mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:393/622)

Muffinki z żurawiną i białą czekoladą 171

roku zima też zaskoczy drogowców... Składniki na 12-15 sztuk: Składniki suche 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ łyżeczki sody oczyszczonej ½ szklanki cukru (jeżeli lubicie bardzo słodkie, to ⅔) 1 łyżeczka przyprawy do piernika Składniki mokre 1 jajo ½ szklanki mleka ½ szklanki maślanki dodatkowo 100 g grubo pokrojonej białej czekolady 50 g suszonej żurawiny 100 g świeżej żurawiny

Pełny talerz
Śmietankowo-kokosowe babeczki sernikowe 106

łyżeczki budyniu waniliowego (czubate) 1 żółtko Ciasto na babeczki: 1/3 szklanki śmietany kremówki 30% 2/3 szklanki mleka 4 łyżeczki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru 2 1/2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/2 kostki masła (100 g) 2 całe jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Masa serowa: Biały ser, żółtko oraz 2 czubate łyżeczki budyniu waniliowego mieszamy w misce widelcem(...)połączenia składników. Ciasto na babeczki: Przesianą mąkę pszenną mieszamy drewnianą łyżką wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier i wiórki kokosowe, wszystko mieszamy. Potem do naszych suchych składników dodajemy bardzo miękkie masło, mieszamy. Wlewamy śmietankę 30% i mleko, ciągle mieszając. Na koniec wbijamy jajka. Mieszamy tak długo, aż składniki połączą się tworząc jednolite, dość gęste ciasto

Słodkie okruszki
TORCIK - SERCE (Walentynki) 152

słoiczek dżemu u mnie wiśniowycukierki do ozdobyperełki do ozdobywiórki kokosowe - różowe50 ml rumu50 ml ciepłej wodyBiszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia albo sodą i zaczekać aż pojawi się piana (5 min), następnie żółtka dodać do białek  - mieszać mikserem, potem dodać przesianą mąkę – uwaga mąkę miksujemy(...)wyłożoną papierem. Ja piekłam biszkopt w prostokątnej formie a później dopiero wycinałam kształt serca. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach C około 25 m.Krem:Serek utrzeć z mlekiem, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i miękką margaryną. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno w osobnej misce i połączyć z masą serową. Później ostrożnie wymieszać z dżemem. Tort: Gdy biszkopt

Bon Appetit Małgorzaty
Słonecznikowiec wg Aleex 149

łyżki kakao • 2/3 szklanki cukru • 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: • 1/2 szklanki zaparzonej kawy Masa: • 500 g masy krówkowej (kajmakowej) z puszki w temperaturze pokojowej • 280 g miękkiego masła • 300 g słonecznika • 6 łyżek cukru • 4 łyżki mleka • 50-70 ml wódki • około 180g herbatników Polewa: • 8 łyżek wody • 8 łyżek cukru(...)masła • 3 łyżki dobrego kakao bez cukru Sposób przygotowania: 1. Przygotować biszkopt: Mąkę z kakao przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. 2. Piekarnik nagrzać do 165o C w opcji dół + termoobieg (bez termoobiegu nagrzać do 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ucierając, stopniowo dodawać cukier i cukier wanilinowy. Ubijać do chwili, aż masa stanie się gęsta

W mojej kuchni
Karha – CHAI MASALA – mieszanka przypraw do herbaty (i nie tylko) 171

wody, ½ szklanki mleka, 1 łyżka przyprawy i cukier lub miód do smaku. Zagotować wodę, wlać do kubka. Łyżeczkę mieszanki umieścić w zaparzaczu. Zaparzać 5-6 minut, wyjąć zaparzacz, dodać mleko i cukier. Podawać od razu. KARHA MIELONA 16 ziaren zielonego kardamonu (w całości) 1 łyżka stołowa ziarnistego pieprzu czarnego 1 łyżka stołowa ziarnistego pieprzu czerwonego 12-15 całych goździków(...)niezmielone przyprawy pokruszyć, podprażyć kilka minut na suchej patelni aż uwolnią aromat. Przełożyć do młynka do kawy lub moździerza, rozdrobnić na proszek. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku.   Przygotowanie napoju (na porcję) – ½ łyżeczki mieszanki, 2/3 szklanki wody, ½ szklanki mleka, 2 łyżeczki czarnej herbaty liściastej Assam, cukier lub słodzik. Mleko z wodą zagotować, wsypać herbatę i przyprawy, po 5-6 minutach

