mięso - 63110 przepisów (strona:407/4208)

Gulasz ze stacji Bolshoi – Metro: Last Light – wieprzowina z boczniakami w śmietanie 228

których wyrabiano także herbatę). W Metro 2034 dowiadujemy się o istnieniu szklarni hydroponicznych, w których hodowano ogórki oraz ziemniaki – towar niemalże ekskluzywny. Warto wspomnieć, że świnie oprócz mięsa dostarczały także mleko, dlatego co bogatsi mogli od czasu do czasu zaznać nawet smaku nabiału. Nie zapominajmy także o trunkach wyskokowych – wódce z grzybów, domowym piwie czy nawet koniaku(...)dodajemy cebulę. Podsmażamy ją przez ok. 3 min na średnim ogniu – cebula powinna zmięknąć i nieco się zarumienić – następnie przekładamy ją do miski z grzybami. 3. PODSMAŻANIE MIĘSA (10 min) Mięso kroimy w paski takiej samej wielkości, jak w przypadku grzybów. Obficie przyprawiamy je świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Rozgrzewamy tę samą patelnię i smażymy mięso

Nerds Kitchen
Soczysty kurczak na ryżu 208

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Soczyste mięso, pyszne warzywa i aromatyczny ryż... rodzina zachwycona :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent(...)Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 6-8 kawałków mięsa z kurczaka wg uznania pałki, podudzia 4 woreczki suchego ryżu u mnie jaśminowy Przyprawa do kurczaka Dodatkowo: mrożonka mieszanka meksykańska ale również może, to być mieszanka ze słoika groszek

W garach u Gosi
Czwartek: Polędwiczki z kurczaka w sezamowo-migdałowej panierce 201

minut Liczba porcji : 2 Panierka nie musi być nudna – pisaliśmy to już wielokrotnie. Nie mamy nic przeciwko standardowej bułce, jajku i mące, sami od czasu do czasu tak robimy mięso, jednak możliwości zapanierowania kotleta jest tyle, że naprawdę warto popróbować innych rozwiązań. Naszą ulubioną panierką była dotąd mieszanka orzechowa, jaką podpatrzyliśmy u sióstr Hemsley . Ostatnio bardzo nam przypadł do gustu(...)dodaj posiekany drobno szczypiorek lub kolendrę, wymieszaj solidnie całość. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Krok 3 Wyjmij polędwiczki z marynaty, strząśnij lub wytrzyj ręcznikiem papierowym nadmiar zaprawy. Jeśli mięso będzie bardzo mokre panierka namoknie, odpadnie od polędwiczek i nici z chrupiącego kurczaka. Popieprz i posól kurczaka Wsyp składniki panierki (pół szklanki sezamu, pół szklanki mielonych migdałów, po łyżeczce wędzonej

Niedzielny kucharz
Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki 247

pokazać w jaki sposób można przygotować szybkie danie na grilla. Madzia postawiła przygotować Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki. Przygotowując potrawy na grilla wybierajcie odrobinę „tłustsze” mięso. Mięso filet z kurczaka albopolędwiczek nie będzie dobrym rozwiązaniem, bo bardzo łatwo można je przesuszyć. Składniki 1 kg mięsa np. szynki 0,5 boczku 2 papryki 1 cukinia 3 łyżki sosu(...)teriyaki, miód, sok z cytryny. Składniki do szaszłyków kroimy w dużą kostkę. Marynujemy je w przygotowanej przed chwilą marynacie. Na patyczki od szaszłyków nadziewamy w dowolnej kombinacji warzywa i mięso. Rada: Warto patyczki od szaszłyków zmoczyć w wodzie, aby podczas pieczenia na ruszcie się nie spaliły. Smacznego! Artykuł Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI I ORZECHAMI 210

dzień gotuję raczej proste i szybkie dania, ale od święta lub gdy spodziewam się gości lubię przygotować coś szczególnego. I takim wyjątkowym daniem są właśnie drobiowe roladki z mięsa mielonego z indyka, nadziewane farszem z serka śmietankowego z dodatkiem pomidorów suszonych oraz orzechów włoskich, panierowane w bułce tartej z dodatkiem czarnego sezamu. Roladki są delikatne w smaku - miękkie i soczyste(...)czarnego sezamu nadaje im ciekawego oraz oryginalnego wyglądu. Danie jest dość pracochłonne, ale efekt końcowy oraz smak wynagradzają ten czas spędzony w kuchni 😉 Składniki: (na 6 szt.) 400 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki bułki tartej ok. 1/3 szklanki wody 1 jajko 1/2 łyżeczki ziół babci Jadzi Radix-Bis sól, pieprz olej do smażenia

Kuchnia MagdaLeny
Zapiekanka mięsno-pomidorowa 166

rozmarynu 5 gałązek tymianku sól, pieprz 2 łyżki brązowego cukru Zapiekanka mięsno-pomidorowa Wykonanie: Udka przełamać w stawie i każde podzielić na 2 części. Filety przekroić na pół. Następnie mięso umyć i osuszyć. Pół łyżeczki soli wymieszać z 2 łyżkami oliwy. Posmarować tym mięso i ułożyć w brytfance. Piec ok 75 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni(...)ząbki. Ziemniaki obrać, większe sztuki pokroić na połówki lub ćwiartki. Zioła umyć, osuszyć i posiekać. Ziemniaki wymieszać z ziołami, cebulą, plasterkami czosnku i 4 łyżkami oliwy. Rozłożyć na mięsie po ok 15 minutach pieczenia. Pomidory umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki. Pomidory i oliwki dodać do mięsa i ziemniaków po ok 40 minutach pieczenia. Papryczki chili oczyścić, przeciąć wzdłuż

Pomysłowa kuchnia
Kotlety z karkówki marynowane w mleku 381

Kotlety z karkówki marynowane w mleku Kruche i bardzo delikatne kotlety z karkówki to pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Dzięki marynowaniu mięsa w mleku i cebuli, kotlety są bardzo aromatyczne i soczyste. Polecam!     Składniki: 3 plastry karkówki 1 cebula 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka bułki tartej sól i pieprz olej do smażenia     *** Mięso myjemy(...)osuszamy i dość cienko rozbijamy *** *** Cebulę kroimy w piórka i przekładamy nią plastry karkówki, całość umieszczamy w misce i zalewamy mlekiem. Mięso odkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny a najlepiej na całą noc *** *** *** Po tym czasie mięso odsączamy i lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Karkówkę przyprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Kotlety panierujemy w mące, w jajku i w bułce tartej

Blog z Apetytem
Papryka faszerowana na szybko – fit przepis dla zapracowanych 165

samo przygotowanie dania może nam zająć nawet krócej. Papryka faszerowana na szybko – składniki dla 4 osób 4 średniej wielkości papryki w dowolnym kolorze 500 g mielonego mięsa – użyłam mięsa z indyka 4 spore, dojrzałe pomidory 1 średnia cebula ok. 200 g ryżu z suszonymi warzywami – używam gotowych mieszanek sól, pieprz, ulubione przyprawy, olej(...)podsmażenia mięsa opcjonalnie: 200 ml wytrawnego wina – u mnie białe opcjonalnie: ser żółty do zapieczenia na wierzchu, 8 plasterków Papryka faszerowana na szybko – wykonanie Uwaga, jeśli chcesz przygotować to danie naprawdę szybko, kolejność jest bardzo istotna. Włącz piekarnik na 200 stopni, termoobieg. Posiekaj drobno cebulę i delikatnie podduś

Patchwork
Nowe menu sezonowe - Stekówka - steki i burgery 144

ziemniaka aromatyzowana truflą z dodatkiem kurek smażonych Absolutna petarda - krem jest bardzo aksamitny, a dodatek kurek sprawia, że kubki smakowe eksplodują! Mogłabym pożreć tego całe hektolitry! ;) 👉 Tatar ze strusia – Mięso strusia z mocnym akcentem prażonej pistacji, otoczony oliwą dyniową Nie jestem fanką tatara wołowego, rybny ujdzie i muszę przyznać, że bałam się tego dania, ale zupełnie niepotrzebnie! Tatar ze strusia(...)jest niezwykle delikatny, struktura mięsa jest przyjemna, a dodatek prażonych pistacji tylko podkreśla niezwykły aromat tego dania. Dla fanów surowizny punkt obowiązkowy! 👌 👉 Rogal z guacamole – Chrupiąca kanapka z pieczoną wołowiną otoczoną aromatyczną i zarazem orzeźwiającą sałatką a la guacamole Pyszności! Bardzo lubię treściwe kanapki ze świeżymi dodatkami, więc mocny akcent wołowy i pełne orzeźwienia guacamole sprawiły, że mój brzuszek był

Cooking Monster
Kalafior zapiekany z mięsem mielonym 323

Bardzo prosta w przyrządzeniu zapiekanka o klasycznym smaku - zawiera ona po prostu: mięso, ziemniaki i kalafior. Dopełnieniem dania jest parmezan nadający jej wyjątkowego smaku. Składniki na 1 porcję: kilka różyczek kalafiora 100 g mięsa mielonego 1 ziemniak 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku pieprz przyprawa do mięsa mielonego słodka lub ostra papryka płaska łyżeczka startego parmezanu Przygotowanie: Mięso mielone przesmaż(...)minut. Naczynie żaroodporne spryskaj oliwą i rozłóż plastry ziemniaka - zapiekaj ok. 10 min. w nagrzanym do temp. 220°C piekarniku (opcja grill, środkowa półka). Następnie wyłóż na ziemniaki mięso mielone, czosnek (przeciśnięty przez praskę) i kalafior - posyp go słodką lub ostrą papryką. Całość zapiekaj ok. 20 min. Gotowe danie posyp parmezanem. Smacznego

Alutka-Gotuje
Marchewka faszerowana jagnięciną 187

jagnięciną . Ta pyszna przekąska pochodzi z kuchni libańskiej. Faszerowana marchewka jest niezwykle aromatyczna za sprawą intensywnych przypraw takich jak kmin rzymski i cynamon. Słodka marchewka i lekko pikantne, wyraziste mięso to wspaniałe połączenie. Gorąco polecam!  Marchewka faszerowana jagnięciną Składniki:  5-6 większych (grubszych) marchewek 250g mielonej jagnięciny 0,5 średniej cebuli 1 łyżeczka przyprawy siedem smaków 1 łyżeczka(...)marchewki faszerowane jagnięciną?  Marchewki obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie ugotować je na parze do czasu aż będą al dente. Odstawić, aby marchewki ostygły. W międzyczasie przygotować mięso - rozgrzać patelnię, wrzucić na nią mięso (nie potrzeba dodawać żadnego tłuszczu, gdyż jagnięcina to dość tłuste mięso) i smażyć na niewielkim ogniu przez kilka minut, rozdrabiając łopatką. Dodać pokrojoną

Codzienne Gotowanie
Domowa pizza na grubym cieście 193

Sól i pieprz do smaku 1 przeciśnięty ząbek czosnku 1 łyżka papryki mielonej czerwonej słodkiej 1 łyżka suszonej bazylii 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 🍕 Dodatki:    20 dag sera żółtego tartego 500 g mięsa mielonego z fileta z indyka 100% mięsa 1 cebula Sól i pieprz do smaku 2 łyżki przyprawy do kurczaka Olej rzepakowy do smażenia ok 1/2 łyżeczki oleju 3 garści szpinaku(...)przekładam wszystkie składniki. A następnie łącze ,wyrabiając ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem . Wyrabiamy ok 15 min. A następnie ciasto pozostawiam do wyrośnięcia ok 30-60 minut.  Mięso: Filet z indyka miele. Na patelni rozgrzewamy olej . Cebulę kroję drobno . Przekładam na patelnię cebulę i po ok 1 minucie mięso . Doprawiam. Smażę na rumiano. Ogórki kiszone kroję w drobną

Gotowanie Patki
kotlet schabowy marynowany w majonezie i sosie sojowym 172

Cześć! Jeśli ktoś poszukuje innego smaku naszego polskiego kotleta schabowego to ten pomysł z pewnością się przyda.  Mięso aromatyczne a przy tym tak kruche, że rozpływa się w ustach.  Na jakiś czas pozostanę przy takim wydaniu schabowych, dopóty dopóki się nie znudzą domownikom :)  Składniki: * 5 plastrów schabu o grubości 1-1,5 cm * 3 łyżki majonezu(...)czarnego * 1/2 łyżeczki soli * 2 jajka * bułka tarta  * olej do smażenia Wymieszałam majonez z musztardą i przyprawami, czosnek zaś przecisnęłam przez praskę i odmierzyłam łyżką sos sojowy.  Mięso schabowe rozbiłam tłuczkiem i każdy plaster smarowałam marynatą.  Przełożyłam mięso do naczynia, zakryłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 3 -4 godziny.  Kiedy mięso naszło smakiem każdy

Pieprzyć z Fantazją
Menu na tydzień: Dieta z pudełka i słoika 184

zwykle tak robimy, żeby skrócić cały proces gotowania) jedno danie będzie z makaronem pszennym, jedno z ryżowym, a dwa z kaszą (żeby była jakaś różnorodność) w daniach pojawi się mięso (drób i wołowina) dwa lancze będą wegetariańskie (dla równowagi – staramy się jeść coraz mniej mięsa) O tym jak szukamy konkretnych przepisów możecie przeczytać w tym wpisie. Kiedy jadłospis był(...)gotowy, zrobiliśmy listę zakupów. Spisujemy ją w ten sposób, że najpierw wypisujemy składniki potrzebne do każdego dania, a potem grupujemy je według kategorii: mięsa, warzywa, owoce, pakowane itd, żeby nie trzeba było biegać po całym sklepie. Najpierw przygotowania, potem gotowanie Jak wyglądało samo gotowanie? Jedzenie na cały tydzień przygotowujemy w różnorodny sposób, ale zawsze według planu. Czasem lancze robimy codziennie

Niedzielny kucharz
GULASZ WĘGIERSKI, WOŁOWY -Pörkölt + FILMIK 185

PRZYGOTOWANIE : Mięso kroimy na kawałki a warzywa w mniejszą kostkę. Kiełbasę kroimy w talarki lub kostkę. Do mięsa wsypujemy mąkę i papryki w proszku, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, przekładamy mięso i chwilkę podsmażamy, cały czas mieszając. Do mięsa dodajemy liść, ziele i pieprz w ziarnkach, wlewamy 0.5 l wody i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie półmiękkie

Kulinarne Fantazje Marioli