mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:406/774)

GULASZ ORIENTALNY NA MLECZKU 212

papryki ostrej 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka pieprzu PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka kroję w drobną kostkę. Dokładnie obtaczam w przyprawach. W garnku rozgrzewam 2 łyżki oleju rzepakowego. Dodaję mięso smażę na rumiano. Następnie zmniejszam ogień i dodaję warzywa mrożone najlepiej mieszankę warzyw chińskich. Wlewam 0.5 l wody. Duszę

Gotowanie Patki
Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym 356

Prosta sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym. Kurczaka oczyścić i podzielić na mniejsze części. Jeśli kawałki są bardzo grube, można je lekko rozbić tłuczkiem. Mięso przełożyć do głębokiego naczynia

Bullio
Pikantna sałatka gyros z czerwoną fasolą 335

fasoli czerwonej ketchup pikantny Jamar majonez kapusta pekińska przyprawa gyros szczypiorek 3-4 łyżki oleju z rzepaku  Przygotowanie : Filet z kurczaka myjemy, kroimy w paseczki, skrapiamy olejem, oprószamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na minimum godzinę. Zamarynowane mięso przekładamy na patelnie, podsmażamy kilka minut do miękkości. Mięso przekładamy na dno szklanej miski, oprószamy warstwą posiekanej białej cebuli, którą przykrywamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Klopsiki w sałatce z makaronem 193

panierowania olej do smażenia sos: 150 g jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/4 ogórka zielonego sól, pieprz natka pietruszki Pierś z kurczaka mielę, dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, pokrojoną bazylię. Mieszam i wyrabiam małe kulki z mięsa. Obtaczam w bułce tartej. Klopsiki smażę na wolnym ogniu z każdej strony. Na każdym gorącym klopsie układam kawałek sera lazur

wesoła kuchnia
Grillowany kurczak cytrynowy ze szparagami i jajkiem w koszulce 266

oliwek (około 3 łyżki) dodać sól, pieprz, suszoną bazylię (około 1 łyżeczki) oraz sok z cytryny. Zanurzyć w niej piersi z kurczaka i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Następnie smażyć na patelni grillowej do zarumienienia się mięsa z dwóch stron. Szparagi umyć, oderwać łyka. Ja przygotowywałam je na parze, około 20 minut. Można alternatywnie ugotować w osolonej wodzie

Ania i Marcin gotują
Tagliatelle z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym prowansalskim 280

groszku 400 g śmietany 30 % 400 g makaronu tagliatelle sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE Na głębokiej patelni rozpuścić masło. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do patelni i doprawić solą, pieprzem i dużą ilością ziół prowansalskich. Mięso smażyć na maśle z wszystkich stron do momentu, aż nie będzie surowe. Pory i paprykę umyć. Z papryki wykroić gniazdo nasienne

Passions hobbies life
Kotlety siekane z karkówki 594

kotlety z kurczaka i warzyw , Placki z kurczaka z pietruszką lub kotleciki z kurczaka i cukinii , czy kotlety siekane z kurczaka i pieczarek. Kotlety z siekanej karkówki, przepis na 12 sztuk sporych kotletów wieprzowych. Sposób na rozmnożenie mięsa 😉 SKŁADNIKI 4 plastry karkówki wieprzowej ok. 1/2 kg, 1 cebula 3 ząbki czosnku ćwiartka papryki 1 jajko, 50 ml mleka 2 łyżki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Piersi kurczaka z włoską nutą 171

gałązek świeżego drobno posiekanego lubczyku lub 2 szczypty suszonego roztartego w dłoniach drobno posiekana pietruszka do posypania potrawy WYKONANIE: piersi kurczaka kroimy w większą kostkę,  przygotowujemy marynatę: czosnek, cebula, rozmaryn, lubczyk, pieprz, sól, oliwa,  do marynaty wkładamy mięso, odkładamy do lodówki na noc, szynkę kroimy na paski, smażymy na rozgrzanej łyżce masła, chrupiącą szynkę odkładamy na papier