Karo in the Kitchen
Ciasto słonecznik 914

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Słonecznik: 300 g łuskanego słonecznika 120 g margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mleka 1 łyżka cukru z wanilią Krem: 1 puszka masy krówkowej (kajmak) 200 g masła Poncz do nasączenia: 250 ml wody 3 łyżeczki(...)alkoholu Przygotowanie: Biszkopt: Oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i po jednym żółtku. Ubijać do rozpuszczenia się cukru. Przesiać obie mąki, proszek i kakao. Dodać do masy ubitej z jajek i delikatnie łyżką wymieszać. Wylać do foremki o wymiarach 33 x 23 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym

Kuchcik gotuje
Krokiety z szynką, salami, pieczarkami i serem 165

pieczarek, 1 cebula, 1 – 2 ząbki czosnku, 1/4 l bulionu z kostki, wegeta, pieprz, papryka w proszku, olej. Panierka: 1 – 2 jajka rozmieszane z większą ilością zimnej wody, bułka tarta. Przygotowanie: Mąkę, kaszę manną, jajka, sól, mleko i wodę zmiksować ( dodawać mleko i wodę tak by powstało nie za gęste ciasto). Na końcu dodać olej i znów zmiksować. Usmażyć naleśniki

kulinarnajamka.blogspot.com
Tort czekoladowy 163

trzcinowego drobnego (może być również cukier zwykły) 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody szczypta soli Na krem 2 gorzkie czekolady (2 x 100 g) 2 łyżki kakao 1 łyżka mleka 230 g masła (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru pudru woda WYKONANIE   Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze(...)sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści (ale nie za długo). Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodać pojedynczo żółtka. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą. Do masy jajecznej wlać wodę, następnie stopniowo przesiać przez sitko składniki sypkie delikatnie mieszając szpatułką. Gotową masę przelać od razu do formy. Piec około 30 minut

Passions hobbies life
Ciasto z bananami i kremem jogurtowym 852

jajka 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 100 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia *Krem jogurtowy: 800 g jogurtu naturalnego 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 6 łyżeczek żelatyny 1 śnieżka na mleko + 200 ml schłodzonego mleka do ubicia *Dodatkowo: 6 bananów sok z cytryny wiórki czekoladowe do posypania lub tarta czekolada(...)drugiej misce żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Dodać żółtka do ubitych białek i delikatnie wymieszać łyżką. Następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przelewamy do foremki, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, i rozprowadzamy równomiernie. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut. Odstawiamy

Piekę, bo lubię
Orzechowe ciasteczka digestive 155

mąki pełnoziarnistej 25 g mąki pszennej 50 g zmielonych płatków owsianych 50 g orzechów włoskich pół łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła lub margaryny 3 łyżki brązowego cukru 60 ml mleka Płatki owsiane zmielić na drobną mąkę.Orzechy również zmielić. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zagnieść na nie klejące się ciasto. Wałkować je na grubość

My simple kitchen
Ciasto Lemon Bez Pieczenia 255

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Lemon Bez Pieczenia Składniki: Spód: 330g podwójnych markiz Mafijne Lemon dr Gerard 130g roztopionego, przestygniętego masła Krem: 700ml mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 1 budyń waniliowy lub cytrynowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka mąki pszennej 250g masła w temperaturze pokojowej 6 łyżek cukru pudru(...)soku z cytryny Do nasączenia: 200ml wody sok wyciśnięty z 1 cytryny 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 galaretki cytrynowe w proszku 700ml gorącej wody około 520g podwójnych markiz Mafijne Lemon dr Gerard 1. Do rondelka wlać 500ml mleka, dodać cukier wanilinowy i zagotować. Do pozostałego mleka 200ml dodać budyń, obie mąki i dokładnie wymieszać (można wymieszać krótko mikserem

Mała Cukierenka
Torcik bezowy z kremem chałwowym i bakaliami 220

cukru 1 łyżka oleju Kilka kropel aromatu pomarańczowego 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Spody bezowe: 3 białka 1 szklanka cukru Szczypta soli 1 kisiel truskawkowy (38 g) Czerwony barwnik Krem: 330 ml mleka 5 łyżek cukru 2 cukry waniliowe (po 16g) 4 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka maki ziemniaczanej(...)margaryny 50 g mieszanki studenckiej (bakalii) 2 łyżki wódki 100 g chałwy waniliowej 2 łyżki wody 2 łyżeczki żelatyny Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywna pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier, po jednym żółtku, wlewamy strużką olej oraz aromat pomarańczowy. Mąki dodajemy do masy i mieszamy delikatnie drewniana łyżką. Biszkopt pieczemy

VioletoweKucharzenie
Brzoskwinki 155

lemon curd albo inny ulubiony dżem;   Składniki na kolor: barwnik spożywczy czerwony i żółty; 1 szklanka mleka; 0,5 - 1 szklanka cukru kryształu;   Wykonanie: Całe jaja, cukier kryształ i ekstrakt waniliowy wymieszać w naczyniu, dodać olej, potem mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki razem zmiksować. Następnie ciasto odstawić na 1 godzinę, by odpoczęło. Po upływie godziny(...)żeby nadzienie nie było za gęste). Gotowe nadzienie należy łyżeczką nakładać w otwory w ciastkach i ciasteczka składać w brzoskwinki. Następnie do dwóch miseczek należy wlać po pół szklanki mleka oraz po kilka kropli barwnika. Do jednej miseczki dajemy barwnik żółty, do drugiej czerwony. Przygotowane brzoskwinki zanurzamy w zabarwionym mleku (krótko, by tylko złapały kolor) i obtaczamy w cukrze krysztale

In my kitchen
Wiosenny sernik z mascarpone 316

mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 125 g zimnego masła 1 jajko masa serowa: 500 g serka mascarpone 150 g mleka skondensowanego słodzonego 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1,5 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 150 g borówek amerykańskich 85 g malin 1 łyżka mąki pszennej dodatkowo: 40 g malin 50 g borówek amerykańskich 1/2 opakowania(...)pieczeniem gęsto nakłuć widelcem. Piec w 190 st. C. przez 15 minut. Wystudzić. Z pozostałego ciasta wykroić paski o szerokości 5 cm, wyłożyć nimi brzegi tortownicy, formując krawędź. Mascarpone, mleko skondensowane, jajka, ekstrakt i budyń umieścić w misce. Zmiksować na gładką masę - tylko do połączenia składników. Owoce obtoczyć w mące, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać łyżką.Masę przelać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kolorowa łąka – tort chałwowy w stylu angielskim 164

przepis z mniejszą ilością cukru. Na biszkopt ważony : 5 jajek, ok. 300 g. cukru, ok. 280 g. mąki pszennej tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli Na masę chałwową: 1 budyń śmietankowy bez cukru, pół litra mleka, 2 łyżki mąki pszennej, 1 kostka masła, pół szklanki cukru pudru, 2 chałwy o smaku waniliowym w batoniku (w moim przypadku były(...)cukru i 250 g mąki. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dosypywać stopniowo cukier cały czas miksując. Następnie kolejno dodawać żółtka. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy i lekko, ale dokładnie wymieszać lub zmiksować. Tortownicę (22-24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Wylać ciasto. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku

Domowa Cookierenka Agi

Proponowane wyszukiwania