mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:452/774)

Jogurtowe udka w przyprawach 153

całego kurczaka , kiedy już jest gotowy , odstawiamy pod przykryciem na noc do lodówki . Na następny dzień przekładamy naszego kurczaka do naczynia żaroodpornego łącznie z jogurtem i cebulką , pieczemy pod przykryciem na 160 stopni około 70 minut , po tym czasie mamy gotowe mięso do podania .                Smacznego

Mój Smak
Curry z kurczakiem, dynią i mlekiem kokosowym 254

curry 400 g dyni piżmowej 1 czerwona papryka puszka mleka kokosowego bulion 1-2 łyżeczki curry Filety z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem i 1 łyżeczką curry. Dynię i paprykę obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć w garnku na oleju lub margarynie. Po 5 minutach dodać paprykę i smażyć, aż papryka będzie

My simple kitchen
KOTLETY Z KURCZAKA PANIEROWANE 136

Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko bułka tarta mąka sól  pieprz 5 dkg smalcu 3 dkg masła Sposób przygotowania:  Filety umyć, osączyć, wyjąc kości i z mięsa przygotować 4 kotlety. Mięso lekko pobić młotkiem, aby rozpłaszczyć kawałki mięsa, uformować okrągłe kotlety. Osolić je i popieprzyć, opanierować najpierw w mące, a następnie w jajku i tartej bułce. Smażyć

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Pieczony kurczak z winem 153

Składniki 1 kg podudzia kurczaka cebula 5 ząbków czosnku sól, pieprz, estragon, lubczyk papryka słodka i ostra sos sojowy tymianek białe pół wytrawne wino ok szkanki Przygotowanie Mięso przyprawić, przełożyć do brytfanki z cebulą i piec w 180 st C ok 45 min z pokrywką. Na ok 15 min przed końcem wlać wino i już bez przykrycia trzymać w piecu

Gaździnka warzy
Zupa koperkowa 169

ostatnia okazja na tak aromatyczną zupę przed nadejściem zimy.  Składniki: Baza do zupy: -porcja z kurczaka np.  pierś i dwa skrzydełka lub udko i pierś -dwie marchewki -dwie pietruszki -zielona część pora -kawałek bulwy selera -jedna duża cebula  Mięso i oczyszczone warzywa zalewamy 1 l wody i gotujemy na wolnym ogniu 30-40 minut. Ja przedłużam czas

Kulinarne przemyslenia
Potrawka z kurczaka z dynią i ziemniakami. 257

Sposób przyrządzania:             Marchewkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz pieprzem czarnym. Przesmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Cebulę posiekać, wrzucić do mięsa i smażyć dalej, aż cebula się zeszkli. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, kilka sekund przesmażyć. Miąższ dyni ze skórką

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Zapiekanka makaronowa z kurkami i kurczakiem 268

Makaron gotujemy al'dente. Kurki obgotowujemy, następnie podsmażamy na maśle ze szczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy na drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy kurkumę, paprykę, czosnek, sól oraz pieprz wedle uznania. Makaron mieszamy z mięsem i grzybami. Wkładamy to do naczynia żaroodpornego. Jogurt roztrzepujemy z jajkami i zalewamy makaron. Na koniec posypujemy żółtym serem

Emskie Smaki
Sałatka szpinakowa 144

sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki soli czosnkowej Sposób przygotowania: Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy liście. Kurczaka również myjemy i nacieramy solą, pieprzem oraz solą czosnkową. Pieczemy na rozgrzanym grillu elektrycznym. Kroimy na mniejsze części. Do szpinaku dodajemy przestudzone mięso, kukurydzę, pomidora pokrojonego w małe kawałki, drobno pokrojone awokado. Mieszamy z sosem balsamicznym i doprawiamy solą i pieprzem

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z gęsią, malinami, ogórkiem i nutą mięty 230

można podać na zimno bo chłodniki czy sałatki nie tylko zaspokajają głód, ale są też zdrowe i pyszne. Mięso, którego użyłam do sałatki, upiekłam w nocy bo wtedy włączony piekarnik tak bardzo nie dokucza. Możecie użyć też porwanego na kawałki pieczonego kurczaka albo plasterków pieczonego schabu. Ostatecznie zastąpić gęś wędliną, jakąś dobrą szynką i też będzie smacznie. ROZWIŃ I CZYTAJ

Smaczna Pyza
Udka z kurczaka pieczone w garnku rzymskim 313

efekt końcowy jest pyszny. Pamiętajcie tylko, że garnek rzymski wkładamy do zimnego piekarnika ! Udka z kurczaka pieczone  w garnku rzymskim Czas przygotowania: 140 minut Składniki: 8 udek 2 cebule 1 marchewka 6 ziemniaków papryka sól cytrynowa pieprz Wykonanie: Mięso dokładnie oprószamy przyprawami i odstawiamy na 60 minut. Garnek wraz z przykrywką namaczamy w  zimnej wodzie. Warzywa

Kulinarne przygody Gatity
Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon 85940

frytki. Smażymy na rumiano w rozgrzanym oleju. Delikatnie solimy i wykładamy na dno foremek.  2. Piersi kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy do miękkości na 2 łyżkach oleju wraz z przyprawą kebab, pieprzem, mieloną ostrą papryką i kurkumą. Mięso układamy na frytkach. Cebulę smażymy na łyżce oleju, dodajemy pieczarki pokrojone w talarki i delikatnie solimy. Opiekamy na rumiano

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka brokułowa z jajkiem i kurczakiem - i innymi dodatkami :-) 145

pistacji - garść żurawiny suszonej - sól morska jodowana - pieprz kolorowy świeżo mielony Gotuję brokuła, jaja i piersi z kurczaka (oczywiście wszystko oddzielnie). Po ostudzeniu kroję pierś w kostkę, jaja w ósemki lub ćwiartki, oddzielam brokuła.  Na talerzach układam brokuły, jaja, kawałki mięsa, na środek dodaję makaron. Przyprawiam solą i pieprzem, a następnie posypuję startym żółtym serem.  Przygotowuję sos- czosnek

Wielopokoleniowo
Sałatka Gyros 356

przez nas lubiany. Niebawem zdradzę Wam kolejną wersję tej sałatki:) Składniki:   750g filetu z kurczaka,  2 łyżki przyprawy do gyrosa,  3 łyżki ketchupu,  2 łyżki majonezu,  puszka kukurydzy,  7 kiszonych ogórków,  1/2 główki małej kapusty pekińskiej. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec posypać przyprawą

Z miłości do słodkości
Zupa z curry 200

Cebulę pokroić w kostkę Na patelni rozpuścić masło dodać cebulkę smażyć  dodać pokrojony filet z kurczaka, posiekany czosnek smażyć aż odparuje woda 2. Do rosołu wkroić marchew i pietruszkę gotować 10 minut dodać  przyprawę uniwersalną,curry kurkumę,podsmażone mięso  gotować aż zmięknie mięso Wsypać tortellini jeszcze chwilę pogotować  Do śmietany dolać troszkę wody wymieszać z mąką

W królestwie smaków Beaty
Pierś z kurczaka w sosie curry. 227

paprykę i śmietanę, gotować na małym ogniu jeszcze około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przyprawione piersi z kurczaka obsmażyć na łyżce masła na średnim ogniu około 9 minut z każdej strony. Włożyć do gorącego sosu i zostawić na chwilę, aby mięso przeszło smakiem sosu. Podawać z przygotowanym ryżem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych