mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:445/774)

Orientalny kurczak słodko kwaśny duszony z warzywami 178

szybko i było nad wyraz smaczne i kolorowe. Składniki podudzia z kurczaka kilka czerwonych ziemniaków warzywa na patelnię z przyprawą orientalną  Hortex sos z mango ,morelami i kolendrą pieprz i sól do smaku Podudzia umyj i przełóż do szklanej miski, dodaj kilka łyżek sosu z mango. Obtocz mięso i włóż na kilka godzin do lodówki, najlepiej

Z Kuchni Do Kuchni
Domowa tortilla z miodowym kurczakiem i warzywami 195

jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku Fileta z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kebabu, liściem lubczyku i suszoną natką pietruszki. Smażymy na rozgrzanej patelni do miękkości. Pod koniec wlewamy miód i dokładnie mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut aż miód wchłonie w mięso. Pomidory, czerwoną paprykę oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską siekamy

VioletoweKucharzenie
Pomidorówka po tuningu 235

końcu mięso lubię bardziej ;)). Żona niestety nie jest już tak entuzjastycznie nastawiona. Zje, owszem, ale żeby jej taka pomidorówka zerwała skarpety to nie powiedziałbym. Dlatego spróbowałem zrobić ją trochę inaczej. Zainspirowałem się daniem zjedzonym kiedyś u Basi Ritz w moim rodzinnym mieście (Gdańsk). Przedstawiam Wam zatem krem pomidorowy z bazylią i curry. Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka (całe udko(...)przekroić grubą drewnianą łopatką. Możesz skręcić ogień do minimum. Najpierw wyjmij kurczaka – nie będzie Ci potrzebny. Potem dodaj koncentrat pomidorowy. Uwaga: zupa ma być zajebiście pomidorowa . Aż gęsta. Znam osoby, które dodają mało koncentratu i robią delikatną pomidorówkę. Tu nie o to chodzi. Mi po wyjęciu mięsa wyszło nieco poniżej 2.5 litra cieczy, do której wrzuciłem 3 słoiczki porządnego

manslogblog
Udka z chińskimi warzywami podane z makaronem ryżowym 185

odstawić na 10 minut. Kukurydzę odcedzić. Czosnek obrać i drobno pokroić. W międzyczasie udka z kurczaka (bez kości i skóry) umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić pieprzem oraz sosem sojowym. Wymieszać. W woku rozgrzać odrobinę oleju. Przesmażyć czosnek. Następnie dodać mięso. Gdy lekko się zarumieni dodać mrożone warzywa. Całość polać sosem sojowym. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś

Ugotować
Kurczak przygotowany na ryżu 358

masła, 2 szklanki ryżu, 3 cebule, sól, pieprz, Wykonanie: Kurczaka myjemy i osuszamy za pomocą papierowych ręczniczków a następnie lekko solimy i posypujemy pieprzem. 2 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy bazylię, tymianek, oregano, estragon, łyżeczkę słodkiej papryki i olej. Przyprawy mieszamy ze sobą, nacieramy nimi mięso i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Przygotowujemy

paapilotkaa
DEVOLAY Z SZYNKĄ I SEREM 299

restauracjach. Devolay powinny być smażone na głębokim oleju, dzięki temu nie rozwalają się, mięso jest soczyste, a wierzch chrupiący i złocisty.  ~~SKŁADNIKI~~ duże filety drobiowe 3 sztuki ser gouda w plastrach około 200 gram ulubiona szynka drobiowa około 12 plasterków przyprawa do kurczaka 1 czubata łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1/2 łyżeczki jaja 2 sztuki bułka tarta do panierowania

Kuchnia Paulettes
Indyk w potrawce 216

bardzo smaczne. To lekkie i smaczne danie, doskonałe na obiad. Potrawka z gotowanego mięsa drobiowego to danie, które kojarzy mi się z dzieciństwem, to danie to pozytywne wspomnienie z tego okresu. Zamiast piersi indyka można ugotować skrzydła indyka udko . Indyka w potrawce i kurczaka w potrawce uwielbia mój syn . Gdy przyjeżdża do domu to chce jeść naprzemiennie drób w potrawce(...)gołąbki i ruskie pierogi.Pracy przy przygotowania potrawki z indyka za dużo nie ma . Polecam przepis na klasycznego kurczaka w potrawce. Składniki: filet z piersi indyka ok. 600 g 1 marchew 1 pietruszka 1/8 szt. selera 1 cebula 1 liść laurowy 2-3 sztuki ziaren ziela angielskie Sól i biały pieprz do smaku 2 łyżki masła 1-2 łyżi mąki pszennej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa z botwinką, ziemniakami i udkami z kurczaka 185

Poniższą zupę możecie podać z drobnym makaronem :) Składniki: kilka młodych ziemniaków (około 0,3 kg przed obraniem) 1 pęczek botwinki wraz z burakami 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 2 ząbki czosnku 5 szklanek wody 1/2 szklanki śmietany 30% odrobina oliwy z oliwek sól, pieprz do podania ugotowany, drobny makaron posiekany koperek Na samym początku ziemniaki umyć i ewentualnie(...)buraki i czosnek. Chwilę smażyć. Następnie zalać wodą. Przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu. W międzyczasie udka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane mięso przełożyć do garnka. Zupę gotować tak długo, aż warzywa i mięso będą miękkie. Następnie dodać pokrojoną botwinkę (tj. liście). Chwilę gotować. Na sam koniec wlać śmietanę (wcześniej zahartowaną wywarem

Ugotować
Kawowa marynata do mięsa z grilla 157

deserów. Tymczasem popularne na całym świecie ziarna sprawdzają się jako przyprawa do mięs, które można usmażyć na ruszcie. Wasi znajomi i bliscy z pewnością będą zaskoczeni podaniem z grilla mięsa w niecodziennej kompozycji smakowej. Złapią się pewnie z głowę z wrażenia gdy im powiecie, że do kawowej marynaty dodaliście jeszcze cukier brązowy i… kakao. Nietypowa marynata, która jak sądzę(...)rostbefem. Śmiało możecie ją użyć do drobiu – na przykład piersi z kurczaka. Zatem bierzemy się do roboty. Będziecie pod wrażeniem bogactwa smaków. Skoro jesteśmy przy grillu polecam wam też moje inne propozycje – sałatkę ziemniaczaną , czy sałatkę z ogórkiem . Film Składniki – kawowa marynata do mięsa z grilla 3 łyżki kawy łyżka cukru brązowego łyżka kakao łyżeczka granulowanej

Kuchennyviral.pl
Kawowa marynata do mięsa z grilla 182

deserów. Tymczasem popularne na całym świecie ziarna sprawdzają się jako przyprawa do mięs, które można usmażyć na ruszcie. Wasi znajomi i bliscy z pewnością będą zaskoczeni podaniem z grilla mięsa w niecodziennej kompozycji smakowej. Złapią się pewnie z głowę z wrażenia gdy im powiecie, że do kawowej marynaty dodaliście jeszcze cukier brązowy i… kakao. Nietypowa marynata, która jak sądzę(...)rostbefem. Śmiało możecie ją użyć do drobiu – na przykład piersi z kurczaka. Zatem bierzemy się do roboty. Będziecie pod wrażeniem bogactwa smaków. Skoro jesteśmy przy grillu polecam wam też moje inne propozycje – sałatkę ziemniaczaną , czy sałatkę z ogórkiem . Film Składniki – kawowa marynata do mięsa z grilla 3 łyżki kawy łyżka cukru brązowego łyżka kakao łyżeczka granulowanej

Kuchennyviral.pl
Stripsy jak z KFC wg Aleex 167

jajko • 1 szklanka mąki • ok. ½ szklanki mleka • olej • mąka pszenna • sól • pieprz cayenne Sposób przygotowania: 1. Pierś kurczaka pokroić w podłużne paski o grubości ok. ½ centymetra. 2. Paseczki włożyć do miski, doprawić solą i 1 płaską łyżką pieprzu cayenne. Dokładnie obtoczyć kawałki mięsa w przyprawach. Odstawić na pół godziny do lodówki. 3. Z jajka, mąki, 1 łyżeczki pieprzu cayenne

W mojej kuchni
Zraziki drobiowe z szynką i serem 149

Delikatne mięso drobiowe zawsze sprawdzi się na obiad, a teraz z dodatkiem młodej kapusty czy szparagów jest super. Chciałabym zachęcić Was do zrobienia zarazików drobiowych z dodatkiem sera i smażonej szynki. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka suszonego lubczyku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki tartej bułki 1 jajko 1 cebula szalotka pokrojona

Kuchnia Beaty
TAMARYNDOWE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 153

Skrzydełka z kurczaka cudownie oblepione marynatą na bazie pasty tamaryndowej smakują doskonale. Tamaryndowiec nadaje im bardzo ciekawego słodko-kwaśnego smaku. Połączenie tak aromatycznych składników sprawia, że to zdecydowanie jedna z moich ulubionych marynat do delikatnego mięsa drobiowego. Zdaję sobie sprawę, że nie w każdym sklepie są dostępne produkty, tak egzotyczne jak pasta tamaryndowa. Naprzeciw temu z pomocą przychodzą nam sklepy(...)byłam zwolenniczką tego typu zakupów, ale na szczęście szybka realizacja, bardzo dobra jakość i różnorodność produktów przekonały mnie. Teraz z ochotą robię zakupy w sklepach internetowych :). TAMARYNDOWE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 12 skrzydełek z kurczaka MARYNATA 3 łyżki pasty tamaryndowej 2 łyżki cukru palmowego 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka oliwy z oliwek kawałek świeżego imbiru

Pieguskowa Kuchnia
Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem 1134

szynki kilka plasterków żółtego sera ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Roladki z Kurczaka z Szynką i Serem  - Sposób przygotowania: Kurczaka porcjujemy na plastry o grubości 1,5-2 cm, a następnie delikatnie rozbijamy na cieniutkie kotlety.  Przyprawiamy rozgniecionym czosnkiem (lub w proszku), słodką papryką, niewielką ilością soli i pieprzu(...)ijamy do środka i rolujemy ku górz e (jak krokiety). Mięso obtaczamy w mącę, następnie maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka, a na końcu obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (niezbyt długo, ponieważ kurczak utraci soczystość, po ok. 3-5 minut z każdej ze stron). Gotowe

Słodka Strona