niezbyt fajne wspomnienia związane z bigosem z czasów dzieciństwa, zawsze pełen był tłustego mięsa. Stąd też pomysł by zrobić odchudzony bigos. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 200 g wędzonego fileta z kurczaka 200 g świeżego fileta z kurczaka 1 cebula 20 g suszonych grzybów 10 suszonych śliwek 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, sól, pieprz, majeranek
Oka w rosole czyli KaFka gotujeolej Wielkopolski rzepakowy do smażenia farsz: 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Filet kurczaka porcjujemy tak, aby otrzymać 4 kawałki, a następnie lekko rozbijamy je pięścią na kotlety (jeśli użyjemy tłuczka mięso się poszarpie i mogą powstać dziury) Kotlety posypujemy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odkładamy
Bon appetit mon amieSkładniki: 1 kg udek 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka granulowanego czosnku przyprawa do kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki) pieprz sól papryka słodka i ostra wg uznania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego włożyć mięso, wsypać składniki, wymieszać, zawiązać worek i mocno potrząsać, by posypka wszędzie dotarła. Udka
Olga Piecze i Gotujezdjęcie też na szybko.. 80 dkg filetów z kurczaka 1 jajko cebula sól, wegeta pieprz Filety z kurczaka posiekać w drobną kostkę lub zmielić [ u mnie były posiekane], dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.Z mięsa formować kotlety i i usmażyć z obu stron na złoty kolor
Moje domowe kucharzenienawilżyć podpieczoną bułę, podkręcić smak dodatków. Ja tego sosu używam zarówno do burgerów naszykowanych z wołowiny , jak i tych z kurczaka, indyka i burgerów z ryb – pasuje w każdym wypadku. Czasami też podaję go do grillowanych – raczej chudszych mięs – i w tym wypadku spisuje się znakomicie! Sposób wykonania? Banalny – wymieszać wszystko razem. Do miski wkładamy 4 pełne łyżki majonezu
Karo in the Kitchenłyżki ciasta). Farsz - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - pół pora - 1 cebula - 1/2 zmielonej piersi z kurczaka - sól, pieprz oraz przyprawy: pieprz ziołowy, papryka oraz czosnek Na patelni podsmażyłam cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodałam mięso i całość delikatnie smażyłam. warzywa starłam na tarce. Dodałam do mięsa i dusiłam około 15-20 minut. Na koniec przyprawiłam farsz. Następnie
Health-Fit-Lifekońca dnia. Zestaw z kotletem schabowym to tradycja naszej polskiej kuchni. Osobiście bardziej preferuje pieczenie, grill lub mięso duszone. Przyznam się szczerze, że nawet nigdy nie nauczyłem się smażyć kotletów schabowych lub kotletów z piersi kurczaka. Wolałem przygotowywać bardziej wyrafinowane potrawy np. przyprawić pierś z kurczaka lub indyka z ziołami prowansalskimi i innymi dodatkami. Zawijałem w folie
Dieta Rozdzielna i Zdrowiemarchewek, duży pęczek szczypiorku, 3 jajka, około 8-9 łyżek mąki, sól, pieprz cayenne, curry, tymianek, bułka tarta. Przygotowanie: Piersi kurczaka i szczypi orek bardzo drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko przekładam do miski. Mięso doprawiam, następnie dodaję mąkę i jajka, mieszam do momentu dokładnego połączenia się ze sobą wszystkich składników. Z masy formuję kotleciki, każdy
JejKuchniaszczególnie kiedy przychodzą chłodniejsze dni. Składniki na zupę pomidorową (garnek około 7 litrów): 6 skrzydełek z kurczaka (lub inne części kurczaka albo kość) 2 małe przeciery pomidorowe 4 marchewki 1/2 pęczka pietruszki kostka warzywna Vegeta duża śmietana 12 % Mięso umyć i posolić. Gotować około 10 minut. Marchewkę obrać i pokroić w plastry, gotować 10 - 15 minut. Wrzucić kostkę warzywną, dodać
Karola gotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowy pasztet z kurczaka z żurawiną. Nie mam zaufania do tych sklepowych, ponieważ nie wiadomo co się w
Marta GotujeLekki obiad w którym mamy przewagę warzyw z dodatkiem makaronu i kurczaka. Danie z patelni dla całej rodziny. Obiad nie musi być nudny . 100 g makaronu
wesoła kuchniacukru i dwa wyciśnięte ząbki czosnku. Danie gotowe ☺ Możemy tak przyrządzoną kaszę jeść jako samodzielne danie lub z dodatkiem pieczonego kurczaka lub ryby. Można również potraktować ten przepis jako bazę i stosować dowolne dodatki w postaci warzyw, ryb, mięsa i wędlin
Kulinarne przemysleniaposiekane: bazylia, koperek, dymka Całość zalewamy wodą, 2 litrami Wstawiamy na ogień W tym czasie robimy klopsiki :) Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, przekładamy do malaksera. Dodajemy śmietanę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz. Mieszamy Tak przygotowane mięso ma być wilgotne, ale nie mokre. Nie może się kleić do rąk, ale też nie może być bardzo suche, ponieważ rozpadnie
Szczęśliwa kuchniazjedli ze smakiem. Porcja na 4 osoby Składniki: 2-3 zielone cukinie 1 żółta cukinia 2 duże marchewki polędwiczki z kurczaka ( dokładnej ilości nie podaję) ulubione przyprawy u mnie chili peperoncini ( ooostre), pieprz czarny mielony, sól do marynowania mięsa użyłam marynaty w stylu tajskim z TaoTao dodatkowo /opcjonalnie makaron ryżowy ( 100g) oraz domowy sos słodko-kwaśny z ananasem, który dostałam
W garach u Gosiserka mascarpone kilka listków świeżej bazylii do dekoracji sól, pieprz do smaku wykonanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Pierś kurczaka kroję w średniej wielkości kostkę i podsmażam na niewielkiej ilości oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami. Gdy mięso jest już usmażone dodaję pokrojone w paseczki suszone pomidory i żurawinę, doprawiam solą i pieprzem i jeszcze przez chwilę smażę wszystko
babka w formie