Pieczone pałki kurczaka z jabłkami na warzywach

Pieczone pałki kurczaka z jabłkami na warzywach

Pieczone pałki kurczaka z jabłkami na warzywach

Chociaż połączenie składników może wydawać się nietypowe - efekt jest pyszny. Pałki kurczaka z chrupiącą skórką i pieczone warzywa świetnie łączą się z delikatnym posmakiem słodyczy miodu i jabłek. W sezonie można użyć ulubionych świeżych warzyw. Składniki (4 porcje) -8 pałek kurczaka -450 g (opakowanie) podstawowych mrożonych warzyw (np. bukiet warzyw albo "warzywa na patelnię" -3 jabłka -1 łyżka miodu -1 łyżka słodkiej mielonej papryki -majeranek -sól i pieprz Przygotowanie Pałki umyć i oczyścić. Natrzeć solą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.