mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:447/774)

Udka z cebulowo pietruszkowe 202

cebulce , bardzo pachnące i smaczne , zapraszam serdecznie do wypróbowania . Składniki  4 pałki z kurczaka  2 cebule 2 ząbki czosnku  pęczek natki pietruszki  sól  pieprz czarny  ( według uznania ) pieprz ziołowy ( według uznania ) oliwa do smażenia   Wykonanie  Mięso przyprawiamy solą pieprzem , dodajemy pokrojoną cebulkę w talarki , czosnek przeciśnięty przez praskę , pietruszkę posiekaną, mieszamy

Mój Smak
Filet nadziewany kiszoną kapustą z orzechami. 127

które nam ją znakomicie uzupełnią. Pierwsza na tapetę idzie kiszona kapusta, skarbnica wszelakiego dobra.... 2 filety z piersi kurczaka dobra garść kiszonej kapusty 5 orzechów włoskich łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego sól do smaku łyżka masła wykałaczki Czyste mięso nacinamy z boku robiąc tzw kieszonkę.  Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni aż się ładnie zarumienią. Kapustę

Dieta moja pasja
ZUPA PO KURPIOWSKU 234

Dllatego zapraszam na smaczne , domowe zupy , które mam nadzieję przegonią jesienne smutki i chorobę.Zapraszam. 1 ćwiartka  kurczaka 1 op.włoszczyzny 1 mała główka kapusty 1 cebula 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki masła 1 łyżka mąki sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mięso myjemy,warzywa(oprócz marchewki)obieramy i zalewamy wodą ok.1litra.Dodajemy 2łyżeczki soli,gotujemy.Po 40min. dodajemy poszatkowaną kapustę.Przesmażamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sos cumberland 251

aromatyczny słodko - wytrawny sos pasuje do pieczonych mięs takich jak: kurczak, indyk, kaczka, także do różnych pieczeni "na szaro", tj. schabu, boczku, karkówki, czy pasztetu.  Dodaje ciekawego smaku i podkreśla smak pieczonego mięsa. Składniki 4 łyżki żurawiny ze słoika 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (jeśli nie macie zastąpcie go dżemem z jagód) 1 płaska łyżka musztardy sarepskiej

Zasmakuj Kuchni
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobem 213

dodatkiem łyżeczki cukru do miękkości, przelać  zimną wodą, obrać  z łupin. Podudzia z kurczaka umyć , pokroić  w kostkę , tak samo cebulę, na głębszej patelni rozgrzać  masło z olejem, dodać  cebulę, przesmażyć  chwilę , następnie dodać  pokrojone mięso, posolić  do smaku, smażyć około 6 minut,   po czym wsypać  kaszę, podlać  winem

Wanilia i Kardamon
Z Grillowanym Kurczakiem i Świeżym Burakiem 174

łyżki jogurtu naturalnego 0%,2 łyżki ketchupu ,sól i pieprz   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA    Filet z kurczaka myję a następnie kroję na dwie części.  Przyprawiam dowolnymi przyprawami ja dałam mix ostrych z młynka.   Rozgrzewam patelnię grillową i smażę mięso.Kiedy wystygnie kroję mięso w kostkę.  Ser żółty kroję w niewielkie paski. Ogórki konserwowe kroję

Gotowanie Patki
PASZTET DROBIOWY 154

bułka sól,pieprz Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut, po tym czasie dokładamy jeszcze wątróbki drobiowe, gotujemy razem jeszcze ok 20 minut.. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA Z KURCZAKA 425

klarowane do obsmażenia kurczaka Ugotowany ryż wsypać do miski, porozdzielać widelcem ziarna i odstawić do wystudzenia. Piersi z kurczaka umyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju kokosowym (lub innym tłuszczu), posypać ulubionymi przyprawami i poddusić kilka minut do miękkości. Następnie usmażone mięso pokroić na mniejsze kawałki (u mnie kostka ok.1x1cm) , dorzucić do ryżu. Do miski dodać odsączone ziarna kukurydzy, pokrojone

Smaczne Zdrowe
SAŁATKA GYROS 176

sztuk 3-4 czerwone cebule groszek + kukurydza przyprawa gyros keczup,majonez sos czosnkowy  Pierś z kurczaka pokroić w kostkę,przyprawić przyprawić przyprawą,dokładnie wymieszać.Można zostawić na chwilę w chłodnym miejscu,ale nie jest to konieczne.Podsmażyć mięso na oleju,odsączyć na ręczniku papierowym i wystudzić. Pozostałe warzywa pokroić w kostkę,groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy(użyłam małej

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka warstwowa "Gyros" 134

średnie cebule czerwone majonez (ok. 8 łyżek) ketchup sól, pieprz, słodka papryka mielona olej do smażenia kurczaka Kurczak umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Wymieszać z przyprawą "Gyros" i usmażyć na oleju (kilka minut, nie za długo, bo mięso będzie twarde). Ewentualnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przestudzić. Kapustę umyć, osuszyć, wyciąć twarde części i drobno posiekać

Maślane ciasteczko
Tortilla z piersią z kurczaka i pieczarkami 179

ilości tłuszczu. Smażyć do momentu aż cała woda odparuje i pieczarki z cebulą lekko się zarumienią. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać do niej przyprawę do gyrosa, łyżkę oleju, wymieszać i podsmażyć. Na połowę każdego placka tortilli położyć pieczarki, mięso i posypać starty ser żółty. Placki tortilli złożyć na pół i położyć na rozgrzanym grillu elektrycznym. Przycisnąć górą grilla

W kuchni u Moniki
Sałatka z kurczakiem 1775

oliwy z oliwek curry świeżo zmielony pieprz Sposób wykonania: Warzywa dokładnie myjemy, kroimy i układamy na dno miski. Kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy chilli, oregano, curry, solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z oliwek, kilka minut, żeby nie przesuszyć mięsa. Przenosimy do miski. Wierzch sałatki dekorujemy startą na tarce fetą i świeżą bazylią. Jogurt mieszamy z majonezem, oliwą

Kuchnia Pani Wiosny
PIECZONY UDZIEC Z INDYKA Z MORELAMI 194

Jeśli nie macie pomysłu na wybór mięsa do obiadu   polecam udziec z indyka. Ja kupiłam dwie nogi i udziec. Posypałam je solą,pieprzem,czosnkiem i przyprawą staropolską  do kurczaka. Można również dodać pastę curry Dodałam trochę masła i podlałam wodą. Wszystko dokładnie wymieszałam. Powyższe zdjęcie jest już z innego obiadku,gdzie dodałam  również oprócz moreli pokrojone suszone

potrawyregionalne
Rożek obfitości 192

minucie szpinak jest gotowy. . Ocet ,miód,sos sojowy i oliwę mieszam  jest to zalewa do kurczaka. Filet dzielę na 4 części i rozbijam go na cienkie placki.  Wkładam je do zalewy ,dokładnie mieszam tak aby każdy kawałek mięsa był dokładnie pokryty zalewą.Odstawiam do lodówki na 1 godzinę . Ciasto francuskie kroję na 4 części. Na kawałek ciasta kładę

Eli Gotowanie