Przepis na : obiad
Zdarza się Wam ugotować rosół, a potem wyjść z domu i zjeść na mieście z całą rodziną? U mnie tak. czasem spontaniczny wypad powoduje, że obiad zostaje w domu nietknięty. I co zrobić teraz z tego rosołu? Szkoda by się zmarnował. U mnie czasem powstaje z niego Drobiowa galareta z rosołu . Składniki: 1,5 litra świeżo ugotowanego rosołu 2-3 ugotowane marchewki z rosołu 4 udka z kurczaka ugotowane w rosole 2 jajka ugotowane na twardo 5 łyżek żelatyny + 1 łyżka żelatyny z przyprawami opcjonalnie groszek konserwow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...