Składniki: 2 sztuki duże udka kurczaka, 1 łyżka przyprawa do kurczaka, 4 łyżki olej rzepakowy, 5 sztuk większe pory, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku maggi udka umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do kurczakana oleju zrumienić z każdej strony i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa pory przekroić na wzdłuż na pół, umyć i pokroić w paseczki udka
W Mojej Kuchni Lubięgarść orzechów włoskichpęczek bazylii4 łyżki oliwy z oliweksól, pieprz10 pomidorków koktajlowychmakaron tagliatellePRZYGOTOWANIEOrzechy, bazylię i oliwę miksujemy w blenderze.Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Solimy, pieprzymy i obtaczamy w bazyliowym pesto.Smażymy mięso i dodajemy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Po kilku minutach zdejmujemy z patelni. Ugotowany makaron odcedzamy, wrzucamy na patelnię i mieszamy
Moje Kuchenne Rewelacjefilety z kurczaka 1 łyżka oliwy ulubione przyprawy (u mnie pieprz, zioła prowansalskie, chili i czosnek0 3 szparagi 2 ziemniaki Wykonanie: Pierś z kurczaka lekko rozbić, zamarynować w oliwie i przyprawach. Odstawić na pół godziny. Następnie mięso grillować na mocno rozgrzanej patelni grillowej przez kilka minut z każdej strony. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w plastry, doprawić przyprawami i wymieszać
Pasja Smakuczerwone do czerwonego. I nie chodzi tylko o walory smakowe, ale również estetyczne - risotto zabarwione czerwonym winem nie wygląda apetycznie. Jeśli więc przygotowujemy kurczaka, indyka, ryby, owoce morza czy wspomniane risotto, lepiej użyć wina białego. Czerwone mięso, dziczyzna i wszystko, co podaje się w ciemnych sosach możemy podlać winem czerwonym. Do wszelkich potraw jednogarnkowych wino można po prostu dolać
Mechanik w kuchninudne.Dodatkiem moga byc mlode ziemniaczki podsmazane w mundurkach i salatka z pomidorow.Skladniki: zielone pesto ( czerwone tez moze byc) piersi kurczaka mocarella sol Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, solimy, a nastepnie nacieramy pesto z odu stron. Tak przygotowane mieso wkladamy do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Pieczemy przez okolo 40 minut w 180°C.Nastepnie kroimy mocarelle na plastry i ukladamy na mieso. Na jedna
Przysmaki Karolkipatyczki mozna pokroic je w cwiartki.Filety z kurczaka umyc i pokroic w duza kostke.Wszystkie skladniki marynaty zmieszac ze soba. Zalac nia kurczaka i odstawic na kilka godzin.Nastepnie nadziewamy na patyczki do szaszlykow przemiennie mieso i cebulke. Szaszlyki delikatnie solimy.Smazymy na patelni grillowej.Szaszlyki podajemy z bagietka i salata.Smacznego
Przysmaki Karolkigotowania się nie będzie surowy, a będzie za to bardzo soczysty i aromatyczny - i tak właśnie było, bo pierwszym daniem jakie przygotowaliśmy był kurczak, kiedyś podzielimy się przepisem na niego. Tymczasem kolejnym testem była wołowina, czyli mięso, które potrzebuje trochę czasu, aby zmięknąć. Wołowina miała być mięciutka, rozpadająca się od naciśnięcia widelcem i również taka właśnie była! Zawdzięczała to powolnemu
Pora coś zjeśćskładniki:1 duża podwójna pierś z kurczaka4 plastry świeżego ananasamarynata do kurczaka6 łyżek oleju rzepakowego3 łyżki soku z cytryny1 płaska łyżeczka przyprawa do kurczaka z grilla np.Kamisskórka otarta z połówki cytrynySkładniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso pokroić w dużą kostkę i wrzucić do marynaty na minimum 1 godzinkę (ja zawsze przygotowuje wcześniej i zostawiam w marynacie na całą noc). Ananasa
Monia miesza i gotujepieprz Przygotowanie: W garnuszku rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i pomidory. Obrany ząbek czosnku wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Filet z kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Gdy mięso nabierze koloru dorzucamy odcedzoną fasolę i kukurydzę. Na patelnię dolewamy sos pomidorowy przygotowany w garnuszku. Całość gotujemy parę minut i doprawiamy według uznania
cookplTortilla to świetna propozycja na obiad w takie upalne dni jak obecnie. Nie trzeba grzać się przy kuchni, w kilka chwil mamy pyszny obiadek :)Składniki:2
Kuchnia domowa Anikoncentratu pomidorowego szczypta bazylii sól do smaku Na udkach zrobiłam wywar. Po ugotowaniu, przestudziłam, a następnie oskubałam z mięsa. Jabłko i cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na maśle z dodatkiem curry. Podlałam wszystko wywarem, dodałam koncentrat pomidorowy i zagotowałam. Kurczaka pokroiłam na mniejsze kawałki i wrzuciłam pod koniec gotowania. Wszystko doprawiłam solą do smaku i szczyptą bazylii. Tym razem
bastalenaniewymagający dużej uwagi obiad. Mięso po upieczeniu jest miękkie i soczyste. Możemy wybrać czym przyprawimy filet, niekoniecznie musi być to gotowa mieszanka jak u mnie. Było pysznie! :-) Inspiracja pochodzi stąd: KLIK2 filety z kurczaka200g pieczarekpor (biała część)1/2 kostki rosołowej1 szklanka gorącej wody100g startego żółtego seraprzyprawa do kurczakaolej1. Filety kroimy wzdłuż, obsypujemy przyprawą do kurczaka i układamy w naczyniu żaroodpornym
Szefowa kuchnizajmuje naprawdę tylko parę chwil, i możemy wyczarować bardzo sycący obiad :) Składniki: * 500 g piersi z kurczaka * 1 brokuł * 250 g makaronu nitki * garść startego na tarce o dużych oczkach żółtego sera * sól i ulubione przyprawy do mięsa Wykonanie: Zagotować wodę z dodatkiem soli do makaronu. Do gotującej się wody wsypać makaron połamany na 4 części. Ugotowany
Zrób to smaczniestanie się wyrazisty. Filety z kurczaka kroimy w kostki lub paski i podpiekamy na patelni z olejem. Gdy kawałki kurczaka są już podsmażone, tzn. po około 5-7 minutach, dodajemy gyros i curry. Jeszcze chwilę smażymy. Najlepiej samemu spróbować, czy mięso jest już miękkie. Jeśli tak, zdejmujemy z ognia. Do dość dużej misy wrzucamy pokrojoną lub potarganą sałatę, pokrojone
Smakowy Rajpieprz ja dodatkowo do marynaty dodałam sok z 1/4 cytryny i skórkę z cytryny Ananasa lekko oprószyłam chilli Przygotowanie. Mięso myjemy. Przecinamy na pół i odrobinę tłuczemy pięścią. Maziamy w marynacie (cytryna tzn sok i skórka, papryka mielona, przyprawa do kurczaka i oliwa), odstawiamy an 30 minut. W tym czasie robimy sobie sos (jogurt grecki i papryka mielona) i kroimy
ClauditteMissCooking