mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:461/774)

MIODOWO- CYTRYNOWA PIERŚ Z KURCZAKA Z GRILLA 217

łyżki miodu sok z połowy cytryny 500 g piersi z kurczaka sól,pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka przekrawamy na połowę jak na kotlety, delikatnie rozbijamy dłonią. Oprószamy solą i pieprzem. Sok z cytryny łączymy z miodem, dobrze mieszamy. W tak przygotowana marynate wkładamy mięso na min 2 godziny. Po tym czasie grilujemy na rumiano

Z Majeczką w kuchni
Obiad za 10zł - Makaron penne zapiekany z kurczakiem i pomidorami pod mozzarellą. 257

Makaron podgotowujemy w osolonej wodzie na pół-twardo. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego, dodajemy na górę kurczaka, przykrywamy sosem, podlewamy śmietanką. Posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy w temperaturze 185 stopni około 25 minut. RADA: możecie sprawić, że danie będzie jeszcze bardziej ekonomiczne; można użyć mięsa z obiadu z dnia poprzedniego; może to być dowolny drób. Szybko, tanio i niezwykle smacznie

BaRepas
Kurcze pieczone 368

przyprawy curry i czosnku, ćwierć łyżeczki pieprzu i 2 duże szczypty majeranku połączyć z olejem. Nasmarować kurczaka i odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie delikatnie posolić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. na godzinę. Po około 30 minutach polać mięso marynatą, w której się piecze. Marchewki obrać i ugotować. Pokroić w plastry. Wyłożyć na talerze razem

W poszukiwaniu inspiracji
Filety z kurczaka w śliwkowo-miodowej glazurze 365

temperaturze pokojowej lub na całą noc do lodówki.3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Piersi z kurczaka wyjmujemy z woreczka (marynatę zachowujemy), umieszczamy w małym naczyniu żaroodpornym, polewamy 2 łyżkami marynaty i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut, w między czasie polewamy mięso pozostałą marynatą 2-3 razy.4. Mięso wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 7 minut, żeby "odetchnęło

My Culinary Art
Filety z kurczaka w śliwkowo-miodowej glazurze 464

temperaturze pokojowej lub na całą noc do lodówki.3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Piersi z kurczaka wyjmujemy z woreczka (marynatę zachowujemy), umieszczamy w małym naczyniu żaroodpornym, polewamy 2 łyżkami marynaty i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut, w między czasie polewamy mięso pozostałą marynatą 2-3 razy.4. Mięso wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 7 minut, żeby "odetchnęło

My Culinary Art
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem 558

smażeniasól,pieprzdodatki300 g pomidorków koktajlowych1 mała cebula1 łyżka posiekanego koperkuolej sezamowy do skropieniapesso pszenno-gryczane WodzisławPierś kurczaka pokroić wzdłuż w niezbyt cienkie paski. Następnie lekko rozbić i oprószyć solą z pieprzem. Ser żółty pokroić na małe kawałki (aby można było zawinąć je w mięso). Każdy kawałek sera zawinąć w 1-2 liście szpinaku a następnie w rozbite mięsko. Gotowe roladki

Monia miesza i gotuje
Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką 192

kolejny pomysł...Tym razem całkiem spontanicznie!Zobaczcie co mi wyszło!:) Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką filety z kurczaka (ok. 600 g) szynka szwarcwaldzka ( 4 plasterki) ser żółty (4 kawałeczki) olej (lub masło) do wysmarowania naczynia żaroodpornego papryka czosnek i masło ( ewentualnie masło czosnkowe) Czyścimy mięso, Filety przekrawamy na dwa kotlety każdy. Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy

Kuchnia moimi oczami
Tunezyjski kurczak!!! 345

kostkę, ale niezbyt drobną. Obraną marchewkę tniemy w pół talarki. Podsmażamy cebulkę, marchewkę i kurczaka. Gdy kurczak się zarumieni podlewamy go 300 ml bulionu i dusimy około 25 min. Kuskus zalewamy pozostałym gorącym bulionem.Na półmisek wykładamy kaszkę kuskus, a na środek wykładamy mięso.Podajemy na ciepło. Polecam z sałatką z świeżych pomidorów, papryki, czerwonej cebulki z kuminem, rozmarynem, solą, pieprzem

Miksturownik
Drób gotowany i puree warzywne z tymiankiem 326

Mięso z rosołu zawsze wykorzystuję do zrobienia innych potraw. Drugiego dania, pierogów, krokietów itp. Warzywa też przydają się do zrobienia np. sałatki. Dziś zrobiłam puree z

