kilka godzin. Następnie drobno pokroić czosnek i imbir i podsmażyć razem z piersią z kurczaka na oleju (np. z orzechów ziemnych). Do kurczaka dodać liście limonki i całość smażyć przez około 5 minut. Po tym czasie mięso zalać mlekiem kokosowym wymieszanym z puree z dyni i dodać pastę curry. Dusić przez około 10-15 minut, aż sos zgęstnieje. Pod koniec
Kuchnia Bon AppetitCurry, to szybkie danie, tylko pół godziny i efektowny obiad gotowy 🙂 Przepis bierze udział w wydarzeniu Błyskawiczny piątek 🙂 Składniki: 1 filet z kurczaka 1 puszka mleczka
czarrna od kuchniCzasem nachodzi mnie ochota na domowy fast food 🙂 Przedstawiam przepis na drobiowe burgery. Najlepsze oczywiście z samodzielnie upieczoną bułką (przepis tutaj). Burgery można smażyć na patelni
Bulliotylko wyobraźnia! Ja używam go przede wszystkim do makaronu, czy ryżu, aby przygotować szybki obiad. Genialnie sprawdza się jako dodatek do grilla, mięsa, serów, czy warzyw. Czasami dodaję go do lecza lub smaruje nim roladki z kurczaka lub schaby Jak widzicie macie szeroki wachlarz możliwości. Nie pozostaje Wam nic innego tylko iść na zakupy i przygotować ajwar. Ajwar Składniki
PatiGotujepieprz, czosnek granulowany, suszona bazylia, papryka słodka mielona, chili mielone, tymianek mielony, rozmaryn- ilość wedle upodobania patyczki do szaszłyków Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, dodajemy olej, taka marynata smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki na min 4 godz. Paprykę kroimy w większą kostkę, cukinię kroimy w plastry , tak samo postępujemy z cebulą. Pieczarki obieramy
Z Majeczką w kuchniTo jest jedno z ulubionych dań w naszej rodzinie. Polecam bardzo jest pyszne. Przygotowanie grzybów – grzyby umyć i pokroić w plasterki, Cebulę obrać i pokroić
Kuchnia Pokoleńpojedynczy filet z piersi kurczaka, 1 cebula, 100g rozdrobionego szpinaku świeżego lub mrożonego, oliwa, oregano, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z kurczaka kroję w małą kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Dodaję szpinak. Wszystko razem smażę około 10 minut. Farsz doprawiam do smaku oregano, solą oraz pieprzem. 2. Ciasto francuskie rozwijam
Tradycyjna kuchnia KasiJakoś ostatnio tak się stało że jadaliśmy mało mięsa drobiowego. W daniu orientalnym nie mogło go jednak zabraknąć. Użyłam tutaj polędwiczek z kurczaka a jeśli nie uda się zakupić to filet też się nada. Cały sekret dania leży w pikantnej marynacie. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Orientalny kurczak paprykowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemasę za pomocą blendera. Dodajemy serek kremowy, mieszamy łyżką do połączenia się składników, doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą. Rolada z kurczaka: Filety z kurczaka myjemy, przekrawamy na dwie równe płaskie części. Każdą część rozbijamy tłuczkiem jak najcieniej (mięso wkładamy między folię spożywczą, dzięki temu nam się nie rozpadnie i łatwiej będzie można zwinąć). Serek z rukolą dzielimy na 4 części. Serek
Moniki Smakołykikurczaka, 2 jabłka, 2 cebule, 2 marchewki, garść orzeszków ziemnych, olej, sól, pieprz, curry, kurkuma, kuskus, kapusta pekińska, ewentualnie kiełki słonecznika. Przygotowanie: Kurczaka kroimy w paski lub kostkę. 2 łyżki oleju mieszamy z przyprawami. Dodajemy do mięsa, mieszamy i odstawiamy na 2-3 godz. Cebulę kroimy w dużą kostkę i podsmażamy na oleju. Wrzucamy na patelnię mięso, dodajemy starte
Państwo Wojtczuk gotujągyrosa Sos: półtorej szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu płaska łyżeczka ziół do sałatek łyżka soku z cytryny sól i pieprz Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i usmażyć, dodając pod koniec przyprawę do gyrosa. Mięso ostudzić. Oliwki i kukurydzę odsączyć z zalewy. Pomidorki, oliwki oraz kuleczki mozzarelli przekroić w poprzek na pół. Ogórki, paprykę i cebulę pokroić
Czerwień i błękittytule jest to danie szybkie ale i do tego pyszne, aromatyczne, dla wielbicieli chińszczyzny będzie znakomite. Ja tutaj dodałam mięso z podudzi kurcząt bez kości ale znakomicie nada się również filet z piersi kurczaka. Polecam danie bardzo serdecznie. Szybkie danie chińskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTakie danie będzie idealne na imprezy lub obiad. W czasie przygotowania nie jest wliczone marynowanie w jogurcie. Przygotowanie mięsa – piersi kurze pokroić w mniejsze kawałki
Kuchnia Pokoleńwarzyw. Smacznego:) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 łyżki oleju sól, pieprz, vegeta natur, chili, bazylia, majeranek, lubczyk, przyprawa do kurczaka sok z połowy cytryny łyżeczka startej skórki z cytryny masło klarowane Przygotowanie: aby mięso było soczyste przygotowuję je dzień wcześniej i marynuję przez noc; pięknie nasiąka przyprawami; umyj mięso, osusz dobrze ręcznikiem papierowym, wykrój niepotrzebne części, pokrój
Zasmakuj Kuchnikurczaka rozpływającego się w ustach (4 porcje): 4 udka z kurczaka sól pieprz papryka słodka i ostra Gotować posolone udka z kurczaka przez godzinę. Najlepiej wykorzystać je w celu zrobienia rosołu lub zupy na bazie mięsa. Wyłowić udka i doprawić je pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Smażyć na rozgrzanej patelni na skórce przez kilka minut
Karola gotuje