mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:424/774)

Chrupiące ociupinki drobiowe. 125

pierś pociąć w kawałki, nakłuć, musztardę, miód, sok z cytryny dokładnie wymieszać, połączyć z mięsem, mięso w marynacie zostawiamy na 2-3 godz.(ja zostawiam na noc), płatki kukurydziane rozkruszamy w woreczku wałkiem na małe kawałki, łączymy z tartą bułką i parmezanem, kawałki kurczaka panierujemy, smażymy na wolnym ogniu

Kuchnia Beaty
Kurczak z czosnkiem, miodem i warzywami z wolnowaru 163

mniej - ile lubicie. Wolnowar jak zwykle ułatwia pracę. Zwłaszcza, że przepis nie wymaga obsmażania mięsa czy specjalnego szykowania warzyw. Po prostu wszystko do gara i już. Gotowałam w ustawieniu high. Wstawiłam  o 11, a już o 15 obiad był gotowy. Podpiekłam kurczaka pod grillem w piecyku, ale można ten krok pominąć. Ja chciałam mieć chrupiącą skórkę. Miałam tylko fasolkę

Stare Gary
Spaghetti z indykiem. 162

przyprawami zapraszam na stronę internetową - https://www.galeriaherbat.pl/category/przyprawy-mieszanki . Zapraszam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 700 g sosu pomidorowego z puszki lub swojego 1 łyżka domowej vegety 1 łyżka  suszon ych pomidorów z  bazyli ą i czosnkiem Plenus 1 łyżka  przyprawy do kurczaka Plenus   1,5 łyżeczki  suszonego czosnku Plenus   2 łyżki masła

Sama słodycz i szczypta chili
SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, PAPAJĄ I AWOKADO 151

takich dni. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka ocet balsamiczny (u mnie gruszkowy) sos sojowy pieprz kilka listków sałaty rzymskiej lub innej ulubionej 1/2 awokado 1/2 papai 1/2 strąka czerwonej papryki 1 młoda dymka pestki dyni (uprażone) oliwa sok z cytryny  1 łyżeczka miodu sól  pieprz kolorowy A jak to zrobić: Mięso umyć, oczyścić z błonek(...)zamarynować w occie, sosie sojowym i pieprzu. Odstawić na 1-2 godziny. Gdy mięso się zamarynuje, grillować je na tradycyjnym grillu, ale równie dobrze można użyć patelni. Na talerzu układamy porwane liście sałaty, dodajemy pokrojone w kostkę awokado, papaję, paski papryki i grillowanego kurczaka, oraz drobno pokrojoną dymkę (razem z białą częścią). Całość posypujemy prażonymi pestkami z dyni, doprawiamy solą

Kuchnia w opałach
Swieza tortilla z meksykanskim akcentem 136

smażymy po 5 min z każdej strony. Na końcu wlewamy na patelnię pozostałą marynatę. Polewamy nią kurczaka, dzięki dodatkowi cukru ładnie się skarmelizuje. Filety karmelizujemy z każdej strony po 1 minucie. Ściągamy z patelni i zostawiamy na 3 minuty, aby mięso odpoczęło. Dzięki temu pozostanie soczyste. Następnie kroimy wzdłuż fileta w pół centymetrowe plastry. SALSA: Wszystkie składniki salsy kroimy(...)aromaty się ze sobą ładnie połączyły. ZWIJANIE TORTILLI: Każdy z naleśników smarujemy odrobiną salsy w najszerszym miejscu placka. Powinien powstać pasek. Wykładamy na niego dodatki, na końcu plastry kurczaka. Całość skrapiamy oliwą i dość ciasno zwijamy. Nie jest to trudne, jeśli ułożymy składniki w ten sposób.  Podajemy solo, z salsą lub w towarzystwie ulubionych sosów. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Risotto truskawkowe z kurczakiem 127

Kolejna wariacja na temat truskawek. Bardzo lubimy połączenie owoców i mięsa, a jeszcze bardziej jak uczestniczą w nich makaron lub ryż. No i stało się :P Pysznie wyszło, ryż jak zwykle nie rozczarował...truskawki z naszej działki, pyszne, zdrowe, nie pryskane...słodkie <3 Kurczak nie wiadomo gdzie biegał...ale dobiegł na czas :P  Składniki 300 g ryżu arborio(...)wytrawnego 100 g słodkich truskawek 250 g filetów z kurczaka 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżka brązowego cukru 600-700 ml rosołu drobiowego sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż wrzucamy na rozgrzany olej, chwilę smażymy i zalewamy winem. Odparowujemy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę mięso, truskawki (większe na ćwiartki, mniejsze na pół), rozmaryn, zalewamy

R'n'G Kitchen
Ryż z polędwiczkami z kurczaka 145

Polędwiczki z kurczaka w sosie sojowym zamarynowałam do którego chili i pieprz dodałam.  Ryż z dodatkiem korzenia kurkumy ugotowałam i dzięki temu ciekawy smak uzyskałam.  Pieczarki, cebulkę podsmażyłam, do której polędwiczki, pomidorki, kapary dołożyłam.  Kiedy mięso było idealne, ryż dodałam, całość zamieszałam, szczypiorku dorzuciłam,  na koniec doprawiłam i danie było już gotowe, łatwe, a w smaku

Moniki Smakołyki
Tortille z sezamowym kurczakiem 177

jajko 2 łyżki mleka ok 100g sezamu Smażenie: 1 szklanka oleju Sos: 1/2 szklanki ketchupu pikantnego 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki przegotowanej zimnej wody Sposób przygotowania: 1.  Pierś kurczaka myjemy, kroimy na ok 4cm słupki. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, jajku (również doprawionym) i sezamie.  2. Sałatę, ogórka i pomidora myjemy. Sałatę targamy na mniejsze kawałki(...)Olej wlewamy do niewielkiego garnka i do rozgrzanego wrzucamy po kilka kawałków panierowanego mięsa. Smażymy często przewracając na lekko złotawy kolor.  5. Dużą patelnię rozgrzewamy i delikatnie rumienimy nasze tortille. Ciepłe smarujemy odrobiną sosu i układamy nasze warzywa.  6. Układamy kawałki kurczaka, polewamy sosem i posypujemy szczypiorkiem. Podwijamy odrobinę dołu tortilli, a następnie zwijamy boki do środka. Owijamy

Kuchnia w czekoladzie
Filet kurczaka z pomidorem i mozzarellą. 123

zdrowy posiłek na leni obiad. Mięso nie jest obciążone żadną panierką, co nie znaczy że jest gorsze lub mniej smaczne. Śmiem napisać, że dodatki  na takim golasie są bardziej wyczuwalne i dobitne. A przecież o to chodzi , po to je dodajemy, aby były wyczuwalne, spełniały rolę przysłowiowej wisienki na torcie. duża pierś kurczaka 2 plastry mozzarelli  2 plastry(...)aromatu. Jak widać po moim opisie, robi się szybko, a nawet bardzo szybko, a do tego jeszcze nieźle wygląda i świetnie smakuje.  Krótki czas smażenia nie wysusza mięsa , jest ono soczyste  i delikatne. Znaczący jest także wierzch, który zatrzymuje wilgoć w środku

Dieta moja pasja
Smaki Indii: Kurczak Tandoori 175

Dziś postanowiłam przygotować kurczaka tandoori. Zanim przejdę do przepisu, chcę Wam przekazać kilka podstawowych faktów o tej potrawie :) Tandoori - kolorowe i aromatyczne potrawy kuchni indyjskiej przygotowywane w specjalnym glinianym piecu tandoor. Przed włożeniem do pieca mięso marynuje się w jogurcie oraz intestywnych przyprawach.  Tandoori masala - mieszanka przypraw, w której skład wchodzą: kmin, cynamon, gałka muszkatołowa, kardamon

Tajskie smaki
Fit bigos 190

niezbyt fajne wspomnienia związane z bigosem z czasów dzieciństwa, zawsze pełen był tłustego mięsa. Stąd też pomysł by zrobić odchudzony bigos. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 200 g wędzonego fileta z kurczaka 200 g świeżego fileta z kurczaka 1 cebula 20 g suszonych grzybów 10 suszonych śliwek 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, sól, pieprz, majeranek

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Roladki z cukinią, porem i papryką 276

olej Wielkopolski rzepakowy do smażenia farsz: 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Filet kurczaka porcjujemy tak, aby otrzymać 4 kawałki, a następnie lekko rozbijamy je pięścią na kotlety (jeśli użyjemy tłuczka mięso się poszarpie i mogą powstać dziury) Kotlety posypujemy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odkładamy

Bon appetit mon amie
Udka z kurczaka w chrupiącej panierce 124

Składniki: 1 kg udek 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka granulowanego czosnku przyprawa do kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki) pieprz sól papryka słodka i ostra wg uznania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego włożyć mięso, wsypać składniki, wymieszać, zawiązać worek i mocno potrząsać, by posypka wszędzie dotarła. Udka

Olga Piecze i Gotuje
Kotlety z kurczaka 150

zdjęcie też na szybko.. 80 dkg filetów z kurczaka 1 jajko cebula  sól, wegeta pieprz  Filety z kurczaka posiekać w drobną kostkę lub zmielić [ u mnie były posiekane], dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.Z mięsa formować kotlety i i usmażyć z obu stron na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
Sos do hamburgerów – najlepszy! 247

nawilżyć podpieczoną bułę, podkręcić smak dodatków. Ja tego sosu używam zarówno do burgerów naszykowanych z wołowiny , jak i tych z kurczaka, indyka i burgerów z ryb – pasuje w każdym wypadku. Czasami też podaję go do grillowanych – raczej chudszych mięs – i w tym wypadku spisuje się znakomicie!   Sposób wykonania? Banalny – wymieszać wszystko razem. Do miski wkładamy 4 pełne łyżki majonezu

Karo in the Kitchen