pomocą piekarnika - jeśli chcecie poradę jak to zrobić - dajcie znać). Pokroić na cienkie paski. Udka z kurczaka umyć, następnie pokroić w cienkie paski. Obrać cebulę i czosnek, cebulę posiekać w piórka, czosnek w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać mięso, cebulę i czosnek - podsmażyć. Dodać sól oraz pieprz. Kolejno dodać papryki. Podsmażyć z resztą składników
Garniec MagalieAhhhh to był obiad... całkiem w moim guście ryż, sos beszamelowy i kawał fileta z kurczaka. Tym razem zamiast tradycyjnego kotleciska zrobiłam kieszonki ze szpinakiem
Kuchenne aromatyłyżeczki octu winnego ½ łyżki cukru 5 – 6 ziemniaków pokrojonych w kostkę 1- 3 łyżki mąki 1 ćwiartka kurczaka Sposób wykonania: Warzywa (oprócz dużych buraków i ziemniaków ) obrać i pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi, dodać pokrojone warzywa, mięso i przyprawy ( bez octu). Całość dusić pod przykryciem 1 godzinę i 10 minut. W oddzielnym garnku ugotować duże
Na słodko lub wytrawnieoleju, rozmarynu i mieszamy. Cebulkę kroimy w kostkę, paprykę w paski, marchewki kroimy w plastry. Kurczaka obsmażamy za wszystkich stron na oleju. Przekładamy do miski , dodajemy paprykę w proszku, 1/2 porcji czosnku, tymianek i mieszamy. Na tłuszczu ze smażenia mięsa karmelizujemy cukier (podgrzewamy, aż się rozpuści). Dodajemy cebulkę, marchew i paprykę. Podsmażamy około 5 minut, stale
Smakowite Daniaprzygotowaniu nie wymaga większych umiejętności kulinarnych .Polecam do wypróbowania. składniki na 3 porcje podwójny filet z kurczaka 15 dag pieczarek 2 cebule pół strąka czerwonej papryki kukurydza w puszce łyżka mąki oliwa z oliwek przyprawa do gyrosa sól pieprz przepis Mięso kroimy w mniejsze cząstki lub w grubszą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę , pieczarki w większe cząstki a paprykę
Smakowite DaniaKurczaka umyć, osuszyć, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka. Wyłożyć na marchewkę. Posypać ziołami. 3. Na przyprawionego kurczaka położyć kawałki masła. 4. Żaroodporne naczynie przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (opcja "góra-dół" ). Piec do miękkości mięsa (40-60 min.), a następnie ściągnąć przykrywkę naczynia, mięso polać powstałym sosem i ponownie wstawić do piekarnika (opcja
A Ty Smakuj Mnieniedzielny obiad - wystarczy wyjąć z lodówki i usmażyć, co zajmuje 15 min. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka Marynata: 3 żółtka 3 łyżki oleju 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki śmietany 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka vegety 1. Mięso oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki o grubości ok 1 cm. 2. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty
Kto ugości moich gości?pietruszkę i seler obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i opalamy palnikiem. Warzywa dodajemy do kurczaka razem z zielem angielskim, liściem laurowym, ziarnami pieprzu, sola i kilkoma gałązkami świeżego lubczyku. Gotujemy na małym ogniu przez około 50 minut aż mięso samo zacznie odchłodzić od kości. W osobnym garnku na łyżce masła klarowanego przesmażamy grzyby z poszatkowaną w piórka
Pyry na Gazostra papryka, opcjnalnie vegeta i maggi. 1. Do garnka wlewamy ok 2 litry wody. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. 3. Warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora i selera myjemy, marchew kroimy kostkę. Wrzucamy do wody w garnku wraz z pokrojonym mięsem. Gotujemy aż wywar będzie gotowy, tj. ok.15min. 4. Wyławiamy z zupy selera pora i pietruszkę (chyba, że ktoś
Kuchnia Pełna Pasjidusimy pod przykryciem około 20 minut. Do potrawy dodajemy pomidory całość gotujemy ok 15 minut. Wyjmujemy kurczaka, studzimy oraz obieramy go ze skóry i oddzielamy od kości, natomiast resztę zlewamy do garnka i blenderem miksujemy na krem, dodajemy bulion warzywny. Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy krem oraz osączoną kukurydzę. Całość gotować na wolnym ogniu ok 10 minut
kgwjanczewoTym razem propozycja typowo obiadowa. Dość szybka i prosta a do tego o ciekawym smaku - z pewnością zaskoczy naszych gości.SKŁADNIKI:ok. 0,5 kg fileta
Kto ugości moich gości?już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnijako dodatek do makaronu.Ja chciałabym dziś Wam pokazac co jeszcze możemy przyrządzic z jego dodatkiem.Soczysty filet z kurczaka zapiekany w aromatycznym bazyliowym pesto nie tylko wygląda rewelacyjnie , ale i tak samo smakuje!Świetnie sprawdza się nie tylko jako obiad , ale również mięso na kanapki.Zobaczcie jakie to proste! SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Filet oczyszczamy.Nacinamy delikatnie kilka razy.SOS PESTO :Wszystkie składniki ucieramy
Ostra na Słodkopodzielić na porcje, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym na gorącym oleju delikatnie zrumienić kurczaka, posypać wymieszanymi przyprawami, vegetą i z 5 minut podsmażać następnie wlać wodę, do smaku można dać maggi i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa można podać z ryżem, ziemniakami..............SMACZNEGO!!! argentyńska przyprawa "chimichurri" Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, zawiera liofilizaty, produkt naturalny - skład: papryczka jalapeno
W Mojej Kuchni Lubię