mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:404/622)

BEZGLUTENOWY, KUKURYDZIANY MURZENEK DZIADZIA. Czyli o miłości do Czarnucha. 173

jeśli ktoś jest uczulony na kurze to polecamy 10 przepiórczych), - proszek do pieczenia, łyżeczka (bezglutenowcy pamiętają aby był bezglutenowy), - orzechy włoskie tłuczone/zmielone - ile dusza zapragnie, - rodzynki, żurawina - podobnie jak z orzechami, - cukier wanilinowy, 1-2 opakowania, (a najlepiej laska wanilii lub domowy cukier waniliowy), WYKONANIE: Masło, mleko, kakao, cukier, cukier wanilinowy podgrzewamy w garnku nie dopuszczając do wrzenia

Wypisz Wymaluj
Ciasto biszkoptowe z kremem 374

mleka 2 łyżeczki gorzkiego kakao 2 - 3 łyżki gorącej wody polewa: 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki masła lub margaryny ciasto wykonanie: Jajka z cukrem miksować do rozpuszczenia cukru. Nadal miksując stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (ciasto ma być bez grudek mąki). Pod koniec miksowania dodać ocet, olej i aromat. Do wyłożonej(...)następny dzień ciasto jest delikatnie wilgotne. krem wykonanie: Kakao zalać gorącą wodą i dokładnie wymieszać, jeśli trudno będzie mieszać można dodać więcej wody.  Do 1/2 kubka zimnego mleka wsypać budyń i dokładnie rozmieszać, pozostałe mleko z cukrem zagotować. Do gotującego mleka wlać rozrobione kakao i budyń. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając, aż zacznie gęstnieć. Zdjąć z ognia, wsypać

Kuchcik gotuje
Ekspresowe ciasto z porzeczkami 81

ciasto z porzeczkami na jogurcie SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 opakowanie cukru z wanilią lub cukru wanilinowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka L 150 g czerwonych porzeczek oczyszczonych z łodyżek 1/2 szklanki mleka 150 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru łyżeczka cukru pudru plus cukier puder do posypania ciasta Składniki

Zasmakuj Kuchni
Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem 149

pszennej krupczatki, innej pszennej czy żytniej lub bezglutenowej. 100 g zimnego masła 4 żółtka 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki śmietany kremówki 30% Szczypta soli Składniki na budyń: 1 litr mleka 0,5 szklanki cukru lub ksylitolu 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Szczypta soli 4 żółtka Sok z połowy cytryny Skórka

moj przepis na
Odwrócona pychotka 168

24x36cm Ciasto: 400g mąki 200g masła 120g cukru pudru lub drobnego cukru do wypieków 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżki amoniaku Beza: 6 białek 150g drobnego cukru Szczypta soli Krem: ½ litra mleka 2% 4 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej Ziarenka z jednej laski wanilii 100g drobnego cukru 200g masła w temperaturze pokojowej Dodatkowo: 300g

Kuchnia w czekoladzie
Muffinki z nutellą 164

zabrania ze sobą na drogę, do szkoły czy pracy a także przyjęcia. Składniki: (na ok. 10 sztuk) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 łyżeczki cukru waniliowego (ja dodaję kilka kropel olejków np. waniliowego, śmietanowego) Nutella Wszystkie składniki mieszamy razem na gładką masę.  Nagrzewamy

W kuchni bez szafek
RODZYNKOWIEC 86

każdego, kto go próbował! Zachęcam do przygotowania ;) Biszkopt: 6 jaj, 1 szkl cukru, 6 łyżek mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2-3 łyżki kakao, Masa rodzynkowa: 1 gorzka czekolada, 1 mleczna czekolada, ½ kostki masła. Masa budyniowa: ½ l mleka, 6 łyżek cukru, Cukier waniliowy, po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 kostka masła lub margaryny, 2 łyżki kakao(...)szkl wódki. Odsączyć na sicie. Alkoholem z rodzynek nasączyć obie części biszkoptu. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić, dodać cukier oraz żółtka. Na kniec dodać przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Piec ok 40 minut w 170st C. Czekoladę oraz masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć z osączonymi rodzynkami. Ugotować budyń. Wystudzić. Masło ubić na puszysty krem, dodać budyń

Słodki Zakątek
Muffinki z rabarbarem i kruszonką 179

robi się je bardzo szybko a smakują naprawdę wyśmienicie. Polubią je i dzieci i dorośli. Muffinki: 2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru szczypta soli łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju 2-3 łodygi rabarbaru Kruszonka: 30g zimnego masła 3 łyżki cukru 60 g mąki pszennej Muffinki: suche składniki wymieszać

Smakołyki Asi
Domowe chrupiące gofry. 332

Pyszne i chrupiące, dodatki każdy wybiera te ulubione ;-) Składniki; 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka 1 i 1/3 szkl mleka 1/3 szkl oleju Przygotowanie; Wszystkie składniki przełożyć do miski. Wymieszać mikserem ale tylko d połączenia się składników. Ciasto można odstawić na około

Radość kipiąca uśmiechem.
Pączki bezglutenowe (paleo, bez cukru) 120

zależności od formy u mnie około 20 mini donutów): ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka ½ szklanki ksylitolu 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu ¼ szklanki masła klarowanego (rozpuszczonego) ¾ szklanki mleka (u mnie migdałowe) tutaj przepis na najlepsze roślinne mleko szczypta soli wanilia Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Mieszamy w misce sypkie

PaleoLife
Cytrynowe muffinki 181

jeśli mamy więcej czasu możemy je ładniej udekorować lukrem czy polewą czekoladową. składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z jednej cytryny sok wyciśnięty z jednej cytryny 1 szklanka mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka do dekoracji biała polewa czekoladowa Helio skórka pomarańczowa Helio Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze

Monia miesza i gotuje
Makowiec na kruchym spodzie 125

fareast-language:EN-US;} Makowiec  Składniki – kruche ciasto: Mąka pszenna – 300g Masło – 200g Cukier puder – 50g Żółtka jaja – 2 sztuki Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Cukier waniliowy – 1 łyżeczka Składniki – masa makowa: Mak mielony – 200g Mleko – 500 ml Rodzynki – 4 łyżki Orzechy włoskie – ½ szklanki Płatki migdałów – 4 łyżki Miód – 5-6 łyżek Białko jaja – 2 sztuki Mąka pszenna

Kuchnia Bon Appetit
Makowiec z roladkami w kruchym cieście 125

Ciasto kruche • 5 żółtek • 1 jajko • 1 szklanka kwaśnej śmietany • 1 szklanka cukru pudru • 750 g mąki pszennej • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 1/2 łyżeczki amoniaku • 1 duża puszka masy makowej Masa kremowa • 1 litr mleka • 125 g masła • 4 białka • 1 szklanka cukru • 3 łyżki mąki pszennej • 3 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa • 1 czekolada mleczna • 1/3 szklanki

To co kocham
Lemon Crispy Miracle 226

czas przygotowania: 25 minut ilość: 4-5 sztuk Składniki gofry: 100 g mąki owsianej 50 g mąki jaglanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego 1 łyżka siemienia lnianego mielonego + 3 łyżki gorącej wody 250 ml mleka owsianego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub pomarańczowego olej do smarowania gofrownicy Przygotowanie: Składniki suche wymieszać ze sobą, dodać zalane gorącą wodą siemie

Lajtkraft food intolerance
Brownie z kaszy jaglanej z migdałami - bez glutenu 126

lubiących eksperymentować z kaszą Składniki: pół szklanki kaszy jaglanej  - suchej (ok. 130g) 50 ml oleju (polecam słonecznikowy) 3 jajka pół szklanki mleka pół szklanki brązowego cukru (ok. 100g) pół szklanki ciemnego kakao (ok. 45 g) łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) lub sody szczypta soli 2/3 szklanki migdałów blanszowanych, ok. 70g (można zamienić na orzechy) Wykonanie tradycyjne : Kaszę przepłukać

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania