mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:397/774)

Sałatka gyrosowa 118

filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy 5 ogórków konserwowych 1/2 kapusty pekińskiej ketchup majonez przyprawa do gyrosa szczypta vegety olej Filet z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na oleju z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Wykładamy usmażone mięso na dno salaterki. Na mięso wykładamy 1/2 sosu wykonanego z 5 łyżek ketchupu i 5 łyżek majonezu. Na sos układamy odsączoną kukurydzę

MojaQchnia.pl
Krupnik z grzybami 124

krupniku znalazły się suszone grzyby, które świetnie podkreśliły smak kaszy. Krupnik gotuję zazwyczaj na kawałku kurczaka lub indyka najlepiej z kością i skórą, wtedy jego smak jest delikatny i bardzo dobrze smakuje. W moim rodzinnym domu gotowało się go raczej na mięsie wieprzowym, jednak wersja z drobiem jest lżejsza i bardziej mi odpowiada. Do tej pory krupnik gotowałam z kaszy(...)szczypior). Ziemniaka obrać i pokroić na drobne, nierówne kawałeczki. Do garnka z zimną wodą włożyć niezbyt duży kawałek najlepiej ze skórą kurczaka, dodać ziele angielskie i liść laurowy i gotować na małej mocy palnika do miękkości mięsa. W międzyczasie z powierzchni wody zdejmować ewentualną pianę. Po wyjęciu mięsa do wywaru dodać marchew i ziemniaki gotować 15 minut, następnie dodać pokrojoną

Kuchcik gotuje
SAŁATA RZYMSKA Z KURCZAKIEM 153

CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: Mała głów ka sałaty rzymskiej, puszka kukurydzy, średnia cebula czerwona, mała pierś z kurczaka, oregano, ostra papryka, curry, sól, mały jogurt naturalny, koperek suszony, 3 ząbki czosnku. Przygotowanie: Mięso kroję w kostkę, opró szam solą, oregano, papryką i curry. Podsmażam na oleju (ma być soczyste). Osączam na ręczniku papierowym.  Sałatę

JejKuchnia
Kurczak w ziołowej panierce 182

łyżki mleka 1/2 szklanki tartej bułki łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka tymianku sól, pieprz olej i masło do smażenia Sposób przygotowania: Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż na dwie części tak, żeby powstały cztery porcje. Lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Jajka łączymy z mlekiem. Bułkę dokładnie mieszamy z słodką papryką i tymiankiem. Piersi panierujemy kolejno

Pobite gary Barbary
UDKA WĘDZONE W WĘDZARNI 262

SKŁADNIKI :  10 udek z kurczaka 3 łyżki soli  około 3 litry wody duży gar dratwa lub haki do nadziania mięsa                                                              PRZYGOTOWANIE :  Do dużego garnka wlewamy około

Kulinarne Fantazje Marioli
FILET Z KURCZAKA ZAPIEKANY Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 1049

Lekkie,soczyste mięso drobiowe pod czapeczką pomidorową to szybki i pyszny obiad. Składniki:   1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży pomidor 1 opakowanie mozzarelli 1 cebula 4 ząbki czosnku świeża i suszona bazylia ( tymianek też dobrze pasuje) sól,pieprz,papryka oliwa z oliwek Filety z piersi kurczaka umyć,osuszyć i pokroić na 4 części. Przyprawić : 2 ząbki czosnku,sól

Niespełnione zdolności kulinarne
Curry z kurczakiem 137

papryczki chilli drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz.  Delikatnie szklimy, następnie dodajemy zawartość moździerza, Do przesmażonej pasty dodajemy pokrojonego kurczaka i obsmażamy, aby zamknęły się włókna. Następnie wlewamy passatę i dusimy do uzyskania miękkości mięsa. W tym momencie możemy dodać listki curry. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy przez kilka minut na dużym ogniu. Po tym czasie próbujemy

