mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:383/622)

Nuggetsy 325

przynajmniej mamy pewność, co znajduje się na naszym talerzu.   Składniki: 2-3 piersi z kurczaka 1 jajko 4 łyżki mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bułki tartej 1/3 szklanki tartego parmezanu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Piersi kurczaka (bez skóry i bez kości) myjemy

Smakowity Blog Kulinarny
Wielkanocny keks 102

suszone 10 szt skórka pomarańczowa, cytrynowa  kandyzowana na udekorowanie Polewa: biała czekolada 150 g mleko 2-3 łyżki   Krok 1 Do misy wlewamy białka( temp pokojowa), dodajemy cukier brzozowy( ksylitol) i miksujemy do potrojenia masy. Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ubitych białek z cukrem, delikatnie mieszamy. Wlewamy olej, nadal mieszamy. Krok(...)ciasta, delikatnie mieszamy i przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy godzinę w 170 stopniach. Krok 3 Keks nam się upiekł i ostygł. Rozpuszczamy czekoladę z mlekiem,polewamy keks, dekorujemy miksem skórek kandyzowanych. Tak podany prezentuje się doskonale na Wielkanocnym stole

Różowa kuchnia
Dietetyczny jabłecznik na żytnim cieście 158

szklanki wody STEWIA do smaku jeżeli jabłka są za mało słodkie Masa budyniowa: 2 opakowanie budyniu 3 szklanki mleka 0,5% Stewia/fruktoza do smaku Sposób przygotowania: Spód: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę mąkę, STEWIE, proszek do pieczenia, żółtka, powoli dodajemy do białek miksując na najmniejszych obrotach ciasto wylewamy do niewielkiej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia(...)dlatego stanowczo odradzam i zalecam przygotowanie dopiero gdy nasze ciasto z  musem przeleży noc w lodówce przygotowujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu jednak dajemy o 1 szklankę mniej mleka (czyli 3 szklanki), dodajemy STEWIE wg smaku czekamy aż wystygnie nakładamy/rozsmarowujemy na masę jabłkową wstawiamy placek do lodówki, żeby tym razem budyń zastygł ;) Jak widać dużo czasu trzeba, więc

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Wspólne śniadanie i jesienne, baaaardzo orzechowe pancakes z gruszkami :) 108

wirtualnym stole :)  Składniki na około 7-8 placuszków: 100 g mąki pełnoziarnistej 25 g cukru 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki pumpkin spice ( klik ) 1 małe jajko 90 ml mleka 1 gruszka pół łyżeczki oleju siekane orzechy włoskie + rozmącone jajko W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche a w drugiej wszystkie mokre

My simple kitchen
Wytrawne muffinki z brokułem i Cheddarem 141

brokułu 1/2 szklanki startego sera Cheddar 2 łyż drobno posiekanej czerwonej cebuli 1,5 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia sól i pieprz do smaku 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 1/3 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka 1 duża łyżka majonezu   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blaszkę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami.   Do miski(...)wybijamy jajko, dodajemy do niego olej, mleko, majonez oraz przyprawy – sól, pieprz, czosnek i paprykę, i wszystko dokładnie mieszamy rózgą, aż składniki się połączą. Następnie, do mokrych składników przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie, ale krótko mieszamy.   Do gotowego ciasta dodajemy brokuły, cebulę oraz ser i delikatnie mieszamy.   Gotowym ciastem napełniamy papilotki do 2/3 wysokości

Smaczna Strona
Oszukane rogale marcińskie 256

kaszy manny 10dkg migdałów (lub płatków migdałowych) 5dkg orzechów laskowych olejek migdałowy       *** Przygotowujemy nadzienie: mleko zagotowujemy z cukrem, wsypujemy kaszkę i gotujemy około 3 minuty, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia *** *** Migdały oraz orzechy laskowe mielimy na proszek *** *** Zmielone orzechy łączymy z kaszką, dodajemy kilka kropli olejku migdałowego i mieszamy energicznie. Nadzienie odkładamy do przestudzenia *** *** Przygotowujemy

Blog z Apetytem
Ciasto z Masą Kajmakowo-Słonecznikową 134

Przepyszne polecam wszystkim. Składniki na biszkopt: ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanka mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu   Składniki na polewę: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 1 łyżka mleka   Pozostałe składniki: 1 mleko zagęszczone słodzone w puszce 300g łuskanego słonecznika 150g masła do uprażenia słonecznika ¼ szklanka cukru 200g(...)około 2 godziny. Gdy mleko będzie ugotowane nie wyciągać go z wody ale zostawić do wystygnięcia w wodzie najlepiej do następnego dnia. 2.   Upiec biszkopt: Mąkę przesiać przez sito. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać małymi porcjami cukier puder i miksować dalej aż się dobrze połączy z białkami. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i dobrze

Mama Gotuje
Ciasto ze słonecznikiem na 1 urodziny 7017

Biszkopt kakaowy 6 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pralina ze słonecznikiem 12 dkg margaryny cukier waniliowy 1/2 szkl. cukru pudru, 2 łyżki mleka 300 g słonecznika łuskanego Krem 1 puszka gotowej masy krówkowej 200 g masła  Poncz zaparzyć szkl. kawy ( z 2 łyżeczek kawy

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ptasie mleczko 216

szkl. cukru 4 łyżki mąki pszennej  3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g śmietanki 30 % 600 g serka waniliowego 2 op. galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru Polewa: 1 szklanka mleka 200 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki czubate żelatyny Sposób przygotowania  : Ciasto : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy(...)sztywną pianę. Do piany dodajemy 3/4 szkl. cukru i żółtka. Dokładnie miksujemy. Do masy wsypujemy przesianą mąkę z  proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Na koniec dosypujemy kakao. Tak przygotowany biszkopt wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok. 25 minut . Masa serowa:   Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej

Różne smaki w kuchni
OCZY CARYCY 156

octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Krem budyniowy domowej roboty Lub krem na budyniach 1 i 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 250 g masła Dodatkowo: 2 galaretki zielone paczka(...)mąkę wymieszaną uprzednio z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy na nią na przemian jasne i ciemne ciasto. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto widelcem. Ciasto piec w piekarniku nagrzanych do 180 stopni przez około 30-35 minut. Studzimy. Krem: 1 i 1/3 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem

RAROSSA
Makowiec Japoński II 124

naprawdę dużą blachę pysznego ciasta (ja piekę go w prostokątnej blaszce – 38x30cm). Składniki: 50 dkg niebieskiego maku 1,5 szklanki mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 5-6 jabłek 9 łyżek kaszy manny 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła (pół kostki) 1,5 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny kilka kropel aromatu(...)laskowe, ja dałam wszystkiego po trochu skórka pomarańczowa u mnie z  Lidl pół szklanki migdałów  Symbio gorzka czekolada i wiórki cytrynowe do dekoracji  Cukieteria Najpierw podgrzej mleko z masłem,cukrem i cukrem waniliowym, a następnie gorącym zalej wypłukany mak. Odstawiamy ,aż napęcznieje na jakieś pół godziny. Warto aby naczynie ,w którym mak będzie się moczył było pojemne

Z Kuchni Do Kuchni
Tort makowy 375

drobnego cukru 4 łyżki miodu 100 gram masła 2 jajka 2 szklanki mleka  szczypta soli Poncz: sok z 1 pomarańczy 2 łyżeczki cukru 50 ml wody Ponadto: Polewa czekoladowa Wykonanie: Jajka wbijmy do miski dodajemy cukier miksujemy do białości. Mąki przesiewamy łączymy ze sobą dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Do ubitej masy jajecznej dodajemy partiami mąkę bardzo delikatnie mieszając

kgwjanczewo
Podwójnie czekoladowy torcik przekładany bananami 127

papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Czekoladę pokrój w drobne kosteczki. Migdały wrzuć do blendera i zmiksuj na proszek. Do dużej miski wsyp wszystkie suche składniki.  Przygotuj pastę daktylową: w rondelku umieść daktyle, zalej 1 szkl. mleka i delikatnie podgrzej. Kiedy mleko się zagotuje, zdejmij z ognia, odczekaj ok. 5 min. Przełóż do blendera i zmiksuj

Roślinna - blog wegański
Karpatka z kremem cytrynowym 361

garnka. Ciasto przekładamy do miski i odstawiamy, aby przestygło.Następnie dodajemy do ciasta po jednym jajku. Po każdym dodaniu jajka, ciasto dokładnie miksujemy.Pod koniec dodajemy szczyptę soli i proszku do pieczenia. Całość miksujemy jeszcze przez ok 2 min.Ciasto dzielimy na dwie porcje.Formę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Przelewamy porcję ciasta do formy i rozprowadzamy szpatułką.Tak przygotowane ciasto wstawiamy(...)min.Upieczone i ładnie zarumienione ciasto wyjmujemy z formy i pozostawiamy do wystygnięcia.Czynność powtarzamy z drugą porcją ciasta.PRZYGOTOWANIE kremu cytrynowego:Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok.W 100 ml mleka rozpuszczamy budyń i dodajemy cukier. Mieszając dodajemy startą skórkę z cytryny i sok.Pozostałe 400 ml mleka zagotowujemy w garnku i intensywnie mieszając dodajemy rozpuszczony budyń z cukrem i cytryną

kulinarnyJa
ANANASOWIEC Z BEZĄ 129

pudru,  4 żółtka Polewa czekoladowa: ¼ kostki margaryny, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Dodatkowo:    wiórki kokosowe do posypania, sok ananasowy do nasączenia WYKONANIE Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka a następnie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu kroimy(...)blaty i nasączamy sokiem ananasowym rozrobionym z wodą. Beza kokosowa:     Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, proszek i wiórki, mieszając delikatnie łyżką. Pieczemy na złoty kolor ok. 20 min. Krem ananasowy: Ananasy odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Na soku (1 szkl. – jeśli będzie za mało dolewamy wodę) gotujemy budyń. Ucieramy masło z cukrem i masą krówkową

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania