mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:382/622)

DOUBLE COCONUT CAKE (ciasto podwójnie kokosowe) 169

pół szklanki wiórek kokosowych -pół szklanki oleju -1,5 szklanki maślanki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1,5 łyżeczki sody -3 jaja -3 łyżki ksylitolu/cukru Pamiętajcie aby jaja i maślanka były w temp. pokojowej a nie prosto z lodówki❗ Inaczej biszkopt nie urośnie masa -2.5 szklanki mleka -1 budyń toffi bez cukru -150 g wiórek kokosowych -3 łyżeczki płatków ryżowych(...)słodzikiem/cukrem. Dodajemy do nich w takiej kolejności resztę składników ciągle mieszając:mąka, wiórki, olej, proszek do pieczenia,  maślankę a w niej rozpuszczoną sodę. Przelewamy w formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 50 min 180 stopni masa W pół szklanki mleka roztrzepujemy budyń (nie gotujemy tego). Resztę mleka gotujemy i zanim zacznie się podnosić, dodajemy wiórki, płatki, budyń

Zdrowie i pysznie na talerzu
Tort z kremem czekoladowym i orzechowym /Tort z kremem z syropu z brzoskwiń 128

białek 5 żółtek 110 g mąki  40 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia opakowanie kremu czekoladowego opakowanie kremu orzechowego 8 łyżek dżemu truskawkowo rabarbarowego (lub innego) 440 ml mleka 5 kropel aromatu rumowego 100 ml kawy z 2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej dodatkowo: wiórki kokosowe, kakao, 2 łyżki sosu wiśniowego  Wykonanie(...)góry dnem, jeśli nic nie opada, to białka są już ubite. :) 2. Do ubitych białek dodajemy po jednym żółtku, cały czas ubijając, na puszystą masę. 3. Dwie mąki i proszek do pieczenia, mieszamy ze sobą, przesiewamy i po 1 łyżce dodajemy do puszystej piany, delikatnie mieszając szpatułką tylko w jedną stronę.  4. Gotową masę przelewamy do tortownicy, którą najpierw

Mój pomysł na
Babka z malinami 239

szklanki oleju dodatkowo: 150 g świeżych malin polewa: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 3 łyżki mleka 2-3 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: Maliny opłukać i osuszyć (ważne by nie były mokre w momencie dodawania do ciasta). Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu wymieszać pozostałe składniki. Do mokrych składników wsypać suche i wymieszać łyżką(...)stopni piekarniku przez ok 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika wyciągnąć babkę z formy i studzić na kratce lub na talerzu. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i wymieszać. Wystudzoną babkę oblać polewą i posypać płatkami migdałów

Ze smakiem i z pasją
Wieniec frankfurcki 427

jaja 250 g masła 1 torebka cukru waniliowego 16 g 100 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 4 żółtka 120 g cukru ( można spokojnie dodać mniej , bo krem jest dość słodki) 40 g mąki ziemniaczanej 500 ml mleka cukier waniliowy ( albo laska wanilii) 250 g masła ( w przepisie jest 350 ale ja zmniejszyłam ilość ) dżem z czarnej(...)miksować ok. 1/2 minuty. Mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia , przesiać i dodać łyżkami do ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180 C , blaszkę pokrywamy papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 minut. Krem: Żółtka ucieramy z  50 g cukru i z mąką ziemniaczaną. Dolać 125 ml mleka i zmiksować. Resztę mleka zagotować z resztą cukru i cukrem

Słodkości i nie tylko
Niepozorna szarlotka z orzechami 157

brzoskwinią" 900 g wierzch: 125 g masła 100 g cukru pudru 2 łyżki mleka cukier waniliowy 110 g orzechów grubo siekanych Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli oraz cukrem. Do piany dodajemy po jednym żółtku. Do masy przesiewamy obydwie mąki oraz proszek do pieczenia, mieszamy łyżką. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika

Bon appetit mon amie
Bezglutenowa i wegańska ciabatta. 132

sosem pesto. Mniam. Bezglutenowa i wegańska ciabatta   Składniki: 240g mąki z tapioki 120g mąki gryczanej (najlepiej jasnej) 240ml + 80ml mleka migdałowego 4 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki drożdży instant w proszku 80ml ciepłej wody Uwaga! Do wykonania pieczywa będzie potrzebny robot kuchenny, ewentualnie siekacz z dużym kielichem. Sposób przygotowania: Odmierzamy mąki, dodajemy sól

Fill The Bowl
Pijany przekładaniec (Pijak) 229

białek 150 g cukru pudru 150 g maku 150 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia III warstwa (masa budyniowa): 6 żółtek 100 g cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 torebka cukru waniliowego 1,5 szklanki mleka 200 g masła IV warstwa: 200 g okrągłych biszkoptów pół szklanki alkoholu(...)sztywną pianę i (cały czas ubijając) wsypywać kolejno cukier puder, suchy mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Upiec w tej samej tortownicy, co biszkopt. Temperatura i czas pieczenia również ten sam. Gdy ciasto ostygnie, ułożyć je na pierwszej warstwie. III warstwa: Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać obie mąki, ekstrakt waniliowy i wymieszać. Cienkim strumieniem wlać gorące mleko

Domowa Cookierenka Agi
Biszkopt z kremem i malinami 137

theme-font:minor-latin;} 6 jajek   7 łyżek mąki tortowej   szklanka cukru   łyżeczka proszku do pieczenia    Składniki na masę: kostka masła (200g) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe z cukrem (lub bez cukru + 4-5łyżek cukru) 500ml mleka Składniki na owocowy wierzch: 2 galaretki malinowe ok. 700g malin (1,5 koszyczka) Wykonanie biszkoptu:  Normal(...)dodając po trochę mąki z proszkiem. Mieszaj bardzo wolno, aż wszystko się połączy nie wyciągając łyżki podczas mieszania - najlepiej mieszać w jedną stronę!  Gotową masę przełóż na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Piecz ok. 35 minut w temp. 160 stopni. Wykonanie masy: Przygotuj 500ml mleka. Odlej 3/4 szklanki. Resztę zagotuj

Mania Wypiekania
Tort z masą maślaną 198

mąki pszennej (1 ¼ szklanki) 60 g mąki ziemniaczanej (¼ szklanki) 6 jajek 200 g cukru pudru (1 ½ szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ½ łyżeczki octu - krem: zasmażka: - 3 łyżki margaryny - 3 łyżki mąki - ¾ szklanki gorącego mleka 300 g masła sok z cytryny kakao - do nasączenia: mocna herbata sok z cytryny wódka lub spirytus - masa cukrowa: 6 g żelatyny(...)temperatury 170 o C, dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, niczym nie smarować brzegów tortownicy. Białka oddzielić od żółtek, obie mąki przesiać przez sito. Do żółtek dodać ocet i proszek do pieczenia, rozetrzeć i zostawić aż żółtka zbieleją. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając dodawać cukier puder po 1 łyżce. Do białek po trochu dodawać żółtka i bardzo powoli

Mama Gotuje
Drożdżówki z truskawkami i bułeczki z nutellą i kruszonką 161

farsz: 300 g truskawek (umytych, odszypułkowanych i pokrojonych w kawałki) 3 łyżki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku) pół słoiczka nutelli *na kruszonkę: 50 g zimnego masła 50 g cukru 100 g mąki Przygotowanie: Drożdże i cukier wymieszałam z ciepłym mlekiem i odstawiłam na chwilę. Mąkę przesiałam, wymieszałam z solą, dodałam mleko z drożdżami i roztopione masło. Całość dokładnie

Kulinarny Pamiętnik
Nuggetsy 330

przynajmniej mamy pewność, co znajduje się na naszym talerzu.   Składniki: 2-3 piersi z kurczaka 1 jajko 4 łyżki mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka bułki tartej 1/3 szklanki tartego parmezanu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Piersi kurczaka (bez skóry i bez kości) myjemy