Kuchnia Beaty
Mieszanka do potraw chińskich i "Dzieczyna z pociągu" 230

słupki (podobne do pędów bambusa). Na głębokiej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju. Wrzucić pokrojoną pierś kurczaka oraz marchew i seler. Gdy kurczak przestanie być surowy, dorzucić krążki pora i imbir. Poddusić. Na patelnię wlać tyle wody, by przykryła mięso i warzywa.  Dorzucić odcedzone pędy bambusa. Większe kawałki grzybów mun pokroić w paski. Wrzucić grzyby na patelnię. Dodać jeszcze mieloną

Weekendy w domu i ogrodzie
Tikka masala - czyli kurczak w indyjskim sosie 200

się z dodaniem przyprawy pod sam koniec.  Smażymy mieszając, aż cebulka łądnie zbrązowieje. Zalewamy całość bulionem, passatą oraz dodajemy koncentrat. Kurczaka kroimy w ok. 2-3 cm kostkę i dorzucamy do powstającego sosu. Przykrywamy i dusimy, aż mięso zmięknie. Po tym czasie odkrywamy sos, dodajemy śmietankę i pastę z tamaryndowca i smażymy na małym ogniu jeszcze

Kuchnia od dwojga
Kotleciki z piersi z kurczaka 170

ząbki czosnku, średnią cebulę, olej do smażenia. Czosnek i cebulę obierz z łupinek, drobno posiekaj i przełóż do miski. Piersi z kurczaka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Usuń z nich skórę i ostrym nożem odetnij mięso od kości. Zacznij od nacięcia wzdłuż mostka. Tak przygotowane filety pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski z cebulą

blog.moje-pasje.info
Meksykańska potrawka z kurczaka 147

szczypta bazylii duża szczypta oregano łyżeczka pieprzu ziołowego płaska łyżka soli szczypta pieprzu czarnego łyżeczka czosnku granulowanego lub 2 ząbki czosnku Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na średniej wielkości kawałki i posypać solą oraz pieprzem. Podsmażyć do ścięcia się mięsa (wtedy też smażyć drobno posiekany czosnek). Dodać pokrojoną w słupki paprykę i wlać pomidory. Chwilę dusić, a następnie przelać do garnka

Karola gotuje
Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem 265

miniony weekend zaszaleliśmy: na stół wjechała pieczona kaczka wypchana aromatycznymi jabłkami. Przyzwyczajeni do kurczaka lub indyka nie bardzo wiedzieliśmy czego spodziewać się po upieczeniu kaczki - czy będzie nam smakowało kacze mięso, czy w ogóle pomysł napychania jej jabłkami jest dobry, czy ptak za bardzo się nie wysuszy w piekarniku. I wiecie co? To był strzał w dziesiątkę! Po prostu orgazm

W kuchni Katie
Piersi kurze z sosem porowym 214

paseczki, pieczarki umyć i pokroić w grubsze plasterki. Na patelni roztopić masło i obsmażyć pora i pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Kurczaka obsmażyć na tej samej patelni co smażył się por. Gdyby była za sucha dodać odrobinkę masła.Mięso powinno być lekko zarumienione. Do żaroodpornego naczynia wyłożyć obsmażone na masło i na to położyć pora z pieczarkami. Zalać wszystko śmietaną

Kuchnia Pokoleń
Lunchbox #5 - makaron razowy z rukolą i kurczakiem. 250

rukoli 3 suszone pomidory (można zastąpić połówkami pomidorków koktajlowych), pokrojone drobno 1 łyżeczka łuskanego słonecznika, nieprażonego, bez soli pieprz 1. Pierś kurczaka wrzuć na patelnie i zalej niewielką ilością wody. Duś chwilę pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie gotowe. Powinno być miękkie i soczyste. 2. Ugotuj makaron al dente, następnie przepłucz go zimną wodą.  3. Wymieszaj makaron

Powiedz dietom nie
KURCZAK NA RYŻU Z WARZYWAMI 262

ziołami i przyprawami. Na blachę wysypać ryż, na to warzywa mrożone. Całość zalać gorącą zalewą. Na wierzchu ułożyć kawałki kurczaka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około półtora godziny, co chwilę polewając wierzch mięsa zalewą, aby się nie wysuszyło

Zrób to smacznie
Gołąbki w liściach botwinki, ale całkiem inaczej 196

botwinki, kolorowej botwinki. Wyjęłam je w domu i wiedziałam, że jedyne co mogę z nich zrobić to gołąbki, ale że mięsa mielonego w domu brak, pomysł przyszedł sam.  Gołąbki w liściach boćwiny liście boćwiny zielone udka z kurczaka bez skóry i kości  250 ml maślanki  2 łyżki zielonego curry 10 szparagów zielonych  ( bez twardych końcówek

Kuchnia na wzgórzu
Zapiekanka makaronowa z brokułami i kurczakiem. 408

umieścić wszystkie składniki licząc od kremówki (zachować 1/4 startego sera). Podgrzewać powoli mieszając do rozpuszczenia i połączenia wszystkich elementów.  Pierś kurczaka drobno posiekać. Świeży brokuł podzielić na różyczki i zblanszować. Mrożony - rozmrozić. Kulki mozzarelli przekroić na pół. Mięso, brokuła i mozzarellę połączyć z makaronem. Zalać sosem i delikatnie wymieszać. Posypać resztą startego sera. Wstawić do piekarnika rozgrzanego

zadanie-gotowanie
Kąski w cieście 404

podwójne piersi z kurczaka sól, vegeta 2 jajka 2 szkl. mąki 1 szkl. mleka przyprawa do kurczaka Pierś z kurczaka zalać zimną wodą, dodać vegetę, sól, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut na średnim ogniu ( mięso powinno być lekko twarde). Wyjąć, a gdy przestygnie pokroić na niewielkie kawałki. Jajka rozkłócić, wymieszać z mąką i mlekiem, dodać przyprawę [ciasto

Moje domowe kucharzenie
Kremowa zupa serowo-pieczarkowa 247

pieprz vegeta przyprawa maggi w płynie pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki masła Sposób przygotowania: Do garnka wkładamy udka z kurczaka, dodajemy listki laurowe,  ziarna ziela angielskiego i pieprzu,zalewamy 3 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy razem z pieczarkami na maśle. Z wywaru wyjmujemy mięso, dodajemy przesmażone pieczarki

Bajeczna Kuchnia
GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY 261

KUS Składniki: filety z kurczaka opakowanie jogurtu bałkańskiego 3 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki curry czerwona słodka papryka czarny pieprz sól Kurczaka pokroiłam na większe kawałki. Dodałam przyprawy i wymieszałam. Polałam jogurtem,wymieszałam i odstawiłam do lodówki. Nakłuwałam mięso na patyczki do szaszłyków.   Smażyłam na grillowej patelni z odrobiną oleju. Po paru chwilach mamy już pyszne szaszłyki. Idealnie pasuje

potrawyregionalne
KRUPNIK 190

mamy pomysłu na obiad. Najbardziej znana polska zupa. Zdrowa kasza i warzywa w zupełności wystarczą. Oczywiście jak najbardziej można dodać skrzydełka kurczaka, żołądki czy żeberka. Zupa staje się wtedy bardziej treściwa. Ja postanowiłam tym razem przygotować ją bez mięsa, wykorzystałam natomiast galaretkę z pieczeni. Powiem,że smakowała wyśmienicie. Idealnie rozgrzewa i syci.Polecam!   Składniki: 2 litry wody 1 marchew

potrawyregionalne
danie chińskie- sajgonki z warzywami i ryżem 299

firmy Iglotex, dlatego, że biorę udział w konkursie "Patelnia pełna smaków" Składniki: 1/2 opakowania "warzywa na patelnie orientalne" 1 pierś z kurczaka 3/4 szklanki ryżu 2 łyżki przyprawy do chińszczyzny 8 arkuszy papieru ryżowego sól tłuszcz do smażenia Mięso pokroić na drobną kostkę, wymieszać z połową przyprawy i usmażyć. Warzywa wrzucić na tłuszcz, posypać przyprawą i dusić pod przykryciem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Schab pod pierzynką ze szpinaku i żółtego sera 217

