mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:417/774)

NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 316

Jego smak tak mnie zachwycił, że postanowiłam w domu sama je przygotować. Kurczak w cieście francuskim, bo o nim mowa, to przepyszna potrawa, która choć na pierwszy rzut oka wydaje się być skomplikowana, jest banalnie prosta w przygotowaniu. Mięso faszerujemy podsmażanymi pieczarkami z cebulką i zrumienionym chudym boczkiem, zawijamy(...)ciasto i pieczemy na złoty kolor. Ciasto francuskie  z zewnątrz  staje się chrupiące, a mięso pozostaje soczyste. Jest to niesamowicie sycące danie i jedna pierś wraz z dodatkami i ciastem po upieczeniu jest naprawdę ogromna:) Dlatego ja, oprócz lekkiej sałatki z sezonowych warzyw, nie podaję

Słodko-Słony Świat Ilony
Gulasz drobiowy z dynią i grzybami 124

rondelka wlać olej, rozgrzać, wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz odrobinę tymianku. Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, wymieszać, podsmażyć ok 5 minut i podlać gorącą wodą - ok 100 ml. Poddusić mięso ok. 15 minut. Następnie dodać dynię pokrojoną w kostkę, dolać ewentualnie jeszcze gorącej wody i dalej dusić do miękkości dyni

Ze smakiem bez glutenu
GULASZ ORIENTALNY NA MLECZKU 162

papryki ostrej 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka pieprzu PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka kroję w drobną kostkę. Dokładnie obtaczam w przyprawach. W garnku rozgrzewam 2 łyżki oleju rzepakowego. Dodaję mięso smażę na rumiano. Następnie zmniejszam ogień i dodaję warzywa mrożone najlepiej mieszankę warzyw chińskich. Wlewam 0.5 l wody. Duszę

Gotowanie Patki
Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym 227

Prosta sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym. Kurczaka oczyścić i podzielić na mniejsze części. Jeśli kawałki są bardzo grube, można je lekko rozbić tłuczkiem. Mięso przełożyć do głębokiego naczynia

Bullio
Pikantna sałatka gyros z czerwoną fasolą 268

fasoli czerwonej ketchup pikantny Jamar majonez kapusta pekińska przyprawa gyros szczypiorek 3-4 łyżki oleju z rzepaku  Przygotowanie : Filet z kurczaka myjemy, kroimy w paseczki, skrapiamy olejem, oprószamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na minimum godzinę. Zamarynowane mięso przekładamy na patelnie, podsmażamy kilka minut do miękkości. Mięso przekładamy na dno szklanej miski, oprószamy warstwą posiekanej białej cebuli, którą przykrywamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Klopsiki w sałatce z makaronem 139

panierowania olej do smażenia sos: 150 g jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/4 ogórka zielonego sól, pieprz natka pietruszki Pierś z kurczaka mielę, dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, pokrojoną bazylię. Mieszam i wyrabiam małe kulki z mięsa. Obtaczam w bułce tartej. Klopsiki smażę na wolnym ogniu z każdej strony. Na każdym gorącym klopsie układam kawałek sera lazur

wesoła kuchnia
Grillowany kurczak cytrynowy ze szparagami i jajkiem w koszulce 206

oliwek (około 3 łyżki) dodać sól, pieprz, suszoną bazylię (około 1 łyżeczki) oraz sok z cytryny. Zanurzyć w niej piersi z kurczaka i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Następnie smażyć na patelni grillowej do zarumienienia się mięsa z dwóch stron. Szparagi umyć, oderwać łyka. Ja przygotowywałam je na parze, około 20 minut. Można alternatywnie ugotować w osolonej wodzie

Ania i Marcin gotują
Tagliatelle z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym prowansalskim 212

groszku 400 g śmietany 30 % 400 g makaronu tagliatelle sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE Na głębokiej patelni rozpuścić masło. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do patelni i doprawić solą, pieprzem i dużą ilością ziół prowansalskich. Mięso smażyć na maśle z wszystkich stron do momentu, aż nie będzie surowe. Pory i paprykę umyć. Z papryki wykroić gniazdo nasienne

Passions hobbies life
SKRZYDEŁKA PO KATALOŃSKU 221

szynkę oraz paprykę włożyć na patelnię i dusić około 10 minut na słabym ogniu , dodać pomidory z puszki , całość zagotować.Skrzydełka kurczaka ponownie przełożyć do rondla , dusić w sosie pomidorowym około 40 minut.Oliwki przekroić na pół , dodać do mięsa .Całość ponownie przyprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać tymianek.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety siekane z karkówki 532

kotlety z kurczaka i warzyw , Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , czy kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. Kotlety z siekanej karkówki, przepis na 12 sztuk sporych kotletów wieprzowych. Sposób na rozmnożenie mięsa 😉 SKŁADNIKI 4 plastry karkówki wieprzowej ok. 1/2 kg, 1 cebula 3 ząbki czosnku ćwiartka papryki 1 jajko, 50 ml mleka 2 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piersi kurczaka z włoską nutą 112

gałązek świeżego drobno posiekanego lubczyku lub 2 szczypty suszonego roztartego w dłoniach drobno posiekana pietruszka do posypania potrawy WYKONANIE: piersi kurczaka kroimy w większą kostkę,  przygotowujemy marynatę: czosnek, cebula, rozmaryn, lubczyk, pieprz, sól, oliwa,  do marynaty wkładamy mięso, odkładamy do lodówki na noc, szynkę kroimy na paski, smażymy na rozgrzanej łyżce masła, chrupiącą szynkę odkładamy na papier

Kuchnia Beaty
Mieszanka do potraw chińskich i "Dzieczyna z pociągu" 171

słupki (podobne do pędów bambusa). Na głębokiej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju. Wrzucić pokrojoną pierś kurczaka oraz marchew i seler. Gdy kurczak przestanie być surowy, dorzucić krążki pora i imbir. Poddusić. Na patelnię wlać tyle wody, by przykryła mięso i warzywa.  Dorzucić odcedzone pędy bambusa. Większe kawałki grzybów mun pokroić w paski. Wrzucić grzyby na patelnię. Dodać jeszcze mieloną

Weekendy w domu i ogrodzie
Tikka masala - czyli kurczak w indyjskim sosie 137

się z dodaniem przyprawy pod sam koniec.  Smażymy mieszając, aż cebulka łądnie zbrązowieje. Zalewamy całość bulionem, passatą oraz dodajemy koncentrat. Kurczaka kroimy w ok. 2-3 cm kostkę i dorzucamy do powstającego sosu. Przykrywamy i dusimy, aż mięso zmięknie. Po tym czasie odkrywamy sos, dodajemy śmietankę i pastę z tamaryndowca i smażymy na małym ogniu jeszcze

Kuchnia od dwojga
Kotleciki z piersi z kurczaka 124

ząbki czosnku, średnią cebulę, olej do smażenia. Czosnek i cebulę obierz z łupinek, drobno posiekaj i przełóż do miski. Piersi z kurczaka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Usuń z nich skórę i ostrym nożem odetnij mięso od kości. Zacznij od nacięcia wzdłuż mostka. Tak przygotowane filety pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski z cebulą

blog.moje-pasje.info
Meksykańska potrawka z kurczaka 96

szczypta bazylii duża szczypta oregano łyżeczka pieprzu ziołowego płaska łyżka soli szczypta pieprzu czarnego łyżeczka czosnku granulowanego lub 2 ząbki czosnku Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na średniej wielkości kawałki i posypać solą oraz pieprzem. Podsmażyć do ścięcia się mięsa (wtedy też smażyć drobno posiekany czosnek). Dodać pokrojoną w słupki paprykę i wlać pomidory. Chwilę dusić, a następnie przelać do garnka

Karola gotuje