rybnej pomidorowej. Zupa za sprawą dodanych pomidorów ma delikatny rybny smak. Ja do swojej użyłam szczupaka, bo mięso nie jest tłuste, i dobrze się trzyma podczas gotowania. Polecam! ;) Z przepisu powstały 4 porcje zupy. Składniki: 1,5 kg ryb porcja rosołowa z kurczaka pół szklanki przecieru pomidorowego seler pietruszka 2 marchewki ziele angielskie liść laurowy pieprz ziarnisty sól lubczyk Ryby
Czerwona Porzeczkasycące a do tego łatwe w przygotowaniu. Można podać z dowolnymi dodatkami. składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 mała czerwona papryka 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki zioła włoskie 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia Mięso pokroić drobno w kostkę. Czerwoną paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i również pokroić w drobniutką kostkę. Pokrojone
Monia miesza i gotujeSkładniki: 4 połówki z piersi kurczaka 25 dag pieczarek cebula 2 łyżki masła 10 dag żółtego sera natka pietruszki sól pieprz Wykonanie: Każdy filet rozkrój na pół aby powstał płat mięsa. Oprósz go solą i pieprzem. Pieczarki pokrój w plasterki, a cebule w kostkę. Cebulę zrumień na 2 łyżkach masła. Dodaj pieczarki, przesmaż, przypraw, przestudź. Wymieszaj ze startym serem
Pychotkaaakuchni japońskiej i używany jest do marynowania ryb i mięs przed pieczeniem lub grillowaniem. Marynata nadaje mięsu cudownego smaku i, co jest najbardziej charakterystyczne, apetycznej lśniącej glazury. Skrzydełka przygotowane w ten sposób nie mają sobie równych! Bardzo polecam!!! Składniki na skrzydełka kurczaka teriyaki: 1,5 kg skrzydełek SOS TERIYAKI: 1 szklanka 250 ml 1 szklanka wody 1 szklanka sosu sojowego
Rozpustne gotowaniekaszy manny Dodatkowo można podzielić na części i dodać koncentrat, śliwki suszone, grzyby suszone. Kurczaka i kaczkę podzielić na kawałki, włożyć do garnka, dodać marchewki, cebulę listek laurowy, zalać wodą i ugotować na małym ogniu do miękkości jak rosół. Mięso i warzywa wyjąć z rosołu. Wystudzić. Mięso oddzielić od kości, przez maszynkę razem z warzywami i surową wątróbką
Gotowanie jest łatwerównież pogotować trochę dłużej), odcedzić i przepłukać, żeby się nie skleił. Wrzucić do dużej miski i przestudzić. Kurczaka usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Ostudzić. Dodać do makaronu. Ananasa i kukurydzę odcedzić, ananasa pokroić na drobne kawałki, wrzucić do miski z makaronem i mięsem. Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki
Świat Domowej Kuchnikiedyś pisałam bardzo staram się, aby tych składników było jak najmniej. Do dzisiejszego gotowania mieliśmy wykorzystać buraki, mięso i ser. Postanowiłam przygotować pyszna sałatkę makaronowa z buraczkiem, grillowanym bekonem i serem feta. Dla "odchudzenia" tej sałatki bekon można zastąpić grillowana piersią z kurczaka. Salaka jest bardzo smaczna - polecam! Wraz ze mną danie z 3 składników przygotowały
Codzienne GotowanieNastępnie kolejno kładziemy warzywa: kapusta pekińska, czerwona kapusta, pomidory, ogórki, cebulę, paprykę. Na sam wierzch wykładamy kawałki kurczaka. Pieczemy ok. 7-10 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (ok. 250 stopni). Gotową pizzę polewamy sosem czosnkowym i chili. *nie za długo, pamiętajmy, że mięso będzie się piekło również w piekarniku Moje posty
Słodka Stronakonserwowych, kilka ząbków czosnku, mały jogurt naturalny, mały majonez, przyprawa gyros, vegeta - można pominąć. Przygotowanie: Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z połową paczki przyprawy gyros. Ostudzić. Kapustę i ogórki pokroić. dodać kukurydzę i ostudzone mięso. Jogurt naturalny wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu i wyciśniętymi ząbkami czosnku, doprawić vegetą (niekoniecznie) i dodać
W kuchni u MonikiSkładniki: * 2 pojedyncze piersi z kurczaka * 3 garście szpinaku * 2 ząbki czosnku * 20 dag fety * łyżka oliwy z oliwek * sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż aby uzyskać cienki płat mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem podsmażamy na oliwie. Fetę kroimy w podłużne prostokąty. Na środek mięsa wykładamy część szpinaku. Następnie kładziemy fetę
Pobite gary Barbarydodać, musicie sami spróbować. Składniki: 1 spora żółta cukinia 3 marchewki 1 cebula 1 pojedyncza pierś z kurczaka 3 ziemniaki mały słoik suszonych pomidorów w oleju słoik pesto ( zielone ) 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku sól pieprz biały grzanki tarty ser Wykonanie: Mięso gotujemy w osolonej wodzie, szumujemy, dodajemy pokrojone warzywa/ owoce ( jeżeli cukinia jest duża należy ją obrać
Smaki Ewyłatwe i mało pracochłonne danie, w sam raz do ziemniaków, ryżu lub pieczywa. 1 podwójna pierś z kurczaka 400 g gęstej śmietany 18% (używam z Piątnicy) kilka łyżek oleju 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki miodu naturalnego wegeta, pieprz czarny mielony Umyte mięso pociąć na paski, chwilę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać śmietanę. Po chwili zamieszać, dodać musztardę i miód
Praktyczna plbyć świeże mandarynki ) ser żółty np. Gouda - 150g sól , pieprz tymianek papryka słodka Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym , wycinamy kostki i błonki. Pierś kroimy na 4 filety . Przyprawiamy solą , pieprzem , słodką papryką i tymiankiem. Przyprawy dokładnie wcieramy w mięso. Tak przygotowane filety kładziemy na talerz , zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie
Bazylia kontra Rozmarynplastry sera żółtego sól, pieprz 2 jajka + bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Lekko roztłuc i posypać solą oraz pieprzem. 2. Na każdą porcję ułożyć plaster sera i szynki. 3. Zawinąć roladki 4. Mięso zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce. 5. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu
A Ty Smakuj MnieTradycyjnie roladę sporządzało się z mięsa wieprzowego, jednak spotyka się coraz częściej rolady robione z użyciem innego mięsa. Ja dziś skorzystałam z kurczaczka. Wnętrze wykonałam dziś też dosyć nietypowo- pomidor, pietruszka, szynka, ser. Całość otoczyłam w chrupiącym cieście. Składniki: 5 filetów z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy Vegeta 3 łyżki masła 5 plastrów szynki 5 plastrów żółtego sera 1 pomidor natka
Tradycyjna Kuchniacurry. Wyjątkowo delikatny smak na pewno przekona niejednego przeciwnika kuchni wschodniej. Składniki: 2 filety z kurczaka 2 cebule 1 ostra papryczka 1 limonka 25 dag szpinaku 400 ml mleczka kokosowego 1 łyżka curry ½ szklanki bulionu drobiowego sól do smaku Wykonanie: Mięso pokroić na kawałki, cebulę i papryczkę drobno posiekać, a limonkę sparzyć i zetrzeć skórkę na tarce. Podgrzać ½ mleczka kokosowego
Tradycyjna KuchniaOczywiście jeśli ktoś ba ku temu obiekcje, może skórkę wyrzucić, ma takie prawo ;) Do miski wrzucamy zmielonego kurczaka i resztę składników, wyrabiamy masę przez chwilę, do połączenia się wszystkich składników. Do miseczki wlewamy zimną wodę, łyżką wcześniej zamoczoną w wodzie nabieramy porcję mięsa kładziemy ją na bułce tartej i formujemy kotleciki w formie walca. Smażymy na głębokim tłuszczu do zezłocenia
MamaOskarkasoczewicą i papryką. Ja podaję go z kaszą jaglaną albo z ryżem. Skladniki 500g kurczaka 2 papryki czerwone 1 cebula 1 chili soczewica curry - przyprawa pół łyżki kolendry pieprz i sól Wykonanie: Na oleju zeszklamy cebulę po czym wrzucamy mięso i paprykę pokrojoną w paseczki. Wszystko podsmażamy około 4 minuty, po czym dodajemy chilli
Lubczyk i Waniliamięsa, z którym nie wiemy co zrobić. Ja nie lubię go smażyć do obiadu, dlatego ostatnio wykorzystałam mięso do przygotowania sakiewek z ciasta francuskiego. Super przekąska i pomysł na zagospodarowanie składników z lodówki :) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego mięsko gotowane np. z kurczaka starty ser żółty pomidorki koktajlowe sól, pieprz Z ciasta wycinamy okręgi za pomocą dużej szklanki. Układamy
Mój Smak na Życiepodziwiam za wykonanie. Sprawdźcie Panie czy jest czego zazdraszczać: Składniki (na solidny obiad): 1 pierś z kurczaka ugotowana kasza gryczana (4-5 łyżek) 2 ogórki kiszone starty ser żółty 2-3 drobno posiekane orzechy włoskie sól, pieprz jajko, bułka tarta Przygotowanie: Mięso dzielimy na kotlety i rozbijamy cienko.Kotleciki nadziewamy kaszą wymieszaną z orzechami. Układamy paski ogórka kiszonego
Kuchnia po mojemujajka jogurt naturalny feta czosnek sól, pieprz, papryka słodka, chili, oregano, kminek, goździki, cynamon, kolendra, oliwa Kurczaka umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zamarynować w ulubionych przyprawach i oliwie. Jeśli jest czas odstawić na minimum 30 minut by smaki się przegryzły. Mięso podsmażyć na złocisty kolor. W tym czasie ugotować na parze różyczki brokuła i w osobnym garnku
MarciochaKucharzymaśle, dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem . Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i przecinamy wzdłuż tak by powstała w nich głęboka kieszonka. Do każdej kieszonki wkładamy wcześniej przygotowany szpinak, a następnie fileta spinamy wykałaczką . Mięso oprószamy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanych jajkach z mlekiem i bułce tartej . Smażymy na oleju na małym
Smakowite Daniastronie: http://www.cojemy.pl/przepis-na/zupa-pieczarkowa-nr-2.html Do garnka wlewamy około 2 litrów wody , dodajemy opłukane udko z kurczaka , umytą i pokrojoną w kostkę włoszczyznę i ziemniaki , kilka liści laurowych , ziele angielskie i pieczarki pokrojone w plastry .Wszystko gotujemy do miękkości warzyw i mięsa , doprawiamy solą i pieprzem . Zupę rozprowadzamy śmietaną i podajemy z natką pietruszki
Smakowite Daniawyraźnego, ciekawego smaku. Drobiowe kotlety marynowane w musztardzie chrzanowej SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 1 duże lub 2 małe jajka 1 łyżeczka musztardy KIELECKIEJ chrzanowej sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, kroimy na cieńsze plastry i delikatnie oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipół. Grillowaną pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, wcześniej pozbywamy się łodygi rozmarynu. Roszponkę, marchewkę, ciecierzycę, kurczaka, pomidorki mieszamy ze sobą, polewamy łyżką aromatyzowanej oliwy z oliwek. *Tak przygotowane szaszłyki świetnie sprawdzą się jako przekąska. Nie tylko są świetnym składnikiem sałatki. Mięso jest bardzo aromatyczne
Mango Papajadopiero gotować. Ale wymyśliłam :) Postawiłam na drobiowo-warzywne szaszłyki, wprost z patelni grillowej. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 mała cukinia 2 małe czerwone cebule 5 pieczarek papryka czerwona i pomarańczowa sos sojowy sól pieprz przyprawa do grilla A jak to zrobić: Mięso umyć i pokroić w dość dużą kostkę. Zamarynować w sosie sojowym z pozostałymi przyprawami i odstawić
Kuchnia w opałachlyzeczka zelatyny=1 listek zelatyny 1-2 zabki czosnku-opcjonalnie zielona pietruszkasol.pieprz Wykonanie:Kurczaka umyc,podzielic na czesci.Jarzyny umyc i obrac.Kurczaka wraz z wloszczyzna i przyprawami zalac okolo 1 l zimnej wody i ugotowac do miekkosci.Woda powinna tylko przykrywac mieso.Gotowac powoli na malym ogniu,az mieso bedzie samo odchodzic od kosci.Mieso wylowic i odlozyc do wstudzenia.Odlozyc takze 2 marchewki.Zelatyne namoczyc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kroimy w małe paseczki, to samo robimy z pieczarkami i marchewką.Do garnka wlewamy bulion, wrzucamy kurczaka i na małym ogniu doprowadzamy do zagotowania. Jeśli wolicie możecie zdjąć szumowiny, ja je zostawiam, bo to przecież nic innego jak ścięte białko. Do mięsa dodajemy pieczarki i cebulę. Gotujemy około 10 minut.W międzyczasie w miseczce mieszamy sos sojowy, ocet, przyprawy
Kulinarne przygody GatityKęski drobiowe - mogą stanowić dodatek do obiadu, lub samodzielną przekąskę. 1 podwójna pierś z kurczaka3 łyżki oleju rzepakowego1 łyżka ostrego ajvaru przyprawa typu vegeta, pieprz, odrobina
Praktyczna plRoladki z kurczaka z burakiem SKŁADNIKI: filet z kurczaka -1 podwójny burak -2 szt sól i pieprz mąka -2 łyżki bułka -4 łyżki tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Filety drobiowe cienko rozbić,uważając aby nie podziurawić mięsa. Posypać filety pieprzem i solą. Na każdym filecie ułożyć grubsze plastry ugotowanego w osolonej wodzie i ostudzonego czerwonego buraka. Zwinąć filety w roladki,obtaczać w mące
Kuchnia Danusikuskus, która świetnie połączyłam się ze wszystkimi smakami. Gorąco polecam! Składniki: 1 l bulionu drobiowego (skrzydełko z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wody jarzynka z małą ilością soli sól pieprz Klopsiki drobiowe: 100 g mielonego mięsa drobiowego 1 jajko 1 mała cebulka 3-4 łyżki bułki tartej sól pieprz Sposób przygotowania: Do garnka
Truskawkowa Fiestabędą nasze ulubione potrawy. Wszystkie wielkanocne pomysły znajdziecie TUTAJ. Oszukane przepiórcze udka, czyli przekąski z kurczaka i paluszków. PRZEPIS Sałatka "Grzybowa polana" PRZEPIS Jajeczny pasztet wielkanocny PRZEPIS Wielkanocna zupa chrzanowa z jajkiem, boczkiem i kiełbasą PRZEPIS Rolada ziemniaczana z mielonym mięsem PRZEPIS Kijowskie kotleciki ziemniaczane (nadziewane mięsem mielonym i pieczarkami) PRZEPISY Pieczeń bawarska PRZEPIS Kotlety a'la zrazy
Przepisy Aleksandryposiekanym tymiankiem. Najlepiej by miesko marynowalo sie ze 2 godziny, by przeszlo aromatem czosnku i tymianku.Po tym czasie kurczaka pieczemy na grillu lub smazymy na patelni grillowej.Solimy do smaku w czasie pieczenia.W przypadku patelni pamietajmy, ze jej juz nie oliwimy, to mieso jest naterte oliwa.Gotowe miesko podajemy ze salatka brokulowa.Smacznego
Przysmaki Karolkizupami. Dzisiaj propozycja z groszkiem konserwowym, ale i z mrożonego będzie pyszna. Składniki : * porcja rosołowa , kawałek kurczaka * marchewka * seler * pietruszka * puszka groszku konserwowego * 6 ziemniaków * 2 łyżki mąki pszennej * łyżka gęstej śmietany * sól , pieprz , ziele angielskie , liść laurowy * koperek Przygotowanie : Zagotować mięso , zebrać szumowiny. Wrzucić pokrojoną marchewkę, seler i pietruszkę. Dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotować
Magiczne Życie Martypieczarki pokroić w plastry i wyłożyć na patelnię (na rozgrzaną oliwę), dodać wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, imbirem (ilości wg. uznania), dodać do zrumienionych pieczarek, przykryć i dusić razem do miękkości. Posiekać koperek, dodać do mięsa, całość zalać jogurtem i zdjąć z ognia. Dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać i można podawać
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaproszku 2 łyżeczki curry mleko kokosowe 1 puszka kukurydzy sól i pieprz oliwa do smażenia Kurczaka pokoroić w kostkę, dodać imbir starty na tarce, czosnek przeciśnięty przez praskę, (ewentualnie drobniutko posiekany) i curry. Można odstawić na godzinę do lodówki by mięso nabrało aromatu, po tym czasie wrzucić je na rozgrzaną patelnię, na niewielką ilość oliwy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapowala smakiem, ale w dobrze skomponowanym daniu smakuje wyśmienicie i zdecydowanie uzależnia! To bardzo proste danie, idealne na szybki obiad lub kolację. 2-3 porcje - pierś z kurczaka - pół paczki makaronu soba - 1 duża marchewka - kilka dymek razem ze szczypiorkiem - 3-4 łyżki sosu teriyaki - pół papryczki chilli (opcjonalnie) - sos sojowy do smaku(...)Wyjmuję jakiś czas przed obróbką termiczną, aby mięso było w temperaturze pokojowej. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę kroje w słupki a dymke razem ze szczypiorkiem w podłużne paski. Kurczka wrzucam na gorący olej ryżowy do woka i chwilę smażę cały czas mieszając. Dodaję marchewkę i chilli. Gdy kurczak jest usmażony a marchewka al dente dodaję sos sojowy
Simple Dishobsmażyć kurczaka - z obu stron na średnim ogniu (ma być zarumieniony, jasnobrązowy). Mięsko przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę pokrojoną w ósemki i przełożyć ją do skrzydełek. Całość obłożyć cienkimi plastrami boczku oraz ząbkami czosnku (nie obranymi). Wszystko razem zalać winem (wodą). Piec około 45 minut w 180 stopniach (po nakłuciu mięsa powinien wypływać przeźroczysty
Di gotujedymki 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 duża marchew puszka pędów bambusa (225g) 4-5 łyżek oleju sezamowego 5 łyżek sosu sojowego pieprz łyżeczka cukru 4 łyżki białego sezamu PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej sezamowy. Dodajemy posiekaną dymkę i czosnek. Podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy mięso. Gdy się usmaży dodajemy pokrojoną
Moje Kuchenne RewelacjeKURCZAKA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM Z MANGO Składniki: - 500 gram piersi kurczaka - 2 cebule - 300 mililitrów keczupu - 3-4 łyżki wody (opcjonalnie, jeżeli keczup jest bardzo gęsty) - 1 łyżka cukru - ocet do smaku (może być każdy rodzaj, chociaż najlepszy byłby ryżowy) - puszka owoców mango bądź ananasa (opcjonalnie) Przygotowanie: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Jedną cebulę obieramy, kroimy
Życie zamknięte w smakuświątecznej. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie tortellini z szynką prosciutto 1 opakowanie groszku konserwowego np. Jamar 1 opakowanie kukurydzy konserwowej np. Jamar 1 opakowanie czerwonej fasoli np. Jamar 4 jajka ok 6 łyżek majonezu sól, pieprz do smaku Ponadto: 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka przyprawy gyros Sposób wykonania: 1. Mięso oczyszczamy, kroimy na małą kostkę i smażymy
Kuchnia w czekoladzie