CZOSNEK I ŚMIETANKĘ ,CHWILĘ MIESZAMY AŻ ZACZNIE BULGOTAĆ SCHAB UKŁADAMY W NACZYNIU ŻAROODPORNYM( U MNIE ZNALAZŁ SIĘ TEŻ KAWAŁEK PIERSI Z KURCZAKA,DLA MOJEJ CÓRCI-I MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ ,ZE SPOKOJNIE MOŻNA TEN PRZEPIS WYKORZYSTAĆ DO  TEGO MIĘSA,BO BYŁO RÓWNIE DOBRE) ,PRZYPRAWIAMY ODROBINĘ PRZYPRAWĄ DO GIROSA ZALEWAMY MIĘSO NASZYM SOSEM I PIECZEMY W PIEKARNIKU ROZGRZANYM DO 180 STOPNI

Swojskie jedzonko
Kotleciki z piersi kurczaka w cieście. 229

jedną pojedynczą pierś na dwie osoby, czyli tak jak na normalne kotlety), 2jajka, mleko, mąka, sól, pieprz, natka pietruszki. Przygotowanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę lub przekroić pierś wzdłuż i rozbić - w zależności jaką kto woli formę kotleta. Mięso posolić i popieprzyć. Ciasto: Przygotować głęboki talerz lub miseczkę. Wbić jajka, wlać mleko, wsypać mąkę, posiekaną pietruszkę, posolić i popieprzyć. Wymieszać

W kuchni u Moniki
Zupka jarzynowa z burakiem i kurczakiem dla niemowlaka 216

Witam. To ostatnia zupka dla niemowlaka, jaką znalazłam w swoim archiwum ze zdjęciami. Składniki: kawałek buraka kawałek kurczaka ziemniak marchewka pietruszka seler ryż masło woda Sposób wykonania: 1. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę. 2. Mięso myjemy, kroimy na mniejsze części. 3. Warzywa i mięso zalewamy wodą, gotujemy, po jakimś czasie dodajemy łyżkę ryżu. Całość gotujemy do miękkości, w razie potrzeby

Kuchnia domowa Ani
Kurczak w sosie cebulowym z tymiankiem 200

cebula zmięknie dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Smażymy  tak długo aż pieczarki odparują nadmiar wody. W naczyniu żaroodpornym wykładamy kolejno kurczaka, pieczarki z cebulą. Zupę cebulową w proszku mieszamy z kremówką i surowym jajkiem i tymiankiem. Zalewamy mięso. Pieczemy pod przykryciem ok. 30-40 minut w 180 stopniach

Pobite gary Barbary
Kurczak w żurawinowej galarecie 220

Smaczna przystawka Składniki 2 filety z kurczaka 400 g świeżej żurawiny 200 g cukru 2 łyżki żelatyny 2 łyżki oleju sól ,pieprz Przygotowanie   Mięso dokładnie opłukałem , osuszyłem . Natarłem solą i pieprzem , skropiłem olejem , odstawiłem w chłodne miejsce. Żurawiny umyłem , w rondelku zasypałem cukrem , skropiłem wodą , zagotowałem , stale mieszając . Gotowałem do momentu , aż cukier się rozpuści , a owoce rozgotują. Wtedy

R'n'G Kitchen
Sałatka egzotyczna z brzoskwinią i pędami bambusa 238

łyżki oleju 1 łyżka majonezu przyprawa hiszpańska do smaku sól do smaku pieprz świeżo mielony do smaku Sposób wykonania: Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy kroimy w drobną kostkę oprószamy przyprawą hiszpańską z dodatkiem kurkumy, obsmażamy na patelni aż mięso będzie miękkie, odstawiamy do wystudzenia. Ryż gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy do miski, studzimy. Brzoskwinie, osączamy kroimy

Wanilia i Kardamon
Łazanki z młodą kapustą i kurczakiem 326

pokroić w kostkę . Kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki .  Na patelni rozpuścić 4 łyżki masła wrzucić cebulkę i pokrojonego kurczaka. Dodać troszkę Vegety , pieprzu i przyprawy do smalcu domowego. Wszystko lekko podsmażyć. Do ugotowanej kapusty przełożyć mięso z cebulą. Dodać 3 łyżki ketchupu , przyprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem , wszystko dokładnie wymieszać. Kapustę połączyć z ugotowanym makaronem

Sama słodycz i szczypta chili
Leczo 208

dodajemy pomidory i jeszcze chwilę dusimy. Na końcu wrzucamy duszonego kurczaka i doprawiamy solą, pieprzem, papryką i koncentratem pomidorowym. Zamiast kurczaka można też użyć kiełbasy czy parówek – kroimy na małe kawałki i podsmażamy. Jeżeli ktoś nie jada mięsa to polecam część z samymi warzywami – też jest pyszna Smacznego

Kuchenne Wariacje
Piccata z dorsza z kaparami 367

rybę smażymy na maśle, nie dodawałam dodatkowej porcji na końcu. Najpopularniejszym daniem jest włoska cielęcina piccata, w USA można spotkać kurczaka piccata, a ja uważam, że świetnie do tej rzadkiej, kwaśno-słonej polewy pasuje właśnie delikatne mięso ryby. Dorsz zyskał charakteru. Podałam go z rukolą oraz ziemniaczkami hasselback (zrobiłam średniej wielkości ziemniaki, które piekły się 60 minut). Piccata z dorsza

Poezja smaku
Dania z makaronem 412

Spaghetti serowo-brokułowe     Makaron creste z kurczakiem i brokułem   Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem     Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym     Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym   Zielone spaghetti

Passions hobbies life
Szybki obiad - Kurczak i szparagowa sałatka 218

szparagów, garść świeżych liści szpinaku, garść ugotowanego zielonego groszku, 1/4 cytryny, oliwa z oliwek,  sól, świeżo zmielony czarny pieprz Pierś kurczaka należy umyć i oczyścić, wysuszyć i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wkładamy mięso i przesmażamy z każdej strony po kilka minut do uzyskania ładnego zrumienienia. W międzyczasie wrzucamy na patelnię świeże listki tymianku

Plate of Joy
Skrzydełka z grilla 201

ostra (+ewentualnie słodka) oliwa z oliwek Skrzydełka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami (solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, a także przyprawą do kurczaka lub grilla) i skropić oliwą z oliwek. Następnie każde skrzydełko zawinąć, aby podczas grillowanie żaden kawałek mięsa nie utknął na ruszcie (końcówkę skrzydełka przewinąć na drugą stronę, tak aby całość utworzyła trójkąt). Przygotowane skrzydełka wstawić na kilka godzin

Ugotować
Grillowany kurczak w musztardowej marynacie z pestkami dyni na szpinaku 245

użyć zwykłej patelni, efekt będzie troszkę inny ale smak nadal rewelacyjny :). Oczywiście zamiast patelni grillowej, możesz użyć grill elektryczny. Przygotowanie: Podzielić kurczaka na 2 cienkie płaty. Zrobić marynatę z tymianku, kolendry, musztardy, soli i pieprzu. Obtoczyć w marynacie mięso. Poczekać 10-15 minut. Posypać z dwóch stron pestkami dyni. Położyć na patelni grillowej- grillować z dwóch stron, podlać oliwą

KreatywnePiny
Zapiekanka z żółtym ryżem, kurczakiem i brokułami 1008

minut często mieszając. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. W dużym naczyniu żaroodpornym mieszamy ryż z marchewką i cebulą.   Dodajemy kurczaka i brokuły.  Posypujemy startym serem.  Wstawiamy do piekarnika na około 7 minut, by aromaty warzyw i mięsa się połączyły, a ser roztopił.    Od razu podajemy. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka warzywna z kurczakiem 345

więc postanowiłam coś takiego przygotować. Chciałam, żeby danie było szybkie, zawierało warzywa oraz jak najmniej tłuszczu. Koniecznie musiało się znaleźć tam mięso, żeby było bardziej sycące. Analizując te wszystkie elementy wpadłam na pomysł zrobienia zapiekanki warzywnej z kawałkami kurczaka. Składniki: -pojedyncza pierś z kurczaka; - po pół brokuła i kalafiora (mogą być mrożone); -0,5 kg ziemniaków; -2-3 marchewki

dom-agi.pl
Placki ziemniaczane z gulaszem drobiowo cukiniowym 276

porcję ciasta ziemniaczanego formując placuszki. Smażymy na złoto z dwóch stron. Gulasz drobiowy z cukinią  SKŁADNIKI: 300 g piersi z kurczaka 1 mała cukinia 1 cebula biała 1 łyżka koncentratu 2 łyżki oleju sól pieprz szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Cebule obieramy kroimy w kostkę.  Cukinie myjemy i kroimy w kostkę.  W rondlu rozgrzewamy olej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak w białym winie wg Rachel Khoo 321

Zdjąć z ognia i dodać śmietanę oraz sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.  Roztopić masło na patelni i usmażyć kurczaka/ indyka pokrojonego na kawałki do przyrumienienia. Dodać pieczarki pokrojone w cienkie plastry i smażyć do miękkości mięsa. Mięso i pieczarki polać sosem i posypać estragonem/ natką pietruszki

Humanistka w kuchni
Łosoś na parze 208

Aktualnie jestem po operacji (usunięcie woreczka żółciowego) i muszę utrzymywać dietę (nie można jeść dań ciężkostrawnych, czosnku, cebuli, pieczonego mięsa itp.). Ale kto powiedział, że jedzenie na diecie nie może smakować? Po jedzeniu na okrągło gotowanego kurczaka, byłam zachwycona tym, jak wspaniale smakuje łosoś zrobiony na parze. I taką propozycję obiadu chcę Wam przedstawić: łosoś gotowany na parze z ziołami

Passions hobbies life
Butter chicken 199

masło i wrzucić cebulę. Posypać solą i smażyć mieszając ok. 3 minut aż zmięknie. Po tym czasie zwiększyć ogień i wrzucić kurczaka z marynatą. Przesmażyć kolejne 3 minuty. Dolać wody, listki laurowe, przykryć i dusić 30 minut aż mięso się ugotuje.  Po tym czasie dodać śmietanę, wymieszać i gotować bez przykrycia kolejne 15 minut aż sos zgęstnieje. Jak zawsze

W kuchni wieczorem
Udka kurczaka w porterze 235

ziol jest znakomity.Udka sa bardzo soczyste .Kurczaka w ten sposob przygotowywal Alexander Herrmann w programie TV "Topfgeldjäger".Przepis jest niezwykle prosty i latwy,a jedyna trudnosc to usuniecie kosci z udek.Koniecznie wyprobujcie ten przepis,a odkryjecie na nowo smak kurczaka.Skladniki na 4 porcje:4 udka kurzetymianek,oregano lub majeranek sol,pieprzpiwo PorterWykonanie:mieso umyc,osuszyc i wyciac kosci.Delikatnie naciac mieso

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Polecane książki kucharskie: Jamie Oliver – Gotuj sprytnie jak Jamie (recenzja i opinia) 228

wydało krakowskie wydawnictwo Insignis. Na codzień programy Jamiego możecie oglądać na antenie telewizji Kuchnia+.W książce znajdziesz m.in. porady:jak poporcjować kurczaka,jak mądrze kupować owoce i warzywa na targu czy supermarkecie,jak wykorzystać niedopite wino,jak kupować mięso w sklepie,jak przygotować tańszy, niestandardowy typ steka,jak wykorzystać pozostałość z pieczenia mięsa (sos i tłuszcz),jak wykorzystać resztki warzyw

WojnaNaSmaki.pl
Kurczak z warzywami na ryżu 2018

patelnię orientalne - 450 g  ( IGLOTEX)sól i pieprzpapryka ostrasos słodko - kwaśny - 200 gtłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na grubsze kawałki. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażymy, posypaną papryką mięso. Warzywa wrzucić na rozgrzany tłuszcz, smażyć często mieszając. Następnie dodać przyprawę orientalną, wymieszać. Ryż ugotować w osolonej wodzie

Kuchnia Danusi
galaretka drobiowo-wołowa z chilli papryczką... 216

natka pietruszki posiekana, 1 sztuka papryczka chilli, 1 opakowanie żelatyna, 1 łyżka vegeta, - do smaku maggi - ile potrzeba cytryna ugotować porcje kurczaka, szponder z warzywami do miękkości w 3 litrach wody do smaku doprawić vegetą i maggi ostudzone mięsa obrać z kości i pokroić, ze szpondra tylko chude mięso pokroić, marchewkę też pokroić w kostkę papryczkę chilli razem z pestkami

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z kurczakiem na szybko 618

roli głównej. Makaron jest niezastąpiony, jako baza niezwykle prostego, szybkiego do zrobienia i smacznego dania.Składniki : 500 g piersi z kurczaka makaron papryka 3 ząbki czosnku duszone pomidory lub przecier natka pietruszki olej sól, pieprz, majeranek, oregano Mięso czyścimy i kroimy w kostkę ok. 2-3 cm. Obsmażamy na oleju, posypujemy solą i resztą przypraw. Dolewamy tyle wody żeby zakryła

prawdziwe jedzenie
Drobiowe roladki z żółtym serem 255

sera,2 łyżeczki przyprawy do drobiu,3 łyżki oleju,2 woreczki ryżu pełnoziarnisty, do posypania: natka pietruszki.Przygotowanie:    Piersi kurczaka przecinamy i rozbijamy na kotlety. posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu. Następnie na każdym kawałku mięsa kładziemy żółty ser i zawijamy roladki. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Podczas smażenia przewracamy. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki

Aga w kuchni
Roladki z kurczaka z orzechami i oliwkami. 257

trochę orzechów w naszym sadzie i postanowiłam je wykorzystać na obiad. Roladki z kurczaka z orzechami i oliwkami. Składniki: Filety z kurczaka; cebula; 100 g orzechów włoskich; garść oliwek zielonych; pietruszka wedle uznania; 1 łyżka masła; sól, pieprz. Mięso dokładnie płuczemy i rozbijamy cieniutko. (Między dwoma kawałkami foli tłukę kurczaczka pięścią :) ). Posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło

Miksturownik
58.Lekka wiosna na talerzu: czyli kolorowa sałatka ryżowa! 264

oraz doprawiamy solą i pieprzem. Na dobrze rozgrzanej warstwie oliwy na patelni smażymy na średnim ogniu po kilka kawałków piersi z kurczaka aż do osiągnięcia złocistego koloru z jednej i drugiej strony powierzchni każdego kawałka. Po usmażeniu kawałki mięsa możemy je odsączyć od tłuszczu na papierowym ręczniku(jednak nie jest to konieczne), a kolejno odstawiamy do ostudzenia.  W dość

Symfonia Smaków
Kurczak na niedzielny obiad 253

naczynia z kurczakiem kładziemy liście laurowe i wanilię wyłowioną z garnka oraz wlewamy część przygotowanej mikstury tak by skropić nią kurczaka. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180C przez 2 godziny. Od czasu do czasu zraszamy mięso przygotowanym sosem

Przysmaki Karolki
Made in Blond, czyli pakt chińsko - włoski :) 233

łyżeczki cukru oregano suszone makaron a`la Italiana Fettucionne Czanieckie Makarony kawałeczek sera żółtego  gałązki świeżego oregano Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. W woku rozgrzewamy niewielką ilość masła, do której wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony. Kiedy mięso jest już usmażone układamy na nim mrożone warzywa, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym

Blondynka Gotuje
Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki 202

Pewnie tak jak ja większość z Was lubi smak dipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa.  Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy(...)lodówce. Po tym czasie, fileta wyjmujemy z marynaty ( przytrzymujemy aby lekko obciekł )) i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do pozostałej marynaty dodajemy mąkę, mieszamy i dodajemy do mięsa. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze przez chwilę. Od czasu do czasu mieszamy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem 251

gęstym sosem lub surówką Czas wykonania: 30 min  (+ 1 godzina oczekiwania) Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej (100 g) 250 g fileta z kurczaka lub indyka 50 g świeżego szpinaku (można dodać 80 g mrożonego) 3 jajka 4 łyżki mąki krupczatki (może być pszenna) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka masła(...)podsmażyć na łyżce oleju przez 5 – 10 minut. Tak upieczone mięso dodać do kaszy. Następnie na łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i liście szpinaku, do czasu aż szpinak będzie miękki. Dodać do kaszy i kurczaka. Zawartość miski wymieszać. Wbić jajka i dodać obie mąki oraz przyprawy, ponownie wymieszać. Masę przekładać

KuchniaWeDwoje.pl
Pyszna zapiekanka z młodą kapustą 221

kalorii około 32 kcal w 100 g. Na dzisiejszy obiad zrobiłam zapiekankę z dodatkiem tego warzywa, ryżem i mięsem drobiowym- można powiedzieć dietetyczny obiadek.  Zapiekanka wyglądał jak lazania, a smakowała jak gołąbki. Polecam wszystkim. SKŁADNIKI: 0,5 kg fileta z kurczaka mała główka kapusty 1 szalotka 2-3 ząbki czosnku gęsty sok pomidorowy lub  2 czubate łyżki koncentratu(...)cztery części, wyciąć głąb, gotować w wodzie z dodatkiem vegety 10 min., ryż ugotować(do wody dodać vegety), wystudzić, cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać mięso, przesmażyć z dodatkiem soli i pieprzu na oliwie, wystudzony ryż połączyć z mięsem mielonym, cebulą i czosnkiem i rozkłóconym jajkiem, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, na dno naczynia wlać 1/2 szkl

Kuchnia Beaty
Sałata z kurczakiem i suszonymi śliwkami 168

tymianek i rozmaryn (posiekane) – 1 pierś z kurczaka (ugotowaną na parze) Zacznijcie od przygotowania sosu. W garnku podgrzejcie odrobinę oliwy wraz musztardą a po chwili dodajcie jogurt i posiekane zioła. Odstawcie na bok. Umyjcie sałatę i porwijcie na mniejsze kawałki, osuszcie. Na talerzu układajcie sałatę i kawałki mięsa, posypcie śliwkami i całość polejcie jeszcze ciepłym dressingiem. Gwarantuję

Szybko Tanio Smacznie
Pad Thai 208

trzcinowego cukru 3 łyżki orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżeczka ziaren sezamu Plastry limonki Sposób wykonania: Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę mieszamy w misce z olejem ryżowym, sosem rybnym oraz sojowym, wkładamy na godzinę do lodówki i marynujemy. Po tym czasie mięso przekładamy z pokrojoną cebulą do woka, obsmażamy na silnym ogniu kilka minut, dodajemy kiełki fasoli, pastę

Wanilia i Kardamon
Kurczak po Blondyńsku! :D 315

rzodkiewki łyżka ziaren słonecznika uprażonego na suchej patelni Wykonanie: W woku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w średnią kostkę pierś z kurczaka. Obsmażamy z każdej strony. Posypujemy sola prowansalską, ognistą mieszanką i pieprzem i dusimy klika minut. Po tym na mięso wkładamy mieszankę mrożonych warzyw, przykrywamy i dusimy do momentu, aż warzywa będą kruche. W tej mieszance najwięcej czasu potrzebują pędy(...)mojej balkonowej uprawy, którą możecie zobaczyć na fanpage`u na portalu Facebook w albumie BLAKON 2014 :) CAŁOŚĆ: Ja w pierwszej kolejności wyłożyłam kaszę, na części której wyłożyłam warzywa z kurczakiem, a obok umieściłam sałatkę. Podczas jedzenia i tak wszystko wymieszało się na talerzu tworząc naprawdę ciekawy i super smak! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - garnek

Blondynka Gotuje
Kurczak po chińsku 198

paski i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Do podsmażonego kurczaka dodajemy pokrojoną w plasterki paprykę, drobno posiekany czosnek, kukurydzę oraz kapary. Składniki polewamy miodem, sosami, magii oraz solą i pieprzem, wszystko razem smażymy około 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, przekładamy na talerz i polewamy przygotowanym sosem z mięsem i warzywami

Zainspirowana w kuchni
Makaron z kurczakiem i orzechami nerkowca 205

pieprz do smaku - olej do smażenia 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.  2. Mięso oczyszczamy z błon, a następnie płuczemy, osuszamy, kroimy w niewielką kosteczkę i oprószamy przyprawami (z wyjątkiem gałki muszkatołowej) oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 3. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju przez 7 min. 4. Jogurt/śmietanę łączymy z parmezanem i dodajemy do kurczaka

Bez Cebuli
Krokiety z mięsem 245

może dać więcej do smaku ) Składniki na farsz: 1 duża lub 2 małe ćwiartki z kurczaka 1 mała cebulka sparzona i podduszona na oleju sól, pieprz do smaku 1. Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać i odstawić na czas przygotowania farszu.   2. Mięso z rosołu pozbawiamy kości, chrząstek i skórek, mielimy w maszynce. Dodajemy do niego zeszkloną cebulkę, całość

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania