mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:384/622)

Bananowa babeczka z mikrofali 247

błonnika, soli mineralnych, wapnia, fosforu i magnezu. Jedna babeczka - a tyle zdrowia! :) Składniki na 2 babeczki: 1 jajko 1 banan 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 łyżka płatków owsianych 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 2 lyzki mleka Przygotowanie: Banana rozgnieść i połączyć z rozbełtanym jajkiem. Dodać resztę składników i bardzo dokładnie zamieszać. Przelać do filiżanek/kubków/kokilek i "piec

Czarnawisienka
Muffiny z konfiturą z pigwy i lawendy 162

spiżarni. Moje nadziane konfiturą brzoskwiniowo lawendową, oraz śliwkowo pigwową.  Składniki na 17-20 dużych muffinek: 25 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 płaskie łyżki kakao 15 dag cukru szklanka mleka 8 dag oleju 1 jajko słoik dżemu lub konfitur Wszystkie składniki dajemy do dużej miski i miksujemy. Wlewamy maksymalnie do 3/4 wysokości muffinek

Apetyczna babeczka
Ciasto z truskawkami 240

Ubić pianę z białek. Dalej ubijając, dodawać stopniowo cukier kryształ, cukier waniliowy, po 1 żółtku, a na końcu lekko wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w tem 180 C. Masa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie waniliowe 1 cukier waniliowy cukier kryształ do smaku W 1/2 szklanki mleka roztrzepać budynie. Resztę mleka zagotować

Apetyczna babeczka
Ciasteczka z fit-kremem orzechowym 308

robią się delikatne i mięciutkie :) Składniki: * na ciastka: 250 g mąki pszennej 1 jajko 100 g masła 120 g cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia * na krem: puszka ciecierzycy odsączonej z zalewy i przepłukanej 5 łyżek mleka 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki startych na pył orzechów laskowych 4 łyżki cukru brązowego lub miodu Przygotowanie: * ciastka: Wszystkie składniki wrzuciłam

Kulinarny Pamiętnik
Babeczki według Nigelii 138

Składniki : 125 gram mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 gram miękkiego masła 125 gram cukru 2 jajka kilka łyżek mleka Przygotowanie ;      1.Nagrzać piekarnik do 200 stopni C      2.Wszystkie składniki prócz mleka zmiksować doskonale      3.Wlać mleko i nadal miksować do otrzymania gładkiego ciasta      4.Ciasto nałożyć

Proste Potrawy
Dietetyczne muffiny! 424

lnianego 50 gram płatków owsianych 50 gram otrębów pszennych 3 łyżki cukru brązowego nierafinowanego (plus łyżka do zrobienia cukru pudru) łyżka proszku do pieczenia  pół łyżeczki cynamonu  szczypta soli SKŁADNIKI MOKRE: dwa jaja 200 ml mleka 80 ml oleju rzepakowego 3 łyżki płynnego miodu  Mieszamy ze sobą składniki suche. W osobnej misce mieszamy dokładnie składniki mokre. Następnie

Mango Papaja
GOFRY LEKKIE I CHRUPIĄCE 3492

polecam bo są baaardzo pyszne i szybciutko się je robi!:) Przepis znalazłam tutaj . Składniki: -2 szklanki mąki orkiszowej(lub pszennej) -1 szklanka mleka -1 szklanka wody gazowanej -cukier waniliowy -3 łyżeczki ksylitolu(lub cukru) -1 łyżeczka proszku do pieczenia -szczypta soli -2 jajka -1/3 szklanki oleju kokosowego(rozpuszczonego)-lub oleju słonecznikowego Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować

Smaczne Zdrowe
Murzynek 191

też przyjdzie okazja innym razem. Składniki : 300 g maki, 100g cukru, 3 jajka, Pół szklanki oleju,  łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek kakao Łyżka cukru waniliowego (najlepiej taki domowy ) 100 ml mleka. Przygotowanie: W misce wsypujemy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy olej, jajka i mleko.  Całość dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do formy i pieczemy

cookpl
Placek włoski. 478

Składniki: 7 średnich jabłek 1 szklanka cukru 2 szklanki maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 całe jajka szczypta soli 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich 3/4 szklanki bakalii innych (rodzynki migdały, skórka z cytryny) Polewa 1 czekolada mleczna (100g) 3 łyżki mleka 1 łyżka masła Dekoracja: orzechy włoskie Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w kostkę(...)Pokrojone jabłka wsypać do miski, zasypać cukrem,dodać posiekane orzechy, bakalie wymieszać i odstawić na 1h. Jajka roztrzepać z odrobiną soli wlać do jabłek. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, sodą, wsypać do jabłek i dobrze wymieszać. Blaszkę 32x20cm (mierzona od spodu) wyłożyć papierem do pieczenia  i wyłożyć na nią  ciasto. Piec w piekarniku w 180 stopniach

O kuchni z uczuciem
Torcik rafaello 220

mąka - 6 łyżek mąka ziemniaczana - 0,5 łyżki ocet - 0,5 łyżeczki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka tłuszcz do formy MASA KOKOSOWA masło lub margaryna - 250 g wiórki kokosowe - 200 g cukier - 4 łyżki mąka ziemniaczana - 3 łyżki mąka pszenna - 4 łyżki cukier waniliowy - 3 opak mleko - 3 szkl żółtko - 1 szt PONCZ woda gotowana - 1,5 szkl(...)jednym żółtku, ocet, dalej ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Tortownicę o wymiarach 27 cm, wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec w temp.175 stop. przez około 30 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na 3 krążki.  MASA KOKOSOWA  Do rondla wlać dwie szklanki mleka, dodać 4 łyżki cukru, zagotować. W pozostałej szklance

Kuchnia Danusi
Ciasto Magnolia 996

łyżki oleju, 1 i 1/3 szklanki mąki, ½ łyżki proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka czerwonego barwnika w proszku, 1 łyżka octu, Poncz: ½ szklanki wody, 1 kieliszek rumu, 1 łyżka soku z cytryny, Masa ananasowa: 1 puszka ananasa, 1 szklanka wody, 1 opakowanie galaretki cytrynowej, 1 łyżka żelatyny, Masa advocatowa: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru waniliowego,, 200g(...)Dalkowski , Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, różowa posypka cukrowa do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam do białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Następnie naprzemiennie dodaję żółtka oraz cukier. Nie przerywając ubijania dodaję olej, ocet oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję barwnik spożywczy. Ubijam. Ciasto wykładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM I SEREM 154

szkl mąki pszennej 3 jajka 1/2 szkl cukru + 2 łyżki do drożdży 1 szkl mleka szczypta soli 50 g masła 50 g świeżych drożdży cukier waniliowy   Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego 2 żółtka budyń waniliowy w proszku 2 łyżki cukru pudru   Kruszonka:   150 g mąki 100 g cukru,najlepiej drobnego 80 g zimnego masła   Lukier(...)mogą być inne owoce)   1. Kruszymy drożdże i zasypujemy 2 łyżkami cukru,czekamy,aż drożdże się rozpuszczą.      W między czasie roztrzepujemy jajka,wlewamy ciepłe mleko,rozpuszczone drożdże - całość mieszamy.      W osobnej misce łączymy mąkę,sól,cukier,cukier waniliowy - wlewamy jajka z drożdżami i   mlekiem,całość mieszamy. Na koniec dodajemy

Niespełnione zdolności kulinarne
Muffiny mechaniczna po... truskawka... 161

wreszcie będzie pięć minut ciszy, żeby myśli zebrać i zaplanować ze dwa posiłki do przodu!'. I wtedy to właśnie, najpierw w supermarketowym koszyku, a potem w lodówce, pojawia sie 'MLEKO SMAKOWE'. I o ile 'czekoladowe' i 'biało-czekoladowe' było jeszcze zjadliwe, to już 'blueberry muffin' znacznie mniej. A przy 'truskawce' wszyscy odmówili współpracy... Dlatego muffiny. Lekko mechaniczne, przyznaję(...)sztuk) suche 2 szklanki maki z proszkiem do pieczenia (self-raising), albo 2 szklanki maki + szczypta soli + 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki groszków z białej czekolady mokre 1 szklanka mechanicznego mleka truskawkowego (podejrzewam, że inne też się sprawdzi) 2 jajka 6 łyżek oleju Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki z 12 papierowymi

Lejdi of the house
Mini Calzone 325

oleju) łyżka cukru łyżeczka soli farsz: ok. 250 g pieczarek duża cebula pieprz, sól, oregano, bazylia, czosnek w proszku ok. 100 g żółtego sera (np. gouda, edamski) lub mozzarelli ulubione dodatki: np. szynka, salami, oliwki itp. jajko + odrobina mleka do posmarowania tymianek, czarnuszka do posypania (opcjonalnie) Mini Calzone - Sposób przygotowania: Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml lekko ciepłej(...)drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i dusimy do miękkości. Na końcu dodajemy sól, pieprz i po szczypcie oregano, bazylii i czosnku w proszku. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1-1,5 cm i za pomocą dość dużej szklanki wykrawamy krążki. Ka żdy krążek lekko rozwa łkowujemy i na środek każdego z nich

Słodka Strona
Ciasto biszkoptowe skubane 234

wolnego wybiegu) 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej (typ 450 - 500) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 1 łyżka octu polewa: 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki masła 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao naturalnego dodatkowo: 2 galaretki o ulubionym smaku kupione tutaj   (u mnie wiśniowe) 20 - 30 dag świeżych, z kompotu(...)puszczają koloru) Przygotowanie: Ubić z białek pianę, pod koniec stopniowo dodawać cukier. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku i na koniec dodać olej i ocet. Przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia i stopniowo wmieszać je delikatnie łopatką z ubitą pianę. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie wlać w nią masę biszkoptową. Piec w nagrzanym do 170 stopni

Kuchcik gotuje