można podać na zimno bo chłodniki czy sałatki nie tylko zaspokajają głód, ale są też zdrowe i pyszne. Mięso, którego użyłam do sałatki, upiekłam w nocy bo wtedy włączony piekarnik tak bardzo nie dokucza. Możecie użyć też porwanego na kawałki pieczonego kurczaka albo plasterków pieczonego schabu. Ostatecznie zastąpić gęś wędliną, jakąś dobrą szynką i też będzie smacznie. ROZWIŃ I CZYTAJ
Smaczna Pyzaefekt końcowy jest pyszny. Pamiętajcie tylko, że garnek rzymski wkładamy do zimnego piekarnika ! Udka z kurczaka pieczone w garnku rzymskim Czas przygotowania: 140 minut Składniki: 8 udek 2 cebule 1 marchewka 6 ziemniaków papryka sól cytrynowa pieprz Wykonanie: Mięso dokładnie oprószamy przyprawami i odstawiamy na 60 minut. Garnek wraz z przykrywką namaczamy w zimnej wodzie. Warzywa
Kulinarne przygody Gatityfrytki. Smażymy na rumiano w rozgrzanym oleju. Delikatnie solimy i wykładamy na dno foremek. 2. Piersi kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy do miękkości na 2 łyżkach oleju wraz z przyprawą kebab, pieprzem, mieloną ostrą papryką i kurkumą. Mięso układamy na frytkach. Cebulę smażymy na łyżce oleju, dodajemy pieczarki pokrojone w talarki i delikatnie solimy. Opiekamy na rumiano
Kuchnia w czekoladziepistacji - garść żurawiny suszonej - sól morska jodowana - pieprz kolorowy świeżo mielony Gotuję brokuła, jaja i piersi z kurczaka (oczywiście wszystko oddzielnie). Po ostudzeniu kroję pierś w kostkę, jaja w ósemki lub ćwiartki, oddzielam brokuła. Na talerzach układam brokuły, jaja, kawałki mięsa, na środek dodaję makaron. Przyprawiam solą i pieprzem, a następnie posypuję startym żółtym serem. Przygotowuję sos- czosnek
Wielopokoleniowoprzez nas lubiany. Niebawem zdradzę Wam kolejną wersję tej sałatki:) Składniki: 750g filetu z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 3 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, puszka kukurydzy, 7 kiszonych ogórków, 1/2 główki małej kapusty pekińskiej. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec posypać przyprawą
Z miłości do słodkościCebulę pokroić w kostkę Na patelni rozpuścić masło dodać cebulkę smażyć dodać pokrojony filet z kurczaka, posiekany czosnek smażyć aż odparuje woda 2. Do rosołu wkroić marchew i pietruszkę gotować 10 minut dodać przyprawę uniwersalną,curry kurkumę,podsmażone mięso gotować aż zmięknie mięso Wsypać tortellini jeszcze chwilę pogotować Do śmietany dolać troszkę wody wymieszać z mąką
W królestwie smaków Beatypaprykę i śmietanę, gotować na małym ogniu jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przyprawione piersi z kurczaka obsmażyć na łyżce masła na średnim ogniu około 9 minut z każdej strony. Włożyć do gorącego sosu i zostawić na chwilę, aby mięso przeszło smakiem sosu. Podawać z przygotowanym ryżem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychodstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190st. W naczyniu żaroodpornym układamy udka z kurczaka, pomiędzy układamy ziemniaki z cebulą (wraz z marynatą). Na wierzch układamy gałązki bazylii. Pieczemy przez około godzinę, od czasu do czasu polewając mięso powstałym sosem
Gotowanie moimi oczamitłuszczu- czyli wszystko to co potrzebne w diecie matek karmiących i nie tylko. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 czerstwa bułka 1 jajko ½ szklanki mleka sól do smaku natka pietruszki Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zmielić razem z mięsem. Następnie dodać jajko, posiekaną natkę pietruszki (według uznania) i sól do smaku. Połączyć składniki, formować kuleczki, wrzucać
Tradycyjna Kuchniakolację z dodatkiem lekkiej surówki lub na obiad z frytkami i sałatką. Składniki: duży filet z kurczaka pomidor kilka liści szpinaku 8 plasterków sera camembert sól pieprz słodka papryka ząbek czosnku 2 łyżki oleju + do wysmarowania blaszki zielona cebulka Mięso podzielić na 4 płaty, nie rozbijać ich. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, solą, pieprzem i papryką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasuszonych pomidorów (suszone pomidory + nasiona lnu + oliwa z oliwek, robiłam na wyczucie) – bagietkę Przygotowanie zaczynamy od obsmażenia kurczaka. Umieszczamy go na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu, smażymy przez ok 10 minut na ostrym ogniu (w tym czasie solimy i pieprzymy mięso). Prużymy jeszcze przez kolejne 15-20 minut. W tym czasie przekrawamy bagietkę prawie na pół (powinna się trzymać
Szybko Tanio Smacznie400g ), porządna garść posiekanej natki pietruszki, mąka, olej, sól, pieprz, zioła do drobiu, łyżeczka cukru. Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, posolić, popieprzyć, dodać zioła i wymieszać. Każdy kawałek obtoczyć w mące i podsmażyć do zarumienienia z obu stron. Mięso wyjąć z patelni i wylać z niej tłuszcz. Włożyć z powrotem mięso na patelnię i zalać szklanką wody
W kuchni u MonikiSkładniki : 3 kolorowe papryki wędzona pierś kurczaka- u mnie udko, bo piersi nie znalazłam 3 ogórki kiszone 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach cebula Przygotowanie: Umyte papryki kroimy w kostkę, mięso podobnie Tak też postępujemy z ziemniakami, cebulą i ogórkami ( te po pokrojeniu zawsze odciskam na sicie) Wszystkie składniki mieszamy i polewamy sosem. Składniki na sos : 4 łyżki oliwy
Proste Potrawyoddzielnie makaron. Gdy kurczak jest ugotowany, wyjmuję go z zupy razem z cebulą. Zupę przecedzam przez sitko. Z kurczaka usuwam skórę i kości. Kroję na kawałki i wrzucam z powrotem do zupy. Na talerz nakładam makaron, zalewam go zupą, dodaje kawałki mięsa i dodaję warzywa. Dodatkowo posypuję odrobiną natki pietruszki. (źródło przepisu: "Kuchnia węgierska" Wydaw. Edipresse Polska S.A. +modyfikacje
Kuchnia co dniałyżki papryki ostrej mielonej, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, oliwa do smażenia, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Udka z kurczaka myję i osuszam. Ostrym nożem trybuję udka, usuwając wszystkie kości. 2. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Na każdy płat mięsa kładę porcję cebuli oraz porwaną na mniejsze kawałki natkę pietruszki. Oprószam solą i pieprzem. 3. Mięso zwijam
Tradycyjna kuchnia Kasi