mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:426/774)

Szaszłyki z piekarnika 830

piekarnika :). Dodatki według uznania, tak na prawdę możecie na patyczki nadziać, co tylko lubicie. Składniki na szaszłyki: filety z piersi kurczaka cukinia pieczarki sól, pieprz po łyżeczce czerwonej papryki wędzonej i ziół prowansalskich 2 łyżki oliwy Przygotowanie szaszłyków: Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki na połówki. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia

NiePieprz.pl
WYTRAWNE CRUMBLE Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 119

sól pieprz Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę filety i podsmażamy kilka minut. Do kurczaka dodajemy pokrojone w kostkę cukinie. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy listki rozmarynu. Foremki smarujemy masłem i dodajemy mięso z cukinią. W drugiej miseczce z mąki, masła, słonecznika i parmezanu formujemy kruszonkę. Kruszonką posypujemy mięso i cukinię i pieczemy około

WYSPA SZCZĘSLIWA
Piersi drobiowe w sosie z jagód amerykańskich 108

umyłem, oczyściłem z błon, pokroiłem na kawałki ( plastry ), zamarynowałem w pozostałym sosie, pół godziny w lodówce. Rozgrzałem patelnię grillowi. Kawałki kurczaka wyjąłem z sosu i smażyłem ok. 7 minut z każdej strony. Sos z pojemnika podgrzałem, polałem nim mięso. Podałem z bagietką

R'n'G Kitchen
Pierogi z mięsem 123

łopatki -duża ćwiartka z kurczaka -jajko -3 marchewki -cebula -ząbek czosnku -seler, por, korzeń pietruszki -sól, pieprz, pieprz ziołowy -czosnek niedźwiedzi -ziele angielskie, listek laurowy         Składniki na ciasto: -ok. 70 dkg mąki pszennej 480-550 -350 ml ciepłej wody Do garnka wlewamy ok. 3 l wody, wkładamy wymoczone wcześniej mięso, obrane marchewki, pietruszkę, por, seler, liście

Maminek kulinarny
Roladki drobiowe ze szpinakiem, mozarellą i marchewką 123

mnie czosnek suszony w płatkach) mozarella kilka gotowanych marchewek 1,5 szklanki rosołu sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na połowę lub na 3 części - jeśli mamy dużą pierś. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Posolić, obsypać pieprzem z każdej strony i odstawić do lodówki na ok. pół godziny. Szpinak świeży lub mrożony wrzucić na patelnię

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka z kurczakiem i marchewką 128

też będzie pasowała... smakowała... SKŁADNIKI 1/2 sałaty lodowej 1/2 małej kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 marchewka 1 podwójny filet z kurczaka 3 - 4 łyżki majonezu szczypiorek, koperek 1 łyżka oleju 1 łyżka przyprawy kebab - gyros ewentualnie sól, pieprz Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę i mieszamy z przyprawą kebab - gyros. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy fileta, a następnie smażymy

Czary - gary w kuchni
Poszukiwaczu smaku, strudzony wędrowcu - Skworcu - Ocena produktu 111

pyłku kosztuje 2,95zł i starcza na tygodniową terapię. Trawa żubrówka kojarzyła mi się tylko z alkoholami, jednak dodana do mięsa tworzy cuda! Sucha nie ma zbyt mocnego zapachu, ot takie tam zielsko, gdy wyciągnęłam upieczonego z nią kurczaka po prostu oniemiałam. Zapach powalił mnie na kolana. 10 źdźbeł trawy kosztuje 1,75zł i starcza na ok. 3 pieczone potrawy

Gotowanie i blogowanie
Pizza calzone 131

smarowania Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w posolonej wodzie. Odcedzić na sicie i posiekać na drobno nożem. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Sól, pieprz, chilli i paprykę słodką wymieszać i wsypać do mięsa. Dokładnie wymieszać mięso z  przyprawami i usmażyć na maśle na rumiany kolor z każdej strony. Na koniec dodać pokrojoną

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka ryżowa gyros 241

syta zapiekanka na bazie ryżu i kurczaka. Przepis podaję z moimi zmianami. Składniki: 200 g ryżu 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe ser żółty olej przyprawa gyros majonez keczup Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa i obsmażyć na oleju. 2. Paprykę pokroić w kostkę, a ogórki w plasterki

Kuchnia domowa Ani
Calzone a'la gyros 199

wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 1,5 godziny. W tym czasie przygotować farsz. Pierś kurczaka opłukać i pokroić w niedużą kostkę. W garnuszku rozrobić opakowanie przyprawy do gyrosa z 125 ml wody. Mięso wrzucić na patelnię ( bez dodatku tłuszczu do smażenia) i smażyć do momentu aż cała woda odparuje. Po tym czasie wlać rozrobiona przyprawę

Nie tylko w kuchni
Dietetyczne Chili con carne 233

fasolę (jeśli używamy kukurydzy to również teraz dodajemy) oraz puree z pomidorów. Wszystko to gotujemy na maleńkim ogniu. Piersi z kurczaka mielimy w maszynce (opcja szybsza) lub bardzo drobno siekamy (ale to bardzo bardzo bardzo drobno. Żeby przypominały mięso mielone). Wrzucamy na patelnię i chwilkę smażymy.   Gdy mięso nie będzie już surowe dorzucamy do gotującego się chili

Jedzeniomania
Kurczak po meksykańsku 141

ostrej pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki kolendry 2 łyżki oleju ser żółty (opcjonalnie) Przyprawy rozetrzeć w moździerzu, pierś z kurczaka pokroić w kostkę, natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na kilka godzin (a najlepiej na noc).  Zamarynowane mięso usmażyć na patelni na oleju. Następnie dodać pomidory i koncentrat. Jak już pomidory się całkiem rozpadną dodać paprykę konserwową, fasolę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
GRILLOWANE SKRZYDEŁKA TERIYAKI 231

godzinę, dwie wcześniej,  ale przyrządzone od razu też będą pyszne. Poza sezonem grillowym możecie upiec je w piekarniku :) Delikatne mięso i słodko-pikantny smak marynaty dają wspaniały efekt! Bardzo polecam! SKŁADNIKI: około 1 kg skrzydełek z kurczaka 50 ml sosu teriyaki 50 ml sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 0,5 łyżeczki płatków chili

Słodko-Słony Świat Ilony
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 244

zimno jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje. 1 filet z kurczaka 100 g pieczarek 50 g kurek 1 cebula 60 g ziołowego sera camembert Suszone pomidory Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Olej do smażenia Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą

VioletoweKucharzenie
Sałatka warstwowa gyros 291

cebule, słoik korniszonów, puszka kukurydzy, sałata pekińska, ketchup pikantny, majonez, przyprawa gyros, sól, olej. Wykonanie: Filet z piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem a następnie kroimy w drobną kostkę, solimy i smażymy na oleju. Kiedy mięso będzie już miękkie posypujemy 2-3 łyżeczkami przyprawy gyros (do uzyskania odpowiadającego nam smaku).  Pozostawiamy do ostygnięcia. Cebulę i ogórki kroimy

paapilotkaa