Dobrze jest urozmaicić co jakiś czas nudne kanapki. Może propozycja takiej pasty jajecznej wam posmakuje. Najlepiej do past jajecznych używać jajek ekologicznych, smak i kolor o niebo lepszy... czasem nawet 2 żółtka się trafią:-) Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 7 jajek duży pęczek szczypiorku 6 łyżek sosu paprykowego (klik) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Piersi kurczaka gotujemy w rosole (ja tak zrobiłam) lub smażymy na patelni uprzednio doprawiając solą i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...