łopatki - 15 dkg ugotowanego na sypko ryżu - 1/4 małej kapusty - 3-5 skórek z kurczaka - sól, pieprz naturalny i ziołowy - słodka papryka - czosnek niedźwiedzi Kapustę sparzamy przez chwilę w bulionie warzywnym i odsączamy. Skórki przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką. Kapustę drobno kroimy. Łączymy ryż, mięso i kapustę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na skórki. Zawijamy. Układamy w natłuszczonym
Maminek kulinarnyłyżka masła kawałek startego sera do posypania ( leicester lub natan ) Udo obieramy z mięsa ,nie zdejmujemy skóry – to ona da smak ,kroimy w kawałeczki . Pieczarki, kroimy w plastry i podsmażamy na maśle , po chwili ,dodajemy wyciśnięty praską czosnek,cukier ,gałkę , szpinak i szybko mieszamy . Dokładamy kurczaka , podsmażamy chwilkę – dosłownie tyle ,żeby szpinak stracił jędrność . Doprawiamy pieprzem ( dużo pieprzu
Ogrodnik w podróżySposób przyrządzania: Podudzia z kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Cebule szalotki obrać, pokroić w małą kostkę. Kolorowe papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Papryczkę chili oczyścić z nasionek i drobno posiekać. Mięso podsmażyć na złoto na 1 łyżce oleju. Odłożyć na bok i na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę
Zakątek rozkoszy kulinarnychszklanki * pierś z kurczaka- 220 g * pietruszka- 1 większa * gruszka- 1 duża * cebula- 1 szt. * masło klarowane do smażenia- 1 łyżka * sól, suszony rozmaryn- 1 łyżeczka * pieprz- 1/3 łyżeczki * cynamon- 1/3 łyżeczki Pierś pokroić w kostkę i doprawić solą, pieprzem, cynamonem oraz rozmarynem. Bulion zagotować. Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać mięso i chwilę smażyć, aż się
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: 5 pojedynczych piersi z kurczaka 700 dag kurek 40 dag śmietany 18% 2 cebule 4 ząbki czosnku około 5 dag masła olej pieprz cayenne, sól natka pietruszki Sposób wykonania: Umyte mięso kroimy w małą kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Tak przygotowane mięso wykładamy do miski. Na patelnię po smażeniu dodajemy masło
Qchnia po prostunatka pietruszki 1. Pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry lub kostkę. Dokładnie obtaczamy w przyprawie z kurczaka i oleju. Odstawiamy na godzinę. 2. Liście szpinaku myjemy, drobno szatkujemy nożem lub za pomocą malaksera. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. 3. Zamarynowane mięso lekko podsmażamy w garnku. Zalewamy wodą. Dodajemy ziela i liść laurowy oraz odrobinę soli. 4. Po kilku minutach(...)zupa jest za rzadka zagęszczamy ją mąką. Dodajemy serek topiony, doprawiamy do smaku. 6. Podajemy z poszatkowaną, świeżą natką pietruszki. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Zupy Tagged: Bonduelle , groszek , kurczak , na szybko , szpinak , warzywa , zupa
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatygotuj ok. 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokrój w drobną kostkę i przypraw do smaku solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oliwy z oliwek i usmaż na niej mięso. Następnie dodaj śmietanę, brokuł, suszone pomidory, dopraw solą, pieprzem i gotuj przez kilka minut. Na koniec dodaj makaron(...)Wartości odżywcze 1 porcji: Energia: 570,4 kcal Białko: 35,1 g Tłuszcze: 17,5 g Węglowodany: 68,3 g Artykuł Fit makaron z brokułami, kurczakiem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu ale Pysznie
ale Pysznielubię czasem poeksperymentować, to ostatecznie wygrywają najulubieńsze połączenia. Ser z niebieską pleśnią + makaron świderki (pełnoziarnisty!) + kurczak + brokuły = raj dla podniebienia! :) Wersja nieco odbiega od tradycyjnych przepisów z sosami na bazie śmietany, natomiast pojawiają się niezastąpiony jogurt i mleko. Dodatek mięsa nie jest konieczny, ale ja akurat miałam pod reką wcześniej upieczoną pierś, więc pomyślałam, że będzie smacznym(...)osób) : 1/2 opakowania pełnoziarnistego makaronu świderki brokuł świeży 100 g sera z niebieską pleśnią 1/2 szklanki mleka mały jogurt naturalny (ok. 180 g) pojedynczy filet z piersi kurczaka (ok. 200 g) 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku cebula sól, pieprz, gałka muszkatołowa (wg uznania) Przygotowanie: KROK 1 : Brokuła ugotować w całości al dente , najlepiej na parze lub w lekko
Kuchnia Ellieszklaną szybkę w pokrywie czy już się upiekło. Teraz ciasta piekę w nim sporadycznie, ale mięsa częściej. Upieczone są mięciutkie, delikatne, soczyste. Jeszcze jedna zaleta tego urządzenia to, że wkładamy wszystko do środka, zamykamy i wszystko samo się piecze. Składniki 10 podudzi z kurczaka 2 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego 3/4 szklanki wody 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki
O kuchni z uczuciemtymiankiem Składniki: 4 podudzia kurczaka jako przyprawy potrzebujemy sól Halit, oraz Pomidoro (mieszankę pomidorów i ziół włoskich), czarny pieprz od Kotanyi , 25 dag kurki 150 ml śmietany 36 % 1 cebula 2 łyzki oleju świeży tymianek Przygotowanie: Nacinamy skórę i ścięgna dookoła torebek stawowych podudzi. Następnie za pomocą ostrego noża ( u mnie do mięsa genius) zeskrobujemy resztki mięsa, oraz odcinamy torebki(...)minut. W osobnym rondelku podsmażamy posiekaną cebulkę z kurkami, doprawione solą i pieprzem. Wyciągamy mięso, wlewamy do płynu z duszenia podudzi śmietanę i łączymy za pomocą trzepaczki, Wsypujemy duszone kurki z cebulką, dodajemy pojedyncze listki tymianku, mieszamy i chwilkę całość dusimy. Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem podajemy z makaronem. Smacznego! The post Podudzia kurczaka w sosie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLubię pieczony drób, takie udko będzie w sam raz na niedzielę i specjalne okazje.Składniki:4 udka kurczakaMarynata:1/4 szklanki oleju1 łyżka majonezusok z połowy cytryny1/2
Kuchnia domowa AniUdka zapiekane pod musztardową pierzynką to pomysł na szybki, weekendowy obiad. Mięso przygotowane w poniższy sposób będzie soczyste i bardzo smaczne. Jeżeli lubicie dania przygotowywane w piekarniku to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 1 białko z dużego jajka 2 łyżeczki musztardy, np. dijon 2 łyżki
Ugotowaćbardzo delikatne warzywo) i przyprawy. Duś pod przykryciem 30 minut na małym ogniu. Mięso musi być miękkie i swobodnie odchodzić od kości, a warzywa jędrne ale uduszone. Ostatnie 7- 10 minut smaż bez przykrycia, tak aby sos zgęstniał. Ja kurczaka podałam z kaszą kuskus, ale swobodnie możecie go podać z makaronem chińskim, kaszą jęczmienną
SMYKWKUCHNIpierś pociąć w kawałki, nakłuć, musztardę, miód, sok z cytryny dokładnie wymieszać, połączyć z mięsem, mięso w marynacie zostawiamy na 2-3 godz.(ja zostawiam na noc), płatki kukurydziane rozkruszamy w woreczku wałkiem na małe kawałki, łączymy z tartą bułką i parmezanem, kawałki kurczaka panierujemy, smażymy na wolnym ogniu
Kuchnia Beatymniej - ile lubicie. Wolnowar jak zwykle ułatwia pracę. Zwłaszcza, że przepis nie wymaga obsmażania mięsa czy specjalnego szykowania warzyw. Po prostu wszystko do gara i już. Gotowałam w ustawieniu high. Wstawiłam o 11, a już o 15 obiad był gotowy. Podpiekłam kurczaka pod grillem w piecyku, ale można ten krok pominąć. Ja chciałam mieć chrupiącą skórkę. Miałam tylko fasolkę
Stare Gary