mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:396/622)

Brownie z fasoli, czyli przepis na przepyszne, czekoladowe fit ciasto 186

jajka 2 banany 2 puszki czerwonej fasoli 3 łyżki kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 3/4 szklanki ksylitolu 1,5 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia 3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego Wykonanie W małym garnuszku rozgrzej mleko i rozpuść w nim czekoladę. Dodaj kakao i ksylitol i wszystko dokładnie wymieszaj. Polej po przestudzonym cieście. Składniki 100 g gorzkiej czekolady

Eat me! Fit me!
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KIEŁBASKAMI, PIECZARKAMI I SEREM +FILMIK 139

Wyszły mega pyszne i pachnące. Do takiego dania nie trzeba nikogo zachęcać bo samo znika po upieczeniu. SKŁADNIKI : 500 ml mleka 100 ml wody 2 jajka około 300 - 400 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Letnia Tęcza 127

jajek 3/4 szkl mąki 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić, dodać cukier. Na końcu delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w temp 180* około 30 minut. MASA BUDYNIOWA: 0,5l mleka 2 budynie waniliowe albo śmietankowe 25 dag masła cukier puder do smaku Z mleka i budyni ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć

Dziś Ja gotuje
BABECZKI MOCNO KOKOSOWE Z OWOCAMI MORWY BIAŁEJ 161

morwę białą suszoną , którą otrzymałam od firmy  Helio . Składniki na 8 babeczek: * 1 szklanka mąki pszennej * 1/2 szklanka cukru * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * szczypta soli * 1/2 szklanki wiórków kokosowych * 1/4 szklanki oleju * 1/2 szklanki mleka * 1 jajko * 50 g morwy białej suszonej Wykonanie: w misce umieścić wszystkie składniki (oprócz wiórków kokosowych i morwy białej), wymieszać ciasto przy pomocy

Zrób to smacznie
Biszkopt z truskawkami 119

galaretce Jedyna wada – bardzo szybko znika Biszkopt z truskawkami Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego Masa: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki szklanka mleka opakowanie cukru wanilinowego 1 jajko Dodatkowo: około 500 g truskawek 3 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 3 szklankach wody Biszkopt pieczemy według tradycyjnego przepisu

PatiGotuje
Makowy keks różą nadziany 130

żytniej mąki chlebowej (typ 720) 100 g orkiszowej mąki tortowej 80 g słodziwa, u mnie erytrol 50 g maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła klarowanego lub oleju kokosowego 2 jajka 4 łyżki mleka roślinnego 150 g mieszanki posiekanych owoców suszonych: moreli, śliwek, fig 50 g posiekanych orzechów włoskich 150 g (sztuka) jabłko, pokrojone drobno w kostkę

Kucharzyca
MUFFINKI ODŚWIĘTNE Z MARCEPAMEM 179

Papilotki na muffinki i blaszka Lukier: **************** 0.5 szklanki.cukru pudru Syrop z granatów Do przybrania orzechy macadami lub inne bakalie ******************************************************* Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao.Przesiać do miski.Dodać cukier oraz sól.Wbić jajka ,mleko ,likier i olej.Skladniki zmiksować. Marcepan pokroić na kawałki w kostkę.Cukier puder utrzeć z odrobiną syropy na lukier. Porcje ciasta nakładać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kapuśniaczki drożdżowe z kiszonej kapusty 153

kapustą to idealna świąteczna przekąska (lub dodatek np. do barszczu) Składniki na ciasto: 1 kg mąki pszennej typu 450 ½ litra mleka 1 szklanka oleju 10 dag drożdży 2 jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżka cukru 1 łyżeczka kopiata proszku do pieczenia Składniki na farsz: 1/2kg kapust kiszona 30 dag pieczarek 2 białe cebule masło klarowane do smażenia zmielić sól, pieprz(...)miękkości. Pieczarki oczyścić i podsmażyć z posiekaną cebulą. Wszystko razem wymieszać, przyprawić do smaku i zmielić w maszynce o grubych oczkach lub drobno posiekać. Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać resztę produktów, wyrabiać ciasto przez 15 minut i odłożyć w ciepłe miejsce  na godzinę do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, podzielić na pięć równych części i każde kolejno

Tradycyjna Kuchnia
Makowiec na cieście drożdżowym 166

soli Kruszonka: 2 i 1/4 szklanki mąki 1 jajko L 3/4 szklanki cukru 150g masła 1 łyżka cukru wa niliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: 900g masy makowej w puszce 1. W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i 1 łyżkę cukru. Odstawiamy pod przykryciem do momentu aż zaczyn prosi się podnosić.  2. W dużej misce umieszczamy mąkę

Szefowa kuchni
Śniadaniowe placuszki z borówkami na jesienne poranki 195

Taki "puste" można potem serwować z dowolnymi konfiturami. A jak je zrobić ? Trzeba przygotować - 400g maki tortowej - 50g cukru - 1 łyżeczkę proszku do pieczenia - 1 łyżeczkę sody - 3 jajka - 50g stopionego masła - 150g jogurtu - 100ml mleka - trochę borówek lub jagód (można bez nich) - ew. cukier puder do posypywania - ew. konfitury do podawania W sporej misce wymieszać przesianą mąkę

I tu będę miała takie te
MUFFINKI Z JAGODAMI I KRUSZONKĄ 117

zabraknąć na moim stole, idealne do popołudniowej kawki   SKŁADNIKI  Suche składniki: 1 szkl. mąki, 1/3 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego Składniki mokre: 1/4 szkl. oleju, 1/2 szkl. mleka, 1 łyżka śmietany, 1 jajko Dodatkowo:   Kruszonka: 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżka cukru 2-3 łyżki jagód, 4 kostki czekolady

słodki bratek
Welsh cakes - walijskie ciasteczka smażone (również w wersji pieczonej) 179

która opcja dla Was bardziej odpowiada. Wybór naprawdę jest trudny! (około 20-23 sztuk) 225g mąki pszennej (użyłam typu 405 ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 50g masła 50g smalcu 75g cukru 1 jajko 2 łyżki mleka Dodatkowo: 50g czekolady Ponadto: olej do ciastek smażonych (użyłam kokosowego) Czekoladę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki zagnieść i połączyć

Di gotuje
Sernik kokosowo-limonkowy (gluten-free) 259

chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. W misie miksera umieszczamy mleko kokosowe i twaróg, miksujemy do połączenia składników. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier, następnie proszek budyniowy, jajka, wiórki kokosowe i na koniec skórkę z limonki. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Przelewamy do formy, wkładamy do piekarnika i pieczemy

My Culinary Art
Słodkie placuszki z jabłkiem 1060

drożdży. Smażone na dużej ilości tłuszczu są może kaloryczne, ale grzechem byłoby nie zjeść choćby kilku ;) Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 1 łyżeczka cynamonu 1/4 szklanki cukru 2 jajka 1 szklanka mleka szczypta soli 3 jabłka obrane i pokrojone w grubsze plastry olej do smażenia cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto

Kuchnia w czekoladzie
Tawa tawas 228

smaku trochę podobne do pączków, ale zdecydowanie szybciej się je robi. Składniki: 1,5 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 1 jajko 1 łyżeczka miękkiego masła 125 ml mleka olej do smażenia płynny miód cukier puder  Przygotowanie: Mąkę przesiać do misy miksera dodać resztę składników i za pomocą końcówki do ciast drożdżowych

Ala piecze i gotuje