ZUPA OGÓRKOWA

ZUPA OGÓRKOWA

ZUPA OGÓRKOWA

porcja rosołowa ( porcja mięsa na wywar ) 4 średnie ziemniaki 10  średnich kiszonych ogórków 2 marchewki 1/2 pora 1  pietruszka 1/2 selera 1/2 pęczk a koperku 1/2 pęczk a pietrusz ki 2 łyżki masła 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz  Mięso gotujemy w 2,5 litrach zimnej wody na małym ogniu przez około1,5 godziny. Można użyć skrzydełek z kurczaka lub porcji rosołowej. Musimy zrobić rosół, który będzie bazą naszej zupy. Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. Marchew, sele... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchcikoweLove

Autor

Kamila AKamila A

Gotowanie z miłości do jedzenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, zupa, por , seler, mięso, ziemniaki, marchewka, skrzydełka, ogórki kiszone, rosół, kurczak, warzywa na patelnie, zupa z selera, kurczak z warzywami

Inne przepisy z KuchcikoweLove

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.