mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:459/774)

Galaretka drobiowo-wieprzowa. 199

gotujemy na wolnym ogniu co najmniej 2 godziny. Po tym czasie dokładamy kurczaka i gotujemy kolejna godzinę, następnie dokładamy obrane warzywa, pokrojony czosnek i gotujemy do miękkości. Doprawiamy Vegetą, solą i pieprzem (rosół musi być lekko przesolony, bo galareta wyciąga sól), wyłączamy grzanie. Z wywaru wyjmujemy mięso i marchewki, resztę przecedzamy przez sito lub durszlak do czystego garnka. Do gorącego

Rozpustne gotowanie
Mięsne smakołyki 131

mała cebula • olej do smażenia • 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: • Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, pokroić w drobną kosteczkę. Żelatyne namoczyć w odrobinie zimnej wody. • Mięso wymieszać z bułką, jajkiem, przyprawami, zmiażdżonym czosnkiem i startą na tarce cebulą. • Formować małe pulpeciki i smażyć na rozgrzanym oleju. Podlać wodą, dodać sól, pieprz, poddusić(...)duszenia przecedzić – 1 szklanka, rozpuścić w nim żelatynę, wystudzić. • Każdy pulpecik zalać gęstym sosem i rozłożone na tacy pozostawić do zastygnięcia. Filet z kurczaka w orzechach: • 2 filety z kurczaka pokrojone w zgrabne kawałki • 150 g orzechów włoskich drobno pokrojonych • 3 białka • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • sól, pieprz • olej

To co kocham
Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami 281

500g filetu z piersi kurczaka,  2 pomidory,  3 łyżki groszku z puszki,  mała marchewka,  1/3 papryki w dowolnym kolorze,  2 małe jajka,  sól, pieprz,  50ml mleka,  120g startego żółtego sera,  listki bazylii. Wykonanie: Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, otrzymując łódki. Wydrążyć środki i wyrzucić. Mięso umyć, pokroić w kosteczkę

Z miłości do słodkości
Kurczak w piwie z ziemniakami, kukurydzą i rozmarynem. 235

podczas pieczenia obiecywał wiele. Danie jest bardzo aromatyczne, mięso pozostaje soczyste. Kukurydza wprowadza słodką nutę, a rozmaryn buduje klimat całego posiłku. Dodatkowym atutem jest czas poświęcony na jego przygotowanie. Podsmażenie poszczególnych produktów zajmuje chwilę, reszta dzieje się sama w piekarniku :) Bardzo nam smakowało, zwłaszcza mężowi ;)   Składniki: 600 g podudzi z kurczaka 6 średnich ziemniaków  kolba kukurydzy 1 duża

zadanie-gotowanie
35. Wspomnienie wiosny: czyli prosta, kolorowa sałatka makaronowa z kurczakiem! 244

odkładamy na bok. Dokładnie umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroimy w niewielkie paski. Doprawiamy je solą i pieprzem. Jajo rozbijamy na głębokim talerzu i rozpraszamy je dokładnie widelcem. Na drugi głęboki talerzyk wysypujemy otręby. Każdy paseczek dokładnie moczymy w rozbełtanym jajku, a kolejno obtaczamy w otrębach. Tak przygotowane kawałki mięsa smażymy na niewielkiej ilośći rozgrzanej oliwy aż do zarumienienia(...)zestawiamy z ognia.  Gdy  nasz "dressing" ostygnie dodajemy go do makaronu i dokładnie mieszamy. Do całości dodajemy również połówki pomidorków koktajlowych, połówki lub paseczki oliwek i ostudzonego kurczaka. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekane zioła, starty ser lub kostki fety, doprawiamy do smaku i finalnie dokładnie mieszamy. Ozdabiamy listkami świeżych ziół i gotowe

Symfonia Smaków
Placuszki z Piersi Kurczaka z Papryką i Pieczarkami 156

SKŁADNIKI: - 500g. piersi z kurczaka - 200g pieczarek - 200g papryki (u mnie czerwona i żółta) - 3 jajka - 5 łyżek mąki - 1 łyżka musztardy - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki soli - szczypta pieprzu WYKONANIE: Mięso, pieczarki i paprykę kroimy w dość drobną kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy jajka i mąkę. Mieszamy składniki. Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na oleju

Dziś Ja gotuje
Błyskawiczny piątek - Sałatka z kurczakiem i serem owczym 182

jest przepyszna! Składniki : * mix sałat * podwójna pierś z kurczaka  * ulubiona przyprawa do kurczaka * łyżka oliwy lub oleju rzepakowego  * 100g sera ricotta salata  * 2 rzymskie pomidory * czerwona papryka  * 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny, sól, pieprz Przygotowanie : Mięso pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć. Przestudzić. Do miski wsypać sałatę, dodać pokrojony ser, pomidory

Magiczne Życie Marty
DROBIOWA SZYNKA Z SZYNKOWARA 166

łyżeczki przyprawy do kurczaka * 2 łyżeczki mieszanki przypraw  John * 100 ml wody Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki ( ja połówkę piersi rozkroiłam na 3 kawałki). Włożyć do miski, dodać wodę, sól peklową, żelatynę spożywczą i pozostałe przyprawy, wymieszać. Tak przygotowane mięso układać dość ścisło w szynkowarze. Zamknąć szynkowar i wstawić go do lodówki na około

Zrób to smacznie
Kapuśniak na mięsie drobiowym 361

Kwaśny kapuśniak ugotowany na delikatnym, drobiowym bulionie. Nieco delikatniejsza propozycja tradycyjnej zupy. 2 udka z kurczaka 300 g kiełbasy z kurczaka ok. 500 g kapusty kiszonej

Bullio
Tymbaliki drobiowe 161

szklanka mrożonego groszku 50 g żelatyny (na 2,5 L) sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka umyć, włożyć do dużego garnka zalać wodą, gotować na małym ogniu.  W tym czasie obrać i umyć marchewkę, pietruszkę, seler oraz por.  Po 30 minutach gotowania mięsa dodać warzywa, sól oraz pieprz do smaku i  gotować wszystko razem do miękkości mięsa

magiczna kuchnia Kasi
Prosty obiad - filet z kurczaka, gruszka i orzechy z ryżem. 150

gruszkę z ryżem. Połączenie jak najbardziej trafione i godne polecenia. duża twarda gruszka jedna pierś z kurczaka łyżka masła 5 orzechów włoskich 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne szczypta soli szklanka ugotowanego ryżu Na suche patelni prażymy pokrojone orzechy, gdy się zrumienią przekładamy na talerz. Mięso nacieramy solą i smażymy na maśle aż się ładnie zarumieni i będzie całkiem przesmażone. Odkładamy

Dieta moja pasja
BARSZCZ UKRAIŃSKI 176

termoobiegu. Wyjmujemy z folii, studzimy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach.  Kurczaka myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą. Solimy i gotujemy pod lekko uchyloną pokrywką(łyżką cedzakową zbieramy szumowiny), przez około 1-1¹⁄₂ godziny, do miękkości mięsa. Jeśli przygotowujemy barszcz na wywarze z jarzyn, etap ten pomijamy.  Dodajemy opaloną nad ogniem cebulę

cool and minty
Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami 595

Wyszła bardzo smaczna i jeszcze niejednokrotnie zagości w mojej kuchni. SKŁADNIKI: 2 cukinie, 1 udko z kurczaka, 2 pomidory, 1/2 cebuli, 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 50g masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Udko gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram ze skóry i kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Pomidory zaparzam we wrzątku i kroję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Spaghetti z kurczakiem, pomidorami i cukinią 169

podsmażam pokrojoną w kosteczkę cebulę, startą na tarce marchewkę. Jak marchewka zmięknie, dodaję pokrojone filety z kurczaka i cukinię. Wszystko chwile podsmażam, doprawiam solą. Pod sam koniec dodaję sos pomidorowy, mieszam, jak trzeba to doprawiam solą. Na makaron wykładam sos z warzywami i mięsem, daję roszponkę i posypuje cheddarem

kruche babeczki
Zapiekanka z makaronem i brokułami 204

osolonym wrzątku, tak aby nie był rozgotowany, przepłucz zimną wodą i osącz na sicie. Fileta z kurczaka umyj pokrój na cienkie paseczki, oprósz solą i pieprzem, przesmaż na rozgrzanej oliwie na patelni, w między czasie pokrój paprykę , brokuł oraz por dodaj do usmażonego mięsa, podduś pod przykryciem aż brokuł zmięknie, dodaj ugotowany makaron i wymieszaj, dopraw do smaku solą

Wanilia i Kardamon