mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:431/774)

Filet z kurczaka z zielonym pesto 129

proponuję Wam filet z kurczaka z zielonym pesto i jogurtem greckim. A do tego pełnoziarnisty makaron penne. Składniki: filet z kurczaka olej do smażenia duża łyżka jogurtu typu greckiego duża łyżka zielonego pesto pół szklanki wody sól, pieprz Przygotowanie: mięso umyj i pokrój z małe kawałki na patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią pokrojone mięso, posól, popieprz i smaż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Cordon bleu chicken czyli Szwajcar z serem 184

efekt po przekrojeniu jest wtedy kiedy wypływa ser z środka.  Składniki dla 4 osób: - 4 filety z piersi kurczaka - 4 plastry żółtego sera - 4 plastry szynki - sól - pieprz - olej  Panierka: - mąka - jajko - bułka tarta Dodatkowo: - wykałaczki 1. Mięso umyć, osuszyć. Każdy kotlet nakrywamy folią do żywności i delikatnie rozbijamy tłuczkiem tak aby nie poprzerywać włókien mięsa, kotlet powinien

Apetyczna babeczka
Kociołek z kurczakiem, pomidorami i papryką 345

drobną kosteczkę, przesmażamy kilka minut na oleju w głębokim garnku. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, czosnkiem granulowanym, liściem lubczyku, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładamy do cebuli i co jakiś czas mieszamy, aż mięso zmieni kolor. Wlewamy miód i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną w 3 cm paseczki czerwoną paprykę oraz plastry pieczarek. Całość podlewamy

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, pomidorkami i mozzarellą 147

zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE W głębokiej patelni stopić masło, dodać odmrożony szpinak, umytą i pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka oraz obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość przyprawić solą i pieprzem, po czym podgrzewać mieszając, aż mięso nie będzie surowe. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju rzepakowego nieco krócej

Passions hobbies life
Balsamiczny kurczak ze szparagami 168

oliwę przesmażyć szparagi, po chwili dodać pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć przez kilka minut ciągle mieszając.  Na patelnię wlać kurczaka wraz z marynatą i smażyć prze kolejne 10-15 minut, lub do czasu aż warzywa będą miękkie, a mięso nie będzie surowe. Jeżeli sos zrobi się zbyt gęsty, dolać niewielką ilość wody. Doprawić solą i pieprzem, oprószyć ziarnami sezamu

Codzienne Gotowanie
filet z kurczaka pieczony na warzywach 169

smaku - 2 posiekane ząbki czosnku - łyżeczka ostrej papryki - ulubione zioła (u mnie mieszanka ziół greckich do kurczaka) Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i p rzekrajamy na dwa kotlety.  Składnimi marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i razem z cukinią kroimy w grube plastry, cebulę w piórka, pomidorki

Cook&Love
Roladki ze szpinakiem, serem camembert, boczkiem w sosie pomidorowym 149

suszoną natką pietruszki oraz bazylią. Dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje. Przelewamy do naczynia do zapiekania.  Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem z każdej strony. Doprawiamy sola i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy sporo szpinaku oraz kilka plastrów sera camembert. Zwijamy ciasno w rulon. Roladkę owijamy wędzonym boczkiem. Każdą roladkę układamy

VioletoweKucharzenie
Rybna zapiekanka (fit). Dorsz pieczony z ryżem, pod pomidorową kołderką. 177

Niedawno wrzuciłam przepis na kurczaka zapiekanego z ryżem i warzywami . Tę zapiekankę skonstruowałam w sposób całkiem podobny. Jest ryż, są warzywa, jednak zamiast mięsa pojawił się dorsz. Zapiekanka wyszła naprawdę zdrowa, wręcz dietetyczna, bo nie użyłam ani tłuszczu, ani innych tuczących składników, a okazała się naprawdę obłędna w smaku. Kluczem do sukcesu w tym przepisie jest odpowiednio doprawiony sos pomidorowy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zapiekanka z tortellini i kurczaka 274

przelać zimną wodą, przełożyć do miski. Fileta z kurczaka umyć pokroić w kostkę, oprószyć  solą oraz przyprawą do kurczaka podsmażyć na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni .  Por umyć pokroić na pół krążki, pieczarki na plasterki, dodać do mięsa , razem z pokrojoną na kawałki cukinią, poddusić do miękkości, wlać śmietankę i dusić do momentu  aż zacznie gęstnieć, dodać

Wanilia i Kardamon
Sałatka z wędzonym kurczakiem, melonem i sosem serowo-szalotkowym 197

Setki lat temu stosowały ją koczownicze plemiona z północnej i centralnej Europy. Metoda ta przetrwała do dziś, a tak przygotowane mięso czy ryby są ciekawą odmianą w codziennej diecie. Oto przepis na sałatkę, w której główną rolę zagrał wędzony kurczak, a towarzyszą mu słodki melon i sos serowo-szalotkowy. Składniki 1 opakowanie mixu sałat garść świeżego szpinaku 200 g wędzonej

My Chcemy Jeść
Kurczak w piwie 210

drobną kostkę boczek stopić w rondlu. Wyjąć skwarki a na wytopionym tłuszczu obsmażyć umyte i wysuszone udka (bez skóry!!) Obsmażonego kurczaka zalać piwem, po czym dodać kostki rosołowe. Warzywa umyć, obrać i pokroić w słupki a następnie dorzucić do mięsa wraz z wyjętymi wcześniej skwarkami. Dodać śliwki i pokrojoną w piórka cebulę oraz czosnek i bazylię. Dusić do miękkości

EterycznyŚwiat
Roladki z brzoskwinią i makaron z prażonym sezamem. 144

danie śmiało można nazwać wersją dla chorych, ale nie tylko osoby z niedomaganiami zjedzą je ze smakiem. 2 piersi z kurczaka paczka suszonych brzoskwiń 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne łyżka masła 2 łyżki sezamu szczypta soli 2 porcje grubego makaronu Mięso rozbijamy na dwa cienkie płaty. Z każdej strony oprószamy solą i pieprzem cayenne. Na środku kotleta układamy podwójny rządek

Dieta moja pasja
Curry z kalafiora, papryki i kurczaka. 184

różyczki. papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Cebulki dymki pokroić w talarki. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niedużą kostkę i przyprawić pieprzem czarnym i solą. Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i usmażyć, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do miski. Na powstały tłuszcz wrzucić cebulę, kalafior oraz paprykę kolorową. Mieszając, smażyć

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Paprykarz z kurczaka 176

posiekać. Na dużej patelni rozgrzać smalec. Obsmażyć kawałki kurczaka z każdej strony na złoto. Następnie dodać cebulę i smażyć z kurczakiem około 2 minut. Dodać paprykę i smażyć kolejne 2 minuty. Całość zalać 2/3 szklanki wody idusić do miękkości mięsa. Następnie dodać obrane ze skóry i pokrojone pomidory oraz czosnek i dusić kolejne 10 minut. Wyjąć mięso i dodać śmietanę

kuchnia doski