mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:375/774)

Wenecki kurczak 204

papryką i sosem chilli . Bardzo szybka i efektowna potrawa , a do tego smaczna . Moje dzieciaki, oszalały na jego punkcie . Mięso , dzięki owijce z boczku , nie robi się suche i wiórowate , a to bardzo ważne w przypadku tej delikatnej części kurczaka . Wiadomo nikt nie lubi suchych trocin , włażących w zęby i stających w gardle Polecam , jako odmianę od nieco już oklepanych

Ogrodnik w podróży
Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami 184

duńska Folwark  (klik) 300 g makaronu penne Filet z piersi kurczaka kroimy w drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Dokładamy wszystko do mięsa. Przykrywamy i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu. Sos remulada duńska mieszamy ze śmietaną. Przelewamy na patelnię.  Wszystko

VioletoweKucharzenie
Kluski z mięsem 173

białymi kartaczami. Postanowiliśmy przypomnieć sobie ich smak.     Składniki: -ok. 2 kg ziemniaków -0,6 kg łopatki -ćwiartka z kurczaka -2 marchewki -cebula -2 ząbki czosnku -sól, pieprz, pieprz ziołowy -mąka ziemniaczana -15 dkg wędzonego boczku -olej Mięso gotujemy jak do rosołu. Kiedy jest miękkie odławiamy. Odławiamy też marchew, cebulę i czosnek. Ziemniaku gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy

Maminek kulinarny
Kurczak w sosie śmietanowym z brokułami i zielonym groszkiem 283

Jeden z moich studenckich obiadów typu: wykorzystywanie tego co mam w lodówce i zamrażalniku. Padło na kurczaka, kilka różyczek brokułów i woreczek mrożonego groszku. Chwila myślenia

Pasja Smaku
Tortilla z pergaminową piersią z kurczaka. 414

śmietany 18%, 1 część jogurtu naturalnego, 1 część majonezu, czosnek, sól, pieprz)Rozgrzałam patelnię teflonową nie dodając tłuszczu.Lekko rozbiłam pierś kurczaka na grubość 1,5 – 2 cm.Umieściłam pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryłam mięso od góry.Zawinięte w pergamin mięso położyłam na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smażyłam na średnim ogniu (50% mocy kuchenki gazowej

Z butelką mleczka w tle
Soczyste udka pieczone na warzywach 144

jego właściwości nie tylko leczniczych - wszak to naturalny afrodyzjak;)   Soczyste udka pieczone na warzywach Składniki: 10 pałeczek z kurczaka 1 średni por 1 średnia cukinia 2 pomidory 1/2 czosnku suszony lubczyk czosnek sól curry Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć wyciśniętym czosnkiem, posypać solą, curry i suszonym lubczykiem, odstawić do lodówki na około 1 godziny.Pora pokroić

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Sałatka z makaronem orzo, kurczakiem i suszonymi pomidorami 297

Składniki: 25 dag makaronu orzo 1 podwójna pierś kurczaka 5 łyżek zielonego pesto 10 pomidorów suszonych  świeża bazylia bulion warzywny czarny pieprz Sposób wykonania:  Umyte mięso wkładamy w całości do gorącego buliony i gotujemy. Następnie studzimy i kroimy na małe kawałki. Makaron gotujemy al dente i przelewamy na sitku zimną wodą (w ten sposób przygotowany będzie sypki). Pomidory

Qchnia po prostu
Shawarma 159

smakowała ta potrawa:) Dlaczego więc nie przygotować sobie takich pyszności w domu?? Przygotowałam, a jakże:) Obiad był pyszny, a mięso znakomicie komponuje się z surówką Coleslaw . Polecam. Przepis odpatrzony od Atinki: ) Składniki: 750 g filetów z kurczaka; 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki; 3/4 łyżeczki soli; 1 łyżeczka pieprzu cayenne; 1/2 łyżeczki mielonego imbiru; 1/2 łyżeczki mielonego kuminu; 1/4 łyżeczki

In my kitchen
Pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką 197

będzie takie dobre! Ahhh jak sobie przypomnę tylko jej smak... ;) Jadłam ją z sałatką z dużą ilości rukoli. Mięso pomimo braku panierki i smażenia go na głębokim oleju nie jest suche. A słonawy smak sera, przebija słodkawa gruszka. Polecam! 'pierś z kurczaka z błękitnym serem Lazur, owinięta w szynkę parmeńską podana z karmelizowaną gruszką' Składniki (na 2 porcje): - 1 podwójna

CookYourself
Sałatka z gyrosem 393

Smaczny pomysł na sycącą kolację lub niebanalny obiad?Idealna sałatka z gyrosem i mieszanką sałat ;)Jedzą ją nawet ci, którzy na co dzień zieloną sałatą pogardzają

Lawendowe Niebo
K... Kurczak z porem i papryką! 1496

grillowania to jeden z moich najlepszych zakupów! Służy mi już dobre kilka lat, można na niej grillować mięso, warzywa, robić grzanki, podgrzewać chleb, robić tosty francuskie... zastosowań jest mnóstwo :) polecam! A jeżeli nie macie jej pod ręką, możecie oczywiście usmażyć kurczaka na patelni lub w piekarniku

Kitchens Alphabet
udka z mandarynkami, miodem i musztardą 161

mandarynki, musztardy i  miodu jest dośc słodka, ale w mięsie da się wyczuć egzotyczną nutkę cytrusa i goryczkę musztardy. Tak przygotowane mięso można upiec także w piekarniku, ja udusiłam je na patelni. Składniki: 2 udka z kurczaka 1 duża łyżka musztardy sarepskiej sok z jednej mandarynki 2 łyżki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 2 ząbki czosnku(...)Oregano drobno posiekać. Miód wymieszać z musztardą, sokiem z mandarynki i czosnkiem. Dodać wszystkie przyprawy, oregano oraz sól i wymieszać. Udka dokładnie oczyścić i nasmarować mieszanką marynującą. Miskę z mięsem owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na m.in 2 godziny (najlepiej na całą noc). Udka udusić na patelni podlewając odrobiną wody, jeśli trzeba lub upiec w piekarniku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 191

dalekowschodnim stylu. Warto spróbować i się zakochać.   Bulgogi to dosłownie ‘mięso z ognia’, ale słowo to oznacza też sposób marynowania mięsa. Można spotkać bulgogi nie tylko z wołowiny (ale to jest zdecydowanie najsmaczniejsze!) ale i z kurczaka czy wieprzowiny (schabu). W niektórych rejonach Korei podaje się je z ryżem, w innych – z ryżowym makaronem. W jeszcze innych

Karo in the Kitchen
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 479

Zapiekanki makaronowe to dania, które są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Z całą pewnością danie to możecie przygotować kiedy nie macie zbyt wiele czasu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w chrupiącej panierce 132

czosnku łyżeczka ostrej papryki łyżka ziół prowansalskich sól pieprz płaska łyżka mąki płatki kukurydziane 200 g Podudzia kurczaka umyć, osolić i doprawić pieprzem. Zrobić nakłucia w mięsie wykałaczką. Zalać marynatą złożoną z jogurtu, ziół, przypraw i posiekanego czosnku. Trzymać w niej mięso przez 3 godziny. Ściągnąć nadmiar marynaty. Wymieszać mąkę i rozdrobnione płatki kukurydziane. Panierować. Smażyć po 20 minut

Karola gotuje
PASZTET DROBIOWY Z MALAKSERA 156

maszynki do mielenia mięsa więc postanowiłam przyrządzić pasztet z użyciem malaksera. Wyszedł puszysty, wilgotny i łatwo rozsmarowuje się na chlebie, polecam na Wielkanoc. SKŁADNIKI 3 udka z kurczaka, 1 noga z kaczki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 2 jajka, 1 kajzerka, sól, pieprz, 1 łyżka przyprawy do dań z mięsa mielonego, 2 ziela angielskie, olej, bułka tarta

słodki bratek