Smakowity Blog Kulinarny
Wielkanocny keks 117

suszone 10 szt skórka pomarańczowa, cytrynowa  kandyzowana na udekorowanie Polewa: biała czekolada 150 g mleko 2-3 łyżki   Krok 1 Do misy wlewamy białka( temp pokojowa), dodajemy cukier brzozowy( ksylitol) i miksujemy do potrojenia masy. Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ubitych białek z cukrem, delikatnie mieszamy. Wlewamy olej, nadal mieszamy. Krok(...)ciasta, delikatnie mieszamy i przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy godzinę w 170 stopniach. Krok 3 Keks nam się upiekł i ostygł. Rozpuszczamy czekoladę z mlekiem,polewamy keks, dekorujemy miksem skórek kandyzowanych. Tak podany prezentuje się doskonale na Wielkanocnym stole

Różowa kuchnia
Dietetyczny jabłecznik na żytnim cieście 163

szklanki wody STEWIA do smaku jeżeli jabłka są za mało słodkie Masa budyniowa: 2 opakowanie budyniu 3 szklanki mleka 0,5% Stewia/fruktoza do smaku Sposób przygotowania: Spód: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę mąkę, STEWIE, proszek do pieczenia, żółtka, powoli dodajemy do białek miksując na najmniejszych obrotach ciasto wylewamy do niewielkiej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia(...)dlatego stanowczo odradzam i zalecam przygotowanie dopiero gdy nasze ciasto z  musem przeleży noc w lodówce przygotowujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu jednak dajemy o 1 szklankę mniej mleka (czyli 3 szklanki), dodajemy STEWIE wg smaku czekamy aż wystygnie nakładamy/rozsmarowujemy na masę jabłkową wstawiamy placek do lodówki, żeby tym razem budyń zastygł ;) Jak widać dużo czasu trzeba, więc

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Wspólne śniadanie i jesienne, baaaardzo orzechowe pancakes z gruszkami :) 113

wirtualnym stole :)  Składniki na około 7-8 placuszków: 100 g mąki pełnoziarnistej 25 g cukru 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki pumpkin spice ( klik ) 1 małe jajko 90 ml mleka 1 gruszka pół łyżeczki oleju siekane orzechy włoskie + rozmącone jajko W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche a w drugiej wszystkie mokre

My simple kitchen
Wytrawne muffinki z brokułem i Cheddarem 149

brokułu 1/2 szklanki startego sera Cheddar 2 łyż drobno posiekanej czerwonej cebuli 1,5 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia sól i pieprz do smaku 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku 1/3 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka 1 duża łyżka majonezu   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blaszkę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami.   Do miski(...)wybijamy jajko, dodajemy do niego olej, mleko, majonez oraz przyprawy – sól, pieprz, czosnek i paprykę, i wszystko dokładnie mieszamy rózgą, aż składniki się połączą. Następnie, do mokrych składników przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie, ale krótko mieszamy.   Do gotowego ciasta dodajemy brokuły, cebulę oraz ser i delikatnie mieszamy.   Gotowym ciastem napełniamy papilotki do 2/3 wysokości

Smaczna Strona
Oszukane rogale marcińskie 262

kaszy manny 10dkg migdałów (lub płatków migdałowych) 5dkg orzechów laskowych olejek migdałowy       *** Przygotowujemy nadzienie: mleko zagotowujemy z cukrem, wsypujemy kaszkę i gotujemy około 3 minuty, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia *** *** Migdały oraz orzechy laskowe mielimy na proszek *** *** Zmielone orzechy łączymy z kaszką, dodajemy kilka kropli olejku migdałowego i mieszamy energicznie. Nadzienie odkładamy do przestudzenia *** *** Przygotowujemy

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania