mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:438/774)

KOTLETY MIELONE Z KURCZAKA 239

delikatesowej- bułka tarta- pieprz czarny mielony- przyprawa "Kucharek"- olej do smażeniaSposób przygotowania:W garnku gotujemy do miękkości udka z kurczaka z 3 liśćmi laurowymi, 3 kulkami owoców jałowca oraz 4 kulkami zioła angielskiego. Ugotowane udka odstawiamy do wystygnięcia, obieramy mięso i mielimy w maszynce do mielenie mięsa. Bułkę namaczamy i również mielimy razem z mięsem. Cebulę obieramy i kroimy

Mentor Smaku
Smakowite siekane kotlety z piersi z kurczka z suszonymi pomidorami 256

bazylii 1 łyżka bułki tartej 1 papryczka chili (dla lubiących ostre potrawy) bułka tarta do obtocznia Przygotowanie: Piersi z kurczaka zmielić przez maszynkę lub posiekać nożem. Przełożyć do miski. Cebulę, żółty ser, papryczkę posiekać bardzo drobno i dodać do mięsa. Dodać zmiażdżony i posiekany czosnek oraz pokrojone w słupki suszone pomidory Do całości dodać posiekane listki bazylii, sól, pieprz, łyżkę

cooklife
Smażony ryż z warzywami 2332

oliwie smażymy mięso- około 7-9 min dodając sól i pieprz. Po tym czasie mięso przekładamy na talerz. Do woka dodajemy pokrojoną w paski marchewkę i brokuły- smażymy 2-3 min. Dodajemy ryż i olej sezamowy oraz sos sojowy. Smażymy 1 min i dodajemy kurczaka. Trzymamy na gazie jeszcze dwie minuty i obiad nasz jest gotowy.:) Bylo prosto i bedzie

Smaki Edyty
Grillowana pierś z kurczaka z warzywami- CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 356

SKŁADNIKI - 200 g piersi z Kurczaka - łyżeczka sosu sojowego jasnego - chili - ząbek czosnku, kawałeczek świeżego imbiru - 1/2 papryki - 3 plastry cukinii Przeciskamy czosnek, siekamy drobno imbir, mieszamy z sosem sojowym i chili, marynujemy przez godzinę mięso. Układamy na rozgrzanym grillu elektrycznym i grillujemy, warzywa również smarujemy marynatą i grillujemy razem po około 7 minut z każdej strony. Bardzo proste(...)kaloryczność to zaledwie 256kcal. Przykładowy jadłospis DIETA NISKOKALORYCZNA: 1. Dwie kromki chleba słonecznikowego (70g) , jajko na miękko, herbata zielona (234 kcal 2. Kawa, banan. (120 kcal) 3. Pierś z kurczaka z warzywami (256 kcal), woda 4. 125 g jogurtu naturalnego, 2 łyżki musli (171kcal), woda 5. Jabłko (180 g), 2 x wafle ryżowe, 2 plastry wędliny sopockiej, pomidor, herbata zielona

SMYKWKUCHNI
Sałatka cytrusowa z ryżem 454

cytrusom i rodzynkom ma lekko słodki smak, bardzo ją lubię;) Składniki: 200g  ryżu, 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka, puszka ananasów, puszka brzoskwiń, pomarańcza, puszka kukurydzy, sól, pieprz, majonez, 3 łyżki rodzynek.  Przygotowanie Ryż ugotować do miękkości, przestudzić.  Mięso obrać, drobno pokroić, zmieszać z ryżem. Owoce odsączyć, drobno pokroić i dodać do ryżu. Dodać osączoną kukurydzę oraz rodzynki

Z miłości do słodkości
16 SANTE znaczy zdrowie - Kebab w sałacie lodowej 184

kurczaka lub ulubiona chuda szynka* przyprawa kebab* pomidor* ogórek* czerwona papryka konserwowa  Przygotowanie :Na suchej patelni teflonowej podpiec kurczaka lub szynkę z przyprawą do kebaba. Wystudzić. Z jogurtu, czosnku, koperku i przypraw zrobić sos. Na liść sałaty ułożyć mięso i pokrojone warzywa. Można dodać kukurydzę konserwową oraz rzodkiewkę. Im bardziej będą warzywa chrupały tym lepiej.  Polać sosem. Zwinąć

Magiczne Życie Marty
Rureczki według Blondyneczki 148

garście makaronu typu Rigatoni, czyli tzw rurki masło do smażenia Wykonanie: Fasolkę i makaron ugotować al dente.Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, kostkę warzywną, pieprz i sok z cytryny. Do usmażonego mięsa dorzucamy ugotowaną fasolę i makaron. Całość mieszamy w woku.Na koniec wszystko zalewamy śmietanką i chwilkę podgrzewamy, żeby śmietanka troszkę odparowała.Przekładamy

Blondynka Gotuje
Wołowina - czas grillowania 210

 Jak wczoraj już wspomniałam , że sezon grilowania w pełni. By grill był udany, warto wiedzieć jak długo grilować mięso- Wołowina:Stek ok 2-2,5

Smaki Edyty
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 701

kukurydzy 15-20 dag sera żółtego Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Ugotowany makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego   Dodać do niego sos, mięso, paprykę, kukurydzę i połowę startego sera. Całość wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać resztą startego sera lub ułożyć jego plastry. Piec

Fabryka pomysłów
Jestem luźny, jestem luźny tak... - Kurczak nadziewany, czyli risotto nel pollo 195

pieprz - łyżka suszonej bazylii - łyżka oliwy Zaletą tak przygotowanego kurczaka jest możliwość zrobienia  dania nawet 2 dni przed podaniem. Zacząć trzeba od delikatnego nacinania tuż przy kostkach, ostry i nieduży nóż prowadzić należy ostrożnie kierując ostrze zawsze w kierunku kości, żeby nie nadciąć mięsa lub skóry. Najpierw nacinam od jednej strony, potem odwracam

I tu będę miała takie te
Klopsiki wołowe z porami i sałatka z kalarepy 257

przeciwnym razie nakarmicie całą rodziną i to przez 2 dni :)  Składniki klopsiki 400g mielonego mięsa wołowego (użyłam ligawy) 800g porów 90g bułki tartej 2 jajka 1 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu olej roślinny do smażenia  1 szklanka bulionu z kurczaka sok z 1 cytryny jogurt grecki  natka pietruszki sałatka z kalarepy 3 kalarepy 3-4 liście(...)gałązek świeżej mięty sumak do posypania sałatki Sposób przygotowania klopsiki Pory kroimy na krążki grubości 2cm i gorujemy 20 minut na parze. Użyłam bambusowego parownika. W tym czasie mielimy mięso (jeśli kupiliście mięso w kawałku), dodajemy do niego jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy widelcem. Kiedy pory się ugotują i lekko przestygną miksujemy je pulsacyjnie w blenderze, żeby trochę

W kuchni wieczorem
Tortilla przekładana piersią z indyka 192

rodzinki , doskonale pasuję na obiad czy kolację , można przygotować taką tortille z dowolnym mięsem , zapewniam że także będzie bardzo smaczne .   Ja dziś wybrałam pierś z indyka , troszkę dłużej się podsmaża ale warto jest czekać . Składniki  6 placki tortilli  300 dag piesi z kurczaka  1 duża cebula  1 ząbek czosnku  1 łyżka kurkumy(...)Wykonanie  Pierś z indyka myję oraz osuszam , następnie kroję w drobną kostkę i przekładam do miski , cebulkę , czosnek obieram i kroję w średnią kostkę , następnie dodaję do mięsa naszą cebulę z czosnkiem i wszystkie przyprawy , dokładnie wszystko razem mieszam , i odstawiam na godzinkę . Po tym czasie mięsko przesmażam na oleju kokosowym około 10 minut , następnie po tym czasie zalewam

Mój Smak
Restauracja Grube Ryby w Zabierzowie 147

zielonego pieprzu z pieczonymi ziemniakami i sałatką z pomidorów i rukoli. Filet z pstrąga Zabierzowskiego smażony na klarowanym maśle podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Filet z kurczaka w pieprzu cytrynowym z sosem czosnkowym, opiekanymi ziemniakami i surówką z marchewki.  Burger wołowy z (wybranymi dodatkami) jalape ñ o i ser camembert oraz domowymi frytkami. Bułka wypiekana(...)wypłynęła z niego krew. Myślę, że zależało im na czasie i stek został zbyt szybko przygotowany. Mięso było jednak dobrze doprawione, świetny sos i sałatka. Ziemniaczki też super, bo został odsączony nadmiar tłuszczu. Plus za kwiatek ;) Ryba imponująca, mięciutka. Kurczak delikatny i soczysty. Pomimo tego, że na jednym talerzu zostało podane danie główne i surówka, sos nie przedostał się (dzięki

Karola gotuje
Udka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami 300

ryżem jak i ziemniakami.  Składniki: 1 kg udek z kurczaka (około 5-6 sztuk) suszone pomidory (2 połówki na 1 udko) świeży szpinak (2-3 liście na 1 udko) starty żółty ser 1 szklanka wody sól, pieprz Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości i delikatnie "zeskrobać" mięso (instrukcja obrazkowa tutaj ). Następnie udka bez kości lekko rozbić (pozostawić skórkę

Ugotować
Rozgrzewający rosół z dynią 187

Rosołek idealny na jesienne dni - lekko rozgrzewający za sprawą papryczki chilli i słodziutki dzięki puree z dyni. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 500 g skrzydełek kurczaka 3 duże marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera 1/2 pora kawałek kapusty 2-3 łodyżki lubczyku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka puree z dyni 1/2 papryczki chilli, bez pestek(...)podania świeża natka pietruszki do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso dokładnie myjemy, warzywa obieramy. Na suchej patelni przesmażamy cebulę w całości. Gdy będzie już mocno zarumieniona, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2 minuty.  2. W dużym garnku umieszczamy skrzydełka kurczaka, marchewkę, pietruszkę, seler, por, kapustę, podsmażoną cebulkę i czosnek, łodygi lubczyku, puree z dyni

My Culinary Art