mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:438/774)

MAKARON Z BROKUŁEM I KURCZAKIEM W SOSIE ŚMIETANKOWYM 130

sól,pieprz łyżka oleju WYKONANIE  Brokuła dokładnie myjemy,dzielimy na różyczki i gotujemy na pół-twardo.Mięsko z kurczaka kroimy w niedużą kostkę,oprószamy solą i pieprzem odstawiamy na 10 min. Na patelnię wlewamy olej,podgrzewamy i smażymy mięso ok.15 min. aby zmieniło kolor.Po tym czasie zalewamy śmietanką i gotujemy na małym ogniu aż sosik zgęstnieje. Doprawiamy według siebie

Mała w garnku miesza
Risotto z kurczakiem, warzywami i grzybami leśnymi 174

cukinia 200 g ryżu 300 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus garść suszonych grzybów leśnych sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, skropić oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię również umyć i pokroić w kostkę

Passions hobbies life
Kurczak duszony w białym winie 139

Składniki filet z kurczaka czerwona cebula półwytrawne białe wino boczek wędzony kilka pieczarek śmietana 18% sól, pieprz, estragon 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie Mięso pokroić na dowolne kawałki, przyprawić solą, pieprzem, estragonem i czosnkiem. Podsmażyć na łyżce oleju na ładny brązowy kolor. Przełożyć do żaroodpornego naczynia zalać winem (wcześniej zdeglasowanym na patelni) , dodać podsmażony boczek, pieczarki, cebulę pokrojoną w piórka

Gaździnka warzy
ROLADKI ZE SZCZAWIEM 136

ROLADKI ZE SZCZAWIEM to świetny pomysł na obiad, z wykorzystaniem sezonowego składnika, który zawiera wiele składników odżywczych. Artykuł ROLADKI ZE SZCZAWIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Dietetyczny pasztet z piersi kurczaka 133

wodą, oczyszczamy z błon i osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie przyprawiamy ją ulubionymi przyprawami. Ja tym razem wybrałem przyprawę do kurczaka po staropolsku. Kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni natłuszczonej oliwą z oliwek za pomocą ręcznika papierowego. Usmażone mięso wrzucamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 2 łyżki oliwy z oliwek i ulubione przyprawy (w moim przypadku: czosnek granulowany

Programista w kuchni
Kotlety z udka kurczaka 147

udka z kurczaka bez skóry i kości 1 jajko Bułka tarta Sól, pieprz Olej do smażenia Przygotowanie Udka z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Delikatnie rozbijamy je przez folię spożywczą lub woreczek, tak aby nie uszkodzić struktury mięsa, a następnie przyprawiamy solą i pieprzem. W jednej miseczce przygotowujemy roztrzepane jajko, do drugiej wsypujemy bułkę tartą. Nasze mięso obtaczamy

Programista w kuchni
Szybki obiad. Kurczak z warzywami i grzybami w sosie pomidorowym. 240

Sklep Zdrowia) sól himalajska do smaku czarny mielony pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki. Podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiając łyżką podlaskiej przyprawy do drobiu (mieszamy, aby przyprawa pokryła mięso). Następnie dodajemy mrożone warzywa na patelnię z leśnymi grzybami, smażymy chwile by je prawie całkowicie rozmrozić, po czy dolewamy przecier

Słodkie okruszki
Pieczone udka z kurczaka 158

extra vergine Dodatkowo: opcjonalnie 1-2 łyżki masła. Niby prosty przepis, ale odpowiedni dobór przypraw do marynaty w takim kurczaku, jest niezłą sztuką. W stosunku do oryginalnego przepisu podwoiłam jedynie ilość przypraw w marynacie, żeby dokładnie natrzeć każdy kawałek mięsa. Udka najlepiej zamarynować wcześniej, np. poprzedniego dnia i trzymać w lodówce, wtedy mięso lepiej przejdzie przyprawami. Udka umyć i osuszyć

Świat Domowej Kuchni
Fusilli z kurczakiem, brokułem i papryką w sosie śmietanowym 109

śmietany 30% 300 g makaronu fusilli (u mnie mieszany zwykły i razowy) sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Brokuł umyć i obrać w różyczki. Do mięsa

Passions hobbies life
Paczuszki z piersi kurczaka 109

foliowego i rozbijam z każdej strony odwracając woreczek, następnie wyjmuję z niego rozbity płat. • Płaty kurczaka posypać solą i pieprzem. • Na środku każdego położyć plaster sera żółtego, a na ser plaster szynki. • Tak przygotowany płat mięsa pozawijać do środka jak krokiety. • Jajko roztrzepać z sosem sojowym i maczać

To co kocham
Makaron z kurczakiem lub krewetkami, imbirem i chilli 215

podsmaż na oleju, po chwili dodaj czosnek i imbir. Posól odrobinę.    Teraz dodaj pokrojone piersi z kurczaka lub krewetki oraz chilli. Smaż na niewielkim ogniu, często mieszaj aby nic się nie przypaliło, około 5 minut, aż mięso dojdzie.   Czas na pomidora, wydrąż środek i pokrój skórkę w kostkę ,dodaj do mięsa. Odcedź makaron i wrzuć

Pasje Jolki
Restauracja Abażur | Warszawa 165

daniu szczególną uwagę zwróciłam na truskawki połączone z balsamico oraz świeże, smaczne warzywa. Wszystkie te składniki były doskonałe. Mięso jednak między nimi zniknęło, a przecież powinno być królem? Może to wina zbyt wielu dodatków? Sama nie potrafię ocenić. Kurczak zapiekany w musztardzie z pieczonymi warzywami – 35zł To danie było smaczną, tradycyjną propozycją obiadu. Mięciutki kurczak, delikatne puree i porcja

Kuchnia Bazylii
Przepisy na blogu 187

Śniadania Zupy Na kanapkę Pierś z kurczaka Schab Ciasta z piekarnika Ciasteczka Ciasta bez pieczenia Torty Coś jeszcze na obiadowym talerzu Bezmięsny obiad Inne dania mięsne Mięso mielone

NA MOIM TALERZU
Udziec z kurczaka w sosie szczawiowym. 205

propozycja obiadowa. Drób w moim domu jest bardzo często, a w Waszym? Zapraszam! Składniki; 1 kg udźca z kurczaka 2 marchewki 2 garście świeżego szczawiu 2 łyżki masła do smaku pieprz, sól, przyprawa uniwersalna pół łyżki mąki     Przygotowanie; Mięso umyć a następnie osuszyć, na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła i układać udźce. Zrumienić z każdej

Radość kipiąca uśmiechem.
Risotto z dynią hokkaido, cukinią i zielonym groszkiem 99

cebulka, czosnek, bulion i wyszło pyszne danie :) Panowie moi też wcięli i nawet słowa nie było, że nie ma mięsa. Tak ich trochę odzwyczajam od niego, bo mnie się już znudziło jakoś. Z resztą jak widzę te filety z kurczaka czasem takie gigantyczne, to aż mi się niedobrze robi jak sobie pomyślę ile tam musieli wsadzić chemii. Wolę indyka kupić

kruche babeczki