mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:362/622)

Rolada z kremem waniliowym i bananami 893

Dalkovski.  Składniki: Biszkopt kakaowy: 5 jajek 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowo-waniliowy: 250 g masła lub margaryny 1 budyń waniliowy b/c 1,5 szkl mleka 0,5 szkl cukru pudru 0,5 szkl likieru Vanilla Dalkovski 1 łyżka esencji waniliowej Dodatkowo: 3 banany czekoladowa posypka Przygotowanie(...)Biszkopt:Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Wylać na blachę 39*32 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 20 min w 180 stopniach

Ala piecze i gotuje
Biszkopt z kremem kawowym i bananami 6709

biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao krem kawowy 500 ml śmietanki 30 % 2 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szklanki mleka 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej 2-3 łyżki cukru pudru oraz  3 duże banany 300 ml śmietanki 30 % 1 łyżka(...)mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Dokładnie wymieszać a na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na dużą blachę (25x35) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na2 00 C i piec ok 10 minut , do suchego patyczka. Gotowy biszkopt odstawić do wystudzenia. Przygotować krem kawowy. Żelatynę namoczyć w mleku, gdy napęcznieje podgrzać

Monia miesza i gotuje
Babka kajmakowa 169

karmelu <3 Polecam serdecznie!!! Składniki :   - 5 jajek - 180 g mąki pszennej - 100 g mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki cukru - 400 g masy kajmakowej (ja użyłam masy kajmakowej adwokat) - 100 g masła - 4 łyżki mleka - 50 g płatków migdałowych - tłuszcz i bułka tarta do formy Sposób przygotowania 1. 300 g masy kajmakowej przełożyć do garnka(...)Wsypać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. 6. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. 7. Formę z tuleją do pieczenia babki, wysmarować tłuszczem , posypać bułką tartą. 8. Ciasto przełożyć do blaszki i piec ok. 50 minut w temp. 180 C. Polewa 1. 100 g masy kajmakowej podgrzać z 3 łyżkami mleka i mieszać do czasu połączenia się składników

Różne smaki w kuchni
Tort kokosowy 188

średnicy 26cm) - 6 jaj - 1,5 szklanki mąki tortowej - 1 szklanka drobnego cukru - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1,5 łyżeczki octu - 3 łyżki oleju - cukier waniliowy - aromat (według uznania) Krem kokosowy: - 600ml mocno schłodzonej śmietany kremówki - 500g serka mascarpone - śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (puszka 400ml) - 300g białej czekolady - 200g wiórków kokosowych Dodatkowo: - woda kokosowa do nasączenia biszkoptu(...)tego przepisu ) - kokosowe kulki ( z tego przepisu ) - listki mięty Kilka dni przed przygotowywaniem tortu wkładamy do lodówki puszkę mleka kokosowego, aby oddzieliła się śmietanka. Biszkopt pieczemy dzień przed przygotowaniem tortu. Mąkę przesiewamy. Białka ubijamy, stopniowo dodając cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem (uwaga – masa zwiększy swoją objętość). Do ubitych białek dodajemy, po łyżce, masę żółtkową, delikatnie mieszając

mojewypiekiinietylko
Babka piaskowa ucierana 111

mąki ziemniaczanej 200 g masła 150 g cukru  4 jajka 1 łyżka kwasnej gęstej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 150 ml cukru  2 łyzeczki proszu do pieczenia Dodatkowo: 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka truskawki płatki migdałów  listki mięty Sposób przygotowania:  Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą(...)całości. Na końcu dodać przesiane maki i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do posmarowanej masłem blachy wysypanej bułką tartą. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ciepła i piec babkę 50-55 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i przestudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka i polać babkę. Posypać płatkami migdałów, udekorować kawałkami truskawek

Gosia gotuje
Sernik tęcza 179

żółtka , 0,5 szkl  cukru , 150 g  margaryna , 1 łyżka  śmietany , 1 łyżka  proszek do pieczenia , 750 g  ser biały mielony , sok z cytryny , 0,5 szkl  olej , 1 opak  budyń śmietankowy , 2 szkl  mleko zwykłe , 3 szt  jajka , 1 szkl  cukru , 1 szczypta  barwnik spożywczy czerwony , 1 szczypta(...)żółtka, margarynę pokrojoną na kawałki, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, cukier. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylepić blachę ciastem, włożyć do piekarnika na 10 minut w temp.180 stop, podpiec ciasto. MASA  Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko. Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem. Masę serową

Kuchnia Danusi
Wilgotne ciasto z jabłkami i kakaową kruszonką 139

Polecam miłośnikom ciast z jabłkami. Wilgotne ciasto z jabłkami i kakaową kruszonką Składniki: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego ½ łyżki ekstraktu z wanilii 150g cukru trzcinowego 200 ml coca-coli 230 g margaryny 80 ml mleka 2 jajka 2 średniej wielkości jabłka Jabłka: 5-6 jabłek 1 łyżeczka cynamonu 2-3 łyżki cukru Kruszonka(...)bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy. Łączymy suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Margarynę roztapiamy i studzimy. Do drugiego naczynia wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. Następnie łączymy wszystkie mokre składniki: jajka, masło, coca-cole i mleko. Składniki suche łączymy z mokrymi i delikatnie mieszamy łyżką, tylko do połączenia się. Ciasto przelewamy do formy

Mania Gotowania
Truskawkowy Galaretkowiec 284

Składniki: 1 opakowanie truskawkowej galaretki 1 Nestea Greentea Truskawkowa 700 g skondensowanego mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego 13 łyżeczek żelatyny w proszku 1. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, dokładnie mieszamy, przelewamy do naczynia z płaskim dnem i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. 400 ml Nestea Greentea truskawkowej wlewamy do garnuszka, podgrzewamy, dodajemy(...)łyżeczek żelatyny i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny - również przelewamy do naczynia z płaskim dnem. Obie galaretki wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. 2. Mleko skondensowane umieszczamy w garnku, dodajemy cukier i aromat waniliowy. Podgrzewamy i dodajemy żelatynę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia żelatyny i cukru. Odstawiamy do ostygnięcia.  3. Gdy galaretki zastygną, kroimy je mniej więcej w kostkę

My Culinary Art
3 bit po mojemu 97

Blaszka: 23 x 33 cm Biszkopt: 4 jajka M 2 łyżko oleju 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (każdy po 40g) 500 ml mleka 150 g masła 2 - 3 łyżki cukru Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 1 - 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki(...)rozpuści. 2. Następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do ciasta. Mieszamy, lub miksujemy na najniższych obrotach. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Po upieczeniu studzimy. Masa budyniowa: 1. Połowę mleka gotujemy, w drugiej rozrabiamy nasze budynie. Jak mleko zacznie się gotować wlewamy

kruche babeczki
1493.Afrodyta 226

firmy  Wodzisław ..Proszek do pieczenia jak to proszek ..wiadomo...potrzebny do pieczenia [ chociaż można biszkopt upiec i bez proszku, ale ja jeszcze takiego nie piekłam]..Śnieżka jest wykorzystywana jako dodatek do ciast lub owoców..wystarczy zmiksować ją z mlekiem lub śmietaną i już gotowe.. BISZKOPT 7 jajek 1 szkl. cukru 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej

Moje domowe kucharzenie
Muffiny marchewkowe 125

galaretka cytrynowa, 1 opakowanie sok z 1/2 cytryny Składniki na ciasto jajka, 5 szt cukier, 10 łyżek mąka pszenna, 2 szklanki proszek do pieczenia, 2 łyżeczki płaskie mus marchewkowy, 3-4 łyżki olej, 1/2 szklanki Składniki na krem mleko, 1 szklanka budyń waniliowy, 1 opakowanie cukier, 1/2 szklanki masło, 1/2 kostki mus marchewkowy, reszta Przygotowanie Marchewkę obieramy, kroimy w kostkę(...)długo aż galaretka się rozpuści. Pozostawiamy masę do całkowitego wystudzenia. Gotujemy budyń na 1 szklance mleka, dodajemy cukier. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do schłodzenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy na zmianę po jednym żółtku i po trochu cukru. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dolewamy olej

Gotowanie moimi oczami
Placuszki z kaszy jaglanej z jabłkiem i cynamonem 117

aromatyczne. SKŁADNIKI: (na 12 malutkich placuszków lub 8 większych) 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej (może być nawet lekko rozgotowana) 1/2 szkl mleka 1 jabłko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej (może być pełnoziarnista) szczypta sody lub proszku do pieczenia 1 płaska łyżka cukru (u mnie brązowy) 1 łyżeczka cynamonu olej do smażenia 1. Jabłko zetrzeć na tartce

Kto ugości moich gości?
Panna cotta 102

Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 200 ml świeżego mleka 3,2% 60 g cukru laska vanilli lub 2 - 3 krople ekstraktu 2 łyżki żelatyny w proszku owoce do dekoracji ( u mnie tutaj truskawki, można też brzoskwinie ) tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie: Żelatynę rozpuścić w ciepłej wod zie ( 2 łyżki żelatyny = 2 łyżki wody ) Śmietankę z mlekiem , cukrem i vanilią podgrzać

Gaździnka warzy
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i cynamonową kruszonką 130

margaryny Szczypta soli Składniki na kruszonkę: 50 g mąki 25 g masła lub margaryny 30 g cukru 1 łyżeczka cynamonu w proszku Dodatkowo: 30 dag świeżych lub mrożonych owoców. ( u mnie śliwki i maliny ) 1 rozmącone jajko Łyżka mleka Sposób wykonania: Mąkę przesiać, dodać do niej pozostałe składniki i dokładnie wyrobić. Z wyrobionego ciasta  uformować kulę i pozostawić

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto śnieżka 500

śnieżkowa: 1 galaretka czerwona + 1/2 szklanki wody 1 galaretka żółta + 1/2 szklanki wody 2 opakowania śnieżki 1 szklanka mleka Sposób wykonania: 1. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodawać kolejno żółtka cały czas mieszając. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i amoniakiem. 2. Na końcu dodać pianę z ubitych białek i całość delikatnie zamieszać. 3. Ciasto podzielić(...)przez 30 minut. 5. Zrobić śnieżki: każdą galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, pozostawić do lekkiego stężenia. Jedno opakowanie śnieżki ubić z 1/2 szklanki mleka. Dodać 1 tężącą galaretkę. Tak samo postąpić z drugą śnieżką i galaretką. 6. Przełożyć ciasto (od dołu): jasne ciasto - masa czerwona - ciasto orzechowe - masa żółta - ciasto kakaowe. 7. Na wierzch wyłożyć polewę

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania