mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:435/774)

Kurczak w sosie śmietanowym z kurkami 134

kurczaka (3 pojedyncze) 250g kurek 500ml rosołu (lub bulionu) 3 łyżki śmietany 12% 2 łyżki posiekanego koperku 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego Przyprawy: świeżo utarty kolorowy pieprz, świeżo mielona sól Na dużej patelni rozgrzewam łyżkę oleju. Cebulę drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli i dorzucamy starty czosnek. Chwilkę smażymy. Mięso(...)używamy już zmielonego. Obsypujemy mięso i oprószamy solą. Cebule odsuwamy na boki i wrzucamy mięso. Smażymy, aż się zarumieni. Kurki umieszczamy w misce z wodą i dosypujemy nieco sody oczyszczonej (to ułatwi ich mycie). Kiedy będą oczyszczone kroimy na mniejsze kawałki. Dorzucamy do usmażonego kurczaka. Podsmażamy 2-3 minuty i dolewamy bulion. Gotujemy całość przez chwilkę. Do miseczki ze śmietaną

Kolizje Smaków
Palcem po mapie:Warszawa, Gringo Bar 167

obsługa podkreślają, że za tę jakość mięsa i składników - nie da się taniej. A składniki, co możemy potwierdzić - świeże i naprawdę wysokiej jakości! My oboje zdecydowaliśmy się na duże burrito i to  nim będzie teraz mowa. Ja zdecydowałam się na burrito z chilli con carne, PanMąż z gringo chicken (kurczak z kukurydzą, fasolą i groszkiem). Ja z sosem łagodnym(...)zasadzie jogurtu ;)). Moje chilli con carne - dobre, choć żałuję (ale to moja wina), że wzięłam z kolendrą. Zawsze zapominam, że za nią po prostu nie przepadam... No ale... Mięso - super! Przyprawione - super! No, prawie - do momentu aż nie natknęłam się w mojej porcji na ogromny kawał ostrej papryki. Jako, że moja tolerancja ostrości jest na dość niskim poziomie, choć

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Nominacja 180

wiele 6. Ryż czy makaron? - makaron 7. Film w telewizorze czy kino? -film w telewizorze 8. Mięso pieczone czy gotowane? - pieczone 9. Kuchnia otwarta czy zamknięta? - zamknięta 10. Ulubiony owoc? - banan 11. Morze czy góry? - góry http://evita0007.blogspot.com/ 1. Ulubione mięsko? - kurczak 2. Gotujesz w fartuszku czy bez? - bez 3. Morze czy Góry? - góry 4. Jajecznica czy jajko na miękko(...)Wolisz potrawy słodkie czy pikantne? - słodkie 5. Ulubione warzywo? - brokuł 6. Ziemniaki z wody czy frytki? - frytki 7. Basen czy spacer? - basen 8. Twój ulubiony film? - Miasto Aniołów 9. Mięso czy ryba? - mięso 10. Sok owocowy czy coca-cola? - sok owocowy 11. Twoja ulubiona zupa? - krupnik Pytania, które zadaję nominowanym: 1. Kot czy pies? 2. Zupa czy drugie danie

Kuchenne zapiski Edyty
Ragoût z kurczakiem i pieczarkami 223

ragoût — brązowe i białe. Brązowe robi się z mięsa wstępnie zarumienionego z dodatkiem mąki przez smażenie w tłuszczu; białe przez gotowanie mięsa w białym sosie na podstawie jasnego wywaru mięsnego lub warzywnego, zagęszczanego śmietaną i zasmażką, i mającym konsystencję beszamelu (źródło)Składniki:około 10 dużych pieczarek2 piersi z kurczaka1(...)pokrojoną w kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Zdejmujemy rondel z ognia. Doprawiamy solą i pieprzem. dodajemy zahartowaną śmietanę i mieszamy. Serwujemy z pieczywem.Ragoût z pieczarkami i kurczakiem

Bon Appetit Małgorzaty
Szparagi. Białe wino. Kurczak. 205

osolonym wrzątku przez około 5 minut. Przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Filety z kurczaka oczyszczamy i osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Każdy filet owijamy plastrem wędzonego boczku. Smażymy na oleju z każdej strony, po usmażeniu ściągamy z patelni i odstawiamy na bok. Najlepiej przykryć mięso folią aluminiową by pozostało ciepłe. Z patelni zbieramy nadmiar tłuszczu, ale nie myjemy. Wlewamy

Przysmaki Karolki
Pierś z kurczaka z kozim serem i białym sosem 143

pomyślał, że obecnie nie występuję w środowisku naturalnym! Mimo tego wydaje się, że na pozór takie ptaszysko to nic szczególnego. Jednak jest chyba najbardziej obok świnki rozpowszechnionym mięsem w naszym kraju, łatwym i szybkim produktem białkowym w przyrządzeniu. I dobrze, bo dla niewymagających drobiu z chowu naturalnego, zwykła sklepowa kura też wystarczy.  A gdy tak opuszcza mnie wena(...)pieprzu. Kurczak. Nic prostszego - na bardzo gorącą patelnię z olejem kładę posolone i doprawione pieprzem piersi z kurczaka (uprzednio oddzieliłem od nich pozostałości korpusu i z drugiej strony "polędwiczki"). Po przewróceniu piersi na druga stronę można przykryć patelnię przykrywką aby mięso   szybciej w środku "doszło". Tak przygotowaną część drobiu przekroiłem wzdłuż na dwa mniejsze płaty. Do smażenia wybrałem

Right Behind The Kitchen
MAKARON Z BROKUŁEM I KURCZAKIEM W SOSIE ŚMIETANKOWYM 157

sól,pieprz łyżka oleju WYKONANIE  Brokuła dokładnie myjemy,dzielimy na różyczki i gotujemy na pół-twardo.Mięsko z kurczaka kroimy w niedużą kostkę,oprószamy solą i pieprzem odstawiamy na 10 min. Na patelnię wlewamy olej,podgrzewamy i smażymy mięso ok.15 min. aby zmieniło kolor.Po tym czasie zalewamy śmietanką i gotujemy na małym ogniu aż sosik zgęstnieje. Doprawiamy według siebie

Mała w garnku miesza
Risotto z kurczakiem, warzywami i grzybami leśnymi 194

cukinia 200 g ryżu 300 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus garść suszonych grzybów leśnych sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, skropić oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię również umyć i pokroić w kostkę

Passions hobbies life
Kurczak duszony w białym winie 158

Składniki filet z kurczaka czerwona cebula półwytrawne białe wino boczek wędzony kilka pieczarek śmietana 18% sól, pieprz, estragon 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Mięso pokroić na dowolne kawałki, przyprawić solą, pieprzem, estragonem i czosnkiem. Podsmażyć na łyżce oleju na ładny brązowy kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia zalać winem (wcześniej zdeglasowanym na patelni) , dodać podsmażony boczek, pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka

Gaździnka warzy
ROLADKI ZE SZCZAWIEM 156

ROLADKI ZE SZCZAWIEM to świetny pomysł na obiad, z wykorzystaniem sezonowego składnika, który zawiera wiele składników odżywczych. Artykuł ROLADKI ZE SZCZAWIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Dietetyczny pasztet z piersi kurczaka 152

wodą, oczyszczamy z błon i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie przyprawiamy ją ulubionymi przyprawami. Ja tym razem wybrałem przyprawę do kurczaka po staropolsku. Kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni natłuszczonej oliwą z oliwek za pomocą ręcznika papierowego. Usmażone mięso wrzucamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 2 łyżki oliwy z oliwek i ulubione przyprawy (w moim przypadku: czosnek granulowany

Programista w kuchni
Kotlety z udka kurczaka 164

udka z kurczaka bez skóry i kości 1 jajko Bułka tarta Sól, pieprz Olej do smażenia Przygotowanie Udka z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Delikatnie rozbijamy je przez folię spożywczą lub woreczek, tak aby nie uszkodzić struktury mięsa, a następnie przyprawiamy solą i pieprzem. W jednej miseczce przygotowujemy roztrzepane jajko, do drugiej wsypujemy bułkę tartą. Nasze mięso obtaczamy

Programista w kuchni
Szybki obiad. Kurczak z warzywami i grzybami w sosie pomidorowym. 277

Sklep Zdrowia) sól himalajska do smaku czarny mielony pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki. Podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiając łyżką podlaskiej przyprawy do drobiu (mieszamy, aby przyprawa pokryła mięso). Następnie dodajemy mrożone warzywa na patelnię z leśnymi grzybami, smażymy chwile by je prawie całkowicie rozmrozić, po czy dolewamy przecier

Słodkie okruszki
Pieczone udka z kurczaka 178

extra vergine Dodatkowo: opcjonalnie 1-2 łyżki masła. Niby prosty przepis, ale odpowiedni dobór przypraw do marynaty w takim kurczaku, jest niezłą sztuką. W stosunku do oryginalnego przepisu podwoiłam jedynie ilość przypraw w marynacie, żeby dokładnie natrzeć każdy kawałek mięsa. Udka najlepiej zamarynować wcześniej, np. poprzedniego dnia i trzymać w lodówce, wtedy mięso lepiej przejdzie przyprawami. Udka umyć i osuszyć

Świat Domowej Kuchni
Fusilli z kurczakiem, brokułem i papryką w sosie śmietanowym 128

śmietany 30% 300 g makaronu fusilli (u mnie mieszany zwykły i razowy) sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Brokuł umyć i obrać w różyczki. Do mięsa

Passions hobbies life