosowa KRÓWKA 573

jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 120ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: 200ml wody 4 łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki cukru pudru Krem: 850ml mleka 180g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego (niekoniecznie) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 300g masła(...)wymieszać mąkę z kakao i proszkiem, następnie przesiać na jajeczną masę, wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 5. Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Przygotujemy budyń do kremu: 6. Do rondelka wlać około 500ml mleka, dodać cukier, cukier wanilinowy i postawić

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania