Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi

Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi

Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi

Clafoutis to francuski deser najczęściej z czereśniami. Ja jednak postanowiłam tym razem przyrządzić to danie w wersji wytrawnej, czyli będzie to Clafoutis z pomidorkami koktajlowymi.Składniki:- 3 duże jajka (u mnie L)- 1/2 szklanki śmietanki 30%- 1/2 szklanki mleka 3,2%- 1/2 szklanki mąki pszennej- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/2 łyżeczki soli- przyprawy: suszona bazylia, słodka papryka, czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia co dnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.