mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:382/622)

Pijany przekładaniec (Pijak) 236

białek 150 g cukru pudru 150 g maku 150 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia III warstwa (masa budyniowa): 6 żółtek 100 g cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 torebka cukru waniliowego 1,5 szklanki mleka 200 g masła IV warstwa: 200 g okrągłych biszkoptów pół szklanki alkoholu(...)sztywną pianę i (cały czas ubijając) wsypywać kolejno cukier puder, suchy mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Upiec w tej samej tortownicy, co biszkopt. Temperatura i czas pieczenia również ten sam. Gdy ciasto ostygnie, ułożyć je na pierwszej warstwie. III warstwa: Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki, ekstrakt waniliowy i wymieszać. Cienkim strumieniem wlać gorące mleko

Domowa Cookierenka Agi
Biszkopt z kremem i malinami 142

theme-font:minor-latin;} 6 jajek   7 łyżek mąki tortowej   szklanka cukru   łyżeczka proszku do pieczenia    Składniki na masę: kostka masła (200g) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem (lub bez cukru + 4-5łyżek cukru) 500ml mleka Składniki na owocowy wierzch: 2 galaretki malinowe ok. 700g malin (1,5 koszyczka) Wykonanie biszkoptu:  Normal(...)dodając po trochę mąki z proszkiem. Mieszaj bardzo wolno, aż wszystko się połączy nie wyciągając łyżki podczas mieszania - najlepiej mieszać w jedną stronę!  Gotową masę przełóż na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Piecz ok. 35 minut w temp. 160 stopni. Wykonanie masy: Przygotuj 500ml mleka. Odlej 3/4 szklanki. Resztę zagotuj

Mania Wypiekania
Tort z masą maślaną 204

mąki pszennej (1 ¼ szklanki) 60 g mąki ziemniaczanej (¼ szklanki) 6 jajek 200 g cukru pudru (1 ½ szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ½ łyżeczki octu - krem: zasmażka: - 3 łyżki margaryny - 3 łyżki mąki - ¾ szklanki gorącego mleka 300 g masła sok z cytryny kakao - do nasączenia: mocna herbata sok z cytryny wódka lub spirytus - masa cukrowa: 6 g żelatyny(...)temperatury 170 o C, dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, niczym nie smarować brzegów tortownicy. Białka oddzielić od żółtek, obie mąki przesiać przez sito. Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia, rozetrzeć i zostawić aż żółtka zbieleją. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając dodawać cukier puder po 1 łyżce. Do białek po trochu dodawać żółtka i bardzo powoli

Mama Gotuje
Drożdżówki z truskawkami i bułeczki z nutellą i kruszonką 165

farsz: 300 g truskawek (umytych, odszypułkowanych i pokrojonych w kawałki) 3 łyżki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku) pół słoiczka nutelli *na kruszonkę: 50 g zimnego masła 50 g cukru 100 g mąki Przygotowanie: Drożdże i cukier wymieszałam z ciepłym mlekiem i odstawiłam na chwilę. Mąkę przesiałam, wymieszałam z solą, dodałam mleko z drożdżami i roztopione masło. Całość dokładnie

Kulinarny Pamiętnik
Nuggetsy 336

przynajmniej mamy pewność, co znajduje się na naszym talerzu.   Składniki: 2-3 piersi z kurczaka 1 jajko 4 łyżki mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bułki tartej 1/3 szklanki tartego parmezanu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Piersi kurczaka (bez skóry i bez kości) myjemy

Smakowity Blog Kulinarny
Wielkanocny keks 128

suszone 10 szt skórka pomarańczowa, cytrynowa  kandyzowana na udekorowanie Polewa: biała czekolada 150 g mleko 2-3 łyżki   Krok 1 Do misy wlewamy białka( temp pokojowa), dodajemy cukier brzozowy( ksylitol) i miksujemy do potrojenia masy. Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ubitych białek z cukrem, delikatnie mieszamy. Wlewamy olej, nadal mieszamy. Krok(...)ciasta, delikatnie mieszamy i przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy godzinę w 170 stopniach. Krok 3 Keks nam się upiekł i ostygł. Rozpuszczamy czekoladę z mlekiem,polewamy keks, dekorujemy miksem skórek kandyzowanych. Tak podany prezentuje się doskonale na Wielkanocnym stole

Różowa kuchnia
Dietetyczny jabłecznik na żytnim cieście 167

szklanki wody STEWIA do smaku jeżeli jabłka są za mało słodkie Masa budyniowa: 2 opakowanie budyniu 3 szklanki mleka 0,5% Stewia/fruktoza do smaku Sposób przygotowania: Spód: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę mąkę, STEWIE, proszek do pieczenia, żółtka, powoli dodajemy do białek miksując na najmniejszych obrotach ciasto wylewamy do niewielkiej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia(...)dlatego stanowczo odradzam i zalecam przygotowanie dopiero gdy nasze ciasto z  musem przeleży noc w lodówce przygotowujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu jednak dajemy o 1 szklankę mniej mleka (czyli 3 szklanki), dodajemy STEWIE wg smaku czekamy aż wystygnie nakładamy/rozsmarowujemy na masę jabłkową wstawiamy placek do lodówki, żeby tym razem budyń zastygł ;) Jak widać dużo czasu trzeba, więc

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Wspólne śniadanie i jesienne, baaaardzo orzechowe pancakes z gruszkami :) 118

wirtualnym stole :)  Składniki na około 7-8 placuszków: 100 g mąki pełnoziarnistej 25 g cukru 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki pumpkin spice ( klik ) 1 małe jajko 90 ml mleka 1 gruszka pół łyżeczki oleju siekane orzechy włoskie + rozmącone jajko W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche a w drugiej wszystkie mokre

My simple kitchen
Wytrawne muffinki z brokułem i Cheddarem 151

brokułu 1/2 szklanki startego sera Cheddar 2 łyż drobno posiekanej czerwonej cebuli 1,5 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia sól i pieprz do smaku 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 1/3 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka 1 duża łyżka majonezu   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blaszkę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami.   Do miski(...)wybijamy jajko, dodajemy do niego olej, mleko, majonez oraz przyprawy – sól, pieprz, czosnek i paprykę, i wszystko dokładnie mieszamy rózgą, aż składniki się połączą. Następnie, do mokrych składników przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie, ale krótko mieszamy.   Do gotowego ciasta dodajemy brokuły, cebulę oraz ser i delikatnie mieszamy.   Gotowym ciastem napełniamy papilotki do 2/3 wysokości

Smaczna Strona
Oszukane rogale marcińskie 266

kaszy manny 10dkg migdałów (lub płatków migdałowych) 5dkg orzechów laskowych olejek migdałowy       *** Przygotowujemy nadzienie: mleko zagotowujemy z cukrem, wsypujemy kaszkę i gotujemy około 3 minuty, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia *** *** Migdały oraz orzechy laskowe mielimy na proszek *** *** Zmielone orzechy łączymy z kaszką, dodajemy kilka kropli olejku migdałowego i mieszamy energicznie. Nadzienie odkładamy do przestudzenia *** *** Przygotowujemy

Blog z Apetytem
Ciasto z Masą Kajmakowo-Słonecznikową 141

Przepyszne polecam wszystkim. Składniki na biszkopt: ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklanka mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu   Składniki na polewę: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka masła 1 łyżka mleka   Pozostałe składniki: 1 mleko zagęszczone słodzone w puszce 300g łuskanego słonecznika 150g masła do uprażenia słonecznika ¼ szklanka cukru 200g(...)około 2 godziny. Gdy mleko będzie ugotowane nie wyciągać go z wody ale zostawić do wystygnięcia w wodzie najlepiej do następnego dnia. 2.   Upiec biszkopt: Mąkę przesiać przez sito. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać małymi porcjami cukier puder i miksować dalej aż się dobrze połączy z białkami. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i dobrze

Mama Gotuje
Ciasto ze słonecznikiem na 1 urodziny 7034

Biszkopt kakaowy 6 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Pralina ze słonecznikiem 12 dkg margaryny cukier waniliowy 1/2 szkl. cukru pudru, 2 łyżki mleka 300 g słonecznika łuskanego Krem 1 puszka gotowej masy krówkowej 200 g masła  Poncz zaparzyć szkl. kawy ( z 2 łyżeczek kawy

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ptasie mleczko 227

szkl. cukru 4 łyżki mąki pszennej  3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500 g śmietanki 30 % 600 g serka waniliowego 2 op. galaretki cytrynowej 2 łyżki cukru pudru Polewa: 1 szklanka mleka 200 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki czubate żelatyny Sposób przygotowania  : Ciasto : Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy(...)sztywną pianę. Do piany dodajemy 3/4 szkl. cukru i żółtka. Dokładnie miksujemy. Do masy wsypujemy przesianą mąkę z  proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Na koniec dosypujemy kakao. Tak przygotowany biszkopt wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok. 25 minut . Masa serowa:   Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej

Różne smaki w kuchni
OCZY CARYCY 168

octu 1/3 szklanki oleju Ciasto ciemne: 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju Krem budyniowy domowej roboty Lub krem na budyniach 1 i 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 250 g masła Dodatkowo: 2 galaretki zielone paczka(...)mąkę wymieszaną uprzednio z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wykładamy na nią na przemian jasne i ciemne ciasto. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto widelcem. Ciasto piec w piekarniku nagrzanych do 180 stopni przez około 30-35 minut. Studzimy. Krem: 1 i 1/3 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem

RAROSSA
Makowiec Japoński II 133

naprawdę dużą blachę pysznego ciasta (ja piekę go w prostokątnej blaszce – 38x30cm). Składniki: 50 dkg niebieskiego maku 1,5 szklanki mleka 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 5-6 jabłek 9 łyżek kaszy manny 8 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła (pół kostki) 1,5 szklanki cukru skórka otarta z 1 cytryny kilka kropel aromatu(...)laskowe, ja dałam wszystkiego po trochu skórka pomarańczowa u mnie z  Lidl pół szklanki migdałów  Symbio gorzka czekolada i wiórki cytrynowe do dekoracji  Cukieteria Najpierw podgrzej mleko z masłem,cukrem i cukrem waniliowym, a następnie gorącym zalej wypłukany mak. Odstawiamy ,aż napęcznieje na jakieś pół godziny. Warto aby naczynie ,w którym mak będzie się moczył było pojemne

Z Kuchni Do Kuchni