Pałki i skrzydełka kurczaka w chrupiącej pikantnej panierce

Pałki i skrzydełka kurczaka w chrupiącej pikantnej panierce

Pałki i skrzydełka kurczaka w chrupiącej pikantnej panierce

Przepis na : obiad

Przepis znalazłam gdzieś w internecie pod nazwą "ayam goreng". Bardzo chrupiąca i pikantna panierka. Polecam! Ilość pałek lub skrzydełek można dostosować do ilości członków rodziny. Wg oryginału powinien być jeszcze kmin rzymski, ale nie udało mi się go nigdzie kupić więc nie dawałam. Składniki: 12 pałek lub skrzydełek kurczaka 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki mielonego pieprzu 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki kolendry łyżeczka mielonego chilli olej Sposób przygotowania: Udka i skrzydełka kurczaka umyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na Ciasteczkowych Papierach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.