USZKA Z MIĘSEM

USZKA Z MIĘSEM

USZKA Z MIĘSEM

Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki letniej wody 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli farsz: 2 udka z kurczaka 2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka sól. pieprz, majeranek   Sposób wykonania: Ciasto: Składniki dokładnie połączyć i zagnieść ciasto. Farsz: Mięso ugotować z oczyszczoną marchewką, pietruszką i cebulą. Gdy będzie miękkie wyjąć z wywaru, zemleć. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na oleju i dodać do mięsa. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto rozwałkowujemy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.