mięso - 63110 przepisów (strona:396/4208)

Mielone w sosie śmietanowo - grzybowym. 191

cioci, już zamrożone. Byłam mile zaskoczona, bo sos, był pyszny, jak ze świeżych grzybów. Dobrze, że mam w zamrażalniku, jeszcze kilka paczek :) Taki sos, możecie też zrobić do innego mięsa, niekoniecznie mielonego. Składniki: 400-500 g. mięsa zmielonego 1/2 cebuli 1 kajzerka czerstwa 1 jako 1 łyżka musztardy sól, pieprz, majeranek bułka tarta, do obtoczenia kotletów olej do smażenia(...)grzybów świeżych lub mrożonych (grzyby ważyłam po rozmrożeniu) 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 50 g. masła 1/2 szklanki śmietany 30% 1,5 szklanki bulionu sól, pieprz Wykonanie: Zmielone mięso włożyć do miski. Cebulę, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Dodać do mięsa. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Kiedy napęcznieje, odcisnąć i dodać do mięsa. Następnie wbić jajko, dodać musztardę i przyprawy

Agusiowe smakołyki
KARKÓWKA W SOSIE MUSZTARDOWYM + FILMIK 63

pyszna i łatwa w przygotowaniu. Podałam ją z kluskami, jednak świetnie będzie smakować z kaszą, makaronem lub innymi dodatkami. Polecam.  SKŁADNIKI :  1 kg karkówki wieprzowej przyprawa do mięsa ( dowolna )  słodka i ostra papryka do smaku sól, czosnek granulowany do mięsa  1 słoiczek musztardy sarepskiej  mąka do obtoczenia 3 liście laurowe 4 kulki ziela, kilka kulek(...)pieprzu 1 łyżeczka jarzynki 2 cebule  woda PRZYGOTOWANIE :   Karkówkę należy pokroić w centymetrowe plastry, przyprawić i obtoczyć solidnie w mące. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy mięso z każdej strony. Podsmażone plastry mięsa przekładamy na tą samą patelnię, dodajemy liść, ziele, pieprz, jarzynkę. Wlewamy wodę  i dusimy pod przykryciem. Po 40 minutach dodajemy pokrojoną cebulę

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz z indyka z kiszonymi ogórkami 157

Składniki: 750 g mięsa z udźca indyka (bez kości i skóry) 6 ogórków kiszonych 3 marchewki 1 pietruszka 3 czerwone papryki 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju  0,5 litra przecieru pomidorowego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 2 listki laurowe 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso(...)przesmażamy je z każdej strony. Gdy kawałki będą ścięte dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz poszatkowany drobno czosnek. Smażymy wszystko razem do momentu aż cebula będzie szklista a mięso rumiane. Przerzucamy zawartość patelni do dużego garnka. Na patelnię po smażonym mięsie wrzucamy pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę oraz paprykę. Przesmażamy od czasu do czasu mieszając przez 5 minut i dodajemy

Qchnia po prostu
Schab w grzybkach 168

Schab w grzybkach Nic lepszego nie ma jak mięso w aromatycznym sosie z leśnymi grzybami. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        1 kg grzybów leśnych ugotowanych ·        Cebula ·        Sól ·        Pieprz(...)Olej do smażenia ·        FIX Champignon Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Cebule obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.   Do cebuli dodajemy pokrojone, oczyszczone i ugotowane grzyby. 4.   Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. 5.   Tak przygotowany farsz układamy

Kulinarna Chwila
Schab z brukselką 124

Schab z brukselką Pieczone mięso ze schabu, nadziewane brukselką i mozzarellą w pysznym sosie musztardowym. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Pieprz ·        Sól ·        Opakowanie brukselki mrożonej lub świeżej ·        1 opakowanie kuleczek mini mozzarelli(...)Papryka czerwona ·        3 łyżeczki musztardy ·        ½ szklanki śmietany 18 % Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Na środku każdego kawałka mięsa układamy po jednej brukselce i po dwie kuleczki mozzarelli. 3.   Zawijamy mięso do góry i spinamy wykałaczką

Kulinarna Chwila
Pieczone nuggetsy z kurczaka 463

jajko 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 łyżki oliwy       *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na około 3 centymetrowe paski *** *** W misce mieszamy mleko z jajkiem, mąką i przyprawami na jednolitą masę. Do masy wkładamy mięso i dokładnie mieszamy *** *** Płatki(...)kukurydziane kruszymy lub rozdrabniamy w malakserze *** *** Kawałki mięsa wyjmujemy z marynaty i obtaczamy w płatkach *** *** Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy mięso w panierce *** *** Mięso spryskujemy lub smarujemy oliwą *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez około 17 minut *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: KORECZKI I PRZEKĄSKI PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Gulasz dyniowy z indykiem i fasolą 113

Magda Kremowy, gęsty gulasz bez długiego duszenia mięsa i bez dodatku śmietany jest możliwy. Sięgnijcie po przepis na gulasz z mielonego mięsa indyka z fasolą, który zagęszczam purée z dyni. To on sprawia, że gulasz jest aksamitny, gęsty i sycący. Prosty patent a pyszny smak gwarantowany. Składniki (na 2-3 porcje): 500g mielonego mięsa z indyka szklanka upieczonych kawałków dyni(...)minut. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, roztarty w dłoniach tymianek, kolendrę oraz słodką paprykę. Wszystko smażymy, cały czas mieszając, przez minutę.   Na patelnię dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy drewnianą łyżką na drobne kawałki i smażymy, od czasu do czasu mieszając, aż zacznie się lekko zrumieniać – około 10-15 minut, na średnim ogniu.   Gdy mięso jest

Smaczna Strona
Gulasz z indyka z warzywami w sosie śmietanowym 137

Gulasz z indyka z warzywami w sosie śmietanowym to pyszna propozycja na szybki, lekki oraz bardzo smaczny obiad. Mięso wychodzi niezwykle delikatne i doskonale komponuje się z kremowym sosem. Ogólnie warto docenić walory smakowe mięsa z indyka, ponieważ oprócz tego indyk jest niskokaloryczny oraz zawiera sporo łatwo przyswajalnego i lekkostrawnego białka. Polecam! 400g mięsa z indyka (u mnie gulaszowe) papryka(...)cebula 1 ząbek czosnku 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 500 ml bulionu (lub wody z 1 łyżeczką domowej vegety) natka pietruszki/koperek Ponadto: 3 łyżki śmietany 12-18 % Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paseczki lub grubszą kostkę i wymieszać w odrobinie przypraw, a następnie w mące. Całość zarumienić na niewielkiej ilości oleju i przełożyć do garnka. Na tym samym

Di gotuje
Lasagne 207

Jedno z moich ulubionych <3 Przepis zaczerpnięty od Kwestia smaku i jak czasem się wzbraniam przed tamtejszymi przepisami, ten wychodzi idealnie za każdym razem - w szczególności część smażenia mięsa przypadła mi do gustu. U mnie niestety bez wina.  Liczba porcji: 6-8 12-15 płatów makaronu lasagne 1 czerwona cebula 3 marchewki 150 gram boczku 500 gram mięsa(...)Przesunąć na bok patelni, na wolne miejsce włożyć pokrojony boczek i podsmażyć. Gdy nie będzie już surowe wymieszać z marchewką, ponownie przesunąć na bok patelni. Powtórzyć tak sam z mięsem mielonym dzieląc mięso na 3 części, w razie potrzeby dodać pół łyżki oliwy. Gdy całe mięso będzie usmażone dodać szklankę rosołu. Gotować całość na dużym ogniu aż do odparowania większości

Czerwony Gupik
Brzoskwiniowa Poezja 119

Brzoskwiniowa Poezja Słodka brzoskwinia i kwaskowa żurawina to idealne połączenie z mięsem, warto wypróbować. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        100 g żurawiny ·        Curry ·        Puszka brzoskwiń Marynata: ·        3 łyżki oleju(...)łyżki miodu ·        Szczypta czosnku ·        Papryka słodka ·        Sól Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy na mniejsze kawałki. 2.   Wszystkie składniki na marynatę mieszamy, łączymy z mięsem i odstawimy na 3 godziny. 3.   Po tym czasie mięso układamy na blaszce do pieczenia

Kulinarna Chwila
Leczo z patisonem i klopsikami 106

papryka czerwona 200 g kiełbasy (np. podwawelskiej) 5-6 łyżeczek przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku przyprawy, sól, ostra i słodka papryka masło lub olej do smażenia   500 g mięsa mielonego 2-3 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej 1 bułka czerstwa (np. kajzerka, bułka bezglutenowa) woda lub mleko do namoczenia bułki 1 jajko   Bułkę zalej wodą lub mlekiem(...)namoknie, odciśnij, przełóż do większej miski. Dodaj mięso mielone, jajko i mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj kulki o wielkości włoskiego orzecha. Na patelni (głębszej, o wysokich ściankach) rozgrzej tłuszcz, ułóż klopsiki. Gdy się zrumienią z jednej strony, odwróć na drugą stronę i dorzuć posiekaną cebulkę. Duś przez chwilę pod przykryciem. Dodaj pokrojonego patisona, pieczarki, paprykę i wlej pół

Kulinarny S.O.S.
Leczo z patisonem i klopsikami 106

papryka czerwona 200 g kiełbasy (np. podwawelskiej) 5-6 łyżeczek przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku przyprawy, sól, ostra i słodka papryka masło lub olej do smażenia   500 g mięsa mielonego 2-3 łyżki mąki pszennej lub ziemniaczanej 1 bułka czerstwa (np. kajzerka, bułka bezglutenowa) woda lub mleko do namoczenia bułki 1 jajko   Bułkę zalej wodą lub mlekiem(...)namoknie, odciśnij, przełóż do większej miski. Dodaj mięso mielone, jajko i mąkę. Całość dokładnie wymieszaj. Z mięsa uformuj kulki o wielkości włoskiego orzecha. Na patelni (głębszej, o wysokich ściankach) rozgrzej tłuszcz, ułóż klopsiki. Gdy się zrumienią z jednej strony, odwróć na drugą stronę i dorzuć posiekaną cebulkę. Duś przez chwilę pod przykryciem. Dodaj pokrojonego patisona, pieczarki, paprykę i wlej pół

Kulinarne S.O.S.
Fileciki z kurczaka w sosie serowo-brokulowym 151

Fileciki z kurczaka w sosie serowo-brokulowym Soczyste i kruche mięso drobiowe duszone w kremowym sosie z brokułem, marchewką i serkiem śmietankowym. Szybki i pyszny obiad dla całej rodziny. Potrawa najlepiej smakuje podana z ryżem lub makaronem. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka 1 mały brokuł (lub pół dużego) 1 niewielka marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 250ml(...)bulionu lub wody 2 łyżki kremowego serka śmietankowego (typu almette, turek, twój smak itp.) 1/3 szklanki mąki (do obtoczenia mięsa) olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, 1 liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki kurkumy       *** Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry *** *** Mięso oprószamy solą oraz pieprzem *** *** Następnie fileciki delikatnie obtaczamy w mące

Blog z Apetytem
Wieprzowina po chińsku 281

soku z cytryny 3 łyżki wody 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu (lub cukru np. trzcinowego)     *** Polędwiczkę myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół *** *** Następnie mięso kroimy w poprzek włókien na dość cienkie plasterki *** *** Mięso doprawiamy solą i pieprzem oraz obtaczamy w mące ziemniaczanej *** *** Przygotowujemy warzywa: paprykę, marchew, cebulę i pora kroimy w słupki. Papryczkę chilli(...)miseczce mieszamy wszystkie wymienione składniki *** *** Na dużej patelni lub w woku rozgrzewamy olej, wrzucamy polędwiczkę i podsmażamy ciągle mieszając przez około 4-5 minut – tak aby mięso z każdej strony było obsmażone *** *** Mięso przekładamy na talerz, a na patelnię dodajemy masło, dokładamy warzywa i smażymy przez około 4 minuty ciągle mieszając *** *** Na patelnie dodajemy podsmażone wcześniej mięso, mieszamy

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania