mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:355/622)

Lato, gdzie jesteś? 153

pysznego? OTRĘBOWE GOFRY Z GĘSTYM SOSEM WIŚNIOWYM.  (pomysł autorski; gofry - podstawowy zmodyfikowany przepis.) 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki otrąb 2 szklanki mleka 4 jajka 2 łyżki cukru brązowego szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksowałam. Następnie piekłam z niego gofry w gofrownicy, na suchych płytkach, wg instrukcji. 500g wiśni

W kuchni Karmel-itki
Wytrawne muffiny z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami 299

zajmuje zaledwie parę minut.  WYTRAWNE MUFFINY Z FETĄ, OLIWKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI (składniki na 12 babeczek) Składniki suche: - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - łyżeczka soli Składniki mokre: - 2 jajka - szklanka mleka - 50 ml oleju Dodatki: - 100 gram sera typu feta  - 10 oliwek - 5 suszonych pomidorów - łyżeczka suszonego oregano Ser pokroić w kostkę, oliwki z plasterki

Zgrabne Gotowanie
C - Naleśniki ze szpinakiem i fetą 133

naleśniku i dżemie? "Leży leśnik na leśniku i drzemie"  Naleśniki ze szpinakiem Składniki na naleśniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka 500 ml mleka (lub wody - jak do tych na zdjęciu:) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju słonecznikowego do ciasta + 1 - 2 łyżki na patelnię szczypta soli Jajka rozbić, odzielić białka od żółtek, białka ubić. Pozostałe składniki dokładnie

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Muffiny czekoladowe z nadzieniem ;) 159

Składniki: Muffiny: Składniki suche: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli Składniki mokre: 1/2 szklanki mleka 2% 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju 1 łyżka octu winnego   Nadzienie: 125 g serka mascarpone 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki pszennej 1 jajko   Wykonanie: Nadzienie: Serek, cukier

Czerwona Porzeczka
Muffiny waniliowe z delicjami 220

Post Muffiny waniliowe z delicjami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Wiosenne babeczki z niespodzianka w środku 143

szklanki mąki tortowej  1/4 łyżeczki soli  1/2 łyżeczki sody  1/8 łyżeczki proszku do pieczenia  1/4 szklanki masła, w temperaturze pokojowej  3/4 szklanki cukru  1 jajko w temperaturze pokojowej  1/4 szklanki parzonej kawy  1/4 szklanki mleko 10 jajeczek czekoladowych krem: 1/2 szklanki masła, w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki cukru pudru  1/2 łyżki(...)ekstraktu z wanilii  ok. 1/4 szklanki mleka ociupina niebieskiego barwnika Jajeczka włożyć do zamrażalnika na kilka godzin. Ciasto na babeczki: Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, wyłożyć papilotkami 10 foremek na muffinki. Do miski przesiać razem mąkę, kakao, sól, sodę i proszek do pieczenia. W drugiej misce mikserem ubić razem masło i cukier przez 3-4 minuty, aż będzie puszyste

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Puszysty torcik truskawkowy. 152

tortownicę o średnicy 23 cm Biszkopt : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa jogurtowo-truskawkowa : 24 dkg białego sera 45 dkg gęstego jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 50 dkg truskawek Mus truskawkowy : 25 dkg truskawek 3/4 szklanki wody galaretka truskawkowa Dekoracja : około(...)Następnie cały czas mieszając dodaj stopniowo przesiane i wymieszane obie mąki z proszkiem. Ciasto wylej do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównaj.Piec w temperaturze 180 C przez około 25 minut. Wystudzony biszkopt przekrój na dwie równe części.   Masa jogurtowo-truskawkowa : Żelatynę rozpuść w gorącym mleku i odstaw do przestygnięcia. Truskawki umyj dokładnie, oczyść z szypułek, zmiksuj i przełóż

Przepisy i porady kulinarne
PEŁNOZIARNISTE MUFFINY Z JABŁKAMI, MIGDAŁAMI I CYNAMONEM 120

pestek) 1 łyżeczka cynamonu 50 g zmielonych migdałów 150 g mąki żytniej razowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 75 g masła 50 g miodu 90 g jasnego cukru trzcinowego (jeśli lubisz słodsze, dodaj więcej cukru) ¼ szklanka mleka w temperaturze pokojowej 1 jajko w temperaturze pokojowej płatki migdałów do oprószenia lub kruszonka Przygotować metalową formę na muffiny i włożyć(...)polać odrobiną soku z cytryny, wymieszać i odstawić. W małej misce wymieszać zmielone migdały, mąkę i proszek do pieczenia. Odstawić. Do małego garnuszka włożyć masło, miód i cukier trzcinowy. Podgrzewać, mieszając, do rozpuszczenia cukru. Lekko przestudzić. Przelać do większego naczynia. Dodać jajko i mleko, roztrzepać rózgą. Dodać suche składniki i wymieszać energicznie rózgą, aby pozbyć się grudek. Wsypać jabłka

Calzonella.com
Proste babeczki kokosowe 137

kostce gorzkiej czekolady i myślę, że były jeszcze lepsze. Składniki na babeczki: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 1 jajko 1 puszka mleka kokosowego 0,5 szklanki oleju około 0,5 szklanki mleka (w zależności od tego ile odlejemy mleka kokosowego) 5 łyżek wiórków kokosowych Składniki

Ciastkozercy
Galaretkowiec kolorowy i piegowaty 315

Biszkopt : 6  jajek 10 łyżek mąki pszennej 3 łyżki maku 3/4 szklanki cukru 12 łyżek oleju pełna łyżeczka proszku do pieczenia masa: galaretka  niebieska + 250 ml wody galaretka  rubinowa + 250 ml wody 2 śnieżki + 350 ml  mleka 2 galaretki zielone ( miętowo jabłkowe )+ 350 ml wody  Na wierzch; 2 galaretki  ametystowe + 750 ml wody(...)najwolniejszych obrotach miksera. Dodaje kolejno, porcjami olej, mąkę i proszek do pieczenia oraz mak, cały czas mieszając.   Piekę w blaszce (34 x 25 ) tylko dno wykładam papierem. 180 st. C około 35 minut. Studzę i przekrawam na dwa blaty. Przygotowuję masę. Śnieżki ubijam w 350 ml mleka, pod koniec ubijania dodaję , lekko tężejącą galaretkę zieloną , miksuję aż ładnie

Takie tam pichcenie
Dietetyczne ciasto kawowo-bananowe (145 kcal) 882

jeden będzie miał tylko 145 kcal. Składniki: Spód: 8 łyżki otrębów pszennych 125 ml mały jogurt light (owocowy) 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa kawowa: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 g mleka skondensowanego niesłodzonego light 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny Warstwa bananowa: 250 g mleka skondensowanego niesłodzonego light 3 banany 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny

e-PrzepisyKulinarne
Czekoladowe z wiśniami 211

drylowanych 2 galaretki wiśniowe 3 budynie waniliowe 1 szklanka cukru ponadto 7 ciastek herbatników 1 czekolada gorzka 3 łyżki mleka Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakaem oraz z tartą czekoladą, dodajemy do ubitej masy, wlewamy olej, delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożon ą papierem do pieczenia. Pieczemy(...)cieście. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i łączymy z rozpuszczoną 2 łyżkach ciepłej wody - żelatyną. Rozprowadzamy ubitą śmietanę na biszkopcie posypujemy pokruszonymi herbatnikami . Na wierzchu polewamy rozpuszczoną czekoladą w mleku. Ciasto schładzamy w lodówce. Ciasto przygotowała Elżbieta Smacznego

kgwjanczewo
Brownies z kajmakiem 378

roztopioną czekoladę do jajek i dalej miksujemy.Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao wsypujemy i lekko mieszamy do momentu połączenia się składników.Gotowe ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30-35 minut ( do suchego patyczka).Na wierzch ciasta wylewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka czekoladę a następnie dekorujemy go również lekko podgrzaną masą kajmakową

Słodkie Przyjemności
Królewiec 133

cukru 1 łyżeczka sody 150 g margaryny 1 jajko 3 łyżki płynnego miodu Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem budyniowy: 0,5 l mleka 200 g masła 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Polewa czekoladowa(...)jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Biszkopt upiec w takiej samej formie co ciasto miodowe. Formę wysmarować masłem i wysypać mąką, ciasto wylać na formę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok 25-30 minut. 3. Przygotować krem budyniowy. Odlać nie pełną szklankę mleka. Resztę zagotować z cukrem

Motylkowa Kuchnia