Kuchnia od dwojga
Szaszłyki z kurczaka 194

kropel sosu sojowego 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku sól  świeżo mielony pieprz ponadto: patyczki do szaszłyków Filet z kurczaka pokroić w dość sporą kostkę. Składniki marynaty wymieszać ze sobą. W marynacie obtoczyć kawałki mięsa i włożyć do lodówki minimum na dwie godziny. Paprykę pokroić w dużą kostkę,cukinię pociąć w długie cienkie plastry,cebulę podzielić

Kolorowa kuchnia Elki
Roladki z kurczaka 243

siebie ,i pokazać wam jedno z dań regionalnych tam skąd pochodzę. W dodatku kto z nas nie lubi spieczonej na kurczaku skórki? Składniki: 8-10 skórek kurczęcych ( są one zrywane z piersi kurczęcych) 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego :kurczęce ,indycze 1/2 szczypiorku pokrojonego drobno. sól, pieprz do smaku trochę tymianku i majeranku 2 jajka słodka papryka 1/2 średniej cebuli

Viola cooks with passion
Rolada z kurczaka z serowo – warzywnym środkiem 184

plastry (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem. Każdy przyprawiamy przyprawą do kurczaka, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na foli aluminiowej rozkładamy połowę kurczaka. Na nim układamy warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser. Dociskamy do mięsa. Wierzch przykrywamy resztą mięsa, podwijając pod spód boki. Za pomocą folii formujemy roladę. Wierzch obsypujmy mocniej słodką czerwoną papryką, skrapiamy oliwą

VioletoweKucharzenie
Krem z kalafiora i kalarepki z indykiem w "papirusie". 168

kalarepki. Aby zupa była bardziej pożywna i trochę fit usmażyłam do niej sznycle z indyka w "papirusie". Czasami robię też piersi z kurczaka w ten sposób. Pergamin posmarowałam odrobiną oliwy, posypałam ziołami prowansalskimi i położyłam już przyprawione mięso. Mięso smakowało wyśmienicie, było miękkie i soczyste. Idealnie wpasowało się w zupę. Już wiem, że ta zupa często będzie gościć w moim

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Filet z fasolką 134

filety z piersi kurczaka fasolka szparagowa słonina bułka tarta sól pieprz oregano szczypta curry oliwa Filet oczyszczamy i myjemy, nacinamy w kratkę po gładkiej stronie, posypujemy

Gotowanie jest łatwe
DIETETYCZNE FLACZKI Z KURCZAKA 853

kurczak porcja włoszczyzny 4 dag.masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz papryka mielona słodka majeranek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka myjemy,dzielimy na kawałki,zalewamy wodą,solimy i wraz z warzywami gotujemy do miękkości.Mięso wyjąć z rosołu i oddzielić od kości.Pokroić je jak flaczki.Pokrajać również drobno warzywa.Mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do zupy.Dodajemy posiekaną włoszczyznę,pokrojone drobno

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zrolowana pierś z kurczaka ( domowa wędlina ) 200

duża pierś z kurczaka - 2 pełne łyżki żelatyny - 2 łyżki suszonego majeranku - 1 płaska łyżeczka suszonego rozmarynu - sól - folia spożywcza Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, delikatnie nacinamy oba płaty i rozkładamy jak "książkę". Na koniec delikatnie! rozbijamy. Mięso oprószamy równomiernie solą i żelatyną a następnie ściśle rolujemy. Na płaską powierzchnię wysypujemy zioła i sól. W przyprawach  obtaczamy mięso. Kolejno

kawawszklance
Wielkanocna galaretka 206

lubię i nie jest bardzo skomplikowana do zrobienia. A wachlarz dodatków jest ogromny :) Zakupy: - groszek konserwowy - marchewka - kukurydza - 2 podudzia z kurczaka - żelatyna Przygotowanie: Odstawiam ją do wystudzenia. Podudzia gotuję w osolonej wodzie i obieram potem mięso. Żelatyna zazwyczaj jest na 2,5 l wody ale ja zalewam tylko 1,5 l i dodaję kostkę rosołową i doprawiam solą

Tanio smacznie i prosto

Proponowane wyszukiwania