mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:402/774)

Sos słodko-pikantny do mięsa 183

Prosiliście, więc macie. Jak przygotować różne sosy do potraw: Sos pomidorowy Sos szpinakowo-śmietanowy z kurczakiem Sos śmietanowy z kurczakiem do makaronu (błyskawiczny) Sos śmietanowo-serowy do makaronu sos pieczeniowy Przepis na sos holenderski . Sos słodko-pikantny do mięsa: Składniki: 3 łyżki cukru trzcinowego 2 szklanki wody 4 łyżki sosu sweet chilli 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżka sosu ostrygowego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoika 167

Kupując gotowe pasztety ze sklepu musimy się liczyć z tym, że skład bywa różny. Często jest to mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, całe mnóstwo tłuszczu, a zamiast przypraw glutaminian sodu (E621). Najlepiej więc zrobić własny pasztet, tym bardziej, że sami decydujemy jak go doprawimy. Poniższy przepis znalazłam na blogu pod linkiem: Pasztet słoikowy , zmieniłam jedynie dodane przyprawy.  Z poniższego(...)łyżka oleju do wywaru można dodać również warzywa (ja nie dodałam) WYKONANIE Łopatkę wieprzową, udka z kurczaka, piersi z kurczaka i słoninę umyć, włożyć do dużego garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą i gotować do miękkości. Ugotowane mięso wyciągnąć, zaś wywar zostawić. Wątróbkę umyć i podsmażyć na oleju. Kaszę mannę zalać 1,5 szklanki wrzącego wywaru i zostawić

Passions hobbies life
Kilka pomysłów na... 168

długiego czasu(naprawdę długiego), bo za bardzo lubię jednak jaja, nabiał, czy rybę i tego kurczaka. Po prostu czasami lubię tak czegoś nowego popróbować, czy w inny sposób też wyjdzie. Tak wiec praktycznie cały dzisiejszy post (z lekkim wyjątkiem) pozostaje wolny od nabiału, mięsa, czy innych zwierzęcych produktów :) I tu nachodzi mnie myśl, czy właśnie nie robić takich podziałów

More food, love and dreams
Szaszłyki wieprzowe po tajsku - moo ping 147

100ml mleka kokosowego 60ml oliwy 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki białego pieprzu 450g wieprzowiny (schabu, można zastąpić piersią z kurczaka) pokrojonej w cienkie paski (około 0,5cm) Przygotowanie :  W misce połączyć wszystkie składniki marynaty, następnie dodać mięso i dokładnie wymieszać, aby mięso pokryło się sosem. Przykryć i odstawić na co najmniej 30 minut. Przygotować patyczki do szaszłyków

Codzienne Gotowanie
Pierś z kurczaka w czerwonym winie z marchewką i zielonym groszkiem 167

Kurczak w czerwonym winie to flagowe danie kuchni francuskiej. Słynęła z niego między innymi mistrzyni Julia Child. Przygotowanie tego dania w oryginalnej wersji jest nieco trudne i może odstraszać, dlatego przygotowałyśmy dla Was uproszczoną wersję tego dania. Mimo, że łatwiejsze w przygotowaniu to nic nie traci z kruchości mięsa i wyrazistego smaku sosu na bazie czerwonego wina. Danie to doskonale(...)przygotowania: 20 minut + 30 minut gotowania Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 marchewki ½ puszka zielonego groszku Szklanka bulionu Szklanka czerwonego wina Cebula 2 łyżki mąki pszennej Łyżka przecieru pomidorowego Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, tymianek, liśc laurowy, słodka papryka, oregano Masło i olej do smażenia Dodatki do mięsa: ziemniaki, kasza lub pyzy Mięso oczyszczamy z błonek i kroimy

Kolizje Smaków
Filet z Kurczaka ze Szpinakiem w Szynce Parmeńskiej 188

Połączenie słonej szynki parmeńskiej z filetem z kurczaka - idealnie. Wszystko na talerzu tak świetnie się uzupełniało, sałatka z quinoa , kurczak ze szpinakiem, ja jestem jak najbardziej na tak. Czy trudno się to robi? Absolutnie nie! Nie proponuję żadnego zawijania mięsa, wystarczy po prostu ponacinać, w szczeliny powciskać szpinak, a potem owinąć cieniutkimi plasterkami szynki. To naprawdę proste. Przy okazji sprawdziłam(...)musimy smażyć w dużej ilości tłuszczu odpuściłam sobie mycie patelni po smażeniu szpinaku, po prostu wyłożyłam szpinak do miski, a na patelnię położyłam zawinięte w szynkę filety z kurczaka, a potem patelnię razem z filetami wstawiłam do piekarnika. Dla mnie taki układ jest idealny, bo nie musiałam brudzić dodatkowych blach, żadnego papieru do pieczenia, wszystko praktycznie na jednej patelni. Polskim

Blondynka Gotuje
Domowy kebab z grillowanym kurczakiem 443

wraz z mięsem. Po daje zawsze z dużą ilością sosu czosnkowego, na który przepis znaj dziecie ---> TUTAJ A Wy lubicie domowe fast foo dy? :) Skła dniki: 300ml śmietany 18% 5-6 dużych ząbków czosnku sól, pieprz szczypta cukru   4 wrapy pomi dor 1/2 papryki garść rukoli cebula 1/3 ogórka 2 ogórki kiszone pierś z kurczaka  3 łyzki(...)łączę bazylię, paprykę, sól, pieprz, przyprawę gyros oraz oliwę. Obtaczam w panierce kurczaka i grilluje z obu stron. Kroje w cienkie plasterki po zgrillowaniu. Warzywa drobno kroję, delikatnie solę i mieszam. Wrapy smaruję ketchupem, wykładam 2 łyżki sałatki i polewam sosem czosnkowym. Na warzywa wykładam pokrojone mięso i jeszcze raz warzywa. Składam wrapa tak, aby warzywa z sosem nie wypadły

ChilliJemy
Boczek z grilla 183

ważna sprawa to technika grillowania. Ze względu na sporą zawartość tłuszczu nie obędzie się tutaj bez aluminiowej tacki – położenie takiego mięsa bezpośrednio na ruszcie groziłoby małą katastrofą . Ponieważ nie jest ono również tak delikatne jak np. filet z kurczaka czy większość grillowanych ryb, potrzebuje znacznie więcej czasu. Dlatego pokrojony w plastry i zamarynowany boczek najpierw pieczemy pod przykryciem z folii(...)mało i nie za dużo – a wówczas efekt końcowy będzie w sam raz. Zresztą zwiększona zawartość tłuszczu, który w międzyczasie się wytapia, pozwala na odpowiednio długie pieczenie, dzięki czemu mięso stanie się miękkie i delikatne. Boczek z grilla 2016-06-26 21:27:06 Delikatny i aromatyczny boczek z grilla w lekko pikantnej marynacie. Prosty przepis na letnie biesiady przy

Kulinarna Pokusa
Rosół staropolski – bogata zupa rodem z Mazowsza 148

rosół znalazłam w jednej z licznych książek jakie posiadam. Zaintrygował mnie dodatek wątróbki do zupy a i ilość użytego mięsa jest też spora. Jak będziecie mieli ochotę na porządną zupę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 porcje rosołowe z kurczaka 500 gram wołowiny typu antrykot 100 gram wątróbki drobiowej 2 ½ l wody 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 1 cebula

Smaki Ewy
Pikantny kurczak zapiekany w pomidorach 139

ketchup, olej, curry, cukier, sól i pieprz wymieszać w miseczce, a następnie wlać do mięsa i dokładnie wszystko wymieszać. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Wszystko przelać do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 1 godziny. pikantny kurczak zapiekany w pomidorach

O kuchni z uczuciem
Sałatka z kurczakiem i truskawkami 144

opiekaczem (górną grzałką). Zdjąć i przestudzić. Pokroić lub pokruszyć na drobne kawałki.  Pierś z kurczaka pokroić na grube plastry (około 1cm), posolić, popieprzyć i posypać słodką i ostrą papryką. Następnie zgilować, jeżeli robicie to na grilu elektrycznym wystarczy kilka minut. Gdy mięso będzie upieczone ułożyć na desce i przestudzić, a następnie pokroić w kostkę.  Truskawki odszypułkować i pokroić

Codzienne Gotowanie
Sałatka z panierowanym kurczakiem i serem camembert 176

smakoszem serów z pleśnią, ale odpowiednio przyrządzone bardzo mi smakują 🙂 W tej sałatce panierowane kawałki mięsa i sera camembert na ciepło smakują mi bardzo. Polecam 🙂 Czas wykonania: 30 min Ilość […] Artykuł Sałatka z panierowanym kurczakiem i serem camembert pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Jak zrobić idealny rosół 177

Jednak zbyt rzadko pojawia się na naszych stołach. Myślę, że jest mylona z bulionem, do którego jest łudząco podobna z wyglądu. Bulion, to nic innego, jak wywar na skrawkach mięsa, kościach i jarzynach, który można przygotować z tanich (co nie znaczy, że gorszej jakości) składników. Później zwykle używa się go jako bazę do zup i sosów. Często przelewamy(...)najlepsze składniki. Poniżej znajduje się kilka wskazówek. Tak rosół gotuję ja, tak mnie nauczyła Mama. - Rosół gotujemy na kurze (lub kurczaku) wiejskiej, naturalnie karmionej. Nie używajmy samych piersi drobiowych. Jeśli chcemy mieć zdrowy, esencjonalny rosół, musi on zawierać mięso z kością. - Rosół gotujemy długo – nawet trzy godziny. Nie jest to tania zupa. Używamy najlepszych składników. Pamiętajmy jednak, że dobry rosół

Posadzone i zjedzone
Jak jeść by się najeść w pół kotleta? 191

Wczorajszy przepis:  Kurczak w sosie musztardowym z pieczarkami      " Lata temu kupowałem udko/ćwiartka  kurczaka na obiad. Dodam, że było to największe udko/ćwiartka w sklepie, ok. 0,9 kg. Po latach stosowania Diety rozdzielnej zapotrzebowanie na mięso zmniejszyło się - DRASTYCZNIE. Taka porcja wystarcza, dla całej rodziny!" - Napisałem. A dziś chciałbym to rozwinąć(...)odrzuceniu kości z 900 g zostawało ok. 700g mięsa (przed pieczeniem). Taką porcję zjadałem na raz na obiad! Dziś to wygląda inaczej. Ja, Aga plus Olivka.     Tym razem Ja dostałem 3 kawałki, Aga 2, a Olivka 1 (+ 1 kawałek został na drugi dzień). 1 kg surowych udzików to 7 porcji po 114g - przed upieczeniem bez kości. Na jeden

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
BLT sałatka z kurczakiem i awokado 178

octu 50 ml oliwy z oliwek sól do smaku trochę świeżego rozmarynu Piersi z kurczaka podziel na mniejsze kawałki. Posól, oprósz pieprzem i rozmarynem. Skrop sokiem z cytryny i usmaż na maśle. Smaż po 3 minuty z każdej strony lub w zależności od grubości mięsa. Im grubsze tym dłużej, jednak mięso powinno być w środku miękkie i różowe. Ułóż sałatę

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania