mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:418/774)

danie chińskie- sajgonki z warzywami i ryżem 235

firmy Iglotex, dlatego, że biorę udział w konkursie "Patelnia pełna smaków" Składniki: 1/2 opakowania "warzywa na patelnie orientalne" 1 pierś z kurczaka 3/4 szklanki ryżu 2 łyżki przyprawy do chińszczyzny 8 arkuszy papieru ryżowego sól tłuszcz do smażenia Mięso pokroić na drobną kostkę, wymieszać z połową przyprawy i usmażyć. Warzywa wrzucić na tłuszcz, posypać przyprawą i dusić pod przykryciem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tortilla domowa 150

tortilli : mąka pszenna 500 g przegotowana woda 1 szklanka  jajko szczypta soli smalec ( połowa kostki)   Wykonie farszu: Udka z kurczaka obieram ( odkrawam nożem mięsko , a skórę i kości zostawiam na zupę)Smażę na patelni pokrojone kawałki mięsa , doprawiam sola pieprzem i papryka ostra mieloną. Smażę mieszając co jakiś czas by się równomiernie usmażyło mięsko.   Wykonanie tortilli pszennej

Różowa kuchnia
Schab pod pierzynką ze szpinaku i żółtego sera 161

CZOSNEK I ŚMIETANKĘ ,CHWILĘ MIESZAMY AŻ ZACZNIE BULGOTAĆ SCHAB UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM( U MNIE ZNALAZŁ SIĘ TEŻ KAWAŁEK PIERSI Z KURCZAKA,DLA MOJEJ CÓRCI-I MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ,ZE SPOKOJNIE MOŻNA TEN PRZEPIS WYKORZYSTAĆ DO  TEGO MIĘSA,BO BYŁO RÓWNIE DOBRE) ,PRZYPRAWIAMY ODROBINĘ PRZYPRAWĄ DO GIROSA ZALEWAMY MIĘSO NASZYM SOSEM I PIECZEMY W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI

Swojskie jedzonko
Kotleciki z piersi kurczaka w cieście. 136

jedną pojedynczą pierś na dwie osoby, czyli tak jak na normalne kotlety), 2jajka, mleko, mąka, sól, pieprz, natka pietruszki. Przygotowanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę lub przekroić pierś wzdłuż i rozbić - w zależności jaką kto woli formę kotleta. Mięso posolić i popieprzyć. Ciasto: Przygotować głęboki talerz lub miseczkę. Wbić jajka, wlać mleko, wsypać mąkę, posiekaną pietruszkę, posolić i popieprzyć. Wymieszać

W kuchni u Moniki
Zupka jarzynowa z burakiem i kurczakiem dla niemowlaka 167

Witam. To ostatnia zupka dla niemowlaka, jaką znalazłam w swoim archiwum ze zdjęciami. Składniki: kawałek buraka kawałek kurczaka ziemniak marchewka pietruszka seler ryż masło woda Sposób wykonania: 1. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę. 2. Mięso myjemy, kroimy na mniejsze części. 3. Warzywa i mięso zalewamy wodą, gotujemy, po jakimś czasie dodajemy łyżkę ryżu. Całość gotujemy do miękkości, w razie potrzeby

Kuchnia domowa Ani
Kurczak w sosie cebulowym z tymiankiem 155

cebula zmięknie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Smażymy  tak długo aż pieczarki odparują nadmiar wody. W naczyniu żaroodpornym wykładamy kolejno kurczaka, pieczarki z cebulą. Zupę cebulową w proszku mieszamy z kremówką i surowym jajkiem i tymiankiem. Zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem ok. 30-40 minut w 180 stopniach

Pobite gary Barbary
Kurczak w żurawinowej galarecie 168

Smaczna przystawka Składniki 2 filety z kurczaka 400 g świeżej żurawiny 200 g cukru 2 łyżki żelatyny 2 łyżki oleju sól ,pieprz Przygotowanie   Mięso dokładnie opłukałem , osuszyłem . Natarłem solą i pieprzem , skropiłem olejem , odstawiłem w chłodne miejsce. Żurawiny umyłem , w rondelku zasypałem cukrem , skropiłem wodą , zagotowałem , stale mieszając . Gotowałem do momentu , aż cukier się rozpuści , a owoce rozgotują. Wtedy

R'n'G Kitchen
Sałatka egzotyczna z brzoskwinią i pędami bambusa 191

łyżki oleju 1 łyżka majonezu przyprawa hiszpańska do smaku sól do smaku pieprz świeżo mielony do smaku Sposób wykonania: Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy kroimy w drobną kostkę oprószamy przyprawą hiszpańską z dodatkiem kurkumy, obsmażamy na patelni aż mięso będzie miękkie, odstawiamy do wystudzenia. Ryż gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy do miski, studzimy. Brzoskwinie, osączamy kroimy

Wanilia i Kardamon
Łazanki z młodą kapustą i kurczakiem 268

pokroić w kostkę . Kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki .  Na patelni rozpuścić 4 łyżki masła wrzucić cebulkę i pokrojonego kurczaka. Dodać troszkę Vegety , pieprzu i przyprawy do smalcu domowego. Wszystko lekko podsmażyć. Do ugotowanej kapusty przełożyć mięso z cebulą. Dodać 3 łyżki ketchupu , przyprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem , wszystko dokładnie wymieszać. Kapustę połączyć z ugotowanym makaronem

Sama słodycz i szczypta chili
Leczo 146

dodajemy pomidory i jeszcze chwilę dusimy. Na końcu wrzucamy duszonego kurczaka i doprawiamy solą, pieprzem, papryką i koncentratem pomidorowym. Zamiast kurczaka można też użyć kiełbasy czy parówek – kroimy na małe kawałki i podsmażamy. Jeżeli ktoś nie jada mięsa to polecam część z samymi warzywami – też jest pyszna Smacznego

Kuchenne Wariacje
Piccata z dorsza z kaparami 264

rybę smażymy na maśle, nie dodawałam dodatkowej porcji na końcu. Najpopularniejszym daniem jest włoska cielęcina piccata, w USA można spotkać kurczaka piccata, a ja uważam, że świetnie do tej rzadkiej, kwaśno-słonej polewy pasuje właśnie delikatne mięso ryby. Dorsz zyskał charakteru. Podałam go z rukolą oraz ziemniaczkami hasselback (zrobiłam średniej wielkości ziemniaki, które piekły się 60 minut). Piccata z dorsza

Poezja smaku
Dania z makaronem 354

Spaghetti serowo-brokułowe     Makaron creste z kurczakiem i brokułem   Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem     Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym     Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym   Zielone spaghetti

Passions hobbies life
BIAŁKO W DIECIE - DLACZEGO TAKIE WAŻNE? 167

przyswajalne są białka zwierzęce, ponieważ pod tym względem są dużo bardziej podobne do tych, które występują w naszym organizmie. Białko z mięsa przyswaja się w ok. 96%, z mleka - 90%. Warto wybierać chude produkty mięsne - indyk, piersi z kurczaka, chude mleko (najlepiej 2%) i jego przetwory, aby uniknąć "nadprogramowego" tłuszczu, obecnego w produktach zwierzęcych. Pod tym względem przewagę mają rośliny

Katsuumi
Szybki obiad - Kurczak i szparagowa sałatka 171

szparagów, garść świeżych liści szpinaku, garść ugotowanego zielonego groszku, 1/4 cytryny, oliwa z oliwek,  sól, świeżo zmielony czarny pieprz Pierś kurczaka należy umyć i oczyścić, wysuszyć i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wkładamy mięso i przesmażamy z każdej strony po kilka minut do uzyskania ładnego zrumienienia. W międzyczasie wrzucamy na patelnię świeże listki tymianku

Plate of Joy