mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:433/774)

Kurczak z Makaronem Orkiszowym, czyli bardzo łatwy obiad 199

orkiszowy (możesz użyć taki jaki masz w domu) 1 ćwiartka z kurczaka śmietana kremówka masło sól pieprz Wykonanie: Ćwiartkę z kurczaka dokładnie umyłam pod bieżącą wodą, osuszyłam i przekroiłam na dwie części. W rozgrzanym woku rozpuściłam masło i dołożyłam mięso, które obsmażyłam z każdej strony bardzo dokładnie. Potem wlałam trochę wody, woka przykryłam pokrywką i tak dusiłam do miękkości mięsa

Blondynka Gotuje
Kotlet paryski 26209

Pyszny, delikatny, soczysty filet z kurczaka w jajku. Polecam. Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 2 jajka mąka pszenna olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pierś umyć, wysuszuć i podzielić na cztery kotlety. Mięso delikatnie rozbić. Do miseczki wsypać mąkę, w drugiej roztrzepać jajko dodać sól i pieprz. Następnie kotlety obtaczać w mące. Rozgrzać tłuszcz na patelni, gdy będzie gorący

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak w pomidorach - prościej się nie da ;) 118

cały czas mieszając. Dorzucamy do nich drobno pokrojony cieniutki plasterek selera, zalewamy dwiema szklankami wody. Całość przegotowujemy. Takim wywarem zalewamy kurczaka ułożonego w żaroodpornym naczyniu tak, by cały został przykryty,a na wierzch kładziemy gałązkę natki selera. Naczynie zamykamy. Mięso wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez około godzinę. Danie smakuje fantastycznie z podanymi oddzielnie frytkami

Kuchenna Kontrrewolucya
Sałatka kalafiorowa z kokosowym kurczakiem. 174

1szt pomidor - 1szt sól , imbir Sos Majonezowy: majonez - 3łyżki jogurt naturalny - 3łyżki musztarda - 1łyżka miód - 1łyżeczka Sposób przygotowania: Filety z kurczaka kroimy na większe kawałki , solimy , oprószamy imbirem i mąką. Jajko rozbijamy do miseczki i dodajemy przyprawy Maggi. Kawałki mięsa zanurzamy w jajku , a następnie w wiórkach kokosowych. Smażymy na rumiano na oleju i odstawiamy do ostudzenia. Kalafiora dzielimy

Bazylia kontra Rozmaryn
Sałatka kalafiorowa z kokosowym kurczakiem. 261

1szt pomidor - 1szt sól , imbir Sos Majonezowy: majonez - 3łyżki jogurt naturalny - 3łyżki musztarda - 1łyżka miód - 1łyżeczka Sposób przygotowania: Filety z kurczaka kroimy na większe kawałki , solimy , oprószamy imbirem i mąką. Jajko rozbijamy do miseczki i dodajemy przyprawy Maggi. Kawałki mięsa zanurzamy w jajku , a następnie w wiórkach kokosowych. Smażymy na rumiano na oleju i odstawiamy do ostudzenia. Kalafiora dzielimy

Bazylia kontra Rozmaryn
Pyszny krupnik na żołądkach 134

czasu do czasu mieszamy żeby kasza nie przypaliła się. 3. Po 45 minutach wyciągamy z zupy włoszczyznę i udko kurczaka. Pietruszkę i seler wyrzucamy a marchew kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem do zupy. Udko obieramy z mięsa, które następnie kroimy i wrzucamy z powrotem. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Wszytko przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy

Kulinarna Patilogia
Pieczony kurczak z sosem kurkowym i marchewką 106

coś klasycznego i niewymagającego a jednocześnie zdrowego i pełnego smaku - to jest dobra opcja. Żeby uprościć przygotowanie całego dania - kurczaka i marchewkę marynujemy tą samą marynatą i pieczemy razem w piekarniku. W czasie pieczenia przygotowujemy sos kurkowy. Podajemy mięso pokrojone w grube plastry udekorowane sosem z dodatkiem marchewki - pycha

Milion Smaków
Tradycyjna pomidorówka po Mamusinemu. Niby nic wielkiego, a jednak... 118

wody słoik domowego przecieru pomidorowego Mamowej produkcji 3 solidne łyżki śmietany 12% Przygotowanie: Gotujemy wywar na kurczaku. Doprawiamy go solą, pieprzem i vegetą. Po jakimś czasie dorzucamy pora i marchew pokrojoną w małe ćwiartki. Kiedy mięso jest miękkie, wyciągamy je. Gdy zmięknie marchew - do wywaru wlewamy przecier pomidorowy. Zagotowujemy i zaprawiamy śmietaną. Zupa gotowa. Tym razem wyszła pyszna. W smaku

Kuchnia po mojemu
Kurczak z porem 157

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na nim układamy pora pokrojonego na 3-centymetrowe kawałki. Na porze układamy pokrojone filety z kurczaka, doprawiamy je solą i pieprzem. W naczyniu mieszamy trochę majonezu i ketchupu (ilość według uznania). Takim sosem smarujemy mięso. Pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Trochę inny gyros 2271

pół jogurtu naturalnego, sałata (u mnie masłowa, w oryginale kapusta pekińska), Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na małej ilości oleju, Wsypać do półmiska. Następnie pokroić ogórki konserwowe w kosteczkę i wysypać na mięso. Układamy warstwowo nie mieszając składników. Następnie kroimy cebulkę kosteczkę i wysypujemy na ogórki. Całość polewamy ketchupem i wysypujemy puszkę kukurydzy

W kuchni bez szafek
Kebab z opiekacza do sandwichy 361

odstawić na bok Piersi z kurczaka oczyścić z ewentualnych błonek i umyć  Rozgrzać olej na patelni, ułożyć piersi z kurczaka (w całości) i obsmażyć mocno z obu stron. Przyprawić najpierw z jednej strony, potem - po obróceniu - ponownie przyprawić mięso Przygotować kapustę pekińską krojąc ją w jak najcieńsze paski. Ja robiłam tak, że najpierw kroiłam liście wzdłuż na pół

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Potrawka z kurczaka 327

Składniki: pierś z kurczaka cebula 2 ząbki czosnku czerwona papryka fasolka szparagowa sól, pierz szczypta kminku, ostrej papryki szczypta lubczyku, tymianku Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Z papryki usunąć pestki, pokroić w paseczki. Cebulę w drobną kostkę. W osolonej wodzie ugotować przez 3 min fasolkę, odcedzić i przelać zimną wodą. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju

Gaździnka warzy
Pasztet dukana 164

jajka duża cebula sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta imbiru, majeranek 2 łyżki otrąb pszennych Sposób wykonania: Piersi z kurczaka i wątróbkę gotujemy wraz z cebulą ok. 1 godziny   a następnie mielimy dwukrotnie razem z cebulą.   Do zmielonego mięsa dodajemy   2 jajka i otręby pszenne, a następnie przyprawiamy do smaku. Ja dodałam także dwie łyżki rosołu

Na słodko lub wytrawnie
TORTILLA 125

sól, pieprz olej 3 łyżki majonezu  3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone pieczarki i mięso, podsmażyć. Doprawić sosem sojowym, przyprawą gyros, solą i pieprzem. Wszystkie pozostałe warzywa pokroić na małe kawałki. Majonez z jogurtem

Kuchnia w opałach
Sos brokułowy z makaronem 256

kostka rosołowa drobiowa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 2 duże cebule, 3-4 żabki czosnku, pomidory, makaron. Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, rozgrzewamy ją. Wrzucamy na nią mięso i smażymy. 2. W osolonej wodzie gotujemy makaron do miękkości. Tak samo brokuł, dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzącej osolonej

Kuchnia Pełna Pasji