mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:382/622)

Rolada makowa z kremem budyniowym 126

roladę z kremem Rolada makowa z kremem budyniowym SKŁADNIKI: BISZKOPT jajka -4 szt mąka - 4 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka cukier - 4 łyżki mak suchy mielony - 4 łyżki kakao - 1 łyżeczka tłuszcz do blachy KREM budyń śmietankowy- 1 opak masło - 200 g mleko -400 ml cukier - 2,5 łyżki DODATKOWO gorzka czekolada- 0,5 opak miód -2 łyżki PRZYGOTOWANIE(...)Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia i makiem, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wyłożonej papierem pergaminowym i natłuszczonej tłuszczem, formy o wymiarach (36x36 cm). Piec około ok.20 minut w 180 stop. Upioeczone ciasto, wyłożyć na ściereczkę, zwinąć ciasto razem ze ściereczką w roladę, oddstawić do ostudzenia. KREM BUDYNIOWY Do rondla wlać 250 ml mleka, dodać cukier, zagotować. Resztę mleka

Kuchnia Danusi
"Panna cotta" truskawkowa 160

błyskawicznym tempie.  Biszkopt kakaowy: 4 jajka  1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowo - budyniowa: 2 szklanki serka homo 1 budyń śmietankowy z cukrem 2 szklanki mleka  1 opakowanie żelatyny na 1 litr wody Truskawkowa masa: 2 szklanki zmiksowanych truskawek (mrożonych lub świeżych) 2 galaretki truskawkowe Białka

Jadło i czytadło
Kruche babeczki waniliowe 267

przez to nieco cięższe, ale idealnie miękkie w środku i kruche na zewnątrz. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanka mleka 1/4 szklanki śmietany kremówki Wszystkie suche składniki na babeczki mieszamy w misce. Dodajemy mleko, śmietankę, olej, jajko i dokładnie mieszamy. Do blaszki

Ciastkozercy
Jagodowe ciasto jogurtowe-Heidelbeerkuchen 140

Idealne ciasto na lato, to ciasto z jagodami.Jagodom doprawdy trudno sie oprzec.Moje ciasto jest mocno jagodowe i przekladane przepysznym kremem jagodowym.Baza kremu jest twarozek,zatem zawiera

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dziecinnie łatwe ciasto z makiem i nektarynkami 150

cukru 5-6 nektarynek(około 500 g) czubata łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody oczyszczonej Przygotowanie: Mąki, proszek do pieczenia i sodę przesiej do dużej miski. Dodaj mak. Wymieszaj. W drugiej misce zblenduj cukier, olej i banany. Do masy bananowej dodaj całą zawartość puszki mleka kokosowego. Zblenduj wszystko razem. Połącz zawartość obu misek. Wymieszaj wszystko. Przełóż ciasto na blachę

greenscarf
DOUBLE COCONUT CAKE (ciasto podwójnie kokosowe) 164

pół szklanki wiórek kokosowych -pół szklanki oleju -1,5 szklanki maślanki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1,5 łyżeczki sody -3 jaja -3 łyżki ksylitolu/cukru Pamiętajcie aby jaja i maślanka były w temp. pokojowej a nie prosto z lodówki❗ Inaczej biszkopt nie urośnie masa -2.5 szklanki mleka -1 budyń toffi bez cukru -150 g wiórek kokosowych -3 łyżeczki płatków ryżowych(...)słodzikiem/cukrem. Dodajemy do nich w takiej kolejności resztę składników ciągle mieszając:mąka, wiórki, olej, proszek do pieczenia,  maślankę a w niej rozpuszczoną sodę. Przelewamy w formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 50 min 180 stopni masa W pół szklanki mleka roztrzepujemy budyń (nie gotujemy tego). Resztę mleka gotujemy i zanim zacznie się podnosić, dodajemy wiórki, płatki, budyń

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tort z kremem czekoladowym i orzechowym /Tort z kremem z syropu z brzoskwiń 124

białek 5 żółtek 110 g mąki  40 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia opakowanie kremu czekoladowego opakowanie kremu orzechowego 8 łyżek dżemu truskawkowo rabarbarowego (lub innego) 440 ml mleka 5 kropel aromatu rumowego 100 ml kawy z 2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej dodatkowo: wiórki kokosowe, kakao, 2 łyżki sosu wiśniowego  Wykonanie(...)góry dnem, jeśli nic nie opada, to białka są już ubite. :) 2. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku, cały czas ubijając, na puszystą masę. 3. Dwie mąki i proszek do pieczenia, mieszamy ze sobą, przesiewamy i po 1 łyżce dodajemy do puszystej piany, delikatnie mieszając szpatułką tylko w jedną stronę.  4. Gotową masę przelewamy do tortownicy, którą najpierw

Mój pomysł na
Babka z malinami 235

szklanki oleju dodatkowo: 150 g świeżych malin polewa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 3 łyżki mleka 2-3 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: Maliny opłukać i osuszyć (ważne by nie były mokre w momencie dodawania do ciasta). Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu wymieszać pozostałe składniki. Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać łyżką(...)stopni piekarniku przez ok 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika wyciągnąć babkę z formy i studzić na kratce lub na talerzu. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i wymieszać. Wystudzoną babkę oblać polewą i posypać płatkami migdałów

Ze smakiem i z pasją
Wieniec frankfurcki 424

jaja 250 g masła 1 torebka cukru waniliowego 16 g 100 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 4 żółtka 120 g cukru ( można spokojnie dodać mniej , bo krem jest dość słodki) 40 g mąki ziemniaczanej 500 ml mleka cukier waniliowy ( albo laska wanilii) 250 g masła ( w przepisie jest 350 ale ja zmniejszyłam ilość ) dżem z czarnej(...)miksować ok. 1/2 minuty. Mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia , przesiać i dodać łyżkami do ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180 C , blaszkę pokrywamy papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 minut. Krem: Żółtka ucieramy z  50 g cukru i z mąką ziemniaczaną. Dolać 125 ml mleka i zmiksować. Resztę mleka zagotować z resztą cukru i cukrem

Słodkości i nie tylko
Niepozorna szarlotka z orzechami 153

brzoskwinią" 900 g wierzch: 125 g masła 100 g cukru pudru 2 łyżki mleka cukier waniliowy 110 g orzechów grubo siekanych Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli oraz cukrem. Do piany dodajemy po jednym żółtku. Do masy przesiewamy obydwie mąki oraz proszek do pieczenia, mieszamy łyżką. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika

Bon appetit mon amie
Bezglutenowa i wegańska ciabatta. 121

sosem pesto. Mniam. Bezglutenowa i wegańska ciabatta   Składniki: 240g mąki z tapioki 120g mąki gryczanej (najlepiej jasnej) 240ml + 80ml mleka migdałowego 4 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki drożdży instant w proszku 80ml ciepłej wody Uwaga! Do wykonania pieczywa będzie potrzebny robot kuchenny, ewentualnie siekacz z dużym kielichem. Sposób przygotowania: Odmierzamy mąki, dodajemy sól

Fill The Bowl
Pijany przekładaniec (Pijak) 224

białek 150 g cukru pudru 150 g maku 150 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia III warstwa (masa budyniowa): 6 żółtek 100 g cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 torebka cukru waniliowego 1,5 szklanki mleka 200 g masła IV warstwa: 200 g okrągłych biszkoptów pół szklanki alkoholu(...)sztywną pianę i (cały czas ubijając) wsypywać kolejno cukier puder, suchy mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Upiec w tej samej tortownicy, co biszkopt. Temperatura i czas pieczenia również ten sam. Gdy ciasto ostygnie, ułożyć je na pierwszej warstwie. III warstwa: Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki, ekstrakt waniliowy i wymieszać. Cienkim strumieniem wlać gorące mleko

Domowa Cookierenka Agi
Biszkopt z kremem i malinami 133

theme-font:minor-latin;} 6 jajek   7 łyżek mąki tortowej   szklanka cukru   łyżeczka proszku do pieczenia    Składniki na masę: kostka masła (200g) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem (lub bez cukru + 4-5łyżek cukru) 500ml mleka Składniki na owocowy wierzch: 2 galaretki malinowe ok. 700g malin (1,5 koszyczka) Wykonanie biszkoptu:  Normal(...)dodając po trochę mąki z proszkiem. Mieszaj bardzo wolno, aż wszystko się połączy nie wyciągając łyżki podczas mieszania - najlepiej mieszać w jedną stronę!  Gotową masę przełóż na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Piecz ok. 35 minut w temp. 160 stopni. Wykonanie masy: Przygotuj 500ml mleka. Odlej 3/4 szklanki. Resztę zagotuj

Mania Wypiekania
Tort z masą maślaną 191

mąki pszennej (1 ¼ szklanki) 60 g mąki ziemniaczanej (¼ szklanki) 6 jajek 200 g cukru pudru (1 ½ szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ½ łyżeczki octu - krem: zasmażka: - 3 łyżki margaryny - 3 łyżki mąki - ¾ szklanki gorącego mleka 300 g masła sok z cytryny kakao - do nasączenia: mocna herbata sok z cytryny wódka lub spirytus - masa cukrowa: 6 g żelatyny(...)temperatury 170 o C, dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, niczym nie smarować brzegów tortownicy. Białka oddzielić od żółtek, obie mąki przesiać przez sito. Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia, rozetrzeć i zostawić aż żółtka zbieleją. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając dodawać cukier puder po 1 łyżce. Do białek po trochu dodawać żółtka i bardzo powoli

Mama Gotuje
Drożdżówki z truskawkami i bułeczki z nutellą i kruszonką 156

farsz: 300 g truskawek (umytych, odszypułkowanych i pokrojonych w kawałki) 3 łyżki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku) pół słoiczka nutelli *na kruszonkę: 50 g zimnego masła 50 g cukru 100 g mąki Przygotowanie: Drożdże i cukier wymieszałam z ciepłym mlekiem i odstawiłam na chwilę. Mąkę przesiałam, wymieszałam z solą, dodałam mleko z drożdżami i roztopione masło. Całość dokładnie

Kulinarny Pamiętnik

Proponowane wyszukiwania