Buniabaje w kuchni
Zupa ogorkowa z ryzem 202

kurczaka  2 marchewki  1 pietruszka  kawalek selera  1 por  1 zabek czosnku 3 duze kiszone ogorki   warzywko  8 ziaren pieprzu  5 ziaren ziela angielskiego 3 liscie laurowe  Mieso myjemy, w garnku zalewamy woda i stawaimy na rozgrzany palnik  Warzywa marchewke, pietruszke i seler obieramy Wszystko sieramy na tarce

Klaudynkowa kuchnia
58 najlepszych przepisów z pomidorami 220

czosnkiem, pomidorem i oregano Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Hummus z suszonymi pomidorami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kuskus z papryką, kukurydzą i cukinią w pomidorach Mini penne rigate z ciecierzycą w pomidorach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią(...)podane na patelni Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pasta z pieczonej dyni

Moja smaczna kuchnia
Klopsy z dzika w sosie pomarańczowym 181

mielonego mięsa z dzika 2 łyżki masła 1 cebula - drobno posiekana 4 ząbki czosnku posiekane 1/4 szklanki  bułki tartej 1/2 łyżeczki posiekanego suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1/2 łyżeczki startej skórki z pomarańczy  1 łyżka oleju do smażenia na sos 1/4 - 1/3  szklanki bulionu z kurczaka 1/4  - 1/3 szklanki soku(...)cytryny przygotowanie: Rozgrzać masło na małej patelni i podsmażyć cebulę i czosnek, aż zmięknie, ale nie będą przypalone. Przełożyć do miski i pozostawić do wystygnięcia. Do zmielonego mięsa dodać  bułkę tartą, suszony rozmaryn, sól, pieprz i 1/2 łyżeczki startej  skórki pomarańczowej, dodać przesmażoną cebulę i czosnek.  Wymieszać dokładnie do połączenia składników. Wilgotnymi rękami, uformować ok 20 małych

Stare Gary
Uszka ( z mięsa z rosołu ) 252

masz pomysłu co zrobić z mięsa z rosołu? Ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu! Pyszne uszka! Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym Uszka Gotowe uszka podajemy z barszczykiem czerwonym. Smacznego:) Składniki : 600 g mi ęsa z rosołu ( kurczak, ka czka) 370 g podgardla ( ugotowanego) 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka Vegety(...)pokrojoną w kostkę i smażymy do miękkości, aż delikatnie zbrązowieje. Gdy podgardle ugotowane, należy odkrajać skórę, a resztę na mniejsze części i przemielić maszynką na grubym oczku. Następnie mielimy mięso drobiowe na przemian z zmielonym podgardlem. Na koniec przemielamy również gotową cebulkę. Następnie całość dokładnie mieszamy ręcznie, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Farsz gotowy.!. Gdy farsz gotowy szykujemy ciasto

Sprawdzone przepisy kulinarne
Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso 191

kością. Zsuwamy mięso wraz z skórą ( jak skarpetkę ). Miejsca przyczepów delikatnie podcinamy. I wyjmujemy kość. Podobnie robimy z drugiej strony i w ten sam sposób postępujemy ze skrzydełkami. Pieczarki kroimy na małe kawałki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na oleju i doprawiamy solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej

Smaki Ewy
WIEPRZOWINA W 5 SMAKACH Z GRZYBAMI ( Five spice pork ) 243

kolejny przepis inspirowany kuchnią tajską i chińską ( od której ostatnio nie mogę i chyba wcale nie chcę się uwolnić! ). Był już kurczak w przeróżnej postaci .. rybka na ostro … były sajgonki i dania wegetariańskie … Dziś przyszła pora na wieprzowinę w 5 smakach. Danie niesamowicie aromatycznie, niezwykle łatwe i sycące. Tanie danie jest świetnym pomysłem np. na randkę ;) Gwarantuję(...)się ze smakiem! A może i poprosi o dokładkę ;) SKŁADNIKI: * cebula – 1 szt *czosnek – 2 ząbki * pieczarki – ok. 6 szt * czerwona papryka – 0,5 szt * mięso mielone ( u mnie łopatka ) – 200 g * imbir, przyprawa 5 smaków , cukier – do smaku * sos sojowy – 1 łyżeczka * olej sezamowy – 1 łyżeczka * ocet winny – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko