mięso - 63110 przepisów (strona:399/4208)

Jak prawidłowo rozmrażać mięso? To warto wiedzieć! 80

wiesz jak prawidłowo rozmrażać mięso? Najczęściej popełnianym błędem jest pozostawienie mięsa w temperaturze pokojowej tuż po wyjęciu z zamrażalnika. Przeczytaj poniżej, jak prawidłowo powinno rozmrażać się mięso, by uniknąć jego popsucia lub pog The post Jak prawidłowo rozmrażać mięso? To warto wiedzieć! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Roladki z serem pleśniowym i cukinią 135

lubię sery z niebieską pleśnią wykorzystywać do dań obiadowych. Tym razem zrobiłam roladki drobiowe z nadzieniem z sera Roquefort i kwaśnej śmietany oraz podsmażonej cukinii. Mięso przechodzi delikatnie smakiem i zapachem sera, ale nie jest on jakoś przesadnie mocno nachalny. Cukinia też fajnie tutaj pasuje. Nam smakowało, a Wy, jeśli lubicie takie sery, również powinniście być zadowoleni:) 2-3 duże(...)Roquefort) 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% (ok 100g) garść ziaren sezamu 1 cukinia 2-3 łyżki mąki krupczatki suszona bazylia, oregano sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso delikatnie rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Ser kruszymy do garnuszka, dodajemy śmietanę i mieszamy aż do połączenia. Cukinię myjemy, kroimy na paseczki. Przekładamy do miseczki, skrapiamy

Smaki Na Talerzu
Naleśniki z mięsem 87

Naleśniki są dobre zarówno słodkie jak i wytrawne. Dziś przygotowałam z mięsem mieszanym i warzywami. SKŁADNIKI: naleśniki: 1,5 szkl. wody gazowanej 1,5 szkl. mleka 2 szkl. mąki 2 jajka szczypta soli olej lub masło klarowane do smażenia farsz: 30 dag. piersi z kurczaka 30 dag. mięsa mielonego wieprzowego kawałek cukini,selera,papryki czerwonej 1 marchewka 1 cebula ocet(...)wodę,mleko,sól, dokładnie mieszamy i smażymy naleśniki farsz:pierś z kurczaka kroimy na cienkie paski,dodajemy sól,pieprz,szczyptę szafranu,smażymy na złoty kolor (około5-10 min.), usmażone mięso odkładamy na talerz i na tym samym tłuszczu smażymy warzywa pokrojone w paski,zaczynamy od selera i marchwi, doprawiamy solą,pieprzem,sosem sojowym i octem balsamicznym (po kilka kropli), następnie

Kuchnia Beaty
Schab... 105

Schab z warzywami... -- -- -- -- Ładny świeży  schab płuczemy w zimnej wodzie , osuszamy i odcinamy zbędne kawałki, żeby uzyskać kształtny kawał mięsa, który głęboko nacinamy  (nie do końca) robiąc grube plastry, przyprawiamy solą a następnie pieprzem i papryką. Następnie do naczynia żaroodpornego wkładamy przyprawione mięso, na spód uprzednio dając  warzywa (mogą być mrożone) ja dałem bardzo młode marchewki, dodatkowo(...)wykorzystałem  3 połówki kolorowej papryki, którą razem z marchewkami poukładałem w mięsie i dookoła. -- -- Na sam wierzch dokładamy ~50 g smalcu i jeszcze przyprawiamy papryką lub inną przyprawą. -- -- Tak przygotowany do pieczenia schab chowamy do lodówki na noc lub pieczemy od razu . Piekarnik rozgrzany do 200 st.C 1,5 kg mięsa pieczemy 90 minut. Potem po wyjęciu dwoma widelcami

chleba naszego
Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami 127

przygotowywać sobie obiady do pracy i przeważnie robię je na dwa dni, szukam łatwych, ale smacznych rozwiązań na moje posiłki. Zobaczcie co tym razem mi wyszło :) Zapiekanka makaronowa z mięsem i warzywami 100 g makaronu 100% mąki z ciecierzycy 150 g makaronu 100% mąki z soczewicy czerwonej 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 500 g mięsa mielonego(...)mnie filet z indyka, ale śmiało można zastąpić to innym mięsem mielonym) 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 mała cukinia (u mnie zielona) 5 pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych z puszki kilka pomidorów koktajlowych 200 g sera mozzarella sól, pieprz oregano Przygotowujemy osoloną wodę, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy makaron. Gotujemy zgodnie z informacją podaną

Kuchnia moimi oczami
PLACKI ZIEMNIACZANE PO BOLOŃSKU 143

tylko cebulę, jajko oraz mąkę i nic więcej. Świetnie smakują solo, ale ja tym razem podałam je w nietypowy sposób... zamiast gulaszu przygotowałam sos boloński. Pyszny pomidorowy sos z mięsem wołowo-wieprzowym, przygotowany z dodatkiem białego wina wytrawnego smakuje znakomicie nie tylko z makaronem, ale również z plackami ziemniaczanymi. Całość dania zwieńcza starty ser żółty (choć lepiej pasowałby tu parmezan(...)roztapia się i staje się ciągnący. Rewelacja! Placki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia Sos boloński: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1/2 szklanki białego wina wytrawnego sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI ZIEMNIACZANE PO BOLOŃSKU 143

tylko cebulę, jajko oraz mąkę i nic więcej. Świetnie smakują solo, ale ja tym razem podałam je w nietypowy sposób... zamiast gulaszu przygotowałam sos boloński. Pyszny pomidorowy sos z mięsem wołowo-wieprzowym, przygotowany z dodatkiem białego wina wytrawnego smakuje znakomicie nie tylko z makaronem, ale również z plackami ziemniaczanymi. Całość dania zwieńcza starty ser żółty (choć lepiej pasowałby tu parmezan(...)roztapia się i staje się ciągnący. Rewelacja! Placki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli olej do smażenia Sos boloński: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1/2 szklanki białego wina wytrawnego sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki

Kuchnia MagdaLeny
Leczo z mięsem mielonym. Pyszna odmiana dla wersji z kiełbasą. PRZEPIS 135

Uwielbiamy leczo i sezonie gotujemy je bardzo często. Żeby zbytnio się nie przejadło, próbujemy różnych wariantów, a z mięsem mielonym to zdecydowanie jeden z naszych ulubionych. Przepis na leczo z mięsem mielonym Składniki: 2 duże cebule, pół kilograma mielonej wieprzowiny, 300 gramów pieczarek, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, pół kilograma świeżej zielonej papryki (lub w różnych kolorach), 2 puszki pomidorów(...)obranych, cukinia, kopiasta łyża papryki w proszku (słodka lub ostra w różnych proporcjach wedle upodobań), sól, pieprz, olej. Zrób tak: w dużym garnku na oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso i nie przerywając smażenia rozdrobnij je za pomocą łopatki, dorzuć pokrojone w grubsze plasterki pieczarki, posiekany czosnek i wszystko zrumień. Pod koniec dodaj marchewkę pokrojoną w plastry, po kilku minutach

Kulinarna Polska
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym 130

żółtego sera sól, pieprz, papryka słodka, oregano natka pietruszki Na rozgrzaną patelnię wlewamy 3 łyżki oleju, wrzucamy cebulę pokrojoną w kosteczkę oraz pokrojony czosnek. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy mięso mielone i smażymy 5 minut. W międzyczasie pieczemy przekrojoną wzdłuż na pół cukinię, następnie przekładamy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie (rozcięciem do góry) i skrapiamy 3 łyżkami oleju(...)Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach C.  Mięso mielone doprawiamy pieprzem, solą, papryką słodką oraz oregano (uwaga z dodatkiem soli, bo sos sojowy jest słony). Do mięsa wlewamy bulion oraz wsypujemy ryż, smażymy, aż ryż będzie al dente i pochłonie bulion. Na koniec dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego.  Ryż z mięsem przekładamy do miseczki  Z podpieczonej

Gotuj z Agnes
3 rzeczy, które musisz wiedzieć rzucając mięso! 79

się na dosłownie trzech rzeczach, które warte są Waszej uwagi. To dla Waszego zdrowia i do dyskusji, które czasem mogą mieć miejsce, kiedy powiecie znajomych i rodzinie, że rzucacie mięso. Białko, żelazo i witaminy! Wokół diet bezmięsnych narosło wiele mitów. Najlepszym sposobem na ich obalenie jest wiedza naukowa. Są przecież ludzie, którzy latami sprawdzają co i jak wpływa na nasze(...)organizmy. Warto skorzystać z ich wiedzy i doświadczeń. Poza tym, każdy kto zmniejsza ilość spożywanego mięsa, powinien też zwiększyć wiedzę o tym, jak ma wyglądać jego dieta, by żyć długo i w pełnym zdrowiu. Co trzeba wiedzieć na temat BIAŁKA? Najprościej rzecz ujmując, warto pamiętać, że dieta oparta o białko roślinne może być tak samo prawidłowa jak ta, w której

Fleksitarianizm.pl
Gulasz grzybowy 159

tego można je podać na przykład z kaszą, ryżem, ziemniakami lub jak w tym wypadku z makaronem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz grzybowy  składniki: 200 g chudego mięsa wieprzowego z szynki garść suszonych pomidorów 200 ml bulionu 2 papryki spiczaste 1 łyżeczka sosu worcester 1 łyżeczka suszonego tymianku Gulasz grzybowy wykonanie: Grzyby moczymy we wrzątku przez pół godziny. Mięso(...)kroimy w kostkę, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Grzyby odsączamy, zostawiamy wodę i kroimy w paseczki, dodajemy do mięsa, razem z wodą. Kolejno dodajemy sos worcester, tymianek i bulion. Doprawiamy ostrą i słodką papryką, solą i pieprzem. Paprykę kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do mięsa. Gotujemy do momentu aż mięso będzie mięciutkie i sos się zredukuje

Delusional Trine
Gołąbki z ryżem 160

przygotowania, ale do ich zrobienia potrzeba nieco czasu. Najwięcej czasu zajmuje oddzielenie liści od kapusty, wymaga to nieco większej uwagi, aby się nie poparzyć. Proporcje ryżu w stosunku do mięsa według mnie są dość dobre, gdyż bardziej jest wyczuwalne mięso, ale jak kto lubi. Gołąbki dobrze smakują również na drugi dzień podgrzewane na patelni, gdy lekko się zapieką. Gołąbki(...)wkręcam w środek twardego głąba kapusty. Zdecydowanie ułatwia to pracę i zapobiega poparzeniu się rozgrzaną kapustą. Cebulę obrać i drobno pokroić, a następnie lekko podsmażyć, wystudzić i dodać do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Mięso najpierw wymieszać z przyprawami, cebulą i czosnkiem, a następnie połączyć z wystudzonym ryżem. Na liście kapusty układać mięso i zawijać, nadając im kształt

Gotuj w domu
Pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym 110

sosie pomidorowym możecie podawać zarówno z ziemniakami, jak i makaronem. Na pewno posmakują osobom, które lubią makaron spaghetti bolognese oraz tym, którzy wypróbowali już moją zapiekankę ziemniaczaną z mięsem mielonym . Mam nadzieję, że pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym będą równie chętnie odwiedzanym przepisem. Jestem pewna, że posmakują również najmłodszym. Z tej porcji mięsa zrobicie około 30 pulpecików wielkości orzecha włoskiego(...)Smacznego! Zobacz też: Zupa meksykańska Przepis na pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 400 g wieprzowego mięsa mielonego sucha bułka pełnoziarnista lub zwykła cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mąka do obtaczania klopsików olej do smażenia 300 ml bulionu 3 łyżki koncentratu pomidorowego

Kuchnia Bazylii
Bigos z kiszonej kapusty 123

wędzonka 1/2 kg, grzyby suszone 1 szklanka, liść laurowy 6 szt., ziele angielskie 6 szt.,  śliwki suszone 1 szklanka lub dżem/powidła śliwkowe 1 słoiczek, przyprawa do mięsa 1 łyżka.  Kapustę odciskamy z kwasu // który zostawiamy, bo może się przydać na koniec żeby dodać  gdy będzie brakowało nam kwaśności // i kroimy, potem wkładamy do dużego garnka(...)przykryciem,  Jak się już zagotuje wówczas zmniejszamy ogień  i mieszamy od czasu do czasu.. Gdy kapusta się gotuje podsmażamy wcześniej pokrojone w kostkę 3-4 cm mięso. -- Jak mięso się smaży na średnim ogniu, do kapusty dokładamy pokrojoną kiełbasę i wędzonkę. Jak również jednocześnie dodajemy do garnka z kapustą przyprawy i liść z zielem.    Suszone

chleba naszego
Indyk z penne w kremowym sosie z suszonymi pomidorami 122

Pyszny i bardzo prosty pomysł na szybki domowy obiad. Takie mięsko w sosie idealnie właśnie smakuje z makaronami. 400 g sznycli z indyka Przyprawa do mięsa 250 g pieczarek 2 cebule ½ pęczka natki pietruszki 500 ml wody lub bulionu 200 g gęstej śmietany 18% 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem Sól Pieprz Czosnek granulowany(...)makaronu penne Sznycle z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Każdy przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Mięso przesmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Całość dusimy przez 10 minut, podlewamy wodą lub bulionem. Dodajemy natkę pietruszki oraz suszone pomidory z czosnkiem. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa.  Śmietanę

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania