kalorii około 32 kcal w 100 g. Na dzisiejszy obiad zrobiłam zapiekankę z dodatkiem tego warzywa, ryżem i mięsem drobiowym- można powiedzieć dietetyczny obiadek. Zapiekanka wyglądał jak lazania, a smakowała jak gołąbki. Polecam wszystkim. SKŁADNIKI: 0,5 kg fileta z kurczaka mała główka kapusty 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku gęsty sok pomidorowy lub 2 czubate łyżki koncentratu(...)cztery części, wyciąć głąb, gotować w wodzie z dodatkiem vegety 10 min., ryż ugotować(do wody dodać vegety), wystudzić, cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać mięso, przesmażyć z dodatkiem soli i pieprzu na oliwie, wystudzony ryż połączyć z mięsem mielonym, cebulą i czosnkiem i rozkłóconym jajkiem, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, na dno naczynia wlać 1/2 szkl
Kuchnia Beatytymianek i rozmaryn (posiekane) – 1 pierś z kurczaka (ugotowaną na parze) Zacznijcie od przygotowania sosu. W garnku podgrzejcie odrobinę oliwy wraz musztardą a po chwili dodajcie jogurt i posiekane zioła. Odstawcie na bok. Umyjcie sałatę i porwijcie na mniejsze kawałki, osuszcie. Na talerzu układajcie sałatę i kawałki mięsa, posypcie śliwkami i całość polejcie jeszcze ciepłym dressingiem. Gwarantuję
Szybko Tanio Smacznietrzcinowego cukru 3 łyżki orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżeczka ziaren sezamu Plastry limonki Sposób wykonania: Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę mieszamy w misce z olejem ryżowym, sosem rybnym oraz sojowym, wkładamy na godzinę do lodówki i marynujemy. Po tym czasie mięso przekładamy z pokrojoną cebulą do woka, obsmażamy na silnym ogniu kilka minut, dodajemy kiełki fasoli, pastę
Wanilia i Kardamonrzodkiewki łyżka ziaren słonecznika uprażonego na suchej patelni Wykonanie: W woku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w średnią kostkę pierś z kurczaka. Obsmażamy z każdej strony. Posypujemy sola prowansalską, ognistą mieszanką i pieprzem i dusimy klika minut. Po tym na mięso wkładamy mieszankę mrożonych warzyw, przykrywamy i dusimy do momentu, aż warzywa będą kruche. W tej mieszance najwięcej czasu potrzebują pędy(...)mojej balkonowej uprawy, którą możecie zobaczyć na fanpage`u na portalu Facebook w albumie BLAKON 2014 :) CAŁOŚĆ: Ja w pierwszej kolejności wyłożyłam kaszę, na części której wyłożyłam warzywa z kurczakiem, a obok umieściłam sałatkę. Podczas jedzenia i tak wszystko wymieszało się na talerzu tworząc naprawdę ciekawy i super smak! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - garnek
Blondynka Gotujepaski i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Do podsmażonego kurczaka dodajemy pokrojoną w plasterki paprykę, drobno posiekany czosnek, kukurydzę oraz kapary. Składniki polewamy miodem, sosami, magii oraz solą i pieprzem, wszystko razem smażymy około 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, przekładamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem z mięsem i warzywami
Zainspirowana w kuchnipieprz do smaku - olej do smażenia 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Mięso oczyszczamy z błon, a następnie płuczemy, osuszamy, kroimy w niewielką kosteczkę i oprószamy przyprawami (z wyjątkiem gałki muszkatołowej) oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 3. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju przez 7 min. 4. Jogurt/śmietanę łączymy z parmezanem i dodajemy do kurczaka
Bez Cebulimoże dać więcej do smaku ) Składniki na farsz: 1 duża lub 2 małe ćwiartki z kurczaka 1 mała cebulka sparzona i podduszona na oleju sól, pieprz do smaku 1. Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać i odstawić na czas przygotowania farszu. 2. Mięso z rosołu pozbawiamy kości, chrząstek i skórek, mielimy w maszynce. Dodajemy do niego zeszkloną cebulkę, całość
Gotowanie...to proste !kurczakiem :) Składniki: 1/2 kg filetu z kurczaka, 1 i 1/2 szklanki mleka, puszka pomidorów bez skóry (użyłam Cirio), puszka groszku, 1 czerwona papryka, 1 marchewka, 1 cebula, sól, pieprz, ugotowany makaron, olej do smażenia. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać mlekiem
Z miłości do słodkościpietruszki 2 łyżki mąki pszennej sól morska do smaku pieprz do smaku tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myjemy i siekamy na drobne kawałeczki, żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach, oliwki kroimy w plasterki. Do miski przekładamy mięso, ser, oliwki, pieprz zielony, wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz natkę pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimoja ulubiona marynata do mięsa i ryb. Można oczywiście kupić gotową w sklepie, tylko.... po co skoro ta zrobiona w domu będzie smaczniejsza :) Poniżej proporcje na 4 udka z kurczaka albo 4 plastry karkowki. Składniki 1/2 szklanki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru lub płynnego miodu 1/2 łyżeczki imbiru (najlepiej świeżego, startego na tarce (w ostateczności może
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasposób przygotowuje się inną tradycyjną potrawę francuską - kurczaka w winie (coq au vin). A właściwie nie kurczaka, tylko koguta - bo była to strawa głównie biednych francuskich chłopów, którzy do garnka najczęściej wrzucali właśnie starego, nieprzydatnego już kurom koguta. Nic dziwnego, że takie mięso potrzebowało długiego gotowania. Boeuf bourguignon najlepiej jest przygotować w żeliwnym garnku, który równomiernie się nagrzewa
W SMAKkonserwantów i sztucznych dodatków. Inspiracją do powstania szynki domowej roboty była życzliwość marki Winoszarnia . Składniki: 3 filety z kurczaka 20 dag Salami Pieprz czosnkowy, chilli 2 ząbki czosnku 3 łyżki żelatyny Wykonanie: Filety dokładnie myjemy oczyszczamy i kroimy w kostkę. Mięso przekładamy do miski przyprawiamy dodajemy rozgnieciony czosnek i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyjmujemy
Podróż w kulinariaSkrzydełka w panierce Propozycja na szybki obiad dla tych, którzy uwielbiają kurczaka z KFC. Soczyste, z chrupiącą panierką skrzydełka w wersji pikantnej. Samo przygotowanie nie zajmie Wam dłużej niż 30 min. Smacznie i szybko. Składniki: 1 kg skrzydełek łyżeczka soli szczypta słodkiej papryki pół łyżeczki pieprzu cayenne - oczywiście ilość uzależniona od Waszych upodobań ciasto naleśnikowe: 1 jajko 1/4 szklanki mleka(...)blendera, aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Ciasto naleśnikowe musi być bardzo gęste. Jeśli jest za rzadkie, dodajemy mąkę i mieszamy ponownie. Przelewamy ciasto do miski ze skrzydełkami. Każdy kawałek mięsa dokładnie obtaczamy w cieście naleśnikowym. Do przesianej mąki wkładam po kilka kawałków skrzydełek, potrząsam pojemnikiem z mąką tak, aby mąką porządnie pokryła mięso w cieście. Obtoczone mięso ułożyć
na moim stole...grzyby- 120 g (użyłam suszonych) * woda- 400 ml * suszona włoszczyzna- 2 łyżki (opcjonalnie) * olej ryżowy- 3 łyżki * sól, pieprz, słodka papryka oraz suszony rozmaryn- wedle uznania Udka z kurczaka zamarynować w oleju, soli, pieprzu, słodkiej papryce oraz rozmarynie i odstawić na min. 1 godzinę do lodówki. Grzyby wraz z suszoną włoszczyzną zalać wrzątkiem- odstawić na 30 minut. W naczyniu żaroodpornym(...)marchewkę, pomidorki, zalać wywarem grzybowym i przykryć. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni (termoobieg), dusić 60 minut, a następnie odkryć i piec 15 minut- do lekkiego zarumienienia się mięsa. Smacznego
Kraina Miodem Płynąca