mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:412/774)

Pizza calzone 169

smarowania Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w posolonej wodzie. Odcedzić na sicie i posiekać na drobno nożem. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Sól, pieprz, chilli i paprykę słodką wymieszać i wsypać do mięsa. Dokładnie wymieszać mięso z  przyprawami i usmażyć na maśle na rumiany kolor z każdej strony. Na koniec dodać pokrojoną

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka ryżowa gyros 267

syta zapiekanka na bazie ryżu i kurczaka. Przepis podaję z moimi zmianami. Składniki: 200 g ryżu 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 czerwona papryka 3-4 ogórki konserwowe ser żółty olej przyprawa gyros majonez keczup Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa i obsmażyć na oleju. 2. Paprykę pokroić w kostkę, a ogórki w plasterki

Kuchnia domowa Ani
Calzone a'la gyros 230

wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 1,5 godziny. W tym czasie przygotować farsz. Pierś kurczaka opłukać i pokroić w niedużą kostkę. W garnuszku rozrobić opakowanie przyprawy do gyrosa z 125 ml wody. Mięso wrzucić na patelnię ( bez dodatku tłuszczu do smażenia) i smażyć do momentu aż cała woda odparuje. Po tym czasie wlać rozrobiona przyprawę

Nie tylko w kuchni
Dietetyczne Chili con carne 259

fasolę (jeśli używamy kukurydzy to również teraz dodajemy) oraz puree z pomidorów. Wszystko to gotujemy na maleńkim ogniu. Piersi z kurczaka mielimy w maszynce (opcja szybsza) lub bardzo drobno siekamy (ale to bardzo bardzo bardzo drobno. Żeby przypominały mięso mielone). Wrzucamy na patelnię i chwilkę smażymy.   Gdy mięso nie będzie już surowe dorzucamy do gotującego się chili

Jedzeniomania
Kurczak po meksykańsku 173

ostrej pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki kolendry 2 łyżki oleju ser żółty (opcjonalnie) Przyprawy rozetrzeć w moździerzu, pierś z kurczaka pokroić w kostkę, natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na kilka godzin (a najlepiej na noc).  Zamarynowane mięso usmażyć na patelni na oleju. Następnie dodać pomidory i koncentrat. Jak już pomidory się całkiem rozpadną dodać paprykę konserwową, fasolę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
GRILLOWANE SKRZYDEŁKA TERIYAKI 271

godzinę, dwie wcześniej,  ale przyrządzone od razu też będą pyszne. Poza sezonem grillowym możecie upiec je w piekarniku :) Delikatne mięso i słodko-pikantny smak marynaty dają wspaniały efekt! Bardzo polecam! SKŁADNIKI: około 1 kg skrzydełek z kurczaka 50 ml sosu teriyaki 50 ml sosu sojowego 2 duże ząbki czosnku 0,5 łyżeczki płatków chili

Słodko-Słony Świat Ilony
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 279

zimno jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje. 1 filet z kurczaka 100 g pieczarek 50 g kurek 1 cebula 60 g ziołowego sera camembert Suszone pomidory Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Olej do smażenia Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą

VioletoweKucharzenie
Sałatka warstwowa gyros 319

cebule, słoik korniszonów, puszka kukurydzy, sałata pekińska, ketchup pikantny, majonez, przyprawa gyros, sól, olej. Wykonanie: Filet z piersi z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem a następnie kroimy w drobną kostkę, solimy i smażymy na oleju. Kiedy mięso będzie już miękkie posypujemy 2-3 łyżeczkami przyprawy gyros (do uzyskania odpowiadającego nam smaku).  Pozostawiamy do ostygnięcia. Cebulę i ogórki kroimy

paapilotkaa
Sałatka z kurczakiem, makaronem i sałatą 238

ząbek czosnku 1 łyżeczka musztardy Szczypta cukru Sól do smaku szczypta pieprzu ulubione ziola np. włoskie Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać olej, słodką paprykę i przyprawę kebab gyros. Wymieszać. Odstawić na 1h do lodówki. Mięso usmażyć.  Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzić. Przelać zimną wodą.  Kukurydzę i fasolką odsączyć. Paprykę pokroić

Fabryka pomysłów
Kurczak ze śliwką 207

ręką. Dzisiaj dla odmiany filety z kurczaka nadziałam suszonymi śliwkami i owinęłam boczkiem.  Składniki: 2  podwójne filety z kurczaka  16 śliwek suszonych 16 plastrów boczku wędzonego czosnek papryka sól pieprz Z filetów przygotowujemy 8 porcji (przekrajamy mięso wzdłuż) i delikatnie je rozbijamy. Na każdą porcję kładziemy po dwie śliwki i zwijamy roladki. Każdą z nich owijamy dwoma

Salonik smaków
Zupa klopsikowa 324

posiekane: bazylia, koperek, dymka Całość zalewamy wodą, 2 litrami Wstawiamy na ogień W tym czasie robimy klopsiki :)  Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, przekładamy do malaksera. Dodajemy śmietanę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz. Mieszamy Tak przygotowane mięso ma być wilgotne, ale nie mokre. Nie może się kleić do rąk, ale też nie może być bardzo suche, ponieważ rozpadnie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pomidorowa na trzech rodzajach pomidorów 198

skórki 3 pomidory malinowe 5-6 pomidorów suszonych sól, pieprz 1 łyżeczka pasty paprykowej dowolny makaron PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka wkładamy do garnka, dodajemy pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, pora, sól, pieprz i gotujemy do miękkości warzyw i mięsa. W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy makaron. Pomidory z puszki przekładamy do miseczki, dodajemy obrane i pokrojone na kawałki pomidory

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka ze szpinaku z grillowanym kurczakiem i pesto koperkowym 306

Zielone liście szpinaku, chrupiące słonecznik w dwóch postaciach i soczyste, grillowane mięso a co tego wszystkiego pachnące pesto . Taką sałatkę zrobiłam któregoś dnia na wczesny obiad

Smaczna Pyza
Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowo-miętowym 176

listków drobniutko pokrojonej mięty sól do smaku (wszystkie składniki  ze sobą  wymieszać) Sposób przygotowania :   Kurczaka kroimy w  sporą  kostkę, cebulę i paprykę   w  plasterkii. Na zwilżone patyczki  nadziewamy na  przemian warzywa i mięso.Wszystko  smarujemy marynatą i odstawiamy na  2 godziny do lodówki.  Pieczemy przez

Gosia gotuje
Zupa krem ze smażonej papryki z miodem, gorgonzolą i z kluseczkami. 239

dziś. Jak zrobić kluseczki znajdziecie tutaj . Czego nam trzeba? Do bulionu: -porcja z kaczki -szyja indycza -dwa skrzydełka z kurczaka -3 marchewki -2 pietruszki -seler -3 ząbki czosnku -opiekana cebula -kilka listków laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego Mięso zalewamy zimną wodą; miałem takie porcje zamrożone, więc zalewam wodą podgotowuje około 15 minut. Zbieramy ścięte białko, dodajemy warzywa i gotujemy

BaRepas